MINDER Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Για να μην κουράζω με περιγραφές πως και τι θα μπω στο ψητό. Πήγα να βγάλω την ψύκτρα να αλλάξω πάστα και κόλλησε ο επεξεργαστής πάνω. Στην προσπάθεια να τον ξεκολλήσω στράβωσαν κάποια ποδαράκια στα πλάγια. Ryzen 5 3600 Μετά καημών και βασάνων τα ίσιωσα τον έβαλα στην θύρα του τον έβγαλα τσέκαρα οπτικά και φαίνεται οκ. Το πρόβλημα είναι ότι χάλασε καπάκι η κάρτα γραφικών που έχω 11 χρόνια όταν την βούρτσισα να καθαρίσω κάτι που χύθηκε πάνω της και δεν μπορώ να κάνω μπουτάρισμα χωρίς κάρτα γραφικών για να τσεκάρω τον επεξεργαστή αν λειτουργεί οκ. Είτε συνδέω την κάρτα γραφικών είτε όχι μου ανάβει το λαμπάκι vga στην μητρική που σημαίνει ότι έχει πρόβλημα είτε η κάρτα γραφικών είτε δεν υπάρχει κάρτα γραφικών και φυσικά δεν έχω σήμα στην οθόνη. Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω εάν είναι ο επεξεργαστής εντάξει., Αυτό που παρατηρώ είναι ότι δεν παίρνουν σήμα όμως ούτε πληκτρολόγιο ούτε ποντίκι. Ανεμιστήρες και φωτισμός μητρικής λειτουργούν αλλά μένει εκεί. Το led για πρόβλημα με cpu δεν ανάβει. Μια φορά άνοιξε και το διπλανό για πρόβλημα boot αφαίρεσα ένα σκληρό που έτσι και αλλιώς δεν έχει to λειτουργικό και άφησα μόνο τον ssd και ανάβει μόνο το λαμπάκι για πρόβλημα με vga. Είναι φυσιολογικό αυτό όταν δεν υπάρχει κάρτα γραφικών στην msi tomahawk b450 max ή να προετοιμάζομαι και για αλλαγή cpu; Μπορεί κάποιος με την μητρική αυτή να αφαιρέσει την κάρτα γραφικών και να δει αν παίρνει σήμα ποντίκι και πληκτρολόγιο όταν πάει να κάνει boot ; Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2022 από MINDER
hp8 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 32 λεπτά πριν, MINDER είπε msi tomahawk b450 max αν η μητρική ειναι η παρακάτω βγάλε την κάρτα απο πάνω και δοκίμασε με την ενσωματωμένη https://www.msi.com/Motherboard/B450-TOMAHAWK-MAX 2
triplex1 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) τι καρτα γραφικων εχεις? τραβα μια φωτο στο σημειο που βουρτσισες και εγινε λαλακια Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2022 από triplex1
Xristaras12 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 10 λεπτά πριν, hp8 είπε αν η μητρική ειναι η παρακάτω βγάλε την κάρτα απο πάνω και δοκίμασε με την ενσωματωμένη https://www.msi.com/Motherboard/B450-TOMAHAWK-MAX Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά, οπότε άκυρο αυτό που γράφεις. 4
Apaleytos80 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Πήγες για καθαρισμό και κυριολεκτικά τα καθάρισες όλα 😁. Άλλη gpu έχεις να δοκιμάσεις? . Κανε και ενα cmos reset, βγάλσιμο μπαταρία η με το jumper. Δεν εχω εμπειρια με στραβωμένα πινάκια σε ryzen, το ότι έκατσε δεν σημαίνει ότι θα παίξει και ολας. Πρέπει να ζεστάνουμε λίγο την cpu πριν βγάλουμε το κουλέρ, ειδικά αν το έχουμε κανει κολυμπήθρα με thermal paste. 1
MINDER Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά, οπότε άκυρο αυτό που γράφεις. Δεν γράφω πουθενά ότι έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών για ξεχωριστή στην pci express αναφέρομαι.
triplex1 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 12 λεπτά πριν, MINDER είπε Δεν γράφω πουθενά ότι έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών για ξεχωριστή στην pci express αναφέρομαι. για αλλον το ειπε , η καρτα ποια ειναι που εχεις?
MINDER Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 10 λεπτά πριν, Apaleytos80 είπε Πήγες για καθαρισμό και κυριολεκτικά τα καθάρισες όλα 😁. Άλλη gpu έχεις να δοκιμάσεις? . Κανε και ενα cmos reset, βγάλσιμο μπαταρία η με το jumper. Δεν εχω εμπειρια με στραβωμένα πινάκια σε ryzen, το ότι έκατσε δεν σημαίνει ότι θα παίξει και ολας. Πρέπει να ζεστάνουμε λίγο την cpu πριν βγάλουμε το κουλέρ, ειδικά αν το έχουμε κανει κολυμπήθρα με thermal paste. ε την έχω ξαναπατήσει έτσι σε intell τα είχα ισιώσει και είχε δουλέψει μια χαρά. Αλλη gpu δεν έχω μια 8800gt αν θυμάμαι αλλά δεν δουλεύει και αυτή λόγω γήρατος. Ρεσετάρισμα με το jumber έκανα αλλά δεν υπήρξε διαφορά. Η μαμακία είναι ότι έβαλα μια κρεμα καθαρισμού την βιονολ ανακατεμένη με αλκοόλη 99.9 που είναι ειδική καθαρισμό pcb μετά από κολλήσεις πάνω στην πλακέτα της κάρτας γραφικών γιατί είχε κολλήσει κυριολεκτικά ότι είχε στάξει πάνω της και με το βούρτσισμα να φύγει ο ζωμός κάτι δεν πήγε καλά. Οπτικά δεν φαίνεται να έχει κάτι οπότε δεν χρειάζεται φωτό. Τώρα την έχω ανοίξει να καθαρίσω την πάστα από τον επεξεργαστή μήπως δίπλα από τον επεξεργαστή έχει περάσει η κρέμα που προανέφερα και κάνει βραχυκλυκλωμα κάπου. Θα της βάλω πάστα και θα την συναρμολογήσω αργότερα μπας και δουλέψει αν και το βλέπω χλωμό. Για την κολυμπήθρα που λες απλώνω στην επιφάνεια του επεξεργαστή λεπτό στρώμα δεν ρίχνω και κλείνω όπως κάνουν πολλοί. Αυτή την φορά μόνο το έκανα με την arctic mx-5 γιατί κολλάει σαν την τσίχλα και δεν ήθελα να κινδυνέψω να πασαλειφτεί και στην mobo. 3 λεπτά πριν, triplex1 είπε για αλλον το ειπε , η καρτα ποια ειναι που εχεις? Sapphire HD 6970 Dual Fan
triplex1 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, MINDER είπε ε την έχω ξαναπατήσει έτσι σε intell τα είχα ισιώσει και είχε δουλέψει μια χαρά. Αλλη gpu δεν έχω μια 8800gt αν θυμάμαι αλλά δεν δουλεύει και αυτή λόγω γήρατος. Ρεσετάρισμα με το jumber έκανα αλλά δεν υπήρξε διαφορά. Η μαμακία είναι ότι έβαλα μια κρεμα καθαρισμού την βιονολ ανακατεμένη με αλκοόλη 99.9 που είναι ειδική καθαρισμό pcb μετά από κολλήσεις πάνω στην πλακέτα της κάρτας γραφικών γιατί είχε κολλήσει κυριολεκτικά ότι είχε στάξει πάνω της και με το βούρτσισμα να φύγει ο ζωμός κάτι δεν πήγε καλά. Οπτικά δεν φαίνεται να έχει κάτι οπότε δεν χρειάζεται φωτό. Τώρα την έχω ανοίξει να καθαρίσω την πάστα από τον επεξεργαστή μήπως δίπλα από τον επεξεργαστή έχει περάσει η κρέμα που προανέφερα και κάνει βραχυκλυκλωμα κάπου. Θα της βάλω πάστα και θα την συναρμολογήσω αργότερα μπας και δουλέψει αν και το βλέπω χλωμό. Για την κολυμπήθρα που λες απλώνω στην επιφάνεια του επεξεργαστή λεπτό στρώμα δεν ρίχνω και κλείνω όπως κάνουν πολλοί. Αυτή την φορά μόνο το έκανα με την arctic mx-5 γιατί κολλάει σαν την τσίχλα και δεν ήθελα να κινδυνέψω να πασαλειφτεί και στην mobo. Sapphire HD 6970 Dual Fan απο την παστα που εβαλες ειναι κατα κυριο λογο καθαρισε καλα και βαλε μια ''φακη'' στη μεση ακριβως και δοκιμασε ξανα
MINDER Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) triplex1 αρχικά την κάρτα γραφικών την κρέμα με την αλκοόλη την έβαλα να καθαρίσω εξωτερικά στην κάτω πλευρά της πλακέτας δεν την άνοιξα καν την κάρτα να αλλάξω την πάστα του gpu. Τώρα την άνοιξα και θα αντικαταστήσω την πάστα και είδα κάτι ασπράδια δίπλα στον gpu αλλά δεν ξέρω εάν είναι από την μαμίσια ξεραμένη πάστα ή την κρέμα που έβαλα και ίσως είχε περάσει από κάπου και κατέληξε εκεί. 'Εβαλα ειδικό υγρό arcticlean για gpu και cpu και καθάρισα την περιοχή και θα βάλω και prolimatech pk-3 γιατί η άλλη που πήρα για δοκιμή τώρα η arctic mx-4 είναι σαν μαστίχα και με δυσκολεύει στο άπλωμα και δεν έχω τώρα την υπομονή να την απλώσω. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2022 από MINDER
Apaleytos80 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δεν απλώνεις με MX-2,MX-4 μπιζέλι στο κέντρο
MINDER Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, Apaleytos80 είπε Δεν απλώνεις με MX-2,MX-4 μπιζέλι στο κέντρο 1 λεπτό πριν, Apaleytos80 είπε Δεν απλώνεις με MX-2,MX-4 μπιζέλι στο κέντρο mx-5 μπερδεύτηκα με τα νούμερα τους lol δεν την ξαναπαίρνω επιστροφή σε prolimatech pk-3
triplex1 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Κοντακτ χωρις λαδι δεν εχεις να ριξεις να καθαρισει μια και καλη και να την φυσηξεις?
MINDER Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, triplex1 είπε Κοντακτ χωρις λαδι δεν εχεις να ριξεις να καθαρισει μια και καλη και να την φυσηξεις? μπα δεν το ξερω αυτο προς το προιόν ... τωρα θα βαλω παστα και θα την κλεισω.... εχω λολαθει να καθαριζω τις τελευταιες μερες
triplex1 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, MINDER είπε μπα δεν το ξερω αυτο προς το προιόν ... τωρα θα βαλω παστα και θα την κλεισω.... εχω λολαθει να καθαριζω τις τελευταιες μερες Να παρεις ενα και αστο να βρισκεται , φθηνο ειναι , τελευταια αυτο που πηρα εμεινα ευχαριστημενος , σε βαζω λινκ https://www.skroutz.gr/s/18357911/Motip-Dupli-090505-Σπρέι-Ηλεκτρικών-Επαφών-500ml.html?from=account_favorites 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα