Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Κάποτε, σε άλλα θέματα της Apple, είχα συζήτηση με συφορουμίτες που έφερναν το επιχείρημα "τι σας νοιάζει η Apple αφού δεν αγοράζετε iPhone". Νομίζω ήταν στο άρθρο για την αφαίρεση του φορτιστή από μέσα. Και εξηγούσα αυτό που έλεγε και ο @Neural_handshake στο πρώτο σχόλιο:

Δε μας ενδιαφέρει η Apple αυτή καθεαυτή. Το πρόβλημα είναι ότι η Apple επηρεάζει την αγορά. Και το κάνει συνειδητά. Γνωρίζει τη θέση που έχει στην αγορά και πως, μία κίνησή της θα την ακολουθήσουν και άλλοι. Και αυτό θα επηρεάσει κι εμένα όταν θα πρέπει να πάω να αγοράσω ένα "συνδρομητικό" Android επειδή έγινε mainstream από την Apple. Ένα πράγμα σαν τη θύρα audio jack που τείνει να εξαλειφθεί. Ή την τρύπα/notch στην οθόνη. Αυτό είναι το πρόβλημά μας με την Apple. Πως, όταν παίρνει μια X, Y αντικαταναλωτική απόφαση, ξέρει ότι θα ακολουθήσουν και οι άλλοι και, εν τέλει, θα επηρεάσει κι εμάς που δεν αγοράζουμε προϊόντα της.

40 χρόνια οδηγεί τις εξελίξεις. Θα το καταλάβετε μεγαλώνοντας....

• Like 1
  • Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, eko13 είπε

Ευχαριστώ την απλ που συνέχεια δινει πάτημα για το χεητ που έχω για την εταιρία!  Η οργή μας για τις εταιρίες που ακολουθούν του δρόμους που ανοίγει (μη αποσπώμενες μπαταρίες,  όχι κάρτα μνήμης, όχι ακουστικά, όχι φορτιστές κτλ) 

Και έτσι όπως πάμε «θα είναι σαν να έχεις συσκευή αλλά δεν θα έχεις» (η διατύπωση είναι περίπου σε στυλ προφητείας, έτσι για να βγάλω λίγο άχτι).

Επεξ/σία από svartevarg
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, coffeex είπε

Τo 13 Pro Max το δίνει με 36 Δόσεις άτοκα  37.19 / μήνα

Συμφέρει όμως;
Πλέον πληρώνει κανείς 600€-1000+€ για ρεύμα, νερό, αέριο, ιντερνετ, streaming, οπότε γιατί να μην τα δώσει όλα μαζί να το πάρει χωρίς δόσεις;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα είναι σαν να έχεις τηλέφωνο αλλά δεν θα έχεις ……

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, MikeKata είπε

Κάποτε, σε άλλα θέματα της Apple, είχα συζήτηση με συφορουμίτες που έφερναν το επιχείρημα "τι σας νοιάζει η Apple αφού δεν αγοράζετε iPhone". Νομίζω ήταν στο άρθρο για την αφαίρεση του φορτιστή από μέσα. Και εξηγούσα αυτό που έλεγε και ο @Neural_handshake στο πρώτο σχόλιο:

Δε μας ενδιαφέρει η Apple αυτή καθεαυτή. Το πρόβλημα είναι ότι η Apple επηρεάζει την αγορά. Και το κάνει συνειδητά. Γνωρίζει τη θέση που έχει στην αγορά και πως, μία κίνησή της θα την ακολουθήσουν και άλλοι. Και αυτό θα επηρεάσει κι εμένα όταν θα πρέπει να πάω να αγοράσω ένα "συνδρομητικό" Android επειδή έγινε mainstream από την Apple. Ένα πράγμα σαν τη θύρα audio jack που τείνει να εξαλειφθεί. Ή την τρύπα/notch στην οθόνη. Αυτό είναι το πρόβλημά μας με την Apple. Πως, όταν παίρνει μια X, Y αντικαταναλωτική απόφαση, ξέρει ότι θα ακολουθήσουν και οι άλλοι και, εν τέλει, θα επηρεάσει κι εμάς που δεν αγοράζουμε προϊόντα της.

