souvlakomanis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Καλημέρα σε όλους. Ήθελα την συμβουλή σας γιατί έχω κολλήσει και δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω ή οχι. Εργάζομαι σε ενα ξενοδοχείο στο οποίο οι συνθήκες εργασίας είναι μια χαρά όπως και η σχέση με τους συναδέλφους μου. Γενικά δεν έχω κάποιο παράπονο σε κάτι πέρα απο το οτι επειδή είναι μικρό πολυ δεν μετράει τοσο πολύ στο βιογραφικό μου. Είμαι στην επιχείρηση αυτή σχεδόν 2 χρόνια. Πρόσφατα άρχισα να σκέφτομαι οτι ίσως θα έπρεπε να βρω κάτι καλύτερο για το βιογραφικό μου και να μην μείνω στάσιμος. Έστειλα σε κάτι αγγελίες που βρήκα και δέχτηκα μια πρόταση απο ένα πολυ πολύ καλύτερο ξενοδοχείο για τα ίδια χρήματα το οποίο όμως θα με βοηθήσει να φτιάξω ενα πολύ καλύτερο βιογραφικό σιγά σιγά. Το ερώτημά μου είναι κατα πόσο στην Ελλάδα του σήμερα αξίζει κάποιος να κυνηγήσει την καριέρα ας το πούμε έτσι αφήνοντας πίσω την σταθερότητα και τις καλές συνθήκες για κάτι καλύτερο σαν τίτλο και ίσως καλύτερη θέση αργότερα στο μέλλον. Ποιά είναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ πολύ ΥΓ. Είμαι 25 χωρίς οικογενειακες υποχρεώσεις. 2
spooker Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Ποτέ δεν πας αλλού για τα ίδια χρήματα. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα έρχονται κατά την πρόσληψη. Νομίζω είναι ένα ρίσκο που δεν αξίζει αλλά εσύ είσαι ο καλύτερος για να το κρίνει αυτό. Στην θέση σου θα διαπραγματευόμουν έναν μεγαλύτερο μισθό στη νέα δουλειά εξαρχής Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από spooker 17
Uptheirons Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Προοπτικες εξελιξης στο ξενοδοχειο που εργαζεσαι τωρα; Στο αλλο; 1
thanasis00 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, spooker είπε Ποτέ δεν πας αλλού για τα ίδια χρήματα. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα έρχονται κατά την πρόσληψη. Νομίζω είναι ένα ρίσκο που δεν αξίζει αλλά εσύ είσαι ο καλύτερος για να το κρίνει αυτό. Στην θέση σου θα διαπραγματευόμουν έναν μεγαλύτερο μισθό στη νέα δουλειά εξαρχής Συμφωνώ φουλ με αυτό, είναι πολύ κρίμα να πας κάπου αλλού με τα ίδια λεφτά, όσο καλό κι αν φαίνεται στο βιογραφικό σου. Επίσης, δεδομένου ότι το νέο ξενοδοχείο είναι ανώτερο από αυτό που δουλεύεις, θα έπρεπε να είναι και οι μισθοί ανώτεροι. Επίσης το να μείνεις στάσιμος στα ίδια λεφτά για πάνω από 2 χρόνια, είναι επίσης ένα αγκάθι στην έννοια της προσωπικής εξέλιξης, και εξηγούμαι: Έχοντας 2 χρόνια προϋπηρεσία ήδη στο υπάρχον ξενοδοχείο, σημαίνει ότι ξέρεις πολύ καλά τη δουλειά, οπότε είσαι και πιο παραγωγικός. Αυτό θα έπρεπε να μεταφράζεται και σε περισσότερα χρήματα, όχι μόνο στη νέα δουλειά, αλλά ακόμα και στην ίδια (εκτός αν το υπάρχον ξενοδοχείο δεν έχει καθόλου τη δυνατότητα για περισσότερα λεφτά). Συνεπώς, σαν εργαζόμενος που έχεις επενδύσει χρόνο και κόπο για το πόστο σου, πρέπει να αμοίβεσαι παραπάνω από την αρχική συμφωνία, που δεν είχες την ίδια εμπειρία. Οπότε συμφωνώ και εγώ ότι για να αλλάξεις δουλειά, θα το κάνεις σίγουρα και για το βιογραφικό, αλλά κυρίως για την οικονομική σου ανέλιξη, οπότε θα πρότεινα αν δε μπορείς να συζητήσεις πάλι τον μισθό στη νέα δουλειά, μη κάνεις το βήμα. Γιατί όπως είπες είσαι σε πολύ καλό κλίμα, και δε ξέρεις τι μπορεί να σε περιμένει στη νέα δουλειά. Και από προσωπική εμπειρία, χίλιες φορές καλύτερο κλίμα και λιγότερα χρήματα, παρά χάλια κλίμα και καλύτερα λεφτά, ή στη περίπτωσή σου, χειρότερο κλίμα και ίδια λεφτά... Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από thanasis00 2
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 να κοιτας παντα η επομενη δουλεια να εχει παραπανω χρηματα απο την προηγουμενη, η αν πας σε μια αλλη με λιγοτερα χρηματα, να κοιτας να υπαρχουν εκει μεσα προυποθεσεις εξελιξης, η να υπαρχουν ατομα με υποβαθρο που θα μπορουν να σε βοηθησουν στο μελλον...ολα αλλαζουν ετσι και αλλιως, οποτε ποτε δεν θα εισαι σε μια δουλεια για παντα! κοιτα να κερδισεις ο,τι μπορεις απο χρηματα, φιλιες, εμπειριες, τα παντα ολα γενικα!
sphinxgr Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν έχεις καλούς συναδέρφους, καλους προισταμένους, καλό ωράριο και μισθό στο μέσο όρο της ειδικοτητας που εργάζεσαι, μείνε εκεί. Το 90%+ των εργαζομένων δεν τα έχει και τα ψάχνει να ξέρεις. Μη θεωρείς αυτονόητο το "φυσιολογικό" που ζεις.... Μια δουλειά δεν είναι ένας τίτλος και ένας μισθός. Είναι ένα σύνολο παραγόντων που την κάνουν καλή η κακή. Για να κρίνεις σωστά όμως, πρέπει να έχεις μέτρο σύγκρισης. πχ Και 10.000€ το μήνα να σου δωσουν σε μια δουλεια, αν πεθάνεις εξαιτίας της σε ένα μηνα, τελικά πόσο καλή ευκαιρία ήταν? *έχω μεγάλη ιδία εμπειρία σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε όλους τους τομείς τους. Διάβασε 3-4-14 φορές, τις παραπάνω γραμμές που έγραψα και πάρτες λίγο πιο σοβαρά απο ένα τυχαίο post στο διαδίκτυο. **αρκετοί έχουν γράψει απολύτως σωστά απ όσο διαβάζω. Διάβασε τα όλα προσεκτικά. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από sphinxgr 13 3
haralabosg Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Αν έχεις καλούς συναδέρφους, καλους προισταμένους, καλό ωράριο και μισθό στο μέσο όρο της ειδικοτητας που εργάζεσαι, μείνε εκεί. Το 90%+ των εργαζομένων δεν τα έχει και τα ψάχνει να ξέρεις. Μη θεωρείς αυτονόητο το "φυσιολογικό" που ζεις.... Μια δουλειά δεν είναι ένας τίτλος και ένας μισθός. Είναι ένα σύνολο παραγόντων που την κάνουν καλή η κακή. πχ Και 10.000€ το μήνα να σου δωσουν σε μια δουλεια, αν πεθάνεις εξαιτίας της σε ένα μηνα, τελικά πόσο καλή ευκαιρία ήταν? Πολύ σωστός++++++ Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από haralabosg 1
vagos789 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Πραγματικα δεν μπορω να περιγραψω ποσο σημαντικο ειναι να εχεις καλες σχεσεις στον εργασιακο σου βιο,εισαι τυχερος. Αν ενδιαφερεσαι για κατι αλλο,θα πρεπει αυτο το αλλο να προσφερει κατι παραπανω,αρχικα σε χρηματα και μετα σε εμπειρια,πχ αποκτας μια θεση ευθυνης που θα μπορεις μετα να την βαλεις στο βιογραφικο σου. 1
archer100 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Ποτε δεν αφηνουμε μια δουλεια στην οποια ειμαστε ικανοποιημενοι για μια αλλη, χωρις πανισχυρο κινητρο. Στην περιπτωση σου δεν υπαρχει κινητρο, εκτος του οτι ειναι μεγαλυτερη εταιρια. Η εμπειρια εχει δειξει πως μεγαλυτερη εταιρια δε σημαινει απαραιτητα ουτε καλυτερα λεφτα στο μελλον, ουτε καλυτερο εργασιακο κλιμα, ουτε εξελιξη, ουτε σταθεροτητα. Αμετρητες μεγαλες εταιριες-γαλερες στη χωρα μας αποδεικνυουν το αντιθετο, κατι που ισχυει ακι για μεγαλα ξενοδοχεια για τα οποια εχουν ακουστει και γραφτει και εδω στο ινσομνια, αρκετα ασχημα. Κατσε εκει που εισαι λοιπον, γιατι οι περισσοτεροι εργαζομενοι ειναι "μη ικανοποιημενοι" απο τη δουλεια τους, επομενως μπορεις να θεωρεισαι απο τους τυχερους. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από archer100 3
Ntinaras Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, souvlakomanis είπε Καλημέρα σε όλους. Ήθελα την συμβουλή σας γιατί έχω κολλήσει και δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω ή οχι. Εργάζομαι σε ενα ξενοδοχείο στο οποίο οι συνθήκες εργασίας είναι μια χαρά όπως και η σχέση με τους συναδέλφους μου. Γενικά δεν έχω κάποιο παράπονο σε κάτι πέρα απο το οτι επειδή είναι μικρό πολυ δεν μετράει τοσο πολύ στο βιογραφικό μου. Είμαι στην επιχείρηση αυτή σχεδόν 2 χρόνια. Πρόσφατα άρχισα να σκέφτομαι οτι ίσως θα έπρεπε να βρω κάτι καλύτερο για το βιογραφικό μου και να μην μείνω στάσιμος. Έστειλα σε κάτι αγγελίες που βρήκα και δέχτηκα μια πρόταση απο ένα πολυ πολύ καλύτερο ξενοδοχείο για τα ίδια χρήματα το οποίο όμως θα με βοηθήσει να φτιάξω ενα πολύ καλύτερο βιογραφικό σιγά σιγά. Το ερώτημά μου είναι κατα πόσο στην Ελλάδα του σήμερα αξίζει κάποιος να κυνηγήσει την καριέρα ας το πούμε έτσι αφήνοντας πίσω την σταθερότητα και τις καλές συνθήκες για κάτι καλύτερο σαν τίτλο και ίσως καλύτερη θέση αργότερα στο μέλλον. Ποιά είναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ πολύ ΥΓ. Είμαι 25 χωρίς οικογενειακες υποχρεώσεις. Αντι να αλλαξεις δουλεια, σκεψου κατι να βελτιωσεις την ακαδημαικη πορεια. Πχ μεταπτυχιακο, σεμιναριο, καποιο αλλο skill. Επισης να εχεις και plan B 3
souvlakomanis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 @sphinxgr Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας όλες. Για να πω την αλήθεια τα λεφτά δεν ήταν το πρόβλημα για εμένα. Είμαι ικανοποιημένος από τον μισθό στην συγκεκριμένη φάση που βρίσκομαι οπότε δεν είναι αυτό το θέμα μου. Το θέμα μου είναι ότι σε 5 χρόνια που θα θέλω να ζητήσω μια καλύτερη θέση η καλύτερα χρήματα να έχω να το υποστηρίξω από θέμα προϋπηρεσίας και βιογραφικού. Ρώτησα κάτι παιδιά που δούλευαν στην καινούργια εταιρεία και μου είπαν ότι είναι μια χαρά και θα ξανά πήγαιναν αλλά είναι άλλο πλέον. Οπότε πιστεύετε δεν αξίζει αν δεν είναι στην μέση τα χρήματα; Όταν λέμε ότι είναι πολύ καλύτερο το άλλο. Θα έλεγα ότι σαν όνομα να το βάλω στο βιογραφικό είναι ίσως και 5-6 φορές καλύτερο.
archer100 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 15 λεπτά πριν, souvlakomanis είπε Οπότε πιστεύετε δεν αξίζει αν δεν είναι στην μέση τα χρήματα; Όταν λέμε ότι είναι πολύ καλύτερο το άλλο. Θα έλεγα ότι σαν όνομα να το βάλω στο βιογραφικό είναι ίσως και 5-6 φορές καλύτερο. Επειδη τονιζεις τη σημασια του βιογραφικου, πως ακριβως θελεις να το χρησιμοποιησεις μετα; Αν εχεις βλεψεις για κατι πολυ μεγαλο (μανατζερ, αρχιμαγειρας, κλπ) τοτε ισως αξιζει. Αν οχι, τοτε ισως να μην αξιζει. Σε τι θεση ακριβως δουλευεις; 2
sphinxgr Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 41 λεπτά πριν, souvlakomanis είπε @sphinxgr Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας όλες. Για να πω την αλήθεια τα λεφτά δεν ήταν το πρόβλημα για εμένα. Είμαι ικανοποιημένος από τον μισθό στην συγκεκριμένη φάση που βρίσκομαι οπότε δεν είναι αυτό το θέμα μου. Το θέμα μου είναι ότι σε 5 χρόνια που θα θέλω να ζητήσω μια καλύτερη θέση η καλύτερα χρήματα να έχω να το υποστηρίξω από θέμα προϋπηρεσίας και βιογραφικού. Ρώτησα κάτι παιδιά που δούλευαν στην καινούργια εταιρεία και μου είπαν ότι είναι μια χαρά και θα ξανά πήγαιναν αλλά είναι άλλο πλέον. Οπότε πιστεύετε δεν αξίζει αν δεν είναι στην μέση τα χρήματα; Όταν λέμε ότι είναι πολύ καλύτερο το άλλο. Θα έλεγα ότι σαν όνομα να το βάλω στο βιογραφικό είναι ίσως και 5-6 φορές καλύτερο. Για να πάρεις απάντηση με ακρίβεια, θα πρέπει κανονικά να πεις Σε τι τομέα δουλεύεις Τι σπουδές έχεις Που θες να φτάσεις Πόσες ώρες θεωρείς ότι θα δουλεύεις εκεί που θες να φτάσεις Πόσα θα παίρνεις εκεί που θες να φτάσεις
souvlakomanis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Για να πάρεις απάντηση με ακρίβεια, θα πρέπει κανονικά να πεις Σε τι τομέα δουλεύεις Τι σπουδές έχεις Που θες να φτάσεις Πόσες ώρες θεωρείς ότι θα δουλεύεις εκεί που θες να φτάσεις Πόσα θα παίρνεις εκεί που θες να φτάσεις Υποδοχή είμαι. Έχω σπουδάσει τουριστικά και μου αρέσει αυτό που κάνω. Θα ήθελα να ανέβω ναι. Εκεί που είμαι είναι πολύ δύσκολο γιατί τόσο μικρό που είναι δεν έχει ούτε καν υπεύθυνο είναι το ίδιο το αφεντικό. Το αν θα καταφέρω να ανέβω θέσεις δεν το ξέρω. Απλά σκέφτομαι το ότι είναι τώρα καλά δεν σημαίνει ότι θα είναι και σε 5 χρόνια πχ. Για αυτό σκέφτομαι να φτιάξω λίγο το βιογραφικό μου παραπάνω για να μην "κρεμιεμαι" από το αν θα πάει καλά η επιχείρηση και στο μέλλον. Σκέφτομαι δηλαδή το να πάω 30 και να έχω 2-3 δυνατές επιχειρήσεις που θα έχω δουλέψει είναι πολύ καλύτερο από το μια μικρή αλλά 5 χρόνια επειδή ήταν καλές οι συνθήκες. Το σκέφτομαι λάθος;
InsoRay Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Μέσα από την εμπειρία μου θα σου έλεγα, αν όντως είσαι ευχαριστημένος με το κλίμα που επικρατεί στην τωρινή σου δουλειά, να μην σκέφτεσαι να φύγεις μόνο για να πας σε μια μεγαλύτερη εταιρεία. Ήμουν σε παρόμοιο δίλημμα πριν μερικά χρόνια. Δούλευα στο λογιστήριο μικρής εταιρείας με καλές σχέσεις με τον εργοδότη μου, με μερικά όμως νεύρα. Τότε δέχτηκα πρόταση να πάω στο λογιστήριο μιας από τις 30 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα βάση τζίρου, μιλάμε δηλαδή για Κολοσσό εταιρεία, με καλύτερο μισθό, καλύτερες συνθήκες κλπ. Το αποτέλεσμα? Να παραιτηθώ μετά από 1 χρόνο. Δεν μπορούσα πότε να φανταστώ το χάλι και την ανοργανωσιά που επικρατούσε σε τέτοιου βεληνεκούς εταιρεία, με αποτέλεσμα όλοι να δουλεύουν μέσα στο άγχος και την πίεση. Δεν το έχω μετανιώσει στιγμή. Συμβουλή μου, αν δε βρεις κάτι αρκετά καλύτερο σε τουλάχιστον 3 τομείς να μην φύγεις. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα