Προς το περιεχόμενο

Ασταθης Jegy RX 460

lemond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στο forum!
Εχω τη συγκεκριμενη καρτα και μετα την εγκατασταση drivers εχω ελαφρα artifacts κατα τη διαρκεια του post, οταν μπει στα windows το προβλημα εξαφανιζεται και περναει ανετα οποιοδηποτε stress test. Aν το pc μπει σε sleep απο αδρανεια μερικες φορες δεν ξυπναει και μενει στο standby με εξαιρεση αν φοραει το 16.7.3 driver (2016) υπαρχουν και περιπτωσεις οταν ανοιγω το pc να μη φερει σημα και να παρει μπρος με την 3η 4η φορα και αυτοματως να μπαινει μονο του στα bios. Το συστημα μου ειναι μια απλη h81 gigabyte i7 4770 και 2x8 gb ddr3 1600 hyperX fury.
Η καρτα στο παλιο μου συστημα δεν παρουσιαζει τοσο εντονα τα θεματα με οποιοδηποτε driver, θα βγαλει σπανια ορισμενα artifacts μονο σε περιπτωση που θα δωσω restart απ τα windows, ειναι με διαφορα πιο σταθερη εκει αλλα οχι τελεια. το παλιο συστημα ειναι μια απλη asus Η55 με i5 760 και 2x4 αγνωστου πατρος ddr3 1333.
Δεν νομιζω πως το προβλημα ειναι στα υπολοιπα συστηματα γιατι ειναι δοκιμασμενα με αλλες gpu που εχω και ειναι και τα 2 τερμα σταθερα.
Ψαχνωντας για τη μαρκα μ εκαψες Jegy το μονο που βρηκα ειναι οτι ειναι ειναι απλα μια κινεζικη μαρκα που κατασκευαζει για ΟΕΜ και mining.
Σκεφτομαι μηπως φοραει καποιο mining bios και υπολειτουργει, υπαρχει περιπτωση καποιος απο εδω μεσα να ειχε αλλοτε την συγκεκριμενη καρτα και να του παρουσιαζε τα ιδια  και και το εφτιαξε? και κυριως ΠΩΣ? το εφτιαξε.

ευχαριστω προκαταβολικα οποιον ασχοληθει μαζι μου ειτε μου δωσει λυση ειτε οχι.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια χαρα τα εβγαλε τα λεφτα της η καρτουλα,μην ξεχνας ειναι 10ετιας και βαλε.

αφου σου βγαζει σε 2 συστηματα προβλημα τοτε ειναι η καρτα.Συνεχισε να τη χρησιμοποιεις μεχρι να πεθανει.

δοκιμες με λινουξ και win7 κανε.

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Thanks 1
  • Confused 2

4 hours ago, 3DJIN said:

μια χαρα τα εβγαλε τα λεφτα της η καρτουλα,μην ξεχνας ειναι 10ετιας και βαλε.

Η RX 460, είναι δεκαετίας και βάλε;

The Radeon RX 460 is a graphics card by AMD, launched on August 8th, 2016.

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-460.c2849

• Confused 1

πολυ πιθανο να φταιει το τροφοδοτικο ή οι μνημες ή κσποιο καλωδιο κ να μην ξεκινανε καλα.

αφου ξεκιναει καλα στο αλλο συστημα η jeggy ειναι βουνο 

Πρωτα απ ολα ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, δεν ευχαριστω τα ατομα που μου εστειλαν π.μ. "μην παιδευεσαι παλικαρι μου, ασε με να ρθω να στην αγορασω με 10-20 ευρω να σε σωσω" γιατι ειχα και τετοιους. 10 χρονων δεν ειναι ακομα ασχετως αν τα πλησιαζει και θεμα καλωδιων η μνημων δεν ειναι defacto με αλλες 3 gpu δεν εχουν παραπονεθει ουτε στο απειροελαχιστο. εγω σκεφτομαι να φλασαρω απλα το reference bios μηπως και στρωσει, δεν με νοιαζει να χασω 5 η 10% horsepower αλλα θελω να ξερω...ειναι ασφαλες να το ριξω πανω η θα την αποτελειωσω? 

Αν στα παιχνιδια δεν σου κανει νουμερα τοτε η καρτα μάλλον ειναι ΟΚ.

Κανε uninstall drivers, μετα καθαρισμο με DDU (display driver uninstaller)

https://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html

Εγκατεστησε τους τελευταιους Recommended WHQL

https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-400-series/radeon-rx-400-series/radeon-rx-460

Απο εκει και περα, ίσως να βοηθησει αλλαγη τροφοδοτικου, αλλα αφου δεν κρασαρει/κλεινει το pc, τοτε μαλλον δεν φταιει αυτο.

Επίσης δοκιμασε να κανεις BIOS update στη μητρικη σου.

Αν θες να κανεις flash το BIOS της καρτα γραφικών:

1. Πρώτα σωσε το BIOS που εχει ήδη η κάρτα με το GPU-Z

https://www.techpowerup.com/download/techpowerup-gpu-z/

2. Μετα δες εδώ:

Jegy RX 460 4 GB BIOS

https://www.techpowerup.com/vgabios/207545/207545

https://www.techpowerup.com/vgabios/218562/218562

AMD VBFlash / ATI ATIFlash

https://www.techpowerup.com/download/ati-atiflash/

43 λεπτά πριν, lemond είπε

Πρωτα απ ολα ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, δεν ευχαριστω τα ατομα που μου εστειλαν π.μ. "μην παιδευεσαι παλικαρι μου, ασε με να ρθω να στην αγορασω με 10-20 ευρω να σε σωσω" γιατι ειχα και τετοιους. 10 χρονων δεν ειναι ακομα ασχετως αν τα πλησιαζει και θεμα καλωδιων η μνημων δεν ειναι defacto με αλλες 3 gpu δεν εχουν παραπονεθει ουτε στο απειροελαχιστο. εγω σκεφτομαι να φλασαρω απλα το reference bios μηπως και στρωσει, δεν με νοιαζει να χασω 5 η 10% horsepower αλλα θελω να ξερω...ειναι ασφαλες να το ριξω πανω η θα την αποτελειωσω? 

η gpu δεν τα κακαρώνει πάντα μια και κάτω εχει μια πορεία, σου προτείνω να μην πειράξεις τίποτα απλα κατεβάζεις τις απατήσεις σου σε fps και settings στα παιχνίδια για να δουλεύει πιο χαλαρά, αν ξέρεις κοβεις λίγο τα ρολόγια στο afterburner και οσο σε βγάλει 

Σε gaming και κανονικη χρηση δεν εχει κανει ποτε νουμερα, επισης και τα 2 boards ειναι στο τελευταιο bios. @duffyduck η καρτα φοραει ηδη αυτα τα bios (και amd και jegy ειναι ακριβως το ιδιο bios) εγω θελω να μαθω αν ειναι ασφαλες να του κοτσαρω bios απο Nitro, saphire, η οτιδηποτε φαινεται safe (ιδιες μνημες, 1x6pin,ιδια ρολογια στα specs)

Μόλις τώρα, lemond είπε

Σε gaming και κανονικη χρηση δεν εχει κανει ποτε νουμερα, επισης και τα 2 boards ειναι στο τελευταιο bios. @duffyduck η καρτα φοραει ηδη αυτα τα bios (και amd και jegy ειναι ακριβως το ιδιο bios) εγω θελω να μαθω αν ειναι ασφαλες να του κοτσαρω bios απο Nitro, saphire, η οτιδηποτε φαινεται safe (ιδιες μνημες, 1x6pin,ιδια ρολογια στα specs)

επισης σε ωρες gaming 1080p δεν εχει ξεπερασει ποτε τους 48 βαθμους βαση msi afterburner

τοτε μην του φλασαρεις το bios

κανε μια καθαρη εγκατασταση των drivers με DDU

Θα προτεινα να δοκιμασεις να bootαρεις απο ubuntu live dvd και να δεις αν σου βγαζει προβλημα. Αν οχι, τοτε ειναι θεμα εγκαταστασης στα Windows.

Ξέχνα το και enjoy games.

12 ώρες πριν, lemond είπε

επισης σε ωρες gaming 1080p δεν εχει ξεπερασει ποτε τους 48 βαθμους βαση msi afterburner

οχι φλασαρισμα σε βιος, παρα πολυ δυσκολα θα ειναι απο εκει τα αρτιφακτ.

ειδικα αν ειναι απο αλλη καρτα τρεχα γυρευε.

με καρτα jeggy δεν φλασαρεις τιποτα, ειναι jeggy ready 

για να μη σας παιδεύω άλλο θα κάνω μια προσπάθεια σήμερα στη χειρότερη θα τη ξαναφλασαρω με το  ch341. Θα σας πω αποτελέσματα το βραδυ

Λοιπον εχουμε νεα, η jegy φλασαριστικε επιτυχως και πλεον νομιζει πως ειναι point of view σταματησε μαχαιρι το artifacting απ οτι φαινεται, αλλα πλεον κανει κατι αλλο τρελο... σε εντολη restart απ τα windows δεν ξανανοιγει, θα παρει μονο μπρος αν κλεισω το τροφοδοτικο απ το διακοπτη πισω, σαν αποδοση ακουει μια χαρα οπως πριν. θα κανω μερικες παραπερα δοκιμες και θα κλεισω το θεμα

Οταν κανει αυτο καποιο μηχανημα δηλαδη να πρεπει να κλεισεις τροφοδοτικο απο διακοπτη  για να παρει μπρος υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να εχεις θεμα με τροφοδοτικο και μετα μητρικη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...