diplo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Είχαμε fissler για καμία 15 χρόνια από δώρο γάμου αλλά δυστυχώς μας έπεσε κι έσπασε το καπάκι και ήταν ασύμφορο να το επισκευάσουμε. Τότε έβγαλε μια χύτρα στα Lidl με 50 ευρώ, αν θυμάμαι καλά, την πήραμε και συνεχίσαμε να μαγειρεύουμε ακριβώς όπως πριν. Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να είναι 3-4 χρόνια πριν η αγορά από Lindl. Δεν είναι πυρηνική φυσική το μαγείρεμα χύτρα! Μόλις φυσήξει χαμηλώνεις και βάζεις χρόνο ανάλογα με τι μαγειρεύεις. Ίσως για και πιο γκουρμέ να απαιτείται πιο ακριβό σκεύος, όπως αυτό της προσφοράς, αλλά η μέση οικογένεια νομίζω μπορεί να κάνει εύκολα τη δουλειά της με και πιο φτηνό. Εννοείται ότι η ασφάλεια δεν μπορεί να κοστολογηθεί, εγώ απλά την εμπειρία μου παραθέτω. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2022 από diplo
Moderators matrixxx Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 13 λεπτά πριν, nikotsal είπε Δεν ξέρω πόσο θα άντεχε μια χύτρα των 50€, αλλά εμείς έχουμε μια fissler από το 1996, την χρησιμοποιούμε 3,4 φορές την εβδομάδα (το σετ με το τηγάνι που βολεύει πολύ) και το μόνο που αλλάζουμε είναι το λάστιχο και τη βαλβίδα . Η κατάστασή της είναι άψογη και ανταλλακτικά - υποστήριξη συνεχίζουν να υπάρχουν για τόσα χρόνια! Και εγω δεν μπορω να το ξερω αυτο, αλλα 3 χρονια τωρα, δεν εχω αλλαξει τιποτα ακομα σε μια που εδω εχει 50αρικο. (lagostina, νομιζω οτι θα βρισκω ανταλλακτικα, αλλα δεν το εχω ψαξει συγκεκριμενα)
tollisth Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Σίγουρα παιδιά μπορείς να κάνεις την δουλεία σου και με λιγότερα χρήματα αλλά όπως τα υπόλοιπα υλικά αγαθά που πωλούνται με διάφορες τιμές που επίσης κάνεις την δουλεία σου άπειρα τα παραδείγματα αλλά διαφορετικές ποιότητες οπότε μην το εξίσωνουμε όλα σε ένα σίγουρα κάποια είναι ποιο ακριβά για διάφορους λόγους
Glarobats Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 27 λεπτά πριν, diplo είπε Είχαμε fissler για καμία 15 χρόνια από δώρο γάμου αλλά δυστυχώς μας έπεσε κι έσπασε το καπάκι και ήταν ασύμφορο να το επισκευάσουμε. Τότε έβγαλε μια χύτρα στα Lidl με 50 ευρώ, αν θυμάμαι καλά, την πήραμε και συνεχίσαμε να μαγειρεύουμε ακριβώς όπως πριν. Αν θυμάμαι καλά, πρέπει να είναι 3-4 χρόνια πριν η αγορά από Lindl. Δεν είναι πυρηνική φυσική το μαγείρεμα χύτρα! Μόλις φυσήξει χαμηλώνεις και βάζεις χρόνο ανάλογα με τι μαγειρεύεις. Ίσως για και πιο γκουρμέ να απαιτείται πιο ακριβό σκεύος, όπως αυτό της προσφοράς, αλλά η μέση οικογένεια νομίζω μπορεί να κάνει εύκολα τη δουλειά της με και πιο φτηνό. Εννοείται ότι η ασφάλεια δεν μπορεί να κοστολογηθεί, εγώ απλά την εμπειρία μου παραθέτω. Από τον 5ο όροφο την ρίξατε; το ρωτάω γιατί και η γυναίκα μου έριξε το καπάκι ( το οποίο είναι μασίφ ) και έπαθε ζημιά κάποιο πλαστικό εξάρτημα. Για να μην πολυλογώ κάνα 50αρι ευρώ όλα τα ανταλακτικα μαζί με καινούργια o-ring και συνεχίζει για πολλά χρόνια ακόμα. Τα άλλαξα μονος μου όλα , αλλα δεν είναι και πυρηνική φυσική. Βιδωμα-ξεβίδωμα.
Stefanos683 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) χυτρα του 50αρικου, 5 λιτρη, βαζω φακη ή φασολια ή ρεβυθια, τοματα η καροτο, κρεμμυδι, μυρωδικα, αναλογα, πεταω κ ενα κρεας η κοτοπουλο, σε 40 λεπτα περιπου ταιζει 2,3 ατομα ευκολα Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2022 από Stefanos683
diplo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, Glarobats είπε Από τον 5ο όροφο την ρίξατε; το ρωτάω γιατί και η γυναίκα μου έριξε το καπάκι ( το οποίο είναι μασίφ ) και έπαθε ζημιά κάποιο πλαστικό εξάρτημα. Για να μην πολυλογώ κάνα 50αρι ευρώ όλα τα ανταλακτικα μαζί με καινούργια o-ring και συνεχίζει για πολλά χρόνια ακόμα. Τα άλλαξα μονος μου όλα , αλλα δεν είναι και πυρηνική φυσική. Βιδωμα-ξεβίδωμα. είχε πέσει πολλές φορές και ποτέ δεν έκανε κιχ. μια φορά όμως έπεσε από ψηλά όπως την κατεβάζαμε από ένα ντουλάπι, εσπασαν τα πλαστικά αλλά "πήρε" και λίγο το μέταλλο οπότε δε ρίσκαρα για επισκευή
Mhlogiatros Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 To 1995 που ειχα παρει αξιζε τα λεφτα της το ατσαλι της . Τωρα πληρωνεις τα διπλασια για διαφημιση και τα πλαστικα σπανε ..... 1
mourouzis2005 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Εμείς έχουμε αγοράσει το Ninja Foodi που έχει ενσωματωμένες πολλές λειτουργίες, μία απο αυτές και η χύτρα ταχύτητας. Δεν παίζεται! Τιμή στη Γερμανία όπου μένουμε 200Ε, στην Ελλάδα 233Ε. Πραγματικά είναι τρομερή και το καθάρισμά της πολύ γρήγορο!
umbrella co. Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Ολα τα fissler ηταν πολυ ποιοτικα, αλλα εαν πεσουν σπανε τα χερουλια τους ευκολα. Για τα νεα μοντελα τους δεν γνωριζω.
PrinceA5 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, Stefanos683 είπε χυτρα του 50αρικου, 5 λιτρη, βαζω φακη ή φασολια ή ρεβυθια, τοματα η καροτο, κρεμμυδι, μυρωδικα, αναλογα, πεταω κ ενα κρεας η κοτοπουλο, σε 40 λεπτα περιπου ταιζει 2,3 ατομα ευκολα Να παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου: προσοχή στην ποιότητα της χύτρας που αγοράζετε, είναι θέμα ασφάλειας. Και εξηγώ: όταν άνοιξα το σπιτικό μου φεσκοπαντρεμένος πριν 3 χρόνια με ενός έτους παιδί έκανα μία γερή έρευνα αγοράς για χύτρα. Ήμουν ανάμεσα στο να δώσω πολλά για μία fissler ή να το τσιγκουνευτώ και να πάρω μια πιο φτηνή που θα κάνει και αυτή τη δουλειά της. Να μην τα πολυλογώ αγόρασα ένα σετ μικρής-μεγάλης χύτρας (quattro) ελληνικής κατασκευής ως value for money με ποιοτικά χαρακτηριστικά στο χαρτί και τιμή που δεν ξετίναζε την μπάνκα. Από την επόμενη μέρα η χύτρες έπιασαν δουλειά με χρήση σχεδόν καθημερινή. Μετά από λίγες βδομάδες χρήσης, η μεγάλη χύτρα εξερράγη, συγκεκριμένα τίναξε απότομα το λάστιχο σηκώνοντας βίαια το καπάκι το οποίο ξαναέκατσε αλλά για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πέταξε βραστό νερό σε κύκλο 360 μοιρών. Κανένας δεν ήταν μπροστά, εγώ στη δουλειά όταν