Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Κάνουμε μια εργασία για την σχολή μου η οποία έχει να κάνει με την μεταβολή τιμής ενός προϊόντος και την επίπτωση που έχει στα προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται από αυτό και επειδή το σουβλάκι και το ηλιέλαιο είναι κάτι που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο τελευταία αποφασίσαμε με την ομάδα μου να ασχοληθούμε με αυτό το προϊόν.

Ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος που γνωρίζει  μπορεί να μας δώσει τις παρακάτω πληροφορίες για ένα σουβλατζίδικο.

Μέσο αριθμό πώλησης τυλιχτών το μήνα.

Μέσο αριθμό πώλησης πατάτας το μήνα.

Τιμή μερίδας πατάτας.

Τιμή τυλιχτού.

Πόσα λίτρα ηλιέλαιο χρησιμοποιείτε τον μήνα.

Τιμή ηλιέλαιου/λίτρο.

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων.

Προσοχή:

(Έχουμε ήδη καλέσει σε καταστήματα αλλά δεν μας δίνουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες, οπότε είπαμε να δοκιμάσουμε μήπως μας τις στείλουν ανώνυμα.)

(Δεν ζητάμε σε καμία περίπτωση την επωνυμία του καταστήματος στο οποίο αντιστοιχούν οι πληροφορίες που θα μας δώσετε.)

Δημοσ.

Δικαιολογίες…

Πήγες και σε πολλά καταστήματα και δεν σου είπαν τέτοιες πληροφορίες…;;;

Μάλλον βαριέσαι να κάνεις την έρευνα και θέλεις «μασημένη τροφή»…

• Like 3
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Πιο σωστές πληροφορίες θα πάρεις από τους προμηθευτές.

Κάνε έρευνα να δεις ποια είναι τα κύρια εργοστάσια επεξεργασίας και μεταποίησης κρεατος καθώς και οι διανομείς πρώτων υλών. Επικοινώνησε μαζί τους εξηγώντας τι θέλεις να κάνεις. Έχουν πολύ καλύτερη εικόνα της αγοράς από τα 5 σουβλατζίδικα της γειτονιάς.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν χρειάζεται να ρωτήσετε πόσα λίτρα λάδι χρειάζονται για να τηγανιστούν οι πατάτες και πόσες φορές το αλλάζουν.

Δημοσ.

Τσάμπα εργασία. 

Απλά τα πραγματάκια. 

Επιχειρηματίες της εστίασης:

Ηλιέλαιο : x ευρώ το λίτρο. Αλλαγή στο λάδι τηγανίσματος κάθε x φορές. 

Ηλιέλαιο: 4x ευρώ το λίτρο. Αλλαγή στο λάδι τηγανίσματος κάθε 4x φορές. 

Καμία  ουσιαστική αλλαγή στις δαπάνες τους  καθώς μεταφέρουν το κόστος στο στομάχι και το έντερο του πελάτη. 

Φυσικά θα γκρινιάζουν ότι δεν βγαίνουν και θα αυξήσουν την τιμή για να έχετε κιόλας και εσείς την ψευδαίσθηση ότι αυτό που τρώτε δεν είναι σκατά κι απόσκατα.

Συνεχίστε να τρώτε και να συντηρείτε το ελληνικό σαβουροεπιχειρήν.

• Like 19
  • Thanks 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, chill είπε

Φυσικά θα γκρινιάζουν ότι δεν βγαίνουν και θα αυξήσουν την τιμή για να έχετε κιόλας και εσείς την ψευδαίσθηση ότι αυτό που τρώτε δεν είναι σκατά κι απόσκατα.

Οι τηγανητές πατάτες που μαγειρεύονται σε ηλιέλαιο είναι το νούμερο ένα υποψήφιο φαγητό που σκέφτονται να αφαιρέσουν από τα μενού τους τα εστιατόρια και οι ταβέρνες.

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1296933/epimelitirio-xalkidikis-skepseis-gia-katargisi-ton-tiganiton-sovares-eleipseis-sto-ilielaio

• Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Οι τηγανητές πατάτες που μαγειρεύονται σε ηλιέλαιο είναι το νούμερο ένα υποψήφιο φαγητό που σκέφτονται να αφαιρέσουν από τα μενού τους τα εστιατόρια και οι ταβέρνες.

