Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, souvlakomanis είπε

Υποδοχή είμαι. Έχω σπουδάσει τουριστικά και μου αρέσει αυτό που κάνω. Θα ήθελα να ανέβω ναι. Εκεί που είμαι είναι πολύ δύσκολο γιατί τόσο μικρό που είναι δεν έχει ούτε καν υπεύθυνο είναι το ίδιο το αφεντικό. Το αν θα καταφέρω να ανέβω θέσεις δεν το ξέρω. Απλά σκέφτομαι το ότι είναι τώρα καλά δεν σημαίνει ότι θα είναι και σε 5 χρόνια πχ. Για αυτό σκέφτομαι να φτιάξω λίγο το βιογραφικό μου παραπάνω για να μην "κρεμιεμαι" από το αν θα πάει καλά η επιχείρηση και στο μέλλον. Σκέφτομαι δηλαδή το να πάω 30 και να έχω 2-3 δυνατές επιχειρήσεις που θα έχω δουλέψει είναι πολύ καλύτερο από το μια μικρή αλλά 5 χρόνια επειδή ήταν καλές οι συνθήκες. 

Το σκέφτομαι λάθος; 

Το ερωτημα που πρεπει να απαντησεις ειναι το ποσο δυσκολο θα σου ειναι να βρεις δουλεια στο μελλον (αν χρειαστει) χωρις να εχεις το δυνατο βιογραφικο που ζητας. Για Ελλαδα με τοσα ξενοδοχεια δε νομιζω να δυσκολευτεις. Παιζει ρολο και η περιοχη που ψαχνεις βεβαια. Απο την αλλη πρεπει να δεις τι πορτες θα σου ανοιξει πραγματικα η εμπειρια σε μεγαλο ξενοδοχειο. Εγω εχω γνωστο που δουλευει υποδοχη σε τεραστιο ξενοδοχειο δημοφιλους νησιου για 800 ευρω. Αν ειναι αυτος ο απωτατος σκοπος σου, ειλικρινα αξιζει να θυσιασεις μια ευχαριστη θεση για να εχεις απλα λιγο περισσοτερες πιθανοτητες να βρεις μια παρομοια θεση με του φιλου μου ΕΦΟΣΟΝ ΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ;

• Like 1
Δημοσ.

Σωστοί όλοι οι προηγούμενοι και όλα όσα έχουν γραφτεί είναι βγαλμένα από την ζωή.

Προσωπικά θα πήγαινα, γιατί αν δεν κανείς το βήμα στα 25 που δεν έχεις υποχρεώσεις πότε θα το κανείς. Εννοώντας ότι ο μόνος πραγματικός τρόπος να μάθεις αν αξίζει είναι μόνο αν ρισκάρεις και ίσως στην παρούσα φάση να αξίζει να το πάρεις.

Το βόλεμα είναι μεγάλη παγίδα για μελλοντική εξέλιξη… βέβαια τις πραγματικές συνθήκες μόνο εσύ μπορεί να τις γνωρίζεις και θέλει αρκετή σκέψη.

• Like 6
Δημοσ.

Νομιζω οτι δεν υπαρχουν μεγαλες διαφορες στα ξενοδοχεια για θεση υπαλληλου. Πληρωνονται οι προαγωγες και οι μεταγγραφες. Κακως, αλλα γιατι να το κανουν; Θα βρουν αλλον με τα ιδια προσοντα που θα παρει τα λεφτα που προσφερουν και την θεση. Και θα πει κι ευχαριστω. Πας για τις προοπτικες εξελιξης. Αν το οργανογραμμα δικαιολογει προισταμενο, αν λειτουργει τμημα πωλησεων, αν λειτουργει τμημα συνεδριακο...Εισαι λιγο καιρο στη δουλεια αλλα εχεις σκεφτει αν βαρεθεις στην ρεσεψιον σε ποιο αλλο τμημα εχεις να πας; 

Ολα καλα ειναι οσο βγαζεις δουλεια και δεν ζητας παραπανω. Αν ζητησεις; Αποψη μου ειναι να πας εκει που θα μαθεις τα περισσοτερα. 

Δημοσ.

Το καλο κλιμα και οι σχεσεις με τους συναδελφους ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας, μην τον αγνοησεις. Μια δουλεια που σου δινουν λιγα λεφτα παραπανω αλλα σου βγαζουν τη πιστη, δεν αξιζει. Αν ειναι να πας αλλου, να πας για μεγαλη αυξηση, αλλιως θα το μετανιωσεις κατα μεγαλη πιθανοτητα.

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, souvlakomanis είπε

Θα ήθελα να ανέβω ναι.

Βαλε στοχους πρωτα. 

Κατσε εκει που εισαι προς το παρων.

Αν εισαι 2 χρονια εκει,κανε συζητηση με τον υπευθυνο σου για αυξηση.

Δημοσ.

Αυτο που πρεπει να σκεφτεις κατα τη γνωμη μου ειναι αν αξιζει για το βιογραφικο να ρισκαρεις να μεταβεις σε μια θεση η οποια αφ'ενος δεν εχει περισσοτερα χρηματα και αφ'ετερου δε γνωριζεις ουτε αν θα ειναι καλες οι συνθηκες ουτε αν θα μεινεις. Υπαρχει πχ. και το ενδεχομενο (αγνωστης πιθανοτητας) να πας εκει ομορφα κι ωραια και μετα απο 2-3 μηνες να σε σουταρουν για να βολεψουν καποιον αλλο, οποτε θα μεινεις τελειως ξεκρεμαστος.

• Like 2
Δημοσ.

Εχοντας διαβασει ολα τα μηνυματα νομιζω οτι μιλαμε για μια μεταγραφη στα τυφλα με αμφιβολα αποτελεσματα (μπορει να ειναι και θετικα,ποιος ξερει).

Θα ελεγα αν εχεις τον χρονο και την διαθεση να επενδυσεις στον εαυτο σου οχι με την εννοια της προυπηρεσιας (απο υποδοχη στο Χ πηγα υποδοχη στο Ψ) αλλα πχ να μαθεις καποια γλωσσα παραπανω, ειναι το προφανες και αμεσα μετρησιμο.Δευτερευοντως μπορεις να αποκτησεις διπλωματα για μηχανακι,ταχυπλοο κτλ πραγματα που  και μπορει να χρειαστουν σε καποια φαση και μπορει να σου ανοιγουν αμεσα ενα παραθυρο απασχολησης στον ευρυτερο κλαδο του τουρισμου

Δημοσ.

η γνώμη μου είναι πως εάν είσαι ευχαριστημένος εκεί που είσαι, μιλάς με τον εργοδότη. αφού είναι μικρή εταιρεία, θα έχεις και σχετικά καλή επαφή. κάντου κουβέντα, πως σε ζητήσανε από αλλού (μην πεις πως έψαχνες για κάτι, πες πως σε πρότεινε κάποιος γιατί καις το χαρτί της προσωπικής σχέσης και του ΄΄θέλω να μείνω αλλά με θέλουν αλλού καλύτερα και μου δίνουν παραπάνω'') και δες μήπως μπορείς να πάρεις παραπάνω χρήματα και ίσως μία καλύτερη θέση (το οποίο θα σημαίνει και παραπάνω ευθύνες όμως). βέβαια θα γνωρίζεις εάν έχει την δυνατότητα το ξενοδοχείο που είσαι να σου δώσει κάτι παραπάνω, δεν ξέρω τι κίνηση έχει και πως βγαίνει. εάν σου πει όχι, ετοιμάσου να φύγεις.

όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν πως εάν σου κάτσει στραβή στην νέα δουλειά να μπορείς να βρεις αλλού δουλειά σε άλλο ξενοδοχείο. τα 2 χρόνια που είσαι είναι λίγα νια να σε κρατήσουν στην θέση που ήδη είσαι καθώς ούτε τρελή αποζημίωση δικαιούσαι ούτε άδειες κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το θες μόνο για το βιογραφικό μην πας. δεν εχει και μεγάλη διαφορά οταν δουλευεις στο ιδιο ποστο με τις ίδιες ευθύνες.  Αν εκει θα έχεις δυνατότητες εξέλιξης δηλαδή να ανέβεις θέση και να αυξηθει ο μισθός σου μετά από 1-2 χρόνια τότε ισως αξίζει το ρίσκο. Όποια απόφαση κι αν πάρεις καλό θα ήταν να επενδυσεις και στην επιμόρφωση που χρειάζεται ο κλάδος. πχ μια ακόμα ξένη γλώσσα θα ειναι πιο σημαντικό στο βιογραφικο σου. 

Δημοσ.
Στις 24/3/2022 στις 6:22 ΜΜ, souvlakomanis είπε

Υποδοχή είμαι. Έχω σπουδάσει τουριστικά και μου αρέσει αυτό που κάνω. Θα ήθελα να ανέβω ναι. Εκεί που είμαι είναι πολύ δύσκολο γιατί τόσο μικρό που είναι δεν έχει ούτε καν υπεύθυνο είναι το ίδιο το αφεντικό. Το αν θα καταφέρω να ανέβω θέσεις δεν το ξέρω. Απλά σκέφτομαι το ότι είναι τώρα καλά δεν σημαίνει ότι θα είναι και σε 5 χρόνια πχ. Για αυτό σκέφτομαι να φτιάξω λίγο το βιογραφικό μου παραπάνω για να μην "κρεμιεμαι" από το αν θα πάει καλά η επιχείρηση και στο μέλλον. Σκέφτομαι δηλαδή το να πάω 30 και να έχω 2-3 δυνατές επιχειρήσεις που θα έχω δουλέψει είναι πολύ καλύτερο από το μια μικρή αλλά 5 χρόνια επειδή ήταν καλές οι συνθήκες. 

Το σκέφτομαι λάθος; 

Για υποδοχή ποσες γλώσσες σου ζήτησαν και τι πιστοποιήσεις? Πχ. Υπολογιστών/λογιστικών? Κλπ. Επίσης τουριστικά από Ιεκ η από ΑΕΙ? Αν επιτρέπεται?

Στις 30/3/2022 στις 3:02 ΜΜ, velociraptoras είπε

Αν το θες μόνο για το βιογραφικό μην πας. δεν εχει και μεγάλη διαφορά οταν δουλευεις στο ιδιο ποστο με τις ίδιες ευθύνες.  Αν εκει θα έχεις δυνατότητες εξέλιξης δηλαδή να ανέβεις θέση και να αυξηθει ο μισθός σου μετά από 1-2 χρόνια τότε ισως αξίζει το ρίσκο. Όποια απόφαση κι αν πάρεις καλό θα ήταν να επενδυσεις και στην επιμόρφωση που χρειάζεται ο κλάδος. πχ μια ακόμα ξένη γλώσσα θα ειναι πιο σημαντικό στο βιογραφικο σου. 

Συνηθως αγγλικά ξέρω πάω ζητάνε και μαι ξένη δεύτερη γλώσσα η οποία θα έχει να κάνει με γερμανικά η ρωσικά και από όσο ξέρω δνε είναι καμία από τις δυο εύκολες γλώσσα θέλουν χρόνια και πολύ κόπο για να πάρεις πτυχίο σκέψου πως μόνο το 3% παίρνει το Β2 με την πρώτη προσπάθεια για τα Γερμανίκα ποσό μάλλον για ρωσικά..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...