Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι να κάνω σταδιακη αναβάθμιση στο σύστημά μου. Ψάχνω μια σύνθεση που να είναι φιλική σε υψηλής ακρίβειας ακρόαση μουσικής (hi-fi), σχετικά ελαφρύ gaming και εργασίες γραφείου. 

Με την κάρτα γραφικών που φαίνεται στην υπογραφή μου είμαι απόλυτα καλυμμένος. Θα ήθελα να με βοηθήσετε στο κομμάτι του ήχου περισσότερο. 

Άρα σκέφτομαι να μείνω με την ίδια οθόνη, καρτα γραφικών και κουτί. 

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ.

Το σύστημα σου είναι για όσα γράφεις υπεραρκετό. Με την κάρτα γραφικών ακόμα και να πας σε νεότερο Ryzen δε θα έχεις αξιοσημείωτες διαφορές στα παιχνίδια που είναι το πιο βαρύ σου task . Έχεις ssd ή mvme δίσκο; Ή κάρτα ήχου ή dac, και ποιοτικά ηχεία/headphones νομίζω ότι ψάχνεις οπότε κοιτάς σε άλλη ενότητα.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω έναν SSD και έναν HDD. Ενδεχομένως να κινηθώ σε νέο δίσκο, γιατί έχω flac αρχεία, οπότε θέλω χωρητικότητα.

image.png.f3c52d62d26c712e8d477b7e42ecad81.png

Επεξ/σία από kite26
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

External sound card: USB Delock Sound 7.1 
Headphones: KOSS KPH30i 

Να το πω αλλιώς, αν ήταν να πάρω μια καλύτερη μητρική χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω κάτι άλλο, ποια θα ήταν;

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω μερικώς, το θέμα είναι ότι θέλω καλύτερη μητρική κάρτα. Αν υπάρχει κάποια πρόταση...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kite26 είπε

Θα συμφωνήσω μερικώς, το θέμα είναι ότι θέλω καλύτερη μητρική κάρτα. Αν υπάρχει κάποια πρόταση...

Γτ να αλλαξεις ομως μητρικη αν δεν σε εξυπηρετει σε τπτ ? 

• Like 4
Δημοσ.

Δε χρειάζεται να αλλάξεις μητρική όμως δε θα σου προσφέρει κάτι αυτό σου λέμε. Έχει κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις καμμένη θύρα πχ ;

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, radiohead είπε

Δε χρειάζεται να αλλάξεις μητρική όμως δε θα σου προσφέρει κάτι αυτό σου λέμε. Έχει κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις καμμένη θύρα πχ ;

Την είχα πειράξει λίγο κατά την εγκατάσταση (μια τρυπούλα). Δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει κάτι. Έχω κάποιες ξαφνικές πτώσης ποιότητας, εκει που παιζει ο ήχος κάνει κάτι σαν λευκό θόρυβο. Ξαναφτιαχνει οταν επανεκκινώ το player. Επισης, εχω καποια lags με το ποντικι που και που. Δεν ειναι 100% όλα flawless, πώς να το πω...

Δημοσ.

Η USB κάρτα ήχου σου και τα ακουστικά σου είναι πολύ basic για να μην πω κάτι χειρότερο. Αν βάλεις τα ακουστικά κατευθείαν πίσω στη μητρική αντιμετωπίζεις το ίδιο;

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, radiohead είπε

Η USB κάρτα ήχου σου και τα ακουστικά σου είναι πολύ basic για να μην πω κάτι χειρότερο. Αν βάλεις τα ακουστικά κατευθείαν πίσω στη μητρική αντιμετωπίζεις το ίδιο;

Επειδή ακριβώς είναι basic για αυτό που θέλω σκέφτομαι πιθανές αλλαγές στο hardware, γιατί κρίμα είναι να πάρω ακουστικά hifi + DAC και να έχω θέματα με το hardware. Κατάλαβες, το σύστημα να είναι σε ισορροπία και το ένα πράγμα να υποστηρίζει το άλλο.

Αν βάλω τα ακουστικά απευθείας στη μητρική η ποιότητα του ήχου πέφτει δραματικά, πολύ απλά.

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ.

Ωραία, το θέμα είναι όμως αν βάζοντας στη μητρική εξακολουθείς να ακούς θόρυβο. Το ποντίκι σου είναι ασύρματο; Αν ναι μπορεί γι'αυτό να έχεις lag δοκίμασε άλλες θύρες. Ένα καλό dac και ποιοτικά ακουστικά τα παίρνεις για να τα έχεις με οποιαδήποτε μητρική έχεις η πρόκειται να αλλάξεις. Εκεί είναι η ένστασή μας θαρρώ κι όχι γιατί έχεις κανένα τούμπανο μόμπο.

Στη θέση σου θα έκανα καταρχήν ένα bios update (αν δεν έχεις κάνει) και drivers update 

IMG_20220325_135244.jpg.d4bc4b5653657b513e7c988ad350155b.jpgIMG_20220325_135356.jpg.62c47904af158ad32bc3f3ec2d2c4026.jpg

https://www.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/support 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, radiohead είπε

Ωραία, το θέμα είναι όμως αν βάζοντας στη μητρική εξακολουθείς να ακούς θόρυβο. Το ποντίκι σου είναι ασύρματο; Αν ναι μπορεί γι'αυτό να έχεις lag δοκίμασε άλλες θύρες. Ένα καλό dac και ποιοτικά ακουστικά τα παίρνεις για να τα έχεις με οποιαδήποτε μητρική έχεις η πρόκειται να αλλάξεις. Εκεί είναι η ένστασή μας θαρρώ κι όχι γιατί έχεις κανένα τούμπανο μόμπο.

Στη θέση σου θα έκανα καταρχήν ένα bios update (αν δεν έχεις κάνει) και drivers update 

IMG_20220325_135244.jpg.d4bc4b5653657b513e7c988ad350155b.jpgIMG_20220325_135356.jpg.62c47904af158ad32bc3f3ec2d2c4026.jpg

https://www.msi.com/Motherboard/B450M-A-PRO-MAX/support 

Καταρχάς, να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για τη βοήθεια. Οπότε το αποφάσισα, θα πάω σε αναβάθμιση ακουστικών και αγορά DAC και αν χρειαστεί κοιτάω hardware. 

Driver update έχω κάνει, αλλά φοβάμαι να κάνω BIOS update, γιατί την προηγούμενη φορά που το έκανα είχα θέματα με το office.

Τώρα για ακουστικά σκέφτομαι τα Meze Audio 99 Classics ή Sennheiser HD 660 S ή κάποιο άλλο παρόμοιο. Ανοιχτός σε προτάσεις αν και κλεινω προς Sennheiser.

Για τα DAC, εδώ ειναι που θέλω πρόταση. Με ενδιαφερει ο αναλυτικος και κρυσταλλινος ήχος, από ψηλες μεχρι χαμηλές.

Επεξ/σία από kite26
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kite26 είπε

Καταρχάς, να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για τη βοήθεια. Οπότε το αποφάσισα, θα πάω σε αναβάθμιση ακουστικών και αγορά DAC και αν χρειαστεί κοιτάω hardware. 

Driver update έχω κάνει, αλλά φοβάμαι να κάνω BIOS update, γιατί την προηγούμενη φορά που το έκανα είχα θέματα με το office.

Τώρα για ακουστικά σκέφτομαι τα Meze Audio 99 Classics ή Sennheiser HD 660 S ή κάποιο άλλο παρόμοιο. Ανοιχτός σε προτάσεις αν και κλεινω προς Sennheiser.

Για τα DAC, εδώ ειναι που θέλω πρόταση. Με ενδιαφερει ο αναλυτικος και κρυσταλλινος ήχος, από ψηλες μεχρι χαμηλές.

πρεπει να μας πεις και ενα ευρος χρηματων που εισαι διατεθειμενος να δωσεις για να σε βοηθησουμε καλυτερα.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...