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1296933/epimelitirio-xalkidikis-skepseis-gia-katargisi-ton-tiganiton-sovares-eleipseis-sto-ilielaio

Καλυτερα, ειναι και τελειως ανθυγειινο

• Like 10
  • Sad 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, falkner1998 είπε

Καλησπέρα σας,

Κάνουμε μια εργασία για την σχολή μου η οποία έχει να κάνει με την μεταβολή τιμής ενός προϊόντος και την επίπτωση που έχει στα προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται από αυτό και επειδή το σουβλάκι και το ηλιέλαιο είναι κάτι που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο τελευταία αποφασίσαμε με την ομάδα μου να ασχοληθούμε με αυτό το προϊόν.

Ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος που γνωρίζει  μπορεί να μας δώσει τις παρακάτω πληροφορίες για ένα σουβλατζίδικο.

Μέσο αριθμό πώλησης τυλιχτών το μήνα. - Αν υποθέσουμε μια μέρα κλειστό την εβδομάδα, έχουμε 26*600τμχ= 15600τμχ/μήνα

Μέσο αριθμό πώλησης πατάτας το μήνα. - Τι αριθμό ρωτάς εδώ; Κιλά; Μερίδες; Ας πούμε κιλά λοιπόν. Σε κάθε τυλιχτό ~60γρ. Οπότε 26*600*0,06 = 936kg πατάτα για τα τυλιχτά. Να δώσει και 30 μερίδες τη μέρα; Να πούμε οτι βάζει 300γρ σε κάθε μερίδα; 26*30*0,3=234κιλά. Να κάνουμε μια σούμα στα 1500κιλά το μήνα;

Τιμή μερίδας πατάτας. -Να πούμε 2,5€ ?

Τιμή τυλιχτού. -Να πούμε 2,7€?

Πόσα λίτρα ηλιέλαιο χρησιμοποιείτε τον μήνα. -Κάθε κιλό πατάτες θα σου ρουφήξει ~100g. Οπότε μόνο από αυτό έχεις 150κιλά=165λίτρα λάδι τηγανίσματος. Δεν εχω δει μαγαζι να αλλάζει λάδι μέσα στη μέρα οπότε θα θεωρήσουμε ότι μόνο συμπληρώνουν και το πετάνε στο τέλος της μέρας. Αν λοιπόν εχει το μαγαζι μια 15lt φριτέζα και καταναλώνει 45κιλα πατάτα τη μέρα έχουμε 15λιτρα + 4,95~20λιτρα τη μερα. x26 = 520λιτρα /μηνα Βάλε 600λιτρα με το λάδι που μπαίνει σε άλλα παρασκευάσματα

Τιμή ηλιέλαιου/λίτρο. - Πριν την κρίση έπαιρνες 10λιτρα με 7,5-9,5ευρώ. Τώρα ακούγονται τιμές και στα 22+€ το 10λιτρο

Προσοχή:

(Έχουμε ήδη καλέσει σε καταστήματα αλλά δεν μας δίνουν τις συγκεκριμένες πληροφορίες, οπότε είπαμε να δοκιμάσουμε μήπως μας τις στείλουν ανώνυμα.)

(Δεν ζητάμε σε καμία περίπτωση την επωνυμία του καταστήματος στο οποίο αντιστοιχούν οι πληροφορίες που θα μας δώσετε.)

Αν και συμφωνώ ότι θέλετε μασημένη τροφή, αντε να σε βοηθήσω μιας και εχω όρεξη.

Μπορεί να σου δώσω και λάθος πληροφορίες οπότε κάνε τον κόπο τουλάχιστον να τα διασταυρώσεις και να μην τα βάλεις αυτούσια στην εργασία σου. Τα νούμερα που ζητάς είναι πολύ αόριστα έχε στο νου σου. Υπάρχουν μαγαζιά με 150 τυλιχτά τη μέρα και υπάρχουν και μαγαζιά με  2000+ τυλιχτά τη μέρα και φυσικά αυτό ποικίλει και μέσα στην εβδομάδα.

Όπως θα δεις από τις απαντήσεις πιο πάνω όλα ειναι αόριστα και καλό θα είναι να παρεις απάντηση απο μαγαζάτορα. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεις ότι οι περισσότεροι δεν τηγανίζουν σε ηλιέλαιο πια. Υπάρχουν άλλα λάδια για τηγάνισμα και μεγαλύτερες αντοχες σε θερμοκρασίες. Συνήθως είναι μίγματα με φοινικέλαιο

Δημοσ.
6 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Δικαιολογίες…

Πήγες και σε πολλά καταστήματα και δεν σου είπαν τέτοιες πληροφορίες…;;;

Μάλλον βαριέσαι να κάνεις την έρευνα και θέλεις «μασημένη τροφή»…

Για ποιο λόγο να απαντήσει ένα κατάστημα σε τέτοιες ερωτήσεις ενός τυχαίου τύπου ?

