Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημέρα σας παιδιά,

Θα ήθελα να παραθεσετε τις απόψεις για κάποιον ο οποίος έκανα λάθος επιλογή μεταπτυχιακού. Συγκεκριμένα, πίστευα από το τίτλο του μεταπτυχιακού ότι προσανατολίζεται στην ενίσχυση των γνώσεων των φοιτητών στο τομέα της βιολογίας αλλά διαπίστωσα ότι πρόκειται για διδασκαλία μεθόδων και τεχνικών για την βελτίωση της διδασκαλίας της βιολογίας είναι διατμηματικο με το παιδαγωγικό. Το αντικείμενο της παιδαγωγικής που είναι τελείως άγνωστο. Στα δύο χρόνια που διαρκεί έχει μόνο 2 μαθήματα Βιολογίας και τα αντίστοιχα εργαστήρια τους στο 1 και 2 εξάμηνο. Εγώ ήθελα να κάνω διδακτορικό αλλά επειδή δεν έβρισκα καθηγητή επέλεξα αυτό το μεταπτυχιακό ( με το σκεπτικό ότι μέσα από την σχολή θα έβρισκα κάποιον καθηγητή) ήμουνα τότε σε απελπισία. Επιπλέον δεν έχει δίδακτρα. Τί συμβουλές δίνεται;

Δημοσ.

Όλα αυτά δε τα ήξερες όταν έκανες αίτηση σε αυτό το μεταπτυχιακό; Γιατί βλέπω να λες "διαπίστωσα", σαν να στο κρύβανε πριν μπεις.

Τι συμβουλή να σου δώσουμε, κάποιος που θέλει να κάνει διδακτορικό ψάχνει  μεταπτυχιακά στοχευμένα, δε στέλνει παντού και όπου τον πάρουν. Αν είναι πολύ ελαφρύ τελείωσέ το αφού δεν έχει και δίδακτρα (δουλεύοντας παράλληλα) αλλιώς διαγράψου.

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tasos30 είπε

Όλα αυτά δε τα ήξερες όταν έκανες αίτηση σε αυτό το μεταπτυχιακό; Γιατί βλέπω να λες "διαπίστωσα", σαν να στο κρύβανε πριν μπεις.

Τι συμβουλή να σου δώσουμε, κάποιος που θέλει να κάνει διδακτορικό ψάχνει  μεταπτυχιακά στοχευμένα, δε στέλνει παντού και όπου τον πάρουν. Αν είναι πολύ ελαφρύ τελείωσέ το αφού δεν έχει και δίδακτρα (δουλεύοντας παράλληλα) αλλιώς διαγράψου.

Το έγραψα ήμουνα σε απελπισία και το επέλεξα λόγω  του ότι 11 μήνες έψαχνα να βρω καθηγητή για διδακτορικό και δεν έβρισκα. Μέσα από το μεταπτυχιακό βρήκα καθηγητή για διδακτορικό συμφωνήσαμε αλλά μετά το Πάσχα. Τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου τα πέρασα με εξαίρεση 1 ένα εξάμηνο έμεινε με 5 μαθήματα μετά το δεύτερο έτος είναι μεταπτυχιακή διατριβή.  Είναι δύσκολο να το σταματήσω γιατί πρέπει να έχω μια καβατζα σε περίπτωση που κάτι στραβωσει με τον καθηγητή για το διδακτορικό

11 λεπτά πριν, tasos30 είπε

Δεν θέλω να δουλεύω  θέλω να κάνω διδακτορικό 

Δημοσ.

Αφού βρήκες καθηγητή για διδακτορικό λοιπόν που είναι το πρόβλημα δε καταλαβαίνω, αυτός ήταν ο απώτερος σκοπός, τον πέτυχες.

Επισκέπτης
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, tasos30 είπε

Αφού βρήκες καθηγητή για διδακτορικό λοιπόν που είναι το πρόβλημα δε καταλαβαίνω, αυτός ήταν ο απώτερος σκοπός, τον πέτυχες.