γύρισα μου το είπε η κυρά. Εγώ ο κόπανος δεν έδωσα σημασία και η επιπολαιότητά μου τιμωρήθηκε. Μετά από λίγες μέρες το καπάκι πετάχτηκε στον αέρα με την γυναίκα και τον γιό μου να παίζουν καθισμένοι στο χαλί με πλάτη την κουζίνα. Ο γιός μου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα β βαθμού στο λαιμό και στον ώμο ενώ η γυναίκα μου δεν έπαθε τίποτα καθώς την προστάτευσε ο γιός μου. Ακολούθησαν μήνες με επιδέσμους, κρέμες ανάπλασης κλπ. Εννοείται οι χύτρες πήγαν στην ανακύκλωση μαρκαρισμένες με ανεξίτηλο στυλό ως επικίνδυνες. Αγοράσαμε αργότερα fissler οι οποίες δουλεύουν απροβλημάτιστα έως σήμερα. Όλα τα χρόνια άκουγα για εκρήξεις χυτρών αλλά το θεωρούσα υπερβολή, κάτι σαν αστικό μύθο καθώς ήμουν σίγουρος ότι ένα σύγχρονο σκεύος έχει την ελάχιστη ποιότητα και τις ασφαλιστικές δικλείδες θα αποτρέψουν οποιοδήποτε σοβαρό ατύχημα. Αμ δε. Δώστε κάτι παραπάνω και πάρτε κάτι που δε θα θέσει την υγεία σας σε κίνδυνο. 7 1 2
tollisth Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Η ποιότητα της fissler είναι αδιαμφισβήτητη και αυτό είναι που πληρώνεις,μια από τα ίδια η μητέρα μου έχει 2 χυτρες της fissler εδώ και πόσα χρόνια και δεν έχουν πάθει τίποτα πάντως τώρα την δείχνει προσωρινά εξαντλημένη
Moderators matrixxx Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Moderators Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, PrinceA5 είπε Να παραθέσω και εγώ την εμπειρία μου: προσοχή στην ποιότητα της χύτρας που αγοράζετε, είναι θέμα ασφάλειας. Και εξηγώ: όταν άνοιξα το σπιτικό μου φεσκοπαντρεμένος πριν 3 χρόνια με ενός έτους παιδί έκανα μία γερή έρευνα αγοράς για χύτρα. Ήμουν ανάμεσα στο να δώσω πολλά για μία fissler ή να το τσιγκουνευτώ και να πάρω μια πιο φτηνή που θα κάνει και αυτή τη δουλειά της. Να μην τα πολυλογώ αγόρασα ένα σετ μικρής-μεγάλης χύτρας (quattro) ελληνικής κατασκευής ως value for money με ποιοτικά χαρακτηριστικά στο χαρτί και τιμή που δεν ξετίναζε την μπάνκα. Από την επόμενη μέρα η χύτρες έπιασαν δουλειά με χρήση σχεδόν καθημερινή. Μετά από λίγες βδομάδες χρήσης, η μεγάλη χύτρα εξερράγη, συγκεκριμένα τίναξε απότομα το λάστιχο σηκώνοντας βίαια το καπάκι το οποίο ξαναέκατσε αλλά για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πέταξε βραστό νερό σε κύκλο 360 μοιρών. Κανένας δεν ήταν μπροστά, εγώ στη δουλειά όταν γύρισα μου το είπε η κυρά. Εγώ ο κόπανος δεν έδωσα σημασία και η επιπολαιότητά μου τιμωρήθηκε. Μετά από λίγες μέρες το καπάκι πετάχτηκε στον αέρα με την γυναίκα και τον γιό μου να παίζουν καθισμένοι στο χαλί με πλάτη την κουζίνα. Ο γιός μου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα β βαθμού στο λαιμό και στον ώμο ενώ η γυναίκα μου δεν έπαθε τίποτα καθώς την προστάτευσε ο γιός μου. Ακολούθησαν μήνες με επιδέσμους, κρέμες ανάπλασης κλπ. Εννοείται οι χύτρες πήγαν στην ανακύκλωση μαρκαρισμένες με ανεξίτηλο στυλό ως επικίνδυνες. Αγοράσαμε