Προς το περιεχόμενο

isdn ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ερώτηση: έχω ένα μόντεμ 56k αλλά επειδή τον τελευταίο καιρό συνδέεται συνέχεια στα 33,2k και επειδή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, κατέβασα μία ιδέα! Η σύνδεση που χρησιμοποιώ για να μπαίνω στο internet είναι isdn 64k ενός φίλου, σκέφτηκα λοιπόν ότι αν πάρω ένα μόντεμ isdn θα μπορώ (λογικά) να μπαίνω στα 64k. Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να κάνω την γραμμή μου isdn αλλά να την αφήσω pstn, γίνεται αυτό;;; Με τη λογική (πάντα) γίνεται! Μόνο που δεν θα μπορώ να τηλεφωνώ παράλληλα (όπως και τώρα)! Με λίγα λόγια θέλω να μπαίνω στα 64k με γραμμή pstn και μόντεμ isdn. Ξέρει κανείς αν γίνεται;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε φανταζόμουν ότι θα το πω ποτέ αυτό, αλλά η απάντηση είναι:

δεν γίνεται.

Τα ISDN δεν είναι modems αλλά Terminal Adaptors (δηλαδή η δουλειά τους δεν είναι να μετατρέπουν αριθμούς σε ήχο και αντίστροφα όπως κάνει το modem σου) και χρειάζονται ανάλογη γραμμή στην οποία να συνδεθούν. Αν συνδέσεις λοιπόν ένα ISDN "modem" όπως λες στην ψηφιακή (ή αναλογική δεν έχει σημασία) τηλεφωνική γραμμή του σπιτιού σου, πολύ απλά δε θα γίνει τίποτα.

Το "Η σύνδεση που χρησιμοποιώ για να μπαίνω στο internet είναι isdn 64k ενός φίλου" υποθέτω σημαίνει ότι αυτός πληρώνει για ISDN. Αυτό που συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι όταν πληρώνεις για περισσότερα παίρνεις και τα λιγότερα, δηλαδή και PSTN, γι' αυτό και μπορείς και συνδέεσαι και εσύ με απλό modem. Τα "modems" του παρόχου, όταν συνδέεσαι "κοιτούν" ποια είναι η γρηγορότερη ταχύτητα με την οποία μπορούν να σε δεχτούν και για την οποία όμως έχεις πληρώσει. Αν δεν μπορούν ISDN σε συνδέουν PSTN όπως γίνεται στην περίπτωσή σου.

prepei na metatrepsis tin grami sou se isdn gia na mpeni me isdn sindromi.

an prospathisis na mpeis me isdn modem opos ipes oti tha agorasis apla den tha mpis katholou. epidi poly apla to isdn modem den kalei noumero opos kalei to modem sou tora to pstn.

an kaneis tin grami sou isdn tote tha mpenis me 64k.

an paly kaneis tin grami sou isdn kai valeis pano tis to pstn modem sou kai sindethis meso pstn stin kaliteri tha mpis mexri 52-53,.

simvouli.: kane tin grami sou isdn tha exeis 2 grames tilefonikes, o ote tha sou dosi kai isdn modem dorean (netmod) kai to mono pou tha plirosis tha einai 3 euro parapano to mhna sto pagio sto opio dinis tora + sindromi isdn pou pleon exei gini pamftini,.

Το θέμα είναι ότι προσπαθώ να αποφύγω την μετατροπή σε isdn γραμμή, όχι για τα 3 ευρώ, αλλά ο πατέρας μου πιστεύει ότι αν μου βάλει isdn θα είμαι όλη μέρα internet και...

Αν κάνω αυτό στα πόσα λες να μπαίνω; Αλλά και στα 56 να μπαίνω αντί για τα 64 (και αντί για τα 33 που μπαίνω τώρα) μια χαρά είναι!

Αν κάνεις ποιο; Στο παραπάνω κείμενό μου, δεν σου προσφέρω εναλλακτική λύση, απλά εξηγώ γιατί καταφέρνεις και μπαίνεις με το modem σου σε ISDN σύνδεση φίλου σου.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο που να μπορείς να κάνεις χωρίς να βάλεις ISDN γραμμή στο σπίτι σου. (ίσως να βρεις άλλο φίλο με πιο γρήγορη PSTN σύνδεση;)

Εννοούσα τι θα γίνει αν βάλω απλώς το isdn modem στην pstn γραμμή μου.

Απολυτως τιποτα!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: Δεν θα εχεις καν internet. :twisted: :twisted: :twisted:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...