Και, όπως λέει και το άρθρο, δε θα είναι σα μια απλή μηνιαία πληρωμή δόσης. Θα συνδέεται με το Apple ID. Έτσι και γίνει κάτι αντίστοιχο στο Android, αντίο ελευθερία χρήσης της συσκευής σου. Αντίο ξεκλείδωμα bootloader, αντίο πέρασμα custom ROMs. Προσωπικά το βρίσκω πολύ άσχημο.

Αν και συμφωνώ με όσα αρνητικά θα φέρει μια τέτοια αλλαγή, ειδικά στο Android, δεν θεωρώ πως πρέπει να διαολιζομαστε  με την apple αλλά με τους Android κατασκευαστές. Ας μην ακολουθούν στην τελική.

Οσον αφορά γενικά στο apple hate, είναι κατανοητό αλλά μέχρι ενός σημείου. Ακόμα εκνευριζομαι με το zero repairability, με τα λίγα gb για τα λεφτά που χρεώνει κτλ. 
Αλλα……….μετα από κάμποσα android tablet πήρα iPad Air για να βρω την υγεία μου. Και δεν με τρελαίνει το iOS. Αλλά η Google έχει παρατήσει τα tablet και όσα υπάρχουν έχουν mobile stretched εφαρμογές. Τι να έκανα?

Έχω oneplus 7T και ενώ με υπερκαλύπτει και είναι σε mint condition , τέλος του χρόνου παπαλα τα security updates. Την ίδια εποχή η γυναίκα μου είχε πάρει iPhone 11 στα ίδια λεφτά. Μάντεψε ποιος θα χρειαστεί νέο τηλέφωνο σύντομα. Και μην μου πείτε κρατά το ίδιο. Μιλάμε για security updates όχι android versions.

Δεν παίζω πια games σε pc αλλά θέλω ένα μίνι desktop που να τρέχει σωστα και να ειναι silent. Σκέφτομαι να στήσω ένα Deskmini μιας και θέλω Linux και να κάνω upgrade όποτε χρειαστεί. Αλλά έλα που το Mac mini M1 μου κλείνει το μάτι.

Αυτα που έγραψα παραπάνω τα σκέφτεται πολύς κόσμος. Και τα σκέφτομαι ενώ δεν μου αρέσουν οι τακτικές της apple, είμαι αρκετά tech savvy και μ αρέσει η ελευθερία του Linux και του Android. Φαντάσου λοιπόν κάποιον που δεν διαβάζει forums και δεν ξέρει καν τι είναι ram.

Επεξ/σία από soconium
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, M A T R I X said:

@NotAliki177 μη γράφεις ότι να 'ναι. Πες μου μία εταιρία που παρέχει ότι και οι προαναφερθείσες, η οποία κοστίζει 200€. 
Αφού λες ότι είναι τόσο ξεκάθαρο, αν το δικό σου κοινωνικό status  δεν μπορεί να κατανοήσει κάτι τόσο απλό, όσο το χρόνος=χρήμα, εξού και το κέρδος, δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω συζήτηση. Αλλά μην γράφουμε ότι θέλουμε σε τεχνολογικό forum. 
Δεν περίμενα τέτοια απάντηση από εσένα, πέφτω από τα σύννεφα 😁😁

άλλος από εδώ

χρόνος και χρήμα; δηλαδή πληρώνονται για να σερφάρουν στο facebook/instagram? Νομίζω ότι το ξεκαθάρισα ότι μιλάω για τον βασικό χρήστη και όχι για αυτούς που το χρειάζονται για δουλειά.

Samsung A52/72, Xiaomi και άλλες εταιρίες στα 250+ προσφέρουν κινητάρες για την χρήση που ανέφερα και εσύ κατάλαβες λάθος ότι μίλαγα για επαγγελματική χρήση.

3 hours ago, billdanos said:

Το ότι εσένα σε υπερκαλύπτει μια συσκευή των 250 ευρώ, δεν αποτελεί κανόνα και για όλους τους άλλους. Αλλιώς θα είχαμε όλοι ένα ίδιο τηλέφωνο που θα έβγαζε η μια εταιρεία που θα υπήρχε. 

Αν υπήρχε συσκευή των 250 που θα σου έδινε τα ίδια με μια συσκευή 4πλασιας αξίας, θα εξαφάνιζε τον ανταγωνισμό. Κάτι τέτοιο όμως είναι αδύνατον για τεχνικούς λόγους κυρίως. 

Είπα: σου προσφέρει αυτά που χρειάζεσαι για την χρήση που την θέλεις (surfing/mails κλπ). Δεν είπα ποτέ ότι προσφέρει πχ την ίδια κάμερα με μια ναυαρχίδα. Προφανώς όχι. Ξαναλέω άλλο θέμα αν θες κάτι για επαγγελματική χρήση. Εκεί δεν σχολιάζω καν, κάνε ότι θες.

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Bullrich είπε

Με την ιδια λογικη δεν επρεπε να υπαρχει BMW, Audi κλπ

Αυτά τα αγοράζει και η κουτσή Μαρία και έχουν και φθηνά μοντέλα. 

Καλυτερα να έλεγες κάτι αντάξιο στο ακριβότερο τηλέφωνο όπως Ferrari Buggati ή ακόμα καλύτερα Chaos

Αυτά η κουτσή Μαρία όσες δόσεις και να βάλει δεν τα παίρνει 

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, svartevarg είπε

Συμφέρει όμως;
Πλέον πληρώνει κανείς 600€-1000+€ για ρεύμα, νερό, αέριο, ιντερνετ, streaming, οπότε γιατί να μην τα δώσει όλα μαζί να το πάρει χωρίς δόσεις;

Είμαι κατά των πολλών δόσεων...

Εδώ φίλος μου είχε πάρει Samsung με 28 δόσεις, αν θυμάμαι καλά, και σκεφτόταν να αγοράσει νέο πάλι με δόσεις χωρίς να έχει ξεχρεώσει το "παλιό" 🙄   

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, adi32 είπε

Αυτά τα αγοράζει και η κουτσή Μαρία και έχουν και φθηνά μοντέλα. 

Καλυτερα να έλεγες κάτι αντάξιο στο ακριβότερο τηλέφωνο όπως Ferrari Buggati ή ακόμα καλύτερα Chaos

Αυτά η κουτσή Μαρία όσες δόσεις και να βάλει δεν τα παίρνει 

Μαλλον λειπω αρκετο καιρο απο ελλαδα.

Αν με τους μισθους στην ελλαδα παιρνει και η κουτση μαρια BMW και Mercedes τοτε μαλλον κατι δεν θυμαμαι εγω καλα οταν εφυγα.

Δημοσ.

Παρότι και εγώ το θεωρω απαράδεκτο, κάτι ανάλογο κάνει και η MS με το XBox. Δυστυχώς ήδη έχουν χαράξει το μέλλον. Και όπως λέω για να σε εκμεταλευτουν πρέπει να το θες κι εσύ. Δεν είναι τα γκατζετακια είδη πρώτης ανάγκης...

Αν πέσουν οι πωλήσεις θα πέσουν και οι τιμές.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Θυμάστε τις εποχές που η Νοκια ήταν στην κορυφή και άλλαζε απλά το περίβλημα σε κάποια μοντέλα και τα χρέωνε τότε σχεδόν 1000 ευρώ? Και ταυτόχρονα τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά ήταν ίδια με μια συσκευή που τη χρέωνε 300 ευρώ? Τότε δεν θυμαμαι «ειδικούς» να κάνουν κοινωνικό-πολιτικές αναλύσεις για την τιμή του sirocco 8800, μας προέκυψαν αργότερα με την Apple! 😛 

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Bullrich είπε

Μαλλον λειπω αρκετο καιρο απο ελλαδα.

Αν με τους μισθους στην ελλαδα παιρνει και η κουτση μαρια BMW και Mercedes τοτε μαλλον κατι δεν θυμαμαι εγω καλα οταν εφυγα.

Θέση 9 και 10 σε πωλήσεις για το 2021 η MB και BMW στην Ελλάδα με ~4,2 % μερίδιο η καθεμία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...