Ναι αλλά μου είπε ότι θα ξεκινούμε μετά το Πάσχα επίσης υπάρχει η πιθανότητα να αλλάξει γνώμη 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, scha είπε

Καλημέρα σας παιδιά,

Θα ήθελα να παραθεσετε τις απόψεις για κάποιον ο οποίος έκανα λάθος επιλογή μεταπτυχιακού. Συγκεκριμένα, πίστευα από το τίτλο του μεταπτυχιακού ότι προσανατολίζεται στην ενίσχυση των γνώσεων των φοιτητών στο τομέα της βιολογίας αλλά διαπίστωσα ότι πρόκειται για διδασκαλία μεθόδων και τεχνικών για την βελτίωση της διδασκαλίας της βιολογίας είναι διατμηματικο με το παιδαγωγικό. Το αντικείμενο της παιδαγωγικής που είναι τελείως άγνωστο. Στα δύο χρόνια που διαρκεί έχει μόνο 2 μαθήματα Βιολογίας και τα αντίστοιχα εργαστήρια τους στο 1 και 2 εξάμηνο. Εγώ ήθελα να κάνω διδακτορικό αλλά επειδή δεν έβρισκα καθηγητή επέλεξα αυτό το μεταπτυχιακό ( με το σκεπτικό ότι μέσα από την σχολή θα έβρισκα κάποιον καθηγητή) ήμουνα τότε σε απελπισία. Επιπλέον δεν έχει δίδακτρα. Τί συμβουλές δίνεται;

Εφόσον πέτυχες τον σκοπό σου να βρεις επιβλέποντα καθηγητή για το διδακτορικό σου, δεν καταλαβαίνω γιατί προβληματίζεσαι.

Τελειώνεις ασφαλώς το μεταπτυχιακό που άρχισες και ξεκινάς το διδακτορικό σου.

Γιατί λες ότι υπάρχει η πιθανότητα ν΄αλλάξει γνώμη ο καθηγητής;

Αν δεν ήθελε, δεν είχε καμία υποχρέωση να δεχτεί.

Τώρα θα μου πεις συμβαίνουν και απρόοπτα στην ζωή.

Σύμφωνοι αλλά γιατί να σκέφτεσαι την αρνητική πιθανότητα από την στιγμή που έτσι όπως έχουν τα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ποιο το πρόβλημα αφού σε δεχτηκε για διδακτορικό? τελειωσε το μεταπτυχιακό, αφού πας ακαδημαικά και ισως αργότερα κληθείς να διδαξεις σε φοιτητες δεν ειναι και τόσο κακό να εχεις κια 5 γνωσεις παιδαγωγικών

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, velociraptoras είπε

Ποιο το πρόβλημα αφού σε δεχτηκε για διδακτορικό? τελειωσε το μεταπτυχιακό, αφού πας ακαδημαικά και ισως αργότερα κληθείς να διδαξεις σε φοιτητες δεν ειναι και τόσο κακό να εχεις κια 5 γνωσεις παιδαγωγικών

Όταν του είπα μέχρι το Πάσχα να παρακολουθω στο εργαστήριο για την απόκτηση ευχέρειας και εξοικειωση με το εργαστήριο του το δέχτηκα λέγοντας μου να τον πάρω τηλέφωνο την επόμενη εβδομάδα για να κανονίσουμε συνάντηση αλλά την επόμενη εβδομάδα όταν το πήρα τηλέφωνο (πολλές φορές ) δεν απαντούσε. Προφανώς, με θέλει μόνο για το διδακτορικό γιατί θα έπρεπε να πληρώνομαι για δουλειά στο εργαστήριο αλλά όπως μου είπε δεν έχει λεφτά να μου δώσει. Βέβαια εγώ του τόνισα ότι δεν με ενδιαφέρει η αμοιβή αλλά η εμπειρία στο εργαστήριο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, scha είπε

Όταν του είπα μέχρι το Πάσχα να παρακολουθω στο εργαστήριο για την απόκτηση ευχέρειας και εξοικειωση με το εργαστήριο του το δέχτηκα λέγοντας μου να τον πάρω τηλέφωνο την επόμενη εβδομάδα για να κανονίσουμε συνάντηση αλλά την επόμενη εβδομάδα όταν το πήρα τηλέφωνο (πολλές φορές ) δεν απαντούσε. Προφανώς, με θέλει μόνο για το διδακτορικό γιατί θα έπρεπε να πληρώνομαι για δουλειά στο εργαστήριο αλλά όπως μου είπε δεν έχει λεφτά να μου δώσει. Βέβαια εγώ του τόνισα ότι δεν με ενδιαφέρει η αμοιβή αλλά η εμπειρία στο εργαστήριο.

Ξαναπάρε τηλέφωνο, στείλε μέιλ, πήγαινε να τον βρεις από κοντά στο εργαστήριο...

Δεν μπορεί ν΄άνοιξε η γη και να τον κατάπιε.

Εσύ τον ψάχνεις και όχι αυτός εσένα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Όλο το νήμα φαίνεται μπερεμένο και εσύ μαζί του. Είναι ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος δεν είναι πολύ συνενοήσιμος (με βάση αυτά που γράφεις). Άρα γιατί θες να δεσμευτείς για 3+ χρόνια μαζί του και στο τέλος αυτού να τον έχεις και ανάγκη για συστατικές; Για εμένα κάνει μπαμ ότι η συνεργασία δεν ξεκινάει καλά.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Gingerbread είπε

Όλο το νήμα φαίνεται μπερεμένο και εσύ μαζί του. Είναι ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος δεν είναι πολύ συνενοήσιμος (με βάση αυτά που γράφεις). Άρα γιατί θες να δεσμευτείς για 3+ χρόνια μαζί του και στο τέλος αυτού να τον έχεις και ανάγκη για συστατικές; Για εμένα κάνει μπαμ ότι η συνεργασία δεν ξεκινάει καλά.

Πώς είσαι τόσο σίγουρος για το ποιος δεν είναι συνεννοήσιμος;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Sibyl είπε

Πώς είσαι τόσο σίγουρος για το ποιος δεν είναι συνεννοήσιμος;

Δεν είμαι για αυτό έβαλα την παρένθεση :P

Επισκέπτης
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Gingerbread είπε

.

Μάλιστα μου ζήτησε το ονοματεπώνυμο και το τηλεφωνο για να σηκώνει το τηλέφωνο όταν τον καλώ (δεν απαντάει σε αριθμούς τηλεφώνου που δεν γνωρίζει)που σημαίνει ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας.Όλα πήγαιναν μια χαρά μέχρι που του είπα να παρακολουθω στο εργαστήριο για να αποκτήσω εμπειρία και ευχέρεια . Από τότε έχω πάρει πολλές φορές τηλέφωνο στο γραφείο και δεν απαντά , στα email έτσι κι αλλιώς δεν απαντά . Σκέφτηκα μήπως λείπει σε κάποιο συνέδριο στο εξωτερικό ή ότι έγινα πολύ φορτικός (ζητώντας διαρκώς επιβεβαίωση ότι θα συνεργαστούμε για διδακτορικό)με αποτέλεσμα να αποστασιοποιηθεί

Δημοσ.

Πάμε πάλι μπας και καταλάβουμε

1. Πως γίνεται να σε δέκτηκε κάποιος για διδακτορικό (ο οποίος μάλιστα απότι καταλαβαίνουμε δεν σε ξέρει κιόλας) χωρίς να έχεις μεταπτυχιακό το οποίο είναι προϋπόθεση;

2. ", πίστευα από το τίτλο του μεταπτυχιακού ότι προσανατολίζεται στην ενίσχυση των γνώσεων των φοιτητών στο τομέα της βιολογίας αλλά διαπίστωσα ότι πρόκειται για διδασκαλία μεθόδων και τεχνικών για την βελτίωση της διδασκαλίας της βιολογίας είναι διατμηματικο με το παιδαγωγικό." έστω ότι δεν κατάλαβες τον στόχο του μεταπτυχιακού (που μου φαίνεται λίγο περίεργο). Το βελτώση γνώσεων στον τομέα της βιολογίας τι σημαίνει; Είσαι βιολόγος;

3. Το θα πρέπει να πληρώνομαι για τη δουλειά στο εργαστήριο δεν υπάρχει. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν αμισθί διδακτορικό και είναι νόμιμο, προφανώς και δε θα σε πλήρωνε κανείς για να βλέπει.

4. Μας περιγράφεις ότι σου κάνει ghosting more or less. Αλλά έχω κενάστην ιστορία. Καθηγητής που δεν σε ξέρει δέχτηκε να κάνεις διδακτορικό στο εργαστήριο του, ενώ δεν έχεις μεταπτυχιακό και(από τα συμφραζόμενα) καμία ερευνητική/εργαστηριακή εμπειρία.

5. Πόσο χρονών είσαι και γενικά με τι θέλεις να ασχοληθείς; Μου φαίνεσαι λίγο πελαγωμένος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...