leonidas_fs Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα, θα μπω κατευθείαν στο ψητό και μιας και δεν εχω ασχοληθεί ποτέ με το θέμα, η γνώμη σας είναι πολύτιμη! Τι συμβαίνει: Αυτή την στιγμή στέλνω 3 zip backup σε ενα cloud Storage μέσω SFTP (στην Hetzner) όπου με 3,50ευρώ τον μήνα έχω 1TB. Τον χώρο αυτόν το θέλω μόνο για backup των αρχείων αυτών, για τίποτα άλλο. Η ερώτηση μου: Αξίζει να πάρω ενα NAS (Synology, WesternDigital) ή να μείνω στην Cloud λύση; ΥΓ: Πολύ δύσκολα θα χρειαστώ πάνω απο 2 TB στο σύνολο! Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2022 από leonidas_fs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 8 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε Καλησπέρα στην ομάδα, θα μπω κατευθείαν στο ψητό και μιας και δεν εχω ασχοληθεί ποτέ με το θέμα, η γνώμη σας είναι πολύτιμη! Τι συμβαίνει: Αυτή την στιγμή στέλνω 3 zip backup σε ενα cloud Storage μέσω SFTP (στην Hetzner) όπου με 3,50ευρώ τον μήνα έχω 1TB. Τον χώρο αυτόν το θέλω μόνο για backup των αρχείων αυτών, για τίποτα άλλο. Η ερώτηση μου: Αξίζει να πάρω ενα NAS (Synology, WesternDigital) ή να μείνω στην Cloud λύση; ΥΓ: Πολύ δύσκολα θα χρειαστώ πάνω απο 2 TB στο σύνολο! Οταν λες backup εννοείς αρχείων ή συστήματος. Για αρχεία μια χαρά είναι το cloud. Αλλά αν είναι backup συστήματος που θες να επαναφερεις άμεσα , από cloud είναι λίγο δύσκολο χωρίς να είναι local. Τα NAS μπορούν να αντικαταστήσουν το cloud αλλά πρέπει να έχεις γραμμή με καλή ταχύτητα upload. Αν δεν έχεις upload τουλάχιστον 15mbps καλύτερα μείνε με το cloud. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leonidas_fs Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, atheatos είπε Οταν λες backup εννοείς αρχείων ή συστήματος. Για αρχεία μια χαρά είναι το cloud. Αλλά αν είναι backup συστήματος που θες να επαναφερεις άμεσα , από cloud είναι λίγο δύσκολο χωρίς να είναι local. Τα NAS μπορούν να αντικαταστήσουν το cloud αλλά πρέπει να έχεις γραμμή με καλή ταχύτητα upload. Αν δεν έχεις upload τουλάχιστον 15mbps καλύτερα μείνε με το cloud. Εννοώ backup αρχειων (zip αρχεια βάσεων MySQL). Στο γραφείο εχουμε 100αρα VDSL αλλα το θέμα είναι οτι βλέπω οτι ενα NAS ξεκινάει απο 330+ευρώ. Ενω στην Hetzner δίνω ~38ευρώ τον χρόνο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Το cloud και ένας τοπικός δίσκος τότε είναι αρκετά. Δεν χρειάζεται NAS. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valadsk Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, leonidas_fs είπε Καλησπέρα στην ομάδα, θα μπω κατευθείαν στο ψητό και μιας και δεν εχω ασχοληθεί ποτέ με το θέμα, η γνώμη σας είναι πολύτιμη! Τι συμβαίνει: Αυτή την στιγμή στέλνω 3 zip backup σε ενα cloud Storage μέσω SFTP (στην Hetzner) όπου με 3,50ευρώ τον μήνα έχω 1TB. Τον χώρο αυτόν το θέλω μόνο για backup των αρχείων αυτών, για τίποτα άλλο. Η ερώτηση μου: Αξίζει να πάρω ενα NAS (Synology, WesternDigital) ή να μείνω στην Cloud λύση; ΥΓ: Πολύ δύσκολα θα χρειαστώ πάνω απο 2 TB στο σύνολο! σε ακριβώς αυτό το δίλλημα είχε μπει και γω αλλά με περιόριζε πολύ το κόστος + την αντικατάσταση ενός δίσκου σε περίπτωση αστοχίας, δηλαδή και άλλα έξοδα. τελικά πήγα στο ακριβότερο πακέτο της Hetzner. 5TB με 12 ευρώ, από τα πιο φθηνά που υπάρχουν,. Πολύ ευχαριστημένος και για τις ανάγκες μου με καλύπτει πλήρως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leonidas_fs Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 23 λεπτά πριν, valadsk είπε σε ακριβώς αυτό το δίλλημα είχε μπει και γω αλλά με περιόριζε πολύ το κόστος + την αντικατάσταση ενός δίσκου σε περίπτωση αστοχίας, δηλαδή και άλλα έξοδα. τελικά πήγα στο ακριβότερο πακέτο της Hetzner. 5TB με 12 ευρώ, από τα πιο φθηνά που υπάρχουν,. Πολύ ευχαριστημένος και για τις ανάγκες μου με καλύπτει πλήρως. Ισχύει για την ανάγκη που έχω εγώ, δεν υπάρχει ανταγωνισμός! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilis 07 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Στις 27/3/2022 στις 7:07 ΜΜ, leonidas_fs είπε Εννοώ backup αρχειων (zip αρχεια βάσεων MySQL). Στο γραφείο εχουμε 100αρα VDSL αλλα το θέμα είναι οτι βλέπω οτι ενα NAS ξεκινάει απο 330+ευρώ. Ενω στην Hetzner δίνω ~38ευρώ τον χρόνο.... Γιατί 330 ? Το Synology DS118 έχει 158 + ένα δίσκο 3ΤΒ RED στα 76Ε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Μια χαρά είσαι με το Cloud backup για αυτό που κάνεις. Μην βάζεις κι άλλα στο μυαλό σου με τοπικό NAS. To ΝAS άλλωστε δεν είναι για cold backup. Πάλι θα θες και το Cloud στην περίπτωση σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Στις 27/3/2022 στις 11:25 ΜΜ, valadsk είπε σε ακριβώς αυτό το δίλλημα είχε μπει και γω αλλά με περιόριζε πολύ το κόστος + την αντικατάσταση ενός δίσκου σε περίπτωση αστοχίας, δηλαδή και άλλα έξοδα. τελικά πήγα στο ακριβότερο πακέτο της Hetzner. 5TB με 12 ευρώ, από τα πιο φθηνά που υπάρχουν,. Πολύ ευχαριστημένος και για τις ανάγκες μου με καλύπτει πλήρως. Μου τράβηξε την προσοχή η Hetzner που αναφέρατε! Δυστυχώς το Synology C2 είναι πολύ ακριβό για απλή οικιακή χρήση και βλέπω πολύ καλύτερες τιμές στην δική σας. Με τι ταχύτητες κάνετε upload και πάνω από τι γραμμές; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valadsk Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, skritikos είπε Μου τράβηξε την προσοχή η Hetzner που αναφέρατε! Δυστυχώς το Synology C2 είναι πολύ ακριβό για απλή οικιακή χρήση και βλέπω πολύ καλύτερες τιμές στην δική σας. Με τι ταχύτητες κάνετε upload και πάνω από τι γραμμές; 2.1GBps από Hetzner VPS η μέγιστη ταχύτητα που έχω δει σε upload στα Hetzner box μεσω filezilla χρησιμοποιω VPS της Hetzner, γενικως το storage box το χω για σειρες και ταινιες. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2022 από valadsk 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 11 λεπτά πριν, valadsk είπε 2.1GBps από Hetzner VPS η μέγιστη ταχύτητα που έχω δει σε upload στα Hetzner box μεσω filezilla χρησιμοποιω VPS της Hetzner, γενικως το storage box το χω για σειρες και ταινιες. Εννοείς από το VPS προς το δικό τους Cloud. Εγώ ρωτάω από το σπίτι/γραφείο μας προς το Cloud storage τους Γιατί 2.1GBps δεν θα έχω ποτέ ούτε στα πιο υγρά μου όνειρα! (με 5Mbps upload στο σπίτι....) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δεν ξέρω πως είναι πλέον αλλά παλιά η Hetzner είχε θέματα με τους HDDs και έχανες δεδομένα/HDDs για την πλάκα σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, jmirko15 είπε Δεν ξέρω πως είναι πλέον αλλά παλιά η Hetzner είχε θέματα με τους HDDs και έχανες δεδομένα/HDDs για την πλάκα σου. Αν δίνουν storage services και δεν έχουν redundancy ας το κλείσουν το ρημάδι 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jmirko15 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, skritikos είπε Αν δίνουν storage services και δεν έχουν redundancy ας το κλείσουν το ρημάδι 😁 Τότε ήταν απλοί servers. Αλλά δίνανε φτηνά TBs γιατί ήταν old/used HDDs.. Φαντάζομαι για storage θα έπρεπε να έχουν extra backups κτλ Για ταχύτητες που ρώτησες, εγώ κάνω από online server > online backup provider (full speed ~100MB/sec δηλαδή μερικά TB/day) ή από σπίτι (πλέον) με 2.5ΜΒ/sec άρα ~9GB/hour ή ~215GB/day. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skritikos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, jmirko15 είπε Τότε ήταν απλοί servers. Αλλά δίνανε φτηνά TBs γιατί ήταν old/used HDDs.. Φαντάζομαι για storage θα έπρεπε να έχουν extra backups κτλ Για ταχύτητες που ρώτησες, εγώ κάνω από online server > online backup provider (full speed ~100MB/sec δηλαδή μερικά TB/day) ή από σπίτι (πλέον) με 2.5ΜΒ/sec άρα ~9GB/hour ή ~215GB/day. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Ψάχνω να κάνω weekly cold backup το Home NAS και η επιλογή Cloud Storage αποδεικνύεται και πιο περίπλοκη και πιο ακριβή από ότι υπολόγιζα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα