Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Members
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Rip in peace.

Ψάχνω ένα gif χρόνια το πιο έξυπνο που είχα δει στη ζωή μου...

Απόκρυψη περιεχομένων

Είναι ένας που βάζει σοκολάτα σε φέτα ψωμί του τοστ και όταν του πέφτει κάτω, πέφτει από την μεριά της σοκολάτας πάντα.

Ύστερα αφήνει να πέσει η γάτα του από το ύψος το χεριών του και προσγειώνεται πάντα στα πόδια της.

Οπότε σκέφτεται να την δέσει στην πλάτη της γάτας την φέτα με Μερέντα και την ρίχνει από το ίδιο ύψος και εκεί γίνεται κάτι έξυπνο... Η συνέχεια οποίος το βρει..!

Spoiler

Αν το αναζητήσεις ως Buttered cat paradox ίσως σου βγάλει το gif που ψάχνεις

• Thanks 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Είναι ένας που βάζει σοκολάτα σε φέτα ψωμί του τοστ και όταν του πέφτει κάτω, πέφτει από την μεριά της σοκολάτας πάντα.

Ύστερα αφήνει να πέσει η γάτα του από το ύψος το χεριών του και προσγειώνεται πάντα στα πόδια της.

Οπότε σκέφτεται να την δέσει στην πλάτη της γάτας την φέτα με Μερέντα και την ρίχνει από το ίδιο ύψος και εκεί γίνεται κάτι έξυπνο... Η συνέχεια οποίος το βρει..!

spacer.png

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κάτι που σήμερα έχει ξεχαστεί και δεν τονίζεται στο άρθρο είναι ότι για πολλά χρόνια την δεκαετία late 80 και του early 90s το gif ήταν το κύριο φορματ για "στατικές" εικόνες (ασπρόμαυρες ή έγχρωμες) και όχι (μονο) για animated που ήταν 2η χρήση του λιγότερο σημαντική καθώς ούτε "netscape navigator" δεν υπήρχε ακόμα (και ασφαλώς ούτε www). Εκείνη την εποχή σε δισκέτες κουβαλάγαμε αρχεία εικόνων σε gif ή κατεβάζαμε τέτοιες συνήθως "πονηρές" από bbs bulletin board system (πρώτο "internet") που καλούσες με 2400bit modems (ναι 2.4 kbps). Τα 256 χρώματα με προσαρμοσμένη παλέτα που υποστήριζε (το πολυ) το format Gif ήταν υπεραρκετά για την εποχή του που μόλις είχε εμφανιστεί στα PC η "απίστευτη" VGA με μέγιστη φανταστική ανάλυση 640Χ480 Χ 256 χρώματα (όταν οι άλλοι είχαν 16 χρώματα ή 64 η amiga). Πόσο "θεϊκό" έμοιαζε την εποχή του το gif!

Μετά βέβαια που υπήρξε ανάγκη για περισσότερα χρώματα καθώς οι "VGA" βελτιώθηκαν και επεκτάθηκαν καθώς και η υπολογιστική ισχύς των PC  (24bit, 8 ανα χρώμα=16εκ δλδ true color όπως το έλεγαν) το gif ήταν ξεπερασμένο για στατικές εικόνες και αντικαταστάθηκε από αλλα φορματ με βασικό το jpeg. Παρέμεινε σε χρήση μετά σχεδόν αποκλειστικά για animated εικόνες μέχρι και σήμερα. 

edit: το gif υποστήριζε και transparency (0 ή 1όχι Alpha channel)  που δεν θυμάμαι άλλο φορματ τότε να το υποστήριζε (ίσως να υπήρχε εγω δεν θυμάμαι). Δλδ μπορούσες να το χρησιμοποιείς σε "συνθέσεις" που ήθελαν "διαφάνεια" (δεν σε ένοιαζε τι χρώμα είχε το background) σε site, κουμπιά σε προγράμματα κτλ. Αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του επίσης!! 

RIP κύριε GIF.. 

Επεξ/σία από keysmith
  • Like 11
Δημοσ.
10 ώρες πριν, akisk είπε

Gif όπως λέμε Giga ;)

GIF οπως λέμε giraffe και τον ατελείωτο έχει σου λέω! Στο χωριό μου πάντως από την δεκαετία του 90 τζιφ το λέγαμε 🤪 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Tetrabitos είπε

Rip in peace.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Βασικά από διαφήμιση αναψυκτικού είναι.

Spoiler

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν ήξερα την σωστή προφορά.

Μια ζωή Τζιφ τα έλεγα πάντως. 

τζιφ λεγεται, καθως τζιφ το ονομασε ο δημιουργος του...

Δημοσ.
6 ώρες πριν, keysmith είπε

edit: το gif υποστήριζε και transparency (0 ή 1όχι Alpha channel)  που δεν θυμάμαι άλλο φορματ τότε να το υποστήριζε (ίσως να υπήρχε εγω δεν θυμάμαι). Δλδ μπορούσες να το χρησιμοποιείς σε "συνθέσεις" που ήθελαν "διαφάνεια" (δεν σε ένοιαζε τι χρώμα είχε το background) σε site, κουμπιά σε προγράμματα κτλ. Αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του επίσης!! 

RIP κύριε GIF.. 

PNG (1996 ?), TGA (1984) έχουν Alpha channel. Μάλιστα το TGA format ήταν πολύ γνωστό στα επαγγελματικά συστήματα της τότε εποχής, απορρώ πως σου ξέφυγε 🤔

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...