Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει τροπος να εγκαταστησω καποια εφαρμογη virtual machine σε usb stick και εγκατασταση σε αυτο στη συνεχεια windows.

Δημοσ.

θα εγκαταστήσεις Oracle VM VirtualBox και θα χρησιμοποίησης για drive του VM (σε ρωτάει όταν παραμετροποιείς πριν την εγκατάσταση του λειτουργικού το VM) το usb ΑΛΛΑ θα είναι αργο ακόμα και το πιο γρηγορo stick να παρεις 

Δημοσ.

Εννοεις να εγκαταστησεις το vmware player πχ ΣΤΟ usb stick? Δεν γινεται οχι.
Μην μου πεις οτι μετα θες να τρεχεις τα windows σε vm που εχεις εγκαταστησει σε αυτο...

Δημοσ.
10 ώρες πριν, anonymos32 είπε

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει τροπος να εγκαταστησω καποια εφαρμογη virtual machine σε usb stick και εγκατασταση σε αυτο στη συνεχεια windows.

Να εγκαταστήσεις κάποια vm εφαρμογή όπως το vmware ή το virtualbox στο PC και μετά να τρέχεις από αυτή ένα vm που το έχεις αποθηκευμένο σε USB γίνεται αν και είναι αργό όπως σου είπαν ήδη.
Να έχεις εγκατεστημένα και τα 2 παραπάνω στο stick θεωρητικά πάλι γίνεται αλλά φυσικά δεν θα μπορείς μετά να μπουτάρεις το σύστημα από αυτό αυτόνομα και να τρέχεις το vm, δεν παίζει κάτι τέτοιο.

Αυτό που περιγράφεις ότι θες μάλλον είναι το λεγόμενο livecd ή liveusb καθώς όλα είναι σε sticks πια και να μπουτάρεις από εκεί αν καταλάβαμε σωστά.
Τί ακριβώς θες να κάνεις ;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, jim_p είπε

Μην μου πεις οτι μετα θες να τρεχεις τα windows σε vm που εχεις εγκαταστησει σε αυτο...

100% αυτό θέλει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα θελω να τρεχω απο usb windows παραλληλα με τα windows που εχω στο pc. Oxi να ξεκιναω μονο απο usb αλλα παραλληλα. Απο usb η μια κοπια windows υποχρεωτικα ωστε να τα εχω μαζι μου.

Επεξ/σία από anonymos32
Δημοσ.
6 ώρες πριν, anonymos32 είπε

Απο usb η μια κοπια windows υποχρεωτικα ωστε να τα εχω μαζι μου.

Αυτό το σκέφτηκε και η ms και εφάρμοσε το σύστημα windows to go το οποίο απευθύνεται σε αυτούς που ταξιδεύουν και θέλουν να έχουν το λειτουργικό τους μαζί.

ΟΜΩΣ:

• Λειτουργεί μόνο με την enterprize έκδοση.
  • Θέλει πιστοποιημένο windows To Go στικάκι (π.χ. Kingston DataTraveler Workspace) τα οποία είναι τσιμπημένα στην τιμή τους.
  • Μπουτάρεις από usb για να το χρησιμοποιήσεις αλλά δεν υπάρχει καμία πρόσβαση στους δίσκους του συστήματος. Δηλαδή είναι ερμητικό σύστημα.

Να σου πω προσωπική εμπειρία από ένα πείραμα που έκανα και κατάφερα να βάλει τα 7άρια σε ένα απλό usb στικάκι με κάτι οδηγίες που είχα βρει....

https://www.you.gr/discover/oktovrios-2017/dimiourgia-portable-windows-se-usb-drive-me-to-win

Το σύστημα ήταν τόσο αργό που προλάβαινες να πας τουαλέτα, να κάνεις καφέ, να τον πίνεις, να τρως ένα σάντουιτς και μετά θα έμπαινε στα windows. Για τερματισμό δεν το συζητάω.