Πολύ λογικό και 100% σωστό να μην του απάντησαν.

Το μόνο παράλογο που βλέπω σε αυτό θα ήταν να περίμενε κάποιος σοβαρά ότι υπήρχε 1/1000000 να πάρει απάντηση.

• Like 3
Δημοσ.

ρωτάτε κάτι πράγματα.....

όπως αυτό, ή πχ που θα βρω να αγοράσω χοντρική για το κατάστημα που θέλω να ανοίξω....

Ειλικρινείς απαντήσεις δεν υπάρχει περίπτωση να πάρετε. Κανένας δεν αποκαλύπτει μυστικά του επαγγέλματος.

Και στη δουλειά που δουλεύω εγώ αν έρθει κάποιος (πόσο μάλλον κάποιος άσχετος) δεν υπάρχει περίπτωση να του δώσουμε πραγματικά στοιχεία ούτε μια στο εκατ. 

δηλαδή θα σου ειπει ο άλλος πόσα σουβλάκια πουλάει από τη στιγμή που κόβει τις μισές αποδείξεις; δε παίζει.

Θα σου πει ότι αγοράζει ό,τι πιο σαβούρα φθηνό βρει και το αλλάζει όταν θυμάται; δε παίζει.

Εκτός των άλλων, όλοι, ιδιώτες, επιχειρηματίες... έχουνε την τάση να κλαίγονται από το πρωί μέχρι το βράδυ.

βγάλτε τώρα συμπέρασμα....

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ.

Κάποιος δημοσιογράφος έγραψε ένα πιασαρικο τίτλο  τύπου.    Οι εστιατορες σκέφτονται να αποσυρουν τις πατάτες.    Θα μπορούσε να γράψει  οι πτηνοτροφοι σκέφτονται να ταιζουν λιγότερο τις κότες. Και εμείς θα συζητάμε εδώ γιατί δεν δίνουν λεφτά στις κότες να τρώνε έξω μόνες τους...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου θύμισες μια προαιρετική εργασία που μας είχε αναθέσει η μαθηματικός στην Γ' λυκειου για το μάθημα της στατιστικής, να βρούμε μέσους όρους και μέτρα διασποράς για τις τιμές προϊόντων σε μαγαζιά. 

Είχα πάρει όλους τους καταλόγους από σουβλάκια και πίτσες στο σπίτι και κοιτούσα τις τιμές των αναψυκτικών, τις έγραψα και έβγαλα μέσο όρο και απόκλιση. 

Στις 26/3/2022 στις 4:38 ΠΜ, falkner1998 είπε

Καλησπέρα σας,

Μέσο αριθμό πώλησης τυλιχτών το μήνα.

Μέσο αριθμό πώλησης πατάτας το μήνα.

Τιμή μερίδας πατάτας.

Τιμή τυλιχτού.

Πόσα λίτρα ηλιέλαιο χρησιμοποιείτε τον μήνα.

Τιμή ηλιέλαιου/λίτρο.

Προσοχή:

Μέση τιμή πλήθους μεριδίων ποσοτήτων και παραγγελιών, γνωρίζει μόνο ο υπεύθυνος του μαγαζιού και όχι ο υπάλληλος που σηκώνει για να γράψει τις παραγγελίες των πελατών, συνεπώς, μόνο αν γουστάρει και αν θέλει ο ιδιοκτήτης θα σας το πει, μπορεί να νομίζει πως είσαστε και από τίποτα ανταγωνιστική επιχείρηση και θέλετε να δείτε αν έχει πελατεία η αν έχασαν πελάτες, δεν θα το μάθετε εύκολα αυτό. 

Για τις τιμές, απλά πάρτε έναν κατάλογο και δείτε τι τιμές έχουν.

Για τα λίτρα ηλιέλαιου, δε νομίζω να σας το πούνε, βέβαια, μπορείτε να αναφέρετε μια δική σας εμπειρική τιμή, εφόσον γνωρίζετε πόσα λίτρα χωράει μια επαγγελματική φριτέζα και πόσες φορές την ημέρα το αλλάζουνε, ρωτήστε σε κανενα φόρουμ αν υπάρχει κάποιος εργαζόμενος σε σουβλατζιδικο, μπορεί να σας πει χονδρικά και να έχετε έναν μπούσουλα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 26/3/2022 στις 9:40 ΠΜ, Nabuko είπε

Με τι θα γεμιζουν το σαντουιτσ τοτε...? Ρεπορταζ απο τα Λιντλ... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...