Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Προσωπικά χρησιμοποιώ Librewolf. Hardened fork του FF που είναι πάντα up to date. Ταχύτατος και καλύτερος στο privacy από Brave που ήταν η προηγούμενη μου επιλογή. Άσε που προτιμώ το look του interface και των themes FF σε σχέση με τα περισσότερα Chrome-like browsers. Και προτίμησα Librewolf γιατί ο FF δε μας τα λέει καλά τα 2 τελευταία χρόνια με κάποιες "περίεργες" αποφάσεις... Αλλά πάντα θα πρέπει να υποστηρίζουμε την ύπαρξη μιας ανταγωνιστικής τεχνολογίας, αντί για το μονοπώλιο.

Για όποιον θέλει και πρόταση για μηχανή αναζήτησης με την ακρίβεια αποτελεσμάτων της Google, χωρίς το personalized tracking, Startpage. Τραβάει τα αποτελέσματα από την Google κατευθείαν. Νομίζω το DuckDuckGo παίρνει από τη Yahoo κυρίως (μπορεί και να είμαι λάθος εδώ). Άλλος τρόπος είναι DDG και δουλεύεις με τα bangs (π.χ !gm για Google Maps) που σου λύνουν τα χερια.

Για τους ακόμα ποιο δυσκολοπιστους, υπάρχουν και τα instances του SearX, όπου μπορείς να επιλέξεις οποίο engine θες (π.χ Google, Bing, Wikipedia κλπ).

οκ ο libre αλλα δεν εχει κατι που δεν μπορεις να πετυχεις αλλαζοντας τα default settings του ff, εκτος κ αν μου διαφευγει κατι

• Like 1
  • Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

οκ ο libre αλλα δεν εχει κατι που δεν μπορεις να πετυχεις αλλαζοντας τα default settings του ff, εκτος κ αν μου διαφευγει κατι

Δε διαφωνώ. Απλά αντί να κάθεσαι να τα κάνεις ένα ένα, να αλλάζεις όλα τα about:config, να κατεβάζεις άλλο user.js προρυθμισμένο κλπ, βολεύει. Στην ουσία έκανα το ανάποδο. Κατέβασα αυτό που είναι ήδη hardened και τις (ελάχιστες) ρυθμίσεις που ήθελα να "ανοίξω", τις άνοιξα.

Άσε που δούλευε ανέλπιστα γρήγορα out of the box εξαιτίας του hardening που είχε. Κι εγώ πρώτη φορά το χρησιμοποιούσα αλλά πλέον μου έγινε ο main browser. Δεν ξέρω, αν κάποια στιγμή δε βαριέμαι, μπορεί να κάτσω να κάνω hardening το FF σοβαρά.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Δε διαφωνώ. Απλά αντί να κάθεσαι να τα κάνεις ένα ένα, να αλλάζεις όλα τα about:config, να κατεβάζεις άλλο user.js προρυθμισμένο κλπ, βολεύει. Στην ουσία έκανα το ανάποδο. Κατέβασα αυτό που είναι ήδη hardened και τις (ελάχιστες) ρυθμίσεις που ήθελα να "ανοίξω", τις άνοιξα.

Άσε που δούλευε ανέλπιστα γρήγορα out of the box εξαιτίας του hardening που είχε. Κι εγώ πρώτη φορά το χρησιμοποιούσα αλλά πλέον μου έγινε ο main browser. Δεν ξέρω, αν κάποια στιγμή δε βαριέμαι, μπορεί να κάτσω να κάνω hardening το FF σοβαρά.

τι σε χαλασε κ εφυγες απο τον brave?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

τι σε χαλασε κ εφυγες απο τον brave?

Θέλω να έχω όσο πιο καλό privacy και διαχείριση των δεδομένων μου γίνεται (χωρίς να το πάω στα άκρα και να περιορίζομαι). Κάποια στιγμή, έτυχε να κάτσω να τσεκάρω στο deviceinfo το spoofing που κάνει ο Brave σε σχέση με άλλους.

https://www.deviceinfo.me/

Ε, δεν το λες και privacy focused. Σχεδόν όλα ανοιχτά είναι. Καλός, δε λέω, απλά, όταν το συνέκρινα με Libre ήταν χειρότερος σε αυτό το κομμάτι. Και αφού λειτουργικά και από άποψη ταχύτητας μου προσέφεραν τα ίδια, είπα να αλλάξω. Τον έχω κρατήσει για 2ο όταν χρειάζομαι Chromium-based browser.

