Προς το περιεχόμενο

πολύ περίεργο ''πρόβλημα'' με wind ftth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

έχω το εξής περίεργο πρόβλημα, χθες εγινε η ενεργοποίηση της wind ftth 200mbps γραμμής μου. με ενημέρωσε ο τεχνικός πως θέλει 48 ωρες περιπου για  να σταθεροποιηθεί και να πιασει φουλ 200mbps ειδάλλως θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. καναμε δοκιμές και κλείδωσε περίπου στα 100-105mbps, ε του λεω και εγω οκ θα περιμενω.

πως πειραματίζομαι χθες το απογευμα, μπαινω απο κινητο να κανω speed test Και μου εμφανίζει 189 mbps! λεω ενταξει θα εφτιαξε και στο pc, Μπαινω στο pc βλεπω 95..δοκιμαζω να κατεβασω test file 1gb με Internet download manager που μαξάρει τη ταχύτητα, και ''κλειδώνει΄΄  στα 130..

δοκιμάζω να κατεβασω το ιδιο test file απο κινητο, και κατεβαζει με περιπου 19mb το δευτερόλεπτο!!!!!

ειναι το πιο κουφό πραγμα που εχω δει,wifi Να εχει καλύτερη αποδοση απο ενσυρματη ethernet συνδεση?!?

το modem της wind ειναι το zyxel vmg8623-T5OB , Και η μητρική μου tomahawk b450 max.

αν εχει κανείς κάποια ιδέα θα ηταν ευπρόσδεκτη, και για του λόγου το αληθές:

σε ολους τους browser (mozilla,chrome,opera,vivaldi,edge που δοκιμασα μου βγαζει +/- 1 mbps στο pc:

pc.JPG.780ee1640f1f92066364d4072e9f0683.JPG

με το Idm που μαξαρει τη ταχυτητα:

downspeed.JPG.def0b09a6a041cc9075ca9998c9a6d51.JPG

και τελος speed test απο το κινητο, που οντως κατεβαζει με 19mb/δευτερολεπτο, δηλαδη πραγματικα 190 mbps:

1577287964_189mobile.jpg.333ba21084f961f6358a5dfc4e9ccbba.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτός από αυτό που λέει ο jkoukos, έχεις εγκαταστήσει το (προβληματικό) Dragon Center της MSI; Έχει μεταξύ άλλων ένα component για το LAN (νομίζω λέγεται LAN Manager) που δημιουργεί τέτοια προβλήματα και θέλει ξήλωμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, jkoukos είπε

Η κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου υποστηρίζει Gigabit όπως επίσης και το καλώδιο δικτύου;

πως μπορώ να το δω αυτό; συγνωμη ειμαι λιγο ασχετος απο αυτά.. πως μπορω να κρινω αν η καρτα δικτύου και το καλώδιο υποστηρίζουν gigabit?

2 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Εκτός από αυτό που λέει ο jkoukos, έχεις εγκαταστήσει το (προβληματικό) Dragon Center της MSI; Έχει μεταξύ άλλων ένα component για το LAN (νομίζω λέγεται LAN Manager) που δημιουργεί τέτοια προβλήματα και θέλει ξήλωμα.

oχι το dragon center δεν το εχω βαλει ποτέ.

edit: την ατυχια μου μεσα,τετοια μητρικη και να μην εχει gigabit?!?

μου βγαζει 100.00mbps.. τωρα μονο αν αγορασω αλλη καρτα δυκτιου θα δω ολη τη ταχυτητα, σωστα;

edit 2: είδα οτι η tomahawk μητρική μου έχει gigabit και το υποστηρίζει, οπότε μάλλον είναι θέμα καλωδίου σωστά; δηλαδή εμφανίζει μόνο 100mbit λόγο του καλωδίου.. επειδή δεν εχω τις γνώσεις, τι καλώδιο πρέπει να αγοράσω για να υποστηρίζει gigabit? cat 7? cat 6? cat 8.1?

δεν μπορώ να καταλάβω απο αυτή τη λιστα πχ :

https://www.skroutz.gr/c/694/kalodia-diktyou/f/633782/Cat-7.html?from=autocomplete&o=ethernet+καλωδιο

edit 3: 

τελικά βρήκα ενα καλώδιο που είχα σε ενα συρτάρι απο παλιά και έπαιξε 1gbit..

2 ερωτήσεις, επειδή θέλω να πάρω νέο καλώδιο γιατι είναι τσιμα τσιμα η απόσταση, τι καλώδιο ζηταω;

2ρη ερώτηση, το idm ''μαξάρει''στα 25-27mb το δευτερόλεπτο, αυτό δε σημαίνει 250-270mbps ή κανω λάθος;1010419363_26mbsec.JPG.0179034e64a06425a48da4a827cf133e.JPG

Επεξ/σία από maparios

56 minutes ago, maparios said:

25-27mb το δευτερόλεπτο, αυτό δε σημαίνει 250-270mbps ή κανω λάθος;

26 MB/s είναι 208 Mbps. Για καλώδιο ένα UTP Cat5e αρκεί ακόμα και για Gbit.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...