Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Διάβασα ένα tip που έλεγε να βάζουμε βαζελίνη στους υαλοκαθαριστήρες για προστασία τους από τον ήλιο.

Θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα:

1) Η βαζελίνη μπορεί να προστατέψει και τα υπόλοιπα πλαστικά, λάστιχα κ.λπ. στο εξωτερικό του αυτοκινήτου;

2) Υπάρχει κάτι πιο εξειδικευμένο για τη δουλειά αυτή;

Δημοσ.

Η βαζελίνη μαλακώνει τα λαστιχένια μέρη και είναι κοινό tip στα  καμπριο για να μειώνουν τους τριγμούς απ τις τσιμούχες της οροφής. Στους καθαριστήρες δεν ξέρω αν την έβαζα γιατί ότι έχει βάση το πετρέλαιο μπορεί να αφήσει ένα φιλμ στο τζαμι και να επηρεάσει την ορατότητα. Ούτε σε σκληρά πλαστικά θα την έβαζα με τον ήλιο και τις συνθήκες του ελληνικού καλοκαιριού. 

Δημοσ.

η μόνη προστασία απο τον ήλιο, είναι να μην τους "βλέπει" ο ήλιος... 

όχι, οτιδήποτε με βαζελίνη/σιλικόνη θα κάνει ζημια μακροχρόνια στα πλαστικά. τέτοια γυαλιστικά/καθαριστικά χρησιμοποιουν κάτι "φθηνά" πληντήρια για να δείξουν πως έκαναν δουλειά. 

όταν παρκάρεις να βάζεις ηλιοπροστασία παρμπρίζ εξωτερική, που να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να καλύπτει υαλοκαθαριστήρες και το λάστιχο γύρο απο το παρμπρίζ.

να καθαρίζεις τους υαλοκαθαριστήρες με ένα υγρό πανάκι ώστε να μην έχουν σκόνες/χώμα

να καθαρίζεις το παρμπρίζ ώστε να μην έχει σκόνες/χώμα

να μην χρησιμοποιείς τους υαλοκαθαριστήρες αν το παρμπρίζ δεν είναι βρεγμένο 

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με τον madnifestah. Έχω δεί πλαστικά μέρη να φθείρονται από την χρήση βαζελίνης και άλλων χημικών.

Η καλύτερη λύση είναι πάντα η σκιά και όταν δεν τη βρίσκουμε η ηλιοπροστασία.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Οι υαλοκαθαριστηρες που εχω τωρα, υπαρχουν 6 χρονια και δεν εχουν χρειαστει αλλαγη. Το αμαξι μονιμα παρκαρισμενο σε σημειο που το βλεπει ηλιος 365 / χρονο. Λογικα θα κρατησουν παραπανω, αλλα ας υποθεσουμε οτι χαλασαν τωρα, χαριν ευκολιας συζητησης.

2. Αποτι βλεπω ενα ζευγος υαλοκαθαριστηρων για ενα μεσο αυτοκινητο κυμαινεται απο 5 εως 20 ευρω.

3. Ας υποθεσουμε -αυθαιρετα- οτι το να πασαλειβα βαζελινη τους υαλοκαθαριστηρες καθε τοσο, θα τους εκανε καλο και θα παρετεινε τη ζωη τους κατα 50% , αρα παμε 9ετια αντι 6ετιας.

-->Αρα ολη η συζητηση γινεται για να γλυτωνουμε τα 5-20 ευρω την 6ετια και να τα δινουμε στην 9ετια; Δηλαδη απο το να κοστιζουν οι υαλοκαθαριστηρες 0.83 ευρω το χρονο, να μας κοστιζουν 0,55 ; Να εξοικονομουμε δηλαδη απο 30 σεντς εως 1 ευρω το χρονο. Νταξ, οκ. Η βαζελινη πιο ακριβα θα ερθει που λεει ο λογος... Ασε, δε, τη φασαρια να πασαλειβεις...υαλοκαθαριστηρες με...βαζελινη.

Αν στα παραπανω προσθεσουμε οτι τιθεται εν αμφιβολω το οτι η βαζελινη κανει καλο στους υαλοκαθαριστηρες (διοτι μαλλον κανει ακριβως το αναποδο...), ts, νομιζω εχεις την απαντηση για την συμβουλη που λογικα θα σου ειπε κανας ταξιτζης για να στο παιξει επιστημονας. Διοτι τετοιες "πατεντες" δεν επιβιωνουν αλλου ως επιχειρηματα. Μεσα σε κανα ταξι, αντε και σε κανα χωριο που ανταγωνιζονται οι χωριανοι μεταξυ τους για την πιο "καλη" πατεντα...Με καθε σεβασμο τοσο στο ...πολυεπιπεδο λειτουργημα του ταξιτζη, οσο φυσικα και στην ελληνικη επαρχια.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Από ότι γράψατε οι υαλοκαθαριστήρες μου μάλλον δεν θα συναντήσουν την βαζελίνη.

Για το φίλο που αναρωτήθηκε, όχι δεν μου το είπε ταξιτζής. Μου το είχε πει ένας υδραυλικός. Αν θυμάμαι καλά μου είχε πει να βάλω βαζελίνη στους υαλοκαθαριστήρες στην αρχή του καλοκαιριού για να προστατευτούν μέχρι το Νοέμβριο που θα χρησιμοποιηθούν πάλι με βάση τις πιθανότητες. Το είχα θεωρήσει λογικό, ώστε να μην ξεραθούν ιδιαίτερα και κολλησουν στα τζάμια. 

Δεν το έκανα ποτέ. Απλά προσπαθώ να τους διατηρώ καθαρούς, όπως γράψατε. 

Να πω και έναν καλό λόγο για τη βαζελίνη: την βάζω σε ορειβατικά μποτάκια για να περιποιείται το δέρμα και να το αδιαβροχοποιεί. Εκεί κάνει πολύ καλή δουλειά.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, BackFromHell είπε

1. Οι υαλοκαθαριστηρες που εχω τωρα, υπαρχουν 6 χρονια και δεν εχουν χρειαστει αλλαγη. Το αμαξι μονιμα παρκαρισμενο σε σημειο που το βλεπει ηλιος 365 / χρονο. Λογικα θα κρατησουν παραπανω, αλλα ας υποθεσουμε οτι χαλασαν τωρα, χαριν ευκολιας συζητησης.

2. Αποτι βλεπω ενα ζευγος υαλοκαθαριστηρων για ενα μεσο αυτοκινητο κυμαινεται απο 5 εως 20 ευρω.

3. Ας υποθεσουμε -αυθαιρετα- οτι το να πασαλειβα βαζελινη τους υαλοκαθαριστηρες καθε τοσο, θα τους εκανε καλο και θα παρετεινε τη ζωη τους κατα 50% , αρα παμε 9ετια αντι 6ετιας.

-->Αρα ολη η συζητηση γινεται για να γλυτωνουμε τα 5-20 ευρω την 6ετια και να τα δινουμε στην 9ετια; Δηλαδη απο το να κοστιζουν οι υαλοκαθαριστηρες 0.83 ευρω το χρονο, να μας κοστιζουν 0,55 ; Να εξοικονομουμε δηλαδη απο 30 σεντς εως 1 ευρω το χρονο. Νταξ, οκ. Η βαζελινη πιο ακριβα θα ερθει που λεει ο λογος... Ασε, δε, τη φασαρια να πασαλειβεις...υαλοκαθαριστηρες με...βαζελινη.

Αν στα παραπανω προσθεσουμε οτι τιθεται εν αμφιβολω το οτι η βαζελινη κανει καλο στους υαλοκαθαριστηρες (διοτι μαλλον κανει ακριβως το αναποδο...), ts, νομιζω εχεις την απαντηση για την συμβουλη που λογικα θα σου ειπε κανας ταξιτζης για να στο παιξει επιστημονας. Διοτι τετοιες "πατεντες" δεν επιβιωνουν αλλου ως επιχειρηματα. Μεσα σε κανα ταξι, αντε και σε κανα χωριο που ανταγωνιζονται οι χωριανοι μεταξυ τους για την πιο "καλη" πατεντα...Με καθε σεβασμο τοσο στο ...πολυεπιπεδο λειτουργημα του ταξιτζη, οσο φυσικα και στην ελληνικη επαρχια.

Τόσα χρόνια δεν βγάζουν οι φτηνιάρικοι υαλοκαθαριστήρες αλλά το τελικό συμπέρασμα είναι το ίδιο. Για μερικά φραγκοδίφραγκα το χρόνο δεν αξίζουν οι γυφτοπατέντες. Ένα καλό ζευγάρι θέλει τύπου bosch aerotwin και θα κάνεις καιρό να ασχοληθείς ξανά.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, BackFromHell είπε

6 χρόνια και δεν κάνουν θόρυβο; Τι μάρκα είναι;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Klausx είπε

6 χρόνια και καθαρίζουν; Τι μάρκα είναι;

Δημοσ.
Στις 27/3/2022 στις 1:02 ΜΜ, BackFromHell είπε

Οι υαλοκαθαριστηρες που εχω τωρα, υπαρχουν 6 χρονια και δεν εχουν χρειαστει αλλαγη.

Επρεπε ηδη να τους εχεις αλλαξει.
Επειδη δεν ουρλιαζουν δε σημαινει οτι δε χρειαζονται αλλαγη.

Να υποθεσω οτι και τα λαστιχα τα εχεις τοσο καιρο και δε χρειαζονται αλλαγη;

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Klausx είπε

Τα εργοστασιακα οπως το πηρα απο την αντιπροσωπεια. Δεν εχω τσεκαρει την μαρκα τους γιατι καθαριζουν αψογα μεχρι και τωρα. Δεν περιμενω να ακουσω θορυβο για να τους αλλαξω, αλλα να αρχισουν να αφηνουν σημεια του παρμπριζ βρωμικα κλπ.

36 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Επρεπε ηδη να τους εχεις αλλαξει.
Επειδη δεν ουρλιαζουν δε σημαινει οτι δε χρειαζονται αλλαγη.

Να υποθεσω οτι και τα λαστιχα τα εχεις τοσο καιρο και δε χρειαζονται αλλαγη;

Το επρεπε το λεει ποιος; Απο τη στιγμη που δουλευουν αψογα και απο τη στιγμη που στο βιβλιο του αυτοκινητου δεν υπαρχει σχετικη επισημανση σαν τη δικη σου, πώς προκυπτει η αναγκη αλλαγης;

Οσο για τις επομενες δυο προτασεις σου, αναξιες σχολιασμου.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Τα εργοστασιακα οπως το πηρα απο την αντιπροσωπεια. Δεν εχω τσεκαρει την μαρκα τους γιατι καθαριζουν αψογα μεχρι και τωρα. Δεν περιμενω να ακουσω θορυβο για να τους αλλαξω, αλλα να αρχισουν να αφηνουν σημεια του παρμπριζ βρωμικα κλπ.

Το επρεπε το λεει ποιος; Απο τη στιγμη που δουλευουν αψογα και απο τη στιγμη που στο βιβλιο του αυτοκινητου δεν υπαρχει σχετικη επισημανση σαν τη δικη σου, πώς προκυπτει η αναγκη αλλαγης;

Οσο για τις επομενες δυο προτασεις σου, αναξιες σχολιασμου.

Έχω δοκιμάσει 2 μάρκες και μετά το 1ο καλοκαίρι κάνουν θόρυβο και δεν καθαρίζουν σωστά, τι μάρκα έχουν βάλει; Μήπως είναι σιλικόνης;

Επισκέπτης
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Klausx είπε

Έχω δοκιμάσει 2 μάρκες και μετά το 1ο καλοκαίρι κάνουν θόρυβο και δεν καθαρίζουν σωστά, τι μάρκα έχουν βάλει; Μήπως είναι σιλικόνης;

Eριξα μια ματια, δεν γραφουν πανω κατι.

Θα ρωτησω στην αντιπροσωπεια που συντομα ειναι να επισκεφθω, γιατι με αυτα και με αυτα , δημιουργηθηκε και σε εμενα περιεργεια για το τι ειδους ειναι.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, BackFromHell είπε

Το επρεπε το λεει ποιος;

Κυριολεκτικα ολο το ιντερνετ λεει να τους αλλαζουμε καθε χρονο το πολυ.

Θες 2; Αντε 2.
Οχι 6.Αλλα οκ,αμα δουλευουν παω πασο.

Δημοσ.
Στις 29/3/2022 στις 1:50 ΠΜ, StamTheMan είπε

Κυριολεκτικα ολο το ιντερνετ λεει να τους αλλαζουμε καθε χρονο το πολυ.

Θες 2; Αντε 2.
Οχι 6.Αλλα οκ,αμα δουλευουν παω πασο.

Δεν θα ακούσεις τον κατασκευαστή και θα ακούσεις όλο το internet ? Επιχείρημα είναι αυτό ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...