Στο PC όλα αυτά. Στο κινητό χρησιμοποιώ μόνο Brave. Ταχύτατος, λειτουργικότατο UI (χωρίς το εκνευριστικό tab grouping που κάνει ο Chrome) και αρκετά private (για τηλέφωνο)

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, MikeKata είπε

Θέλω να έχω όσο πιο καλό privacy και διαχείριση των δεδομένων μου γίνεται. Κάποια στιγμή, έτυχε να κάτσω να τσεκάρω στο deviceinfo το spoofing που κάνει ο Brave σε σχέση με άλλους.

https://www.deviceinfo.me/

Ε, δεν το λες και privacy focused. Σχεδόν όλα ανοιχτά είναι. Καλός, δε λέω, απλά, όταν το συνέκρινα με Libre ήταν χειρότερος σε αυτό το κομμάτι. Και αφού λειτουργικά και από άποψη ταχύτητας μου προσέφεραν τα ίδια, είπα να αλλάξω. Τον έχω κρατήσει για 2ο όταν χρειάζομαι Chromium-based browser.

Στο PC όλα αυτά. Στο κινητό χρησιμοποιώ μόνο Brave. Ταχύτατος, λειτουργικότατο UI (χωρίς το εκνευριστικό group tabbing που κάνει ο Chrome) και αρκετά private (για τηλέφωνο)

οντως δεν περιμενα οτι ο brave δινει τοσα πολλα κ τον εχω σεταρει τελειως stricted ,thanks

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

οντως δεν περιμενα οτι ο brave δινει τοσα πολλα κ τον εχω σεταρει τελειως stricted ,thanks

Δεν κάνει τίποτα, κι εγώ από ένα βίντεο στο YT άρχισα να έχω τις αμφιβολίες μου. :)

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Neural_handshake είπε

βημα προς την σωστη κατευθυνση

ο firefox ειναι ο μονος browser που στεκεται απεναντι στην παντοκρατορια της google στο internet k πρεπει να υποστηριχτει με νυχια κ με δοντια

τελειωμεος ειναι. και σε αυτο φταιει περισσοερο η Mozilla, οχι η Google.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, KilliK είπε

τελειωμεος ειναι. και σε αυτο φταιει περισσοερο η Mozilla, οχι η Google.

εχει κανει αρκετες μλκες το mozilla foundation αλλα μπροστα στην google την ms κ την apple ειναι αγεννητο γατακι 

ο καθενας μας κανει τις επιλογες του

Επισκέπτης
Δημοσ.

λύστε μου μια απορία  -

γιατί με brave παίζοντας ένα απλό παιχνίδι στο zoo.gr όλα καλά

ενώ με frefox ψήνω αυγά μάτια και κρέπες  ταυτόχρονα σε macboook mid 15 

- φταίει η κάρτα  AMD Radeon R9  η η 16ρα μνήμη του λάπτοπ;

ρωτώ γιατί αγαπώ ff ...χρήστης από τότε που δημιουργήθηκε

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, userino είπε

λύστε μου μια απορία  -

Πολύ περίεργο... Δεν είμαι και κανένας γνώστης σε αυτά, αλλά τσέκαρες μήπως παίζει τίποτα με διαφορετικές ρυθμίσεις για hardware acceleration ή σε τι player παίζεται το παιχνίδι; Ή αν είναι optimized για την Blink engine; Π.χ τώρα δοκίμασα να ανοίξω ένα από το site που ανέφερες σε Librewolf (ουσιαστικά hardened FF) και τρέχει μια χαρά. Σε παλιό laptop 2c/4t.

Ίσως κάτι να γίνεται με τις ρυθμίσεις...

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, userino είπε

λύστε μου μια απορία  -

στον ff στα settings -> General

Performance
Use recommended performance settings (ξετσεκαρε το)
Learn more
These settings are tailored to your computer’s hardware and operating system.
Use hardware acceleration when available (τσεκαρε αυτο)

επισης δες ποσα add ons εχεις στον ff κ ποσα στον brave ,γενικοτερα κραταμε μονο οσα ειναι απαραιτητα

τελος μπορει η σελιδα να ειναι οντως optimized για chrome (οποτε κ για brave)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, userino είπε

λύστε μου μια απορία  -

πρεπει να αλλαξεις τη παστα

Επεξ/σία από ethereum
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

γραφει στον brave δεν εχει θεμα οποτε δεν ειναι hardware προβλημα

μπορει να εχει κανενα script στον firefox που τρέχει στο background και του ανεβάζει θερμοκρασία , παντως πρεπει να αλλαξει τη παστα οπως και να χει , υστερα απο 7 χρονια ..... εγω οταν ειχα αλλαξει υστερα απο 7-8 χρονια ξαναγεννήθηκε το λαπτοπ , λες αμαν τι έγινε

Επεξ/σία από ethereum
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...