Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δημιουργία PC για browsing-office-ταινιες αλλά να παίζει και κανενα League of Legends χωρίς ζάρια 
Θα χρειαστώ τον Πυργο και μια οθόνη

κοιτούσα τον 5600G για επεξεργαστή λογο των ενσωματωμένων ! 

Οθόνη 
1080 - 24 ίντσες 
για 1440 από 27 μέχρι 32 ίντσες
Budget για όλα 700 ευρώ

Εάν δεν αξίζει ο 5600G πιέτε μ την πρόταση σας και φυσικά το σετ και τα σχετικά ! ευχαριστώ 

Δημοσ.

Από όσα γνωρίζω (σχεδόν τίποτα δηλαδή :P) το LoL δεν έχει σοβαρές απαιτήσεις, οπότε θεωρώ σωστή την επιλογή ενσωματωμένων γραφικών (5600G). Κάτι που κάνει δουλειά με παρόμοιο κόστος είναι 10100F/10105F + GT1030 όπου ναι μεν μιλάμε για επεξεργαστή 4cores/8threads (αντί τα 6cores/12threads του 5600G) αλλά καλύπτει τις ανάγκες σας (office - ταινίες - LoL). Προσωπικά θα πήγαινα στην επιλογή του 5600G ή και για πιο οικονομικά θα περίμενα να δω τι θα είναι και ο 4600G που αναμένεται.

Φυσικά σε όλο αυτό παίζει ρόλο και ποια ακριβώς οθόνη θα επιλέξεις (24" 1080p, 27" 1440p) όπου το κόστος της θα περιορίζει το υπόλοιπο σύστημα. Και (δευτερεύον) τι απαίτηση έχεις από τα γραφικά. Παράδειγμα, τα 1440p μπορεί σε very high να ζητάνε κάτι παραπάνω (από τα γραφικά του 5600G) για ψηλά fps. (Επαναλαμβάνω δεν έχω εμπειρία με το LOL).

• Like 2
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Από όσα γνωρίζω (σχεδόν τίποτα δηλαδή :P) το LoL δεν έχει σοβαρές απαιτήσεις, οπότε θεωρώ σωστή την επιλογή ενσωματωμένων γραφικών (5600G). Κάτι που κάνει δουλειά με παρόμοιο κόστος είναι 10100F/10105F + GT1030 όπου ναι μεν μιλάμε για επεξεργαστή 4cores/8threads (αντί τα 6cores/12threads του 5600G) αλλά καλύπτει τις ανάγκες σας (office - ταινίες - LoL). Προσωπικά θα πήγαινα στην επιλογή του 5600G ή και για πιο οικονομικά θα περίμενα να δω τι θα είναι και ο 4600G που αναμένεται.

Φυσικά σε όλο αυτό παίζει ρόλο και ποια ακριβώς οθόνη θα επιλέξεις (24" 1080p, 27" 1440p) όπου το κόστος της θα περιορίζει το υπόλοιπο σύστημα. Και (δευτερεύον) τι απαίτηση έχεις από τα γραφικά. Παράδειγμα, τα 1440p μπορεί σε very high να ζητάνε κάτι παραπάνω (από τα γραφικά του 5600G) για ψηλά fps. (Επαναλαμβάνω δεν έχω εμπειρία με το LOL).

εαν θελεις πες μου μια Φουλ Προταση ! Και αν ειναι δυνατον να κυριαρχει το λευκο θα βοηθουσε ! 

Δημοσ.

Με το "λευκό" ξέρεις ότι βάζεις δύσκολα ε;

Έχω καιρό να ψάξω ιδιαιτερότητες όπως το λευκό χρώμα. Στις μητρικές πίστευα πως υπάρχει η Mortar της MSI σε λευκό αλλά πλέον δεν την βλέπω (στο skroutz).

Οπότε έχουμε (με επιλογές από λίγα καταστήματα για περιορισμό μεταφορικών):

Επεξεργαστής: Φυσικά ο Ryzen 5 5600G από 209,50€ (multicopter).

Μητρική: Asrock B550M Pro4 (ότι κοντινότερο σε λευκό) από 88€ (multicopter).

Μνήμη: Crucial Ballistix 16GB 3200Mhz White από 68,64€ (multicopter).

Τροφοδοτικό: Corsair CX550F RGB από 69,90€ (You.gr). Επειδή είναι λευκό στην περίπτωση που θα φαίνεται μέσα στο κουτί ειδάλλως υπάρχουν καλύτερες επιλογές σε μαύρο (Seasonic gold rated).

Οθόνη: Samsung T350F 24" IPS από 139€ (You.gr)

Απομένει το κουτί και ο δίσκος όχι όμως αρκετό budget από τα 700€ που έθεσες.

Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το Fractal Design Focus G ανάμεσα στα λευκά κουτιά που βλέπω.

Σε δίσκο θα έλεγα να επιλέξεις ένα nvme έστω gen3x4 (μητρική και επεξεργαστής υποστηρίζουν gen4x4), αν όχι στα 500GB τουλάχιστον 256GB. Και αν είναι δυνατόν με 5 έτη εγγύηση. Θα μου πει κανείς "εκεί που έφτασες το budget αυτά είναι πολυτέλειες"! Αν μπορεί να γίνει, γιατί όχι.

Ναι, δεν υπάρχει χώρος για αποθήκευση ταινιών δυστυχώς. Θα χρειαστεί και ένας HDD με την κατάλληλη χωρητικότητα.

Στην περίπτωση που γίνει κάποιο θαύμα και υπάρχει budget, πάνω στο σχέδιο "λευκό" μπορείς να προσθέσεις και την Arctic Freezer 34 esports White! Αν και ο 5600G έχει ψήκτρα αυτή είναι καλύτερη και... άσπρη!

Υ.Γ. Τελικά μάλλον δεν μπορώ να βγάλω πρόταση εντός budget! :P

• Like 2
Δημοσ.

Για να βγει το budget...

Κουτί, πιο οικονομικό, με καλό αερισμό και ανεμιστήρες, θα συμβιβαστείς με micro atx μητρική

https://www.skroutz.gr/s/26619480/Kolink-Citadel-Mesh-RGB-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Λευκό.html

Μητρική (δυστυχώς δεν έχει bios flash οπότε πιθανον να χρειαστείς συμβατό επεξεργαστή για update, ίσως αν είσαι τυχερός το κατάστημα να μπορεί να στο κάνει)

https://www.skroutz.gr/s/17732889/Asrock-B450M-Steel-Legend-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

Τροφοδοτικό "υποχρεωτικά" σε μαύρο ώστε να εξοικονομήσεις χρήματα

https://www.skroutz.gr/s/11394987/Corsair-TX-M-Series-TX550M-550W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Semi-Modular-80-Plus-Gold.html

ή τελείως budget

https://www.skroutz.gr/s/14158545/Be-Quiet-System-Power-9-500W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Wired-80-Plus-Bronze.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει δίκιο ο Dark_Nightfall. Οι APU 5xxxG (όπως ο 5600G) είναι pci-e Gen 3 και όχι Gen 4 όπως οι υπόλοιποι επεξεργαστές 5xxx.

Οπότε στο παραπάνω ποστ μου σχετικά με τον nvme, παραμένει η επιλογή του pci-e 3x4 και όχι του pci-e 4x4.

Επεξ/σία από TopCLR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πρόταση του τύπου εδώ πως σας φαίνεται? Με άλλες μνήμες γιατί αυτές που προτείνει δεν τις βρίσκω εδώ, νομίζω βγαίνει γύρω στα 650. Δυστυχώς όχι σε white. Βάλε και κανά 150αρι την οθόνη. Οπότε θα ανέβει λίγο το μπάτζετ. 

Επεξ/σία από Nabuko
Δημοσ.

παιδια δισκους εχω εχω καινουργιους

Kingston a2000 500GB
Samsung Evo 980 PRO 1TB  

και απο SSD εχω WD Black 1TB + 4TB και εναν red 1TB

αν δεν παω σε λευκο κοιτάω αυτά ! https://prnt.sc/wPaL2xmXRYa0
αν πρέπει να αλλάξω κατι ΟΚ

εχει μεγάλη διαφορά ο 5600G με τον 10500 σε γραφικά ;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NoJobs είπε

Kingston a2000 500GB
Samsung Evo 980 PRO 1TB  

10500 είναι προ-προτελευταία γενιά  της intel

5600g είναι τελευταία γενιά της amd

Και για τον δίσκο 4tb που έχεις πιθανό να θέλει διαμόρφωση σε GPT για ν ατον βλέπουν τα Windows... Διορθώσετε με αν κάνω λάθος.. 

Για την χρήση που το θες οποίο επεξεργαστή και να πάρεις δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vagelis2019 είπε

10500 είναι προ-προτελευταία γενιά  της intel

5600g είναι τελευταία γενιά της amd

Και για τον δίσκο 4tb που έχεις πιθανό να θέλει διαμόρφωση σε GPT για ν ατον βλέπουν τα Windows... Διορθώσετε με αν κάνω λάθος.. 

Για την χρήση που το θες οποίο επεξεργαστή και να πάρεις δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα..

οι HDD παιζουν κανονικα τους εχω σε pc που κανω backups ! 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, NoJobs είπε

Τα γραφικά του 5600G δεν τα φτάνουν τα ενσωματωμένα γραφικά κανενός Intel επεξεργαστή. Στο review του Gamer Nexus το δείχνει στα CSGO και Fortnite.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, NoJobs είπε

Kingston a2000 500GB
Samsung Evo 980 PRO 1TB  

Αρκετά κακή μητρική, πολύ φτωχή χωρίς ίχνος παρουσίας ψύξης στα vrm... επίσης δεν διαθέτει bios flash σε περίπτωση που έρθει χωρίς συμβατό bios. 

Κουτί, χωρίς παράθυρο, ποιοτικό μεν με κάκιστο airflow δε, πληρώνεις ακριβά επωνυμία/ησυχία

Τροφοδοτικό αρκετά τσιμπημένο σε τιμή(αναλογικά στο διαθέσιμο budget) , 650watt σε καμία περίπτωση αν δεν έχεις βλέψεις για δυνατή κάρτα στο μέλλον, εκεί όμως το κουτί θα είναι αρκετά "ακατάλληλο"

Γιατί κοιτάς b550 μητρική;

Γιατί τόσο ακριβό κουτί και τροφοδοτικό;

Την πρότασή μου την είδες; Δε σου κάνει και  γιατί;

Να ξέρουμε να δώσουμε διαφορετική κατεύθυνση αν χρειαστεί

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Αρκετά κακή μητρική, πολύ φτωχή χωρίς ίχνος παρουσίας ψύξης στα vrm... επίσης δεν διαθέτει bios flash σε περίπτωση που έρθει χωρίς συμβατό bios. 

Κουτί, χωρίς παράθυρο, ποιοτικό μεν με κάκιστο airflow δε, πληρώνεις ακριβά επωνυμία/ησυχία

Τροφοδοτικό αρκετά τσιμπημένο σε τιμή, 650watt σε καμία περίπτωση αν δεν έχεις βλέψεις για δυνατή κάρτα στο μέλλον, εκεί όμως το κουτί θα είναι αρκετά "ακατάλληλο"

Γιατί κοιτάς b550 μητρική;

Γιατί τόσο ακριβό κουτί και τροφοδοτικό;

Την πρότασή μου την είδες; Δε σου κάνει και  γιατί;

Να ξέρουμε να δώσουμε διαφορετική κατεύθυνση αν χρειαστεί

Στα 65 εουρος δεν είναι καθόλου τσιμπημένη η τιμή. Μήπως μπερδεύτηκες με το CX?

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε

Στα 65 εουρος δεν είναι καθόλου τσιμπημένη η τιμή. Μήπως μπερδεύτηκες με το CX?

Όχι,  εννοούσα τσιμπημένο αναλογικά με το διαθέσιμο budget και όχι για την αξία του τροφοδοτικού, έχεις όμως δίκιο, έτσι που το έχω γράψει είναι δύσκολο να το κατανοήσει κάποιος.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...