Αν ήταν το στικάκι ssd ίσως να ήταν καλύτερη η εμπειρία. Ίσως να δουλεύει το σύστημα με κάποια εξωτερική θήκη για m.2 δίσκο σε usb 3.1.

6 ώρες πριν, anonymos32 είπε

Oxi να ξεκιναω μονο απο usb αλλα παραλληλα.

Τι εννοείς με αυτό; Πως θα γίνει να δουλεύουν τα windows παράλληλα; Εξήγησε λίγο πιο αναλυτικά τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις.

Δημοσ.

Πολύ drama το παραπάνω post. Εμένα 55MB/s μου φτάνουν:

Έχω ένα εξωτερικό 2,5 SSD και κάνω boot από εκεί (έχω Windows 10 και εφαρμογές) σε PC γνωστών για διάγνωση (ή της σχολής που δεν θέλω να χρησιμοποιώ τα Vista). Στο πρώτο boot μπαίνει σε διαδικασία επιδιόρθωσης (όχι πάντα), κάνει επανεκκίνηση και μπαίνει στην επιφάνεια εργασίας. Μετά από το Windows update περνώ τους drivers, άλλη μια επανεκκίνηση και (γαία πυρί μιχθήτω ή) έτοιμος για δράση!

Δημοσ.
Στις 25/3/2022 στις 2:40 ΠΜ, Τέρης Α. είπε

Πολύ drama το παραπάνω post. Εμένα 55MB/s μου φτάνουν:

Έχω ένα εξωτερικό 2,5 SSD και κάνω boot από εκεί (έχω Windows 10 και εφαρμογές) σε PC γνωστών για διάγνωση (ή της σχολής που δεν θέλω να χρησιμοποιώ τα Vista). Στο πρώτο boot μπαίνει σε διαδικασία επιδιόρθωσης (όχι πάντα), κάνει επανεκκίνηση και μπαίνει στην επιφάνεια εργασίας. Μετά από το Windows update περνώ τους drivers, άλλη μια επανεκκίνηση και (γαία πυρί μιχθήτω ή) έτοιμος για δράση!

Δεν έχει σχέση αυτό που περιγράφεις εσύ και επιπλέον σημαίνει ότι ανοίγεις το πισί και εγκαθιστάς τον SSD που είναι απείρως ποιό γρήγορος από ένα USB.

Live-usb θέλει να στήσει το ts ουσιαστικά, αν έχουμε καταλάβει καλά από όσα έχει πεί, αλλά στην τελική αν είναι να τρέχει απλά προγράμματα office/internet τότε μια οποιαδήποτε διανομή linux το κάνει αυτό μια χαρά, είναι έτοιμη/στημένη και παίζει από την αρχή χωρίς πολλά πολλά.
Απλά είναι ποιό αργή λόγο usb.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, dpolal είπε

Δεν έχει σχέση αυτό που περιγράφεις εσύ και επιπλέον σημαίνει ότι ανοίγεις το πισί και εγκαθιστάς τον SSD που είναι απείρως ποιό γρήγορος από ένα USB.

Live-usb θέλει να στήσει το ts ουσιαστικά, αν έχουμε καταλάβει καλά από όσα έχει πεί, αλλά στην τελική αν είναι να τρέχει απλά προγράμματα office/internet τότε μια οποιαδήποτε διανομή linux το κάνει αυτό μια χαρά, είναι έτοιμη/στημένη και παίζει από την αρχή χωρίς πολλά πολλά.
Απλά είναι ποιό αργή λόγο usb.

Δεν ανοίγει pc...

Στις 25/3/2022 στις 2:40 ΠΜ, Τέρης Α. είπε

Έχω ένα εξωτερικό 2,5 SSD και κάνω boot από εκεί (έχω Windows 10 και εφαρμογές)

Δημοσ.
Στις 25/3/2022 στις 6:09 ΜΜ, pigeon είπε

Παλι καλά το δικό σου δεν είναι δράμα είναι τραγωδία. :P

Εσείς τι προτείνετε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...