Προς το περιεχόμενο

Υπαρχει τροπος να μεταφερω το EFI Partition?

jimskeet2002

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα.

Εκανα εγκατασταση windows 10 σε m2 ssd που εβαλα στο καινουριο μου συστημα αλλα εκανα το λαθος να εχω συνδεμενο και τον ssd που ειχα πριν τα windows στο προηγουμενο μου συστημα. Το αποτελεσμα ειναι το efi partition να ειναι στον παλιο ssd ενω τα windows στον m2. Αν αφαιρεσω τον παλιο ssd δεν μπορει να κανει boot.

Υπαρχει καποιος τροπος να το μεταφερω στον m2 χωρις να χρειαστει να κανω format παλι γιατι εχω φαει 2 μερες μεχρι τωρα να το στησω οπως θελω...

Επισυναπτω και φωτο απο disk management.

dsk.jpg

Επεξ/σία από jimskeet2002
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, jimskeet2002 είπε

Καλημερα.

Εκανα εγκατασταση windows 10 σε m2 ssd που εβαλα στο καινουριο μου συστημα αλλα εκανα το λαθος να εχω συνδεμενο και τον ssd που ειχα πριν τα windows στο προηγουμενο μου συστημα. Το αποτελεσμα ειναι το efi partition να ειναι στον παλιο ssd ενω τα windows στον m2. Αν αφαιρεσω τον παλιο ssd δεν μπορει να κανει boot.

Υπαρχει καποιος τροπος να το μεταφερω στον m2 χωρις να χρειαστει να κανω format παλι γιατι εχω φαει 2 μερες μεχρι τωρα να το στησω οπως θελω...

Καλημέρα

Μπορείς να δοκιμάσεις τον παρακάτω οδηγό (πάρε ένα backup πρώτα για καλό και για κακό)

https://www.tomica.net/blog/2020/04/move-efi-partition-to-another-drive-windows-10/

• Like 1

Σ ευχαριστω για την απαντηση.

Τελικα βρηκα ευκολη λυση απο αυτο το βιντεο.

Στην ουσια με το minitool partition wizard δημιουργεις unallocated space στον σκληρο που εχεις το συστημα σου, κανεις copy το EFI partition απο τον αλλο σκληρο στο unallocated space που δημιουργησες. Και τελος τρεχεις το diskpart ως administrator.

list volume για να δεις ολα τα partition.

select volume και τον αριθμο απο το efi partition που δημιουργησες στον σκληρο του συστηματος.

και εκει τρεχεις την παρακατω εντολη
set id = C12A7328-F81F-11D2-BA4B-00A0C93EC93B
και εισαι ετοιμος.

• Like 1
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...