Προς το περιεχόμενο

Η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλάει το iPhone με μηνιαία συνδρομή

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 ώρες πριν, adi32 είπε

Δηλαδή τι παραπάνω κάνει και βοηθάει το 90% των χρηστών ένα κινητό οποιασδήποτε μάρκας των 1200€ από ένα των 250€?

οτι κερδιζει με τον παρει τα λιγο πιο αρκιβα μακαρονια, το πιο ακριβο αμαξι, το πιο ακριβο σπιτι και παει λεγοντας. αρκετα παραπανω κανει χωρις αν σημαινει οτι και με τον 250 δεν κανεις την δουλεια σου. οποιος θελει δινει 1000 οποιος θελει δινει 250. τι λογικη ειναι αυτη; εισαι σε τεχνολογικο φορουμ αν δεν βλεπεις διαφορα σε κατι που κανει 250 με κατι που κανει 1000 (δεν λεω μονο για τα apple) τοτε δεν καταλαβαινω τον λογο που εισαι σε αυτο το φορουμ. και μια τηλεορασε με 300 ευρω μια χαρα εικονα δειχνει αλλα υπαρχουν και αλλες στις ιδιες διαστασεις που κανουν 3000. δειχνουν το ιδιο; 

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εγώ πάντως δεν χαλιέμαι για νέο κινητό + συνδρομή Apple one για μια διετία με νέο κινητό πχ στα 50€… ΑΛΛΑ θα περιλαμβάνει και θραύση και κλοπή ασφάλεια … όπως στα leasing. Επίσης θα το βάζω και στα έξοδα της επιχείρησης όπως τα βάζουν όλες οι πολυεθνικές. 
Και αν δεν θέλει η Apple πάω και άλλου δεν έχω θέμα … στην ουσία θα έχω πάντα το τελευταίο κινητό χωρίς σκοτούρες κάθε διετία … με μια 30αρα κάθε μήνα! Pas Malle !

• Like 2

4 ώρες πριν, billdanos είπε

Το ότι εσένα σε υπερκαλύπτει μια συσκευή των 250 ευρώ, δεν αποτελεί κανόνα και για όλους τους άλλους. Αλλιώς θα είχαμε όλοι ένα ίδιο τηλέφωνο που θα έβγαζε η μια εταιρεία που θα υπήρχε. 

Αν υπήρχε συσκευή των 250 που θα σου έδινε τα ίδια με μια συσκευή 4πλασιας αξίας, θα εξαφάνιζε τον ανταγωνισμό. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατον για τεχνικούς λόγους κυρίως. 

Σωστα! Δεν υπάρχει συσκευή στα 250-300 που να μπορεί να κάνει το κινητό να έχει σοβαρή εμπειρία χρησης όσες φορές εστω και ελάχιστες δεν πήρα flagship κινητό το μετάνιωσα για την χρήση που το κανω εγω βέβαια... τωρα ένα πολύ μα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν έχει ιδέα για κατι αλλο πέραν των σοσιαλ αυτοί το αγοραζουν λόγω το image που έχει πλασάρει η apple οπότε όλοι κάτι παίρνουμε από αυτή..  α ξέχασα εγω εχω να παρω iPhone  από τα 3 πρώτα που είχε βγάλει....  και πάλι όμως ισχύουν τα παραπάνω κανένα κινητό midrange δεν θα σου δώσει αυτή την εμπειρία.... ασχετο ρε παιδιά μόνο σε εμένα μου φαίνεται δύσκολο το λειτουργικό της apple?  Το χειρότερο δε ηταν το MacBook pro που το είχα για το μαγαζί μιλάμε η δυσκολία ή ίδια! Και γενικά ακούω ποσο user friendly  είναι... τι να πω...!

4 λεπτά πριν, teovag είπε

Εγώ πάντως δεν χαλιέμαι για νέο κινητό + συνδρομή Apple one για μια διετία με νέο κινητό πχ στα 50€… ΑΛΛΑ θα περιλαμβάνει και θραύση και κλοπή ασφάλεια … όπως στα leasing. Επίσης θα το βάζω και στα έξοδα της επιχείρησης όπως τα βάζουν όλες οι πολυεθνικές. 
Και αν δεν θέλει η Apple πάω και άλλου δεν έχω θέμα … στην ουσία θα έχω πάντα το τελευταίο κινητό χωρίς σκοτούρες κάθε διετία … με μια 30αρα κάθε μήνα! Pas Malle !

Ωραιο το παράδειγμα σου αλλά με όλες αυτές τις παροχές η συνδρομή θα ειναι 100-120 τον μηνα μίνιμουμ... δεν μπορεί να θες Ferrari με leasing  για 5 χρόνια και να θες να πληρώνεις 300 τον μηνα...

8 λεπτά πριν, kata_tixi είπε

οτι κερδιζει με τον παρει τα λιγο πιο αρκιβα μακαρονια, το πιο ακριβο αμαξι, το πιο ακριβο σπιτι και παει λεγοντας. αρκετα παραπανω κανει χωρις αν σημαινει οτι και με τον 250 δεν κανεις την δουλεια σου. οποιος θελει δινει 1000 οποιος θελει δινει 250. τι λογικη ειναι αυτη; εισαι σε τεχνολογικο φορουμ αν δεν βλεπεις διαφορα σε κατι που κανει 250 με κατι που κανει 1000 (δεν λεω μονο για τα apple) τοτε δεν καταλαβαινω τον λογο που εισαι σε αυτο το φορουμ. και μια τηλεορασε με 300 ευρω μια χαρα εικονα δειχνει αλλα υπαρχουν και αλλες στις ιδιες διαστασεις που κανουν 3000. δειχνουν το ιδιο; 

Είναι άλογα την χρήση αν βλέπεις survivor  στον skai το ίδιο θα δείχνει...!

Το συνδρομητικό μοντέλο όπου και να παρουσιάστηκε και εφαρμόστηκε δεν είχε την απαιτούμενη ανταπόκριση για να μπορέσει να καθιερωθεί… ακόμα και στα αυτοκίνητα, επιτυχία είχε μόνο σε εταιρίες και όχι σε καταναλωτές…

καταλαβαίνω την κίνηση μιας και ουσιαστικά θέλει να παρουσιάσει κάτι ώστε να είναι πιο ανταγωνιστική σε όλες τις κινεζικές εταιρίες χωρίς να ρίξει την “αξία” της συσκευής της, αλλά σε αγορές όπως της Αμερική ή της Ευρώπη, που αγοράζεις τις συσκευές της σχεδόν δωρεάν μέσω συμβολαίου, κάτι τέτοιο φαίνεται περισσότερο πρόταση πχ της εδώ εδώ αντιπροσωπείας πάρα ως κίνηση της ίδιας της Apple…

ΥΓ: αν ήταν να κάνει κάτι τέτοιο περισσότερο θα πόνταρα στα iMac Pro και Studio πάρα σε κινητά και tablets…

• Like 3
  • Thanks 1

14 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Σωστα! Δεν υπάρχει συσκευή στα 250-300 που να μπορεί να κάνει το κινητό να έχει σοβαρή εμπειρία χρησης όσες φορές εστω και ελάχιστες δεν πήρα flagship κινητό το μετάνιωσα για την χρήση που το κανω εγω βέβαια... τωρα ένα πολύ μα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν έχει ιδέα για κατι αλλο πέραν των σοσιαλ αυτοί το αγοραζουν λόγω το image που έχει πλασάρει η apple οπότε όλοι κάτι παίρνουμε από αυτή..  α ξέχασα εγω εχω να παρω iPhone  από τα 3 πρώτα που είχε βγάλει....  και πάλι όμως ισχύουν τα παραπάνω κανένα κινητό midrange δεν θα σου δώσει αυτή την εμπειρία.... ασχετο ρε παιδιά μόνο σε εμένα μου φαίνεται δύσκολο το λειτουργικό της apple?  Το χειρότερο δε ηταν το MacBook pro που το είχα για το μαγαζί μιλάμε η δυσκολία ή ίδια! Και γενικά ακούω ποσο user friendly  είναι... τι να πω...!

Ωραιο το παράδειγμα σου αλλά με όλες αυτές τις παροχές η συνδρομή θα ειναι 100-120 τον μηνα μίνιμουμ... δεν μπορεί να θες Ferrari με leasing  για 5 χρόνια και να θες να πληρώνεις 300 τον μηνα...

Είναι άλογα την χρήση αν βλέπεις survivor  στον skai το ίδιο θα δείχνει...!

ασε το τι χρηση κανει ο καθενας γιατι αυτη δεν μπορεις να την γνωριζεις. εχει διαφορα το panel απο τα 300 ευρω στα 3000 ευρω;

2 λεπτά πριν, kata_tixi είπε

ασε το τι χρηση κανει ο καθενας γιατι αυτη δεν μπορεις να την γνωριζεις. εχει διαφορα το panel απο τα 300 ευρω στα 3000 ευρω;

Η μέρα με την νύχτα.. μπορει να αποδοθεί η διαφορά  όταν βλέπεις mega?

41 λεπτά πριν, kata_tixi είπε

Δεν είναι το ίδιο πράγμα. 

Το κινητό είναι πολύ εργαλείο 

Για το 90% των χρηστών είπα. 

Αν ζητάει κάποιος το καλύτερο βίντεο παίρνει iPhone, αν ζητάει σχετικά κλειστό λειτουργικό και έχει και άλλες συσκευές απλ παίρνει iPhone. Αν ζητάει καλύτερες φώτο δεν παίρνει iPhone, αν θέλει καλή οθόνη αν θέλει φουλ παραμετροποίηση δεν παίρνει iPhone, αν θέλει να μην πληρώνει συνδρομές για το καθετί, sd, ράδιο, υπέρυθρες, πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές....... δεν παίρνει iPhone........ 

25 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Η μέρα με την νύχτα.. μπορει να αποδοθεί η διαφορά  όταν βλέπεις mega?

γενικα η διαφορα μπορει να αποδοθει με οτι και αν βλεπεις παρολα αυτα εσυ δεν μπορεις να ξερεις τι βλεπει ο καθενας ή γενικοτερα την χρηση που κανει ωστε να κρινεις μεμονωμένα για το αν αξιζει να την αγορασει ή οχι. ας μεινουμε στο οτι υπαρχει διαφορα απο εκει και περα ειναι πολυ μεγαλη η συζητηση. 

4 λεπτά πριν, adi32 είπε

Δεν είναι το ίδιο πράγμα. 

Το κινητό είναι πολύ εργαλείο 

Για το 90% των χρηστών είπα. 

Αν ζητάει κάποιος το καλύτερο βίντεο παίρνει iPhone, αν ζητάει σχετικά κλειστό λειτουργικό και έχει και άλλες συσκευές απλ παίρνει iPhone. Αν ζητάει καλύτερες φώτο δεν παίρνει iPhone, αν θέλει καλή οθόνη αν θέλει φουλ παραμετροποίηση δεν παίρνει iPhone, αν θέλει να μην πληρώνει συνδρομές για το καθετί, sd, ράδιο, υπέρυθρες, πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές....... δεν παίρνει iPhone........ 

οποτε φαντασου για ενα πολυ εργαλειο που εχεις ολη την ημερα στα χερια σου (ειτε λεγετε iphone ειτε note ειτε poco) ποσο διαφορα κανει η τιμη  σε σχεση με τις τηλεορασεις για παραδειγμα που εκει οι τιμες εχουν ακραια μεγαλυτερο εύρος. και με κινητο των 100 ευρω το 90% κανει την δουλεια του γιατι βαζεις την τιμη στα 250? ξανα λεω εισαι σε τεχνολογικο φορουμ εχει η δεν εχει διαφορα το κινητο των 250 με το κινητο των 1000? (ολες οι εταιριες υπερκοστολογηση  κανουν xiaomi κτλ οταν κανουν rnd η sumsung με την apple και οι αλλοι απλα ακολουθουν χωρις καν να υποστηρίζουν για 1-2 χρονια τις συσκευες τους λογικο να ειναι φθηνότεροι και οπως τα κινητα των 1000 θα επρεπε να αξιζουν π.χ. 700 ετσι και τα κινητα των 250 επρεπε να κοστιζουν 100)

• Like 1

Επισκέπτης
3 ώρες πριν, MikeKata είπε

Κάποτε, σε άλλα θέματα της Apple, είχα συζήτηση με συφορουμίτες που έφερναν το επιχείρημα "τι σας νοιάζει η Apple αφού δεν αγοράζετε iPhone". Νομίζω ήταν στο άρθρο για την αφαίρεση του φορτιστή από μέσα. Και εξηγούσα αυτό που έλεγε και ο @Neural_handshake στο πρώτο σχόλιο:

Δε μας ενδιαφέρει η Apple αυτή καθεαυτή. Το πρόβλημα είναι ότι η Apple επηρεάζει την αγορά. Και το κάνει συνειδητά. Γνωρίζει τη θέση που έχει στην αγορά και πως, μία κίνησή της θα την ακολουθήσουν και άλλοι. Και αυτό θα επηρεάσει κι εμένα όταν θα πρέπει να πάω να αγοράσω ένα "συνδρομητικό" Android επειδή έγινε mainstream από την Apple. Ένα πράγμα σαν τη θύρα audio jack που τείνει να εξαλειφθεί. Ή την τρύπα/notch στην οθόνη. Αυτό είναι το πρόβλημά μας με την Apple. Πως, όταν παίρνει μια X, Y αντικαταναλωτική απόφαση, ξέρει ότι θα ακολουθήσουν και οι άλλοι και, εν τέλει, θα επηρεάσει κι εμάς που δεν αγοράζουμε προϊόντα της.

Και, όπως λέει και το άρθρο, δε θα είναι σα μια απλή μηνιαία πληρωμή δόσης. Θα συνδέεται με το Apple ID. Έτσι και γίνει κάτι αντίστοιχο στο Android, αντίο ελευθερία χρήσης της συσκευής σου. Αντίο ξεκλείδωμα bootloader, αντίο πέρασμα custom ROMs. Προσωπικά το βρίσκω πολύ άσχημο.

Μπορείς να εξηγήσεις λίγο το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο η Apple κάνει κινήσεις επειδή "ξέρει πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι"; Τι σημασία έχει για την Apple αν κι άλλες εταιρείες αφαιρέσουν τον φορτιστή ή το mini jack; Ποια είναι η συνομωσία πίσω από το notch, γιατί να θέλει κι άλλες εταιρείες να έχουν notch στα κινητά τους έτσι ώστε να κάνει μια  τέτοια "συνειδητή κίνηση"; 

For the record, η Apple έχει κάνει ουκ ολίγες κινήσεις που δεν βρίσκουν απήχηση και τελικά αποσύρει τις υλοποιήσεις αυτές (π.χ. touch bar, mac pro '13 etc)

3 ώρες πριν, atheatos είπε

40 χρόνια οδηγεί τις εξελίξεις. Θα το καταλάβετε μεγαλώνοντας....

Κατατοπιστικότατο σχόλιο με επιχειρήματα επιπέδου, όχι αστεία. Αλλά 40 χρόνια παρωπίδες είναι πολλά, δεν περίμενα κάτι παραπάνω...

31 λεπτά πριν, kata_tixi είπε

γιατι βαζεις την τιμη στα 250?

Γιατι παίρνεις αξιόλογη οθόνη πολύ καλές κάμερες και λειτουργικό που καλύπτουν το 90% των χρηστών. 

Αν θα δώσω πενταπλασια τιμή για κάτι περιμένω να πάρω και πενταπλασιες δυνατότητες παραπάνω και σίγουρα όχι λιγότερες. 

Το ότι μια φεραρι κοστίζει 300000 δε σημαίνει ότι είναι χρήσιμη και για κάποιον που θέλει ένα όχημα να πηγαίνει και στο χωράφι. 

26 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Μπορείς να εξηγήσεις λίγο το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο η Apple κάνει κινήσεις επειδή "ξέρει πως θα ακολουθήσουν κι άλλοι"; Τι σημασία έχει για την Apple αν κι άλλες εταιρείες αφαιρέσουν τον φορτιστή ή το mini jack; Ποια είναι η συνομωσία πίσω από το notch, γιατί να θέλει κι άλλες εταιρείες να έχουν notch στα κινητά τους έτσι ώστε να κάνει μια  τέτοια "συνειδητή κίνηση"; 

Λάθος διατύπωση έκανα: "Κάνει κινήσεις ΕΝΩ ξέρει ότι θα ακολουθήσουν οι άλλοι". Φυσικά για τον εαυτό της, θα αυξήσει την κερδοφορία της. Όμως το δικό μας καταναλωτικό συμφέρον πλήγεται έμμεσα όπως εξήγησα, δεν είναι στα ενδιαφέροντά μου η κερδοφορία της Apple. Για αυτό και είμαστε αντίθετοι σε πολλές αποφάσεις της. Μερικά παραδείγματα ανέφερα.

1 λεπτό πριν, adi32 είπε

Γιατι παίρνεις αξιόλογη οθόνη πολύ καλές κάμερες και λειτουργικό που καλύπτουν το 90% των χρηστών. 

Αν θα δώσω πενταπλασια τιμή για κάτι περιμένω να πάρω και πενταπλασιες δυνατότητες παραπάνω και σίγουρα όχι λιγότερες. 

Το ότι μια φεραρι κοστίζει 300000 δε σημαίνει ότι είναι χρήσιμη και για κάποιον που θέλει ένα όχημα να πηγαίνει και στο χωράφι. 

ναι και το κινητο των 100 ευρω σου λεω εγω οτι καλυπτει το 60-70% των χρηστων γιατι να μην θεωρω και πολλα τα 250? ξαναλεω εχει διαφορα το κινητο των 250 με το κινητο των 1000 ναι ή οχι; ασε το αν το χρειαζεται καποιος αν εχει διαφορα θελω να μ πεις. 

• Like 1

2 λεπτά πριν, kata_tixi είπε

ναι και το κινητο των 100 ευρω σου λεω εγω οτι καλυπτει το 60-70% των χρηστων γιατι να μην θεωρω και πολλα τα 250? ξαναλεω εχει διαφορα το κινητο των 250 με το κινητο των 1000 ναι ή οχι; ασε το αν το χρειαζεται καποιος αν εχει διαφορα θελω να μ πεις. 

Σου είπα πριν που υπερτερεί. Και οχι με 100€ δεν παίρνεις κάτι αξιόλογο σαν οθόνη κάμερες επεξεργαστή κλπ. 

Υπερτιμημενες συσκευές βγάζουν όλες οι εταιρείες. Η διαφορά των 80-300€ είναι χαοτικη σε σχέση με τη διαφορά 350 - 1500

Ο Δουλειές ήταν οραματιστής και εφευρέτης. Δημιουργούσε νέα προϊόντα απ' το μηδέν. Αν ζούσε ακόμα ήδη θα κυκλοφορούσε το αυτοκίνητο της Apple. Και κατά πάσα πιθανότητα θα είχε βγάλει και συσκευές που δεν γνωρίζουμε, όπως είχε κάνει στο παρελθόν.

Από την άλλη ο Μάγειρας δεν είναι τίποτα απ' όλα αυτά, απλά ένας καλός CEO που ξεζουμίζει τα υπάρχοντα προϊόντα και φέρνει λεφτά στους μετόχους. Και αυτό ακριβώς βλέπουμε εδώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...