αργότερα fissler οι οποίες δουλεύουν απροβλημάτιστα έως σήμερα. Όλα τα χρόνια άκουγα για εκρήξεις χυτρών αλλά το θεωρούσα υπερβολή, κάτι σαν αστικό μύθο καθώς ήμουν σίγουρος ότι ένα σύγχρονο σκεύος έχει την ελάχιστη ποιότητα και τις ασφαλιστικές δικλείδες θα αποτρέψουν οποιοδήποτε σοβαρό ατύχημα. Αμ δε. Δώστε κάτι παραπάνω και πάρτε κάτι που δε θα θέσει την υγεία σας σε κίνδυνο. Πολυ ασχημη η ιστορια σου, αλλα το συμπερασμα λιγο αυθαιρετο και το λογικο αλμα μεγαλο. Ξερω και ξερετε ολοι απο τις ειδησεις και εναν που εσκασε ενα επωνυμο (απο τα πιο επωνυμα μαλιστα) κινητο στην τσεπη του, αλλα αυτο δεν σημαινει για παραδειγμα οτι καλυτερη και ασφαλεστερη μαρκα ειναι μια απο τις αλλες μαρκες κινητων ακομα και μια απο τις πολυ κακες μαρκες που απλα δεν ετυχε να σκασει στον ιδιο ανθρωπο. 1
malmsteen1984 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 21 λεπτά πριν, matrixxx είπε Πολυ ασχημη η ιστορια σου, αλλα το συμπερασμα λιγο αυθαιρετο και το λογικο αλμα μεγαλο. Ξερω και ξερετε ολοι απο τις ειδησεις και εναν που εσκασε ενα επωνυμο (απο τα πιο επωνυμα μαλιστα) κινητο στην τσεπη του, αλλα αυτο δεν σημαινει για παραδειγμα οτι καλυτερη και ασφαλεστερη μαρκα ειναι μια απο τις αλλες μαρκες κινητων ακομα και μια απο τις πολυ κακες μαρκες που απλα δεν ετυχε να σκασει στον ιδιο ανθρωπο. καθόλου αυθαίρετο. έχουν ακουστεί πολλές ιστορίες. μία τραγική που θυμάμαι είναι η εξής: https://newpost.gr/ellada/516463/sok-sto-perama-apokefalisthke-gynaika-apo-xytra
vali Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Όλες οι χύτρες έχουν πέρα από την βαλβίδα εκτόνωσης και μια επιπλέον βαλβίδα ασφαλείας. Παρόλα αυτά και άσχετα ποσό ακριβή και ποιοτική μπορεί να είναι μια χύτρα, δεν παύει να είναι ένα εργαλείο που πρέπει να χειρίζεται υπό συνεχή επίβλεψη, πρέπει να έχουμε το νου μας σε οποιαδήποτε αλλαγή παρατηρηθεί, αν σταματήσει ξαφνικά να βγαίνει ατμός από την βαλβίδα εκτόνωσης το πιθανότερο είναι να έχει βουλώσει από κάποιο κόκκο φαγητού, πρέπει επίσης να ελέγχουμε συχνά αν λειτουργεί σωστά η βαλβίδα ασφαλείας πιέζοντας την. Συνήθως η βαλβίδα ασφαλείας δεν ενεργοποιείται ποτέ σε μια χύτρα, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να λειτουργεί σωστά γιατί είναι η μόνη ασφαλιστική δικλείδα σε περίπτωση που βουλώσει η βαλβίδα εκτόνωσης. Όπως προείπα πάντως το σωστό είναι να μην αφήνουμε τις χύτρες στη φωτιά, ειδικά στην δυνατή φωτιά, χωρίς επίβλεψη. 1
Mhlogiatros Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, malmsteen1984 είπε καθόλου αυθαίρετο. έχουν ακουστεί πολλές ιστορίες. μία τραγική που θυμάμαι είναι η εξής: https://newpost.gr/ellada/516463/sok-sto-perama-apokefalisthke-gynaika-apo-xytra Αυτο ηταν stunt απο το Mortal Kombat που πεταει το καπελο - λεπιδα . Μαθαμε τι μαρκα ηταν η χυτρα ; Nα τη παρω για πεθερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις