amveria Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, dream21 είπε Καλημερα φίλε μου. εχω ρωτήση την Cosmote και μου εχουν πει οτι επειδη ο αναμεταδοτης ειναι ακριβως στον κουνδουρο στην Τζια εχει παραλιες γυρω γυρω και τραβουν το σημα το καλοκαιρι οι λουόμενοι αρα μιλαμε για το δευτερο παραγοντα που αναφερεις .Εγω ειμαι απεναντι στην Πλακα κερατεας μιλαμε για μια αποσταση 35 χιλιομετρων σε ευθεια απο την κεραια. Η κεραια κλειδωνει σε Β3-Β7 cellid:349 και ειμαι με VPN Public IP μιας και χρειαζομαι καποιες πορτες να ειναι ανοιχτες για καμερες στο σπιτι βεβαια εκει το μαξιμουμ ειναι 150-160D/35U αλλα στο κανονικο προφιλ APN πιανω 240D/40U. Κατι αλλο ασχετο απο τι εχω μαθει... για 5G δεν θα χρειαστω να αλλαξω κεραια αλλα να αγορασω το 5G Module που θα βγαλουν μιας και η κεραια αναβαθμιζεται ευκολα ειναι κατι σαν αυτο αλλα σε 5G https://www.xpatit.gr/el/asyrmata-diktya/mikrotik-r11e-lte6-2g-3g-4g-lte-minipci-e-card,-2x-ufl-connectors-detail.html Καλή μας ημέρα, Έχεις ήδη μία πολύ καλή συσκευή που υποστηρίζει το πρωτόκολλο CAT 6 το οποίο σημαίνει ότι κάνει ήδη Carrier aggregation και αυτό φαίνεται από το ότι σου δίνει ήδη πάνω 150 Mbps. Πίσω από VPN ή δεν υποστηρίζει ο πάροχος ή μπορεί να χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση για να πας πάνω από 150. Δεν γνωρίζω τις πραγματικές ανάγκες σου αλλά σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα πιστεύω ότι και την κάρτα να προσθέσεις ίσως να μην φτάνει το διαθέσιμο bandwidth της περιοχής να σου δώσει κατά την θερινή σεζόν. Αυτό που θα έκανα στην θέση σου είναι να έψαχνα λίγο ακόμη το θέμα "κλειδώματος περιοχής" στο RouterOS. Ελπίζω να βοήθησα, καλή δύναμη και καλή συνέχεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
drdedus Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, user2163 είπε Δεν νομίζω το UI του είναι αρκετά πιο περιορισμένο. ισως να δουλευει ετσι https://blog-asiantuntijakaveri-fi.translate.goog/2017/03/locking-custom-lte-bands-on-zte-mf286.html?_x_tr_sch=http&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=op,sc Επεξ/σία 6 Απριλίου 2022 από drdedus 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
user2163 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 26 λεπτά πριν, drdedus είπε ισως να δουλευει ετσι https://blog-asiantuntijakaveri-fi.translate.goog/2017/03/locking-custom-lte-bands-on-zte-mf286.html?_x_tr_sch=http&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=op,sc Έχω βρει και αυτό https://www.amazon.de/Alcatel-Unlocked-zewnętrzna-zarzędzanie-aplikacj-White/dp/B091H4XYND/ αλλά δεν ξέρω αν έχει τέτοια δυνατότητα. Γράφει διπλάσιο upload από το άλλο. Στην περιοχή που το θέλω έχει B3/B7/B20 δεν έχω B1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dream21 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, amveria είπε Καλή μας ημέρα, Έχεις ήδη μία πολύ καλή συσκευή που υποστηρίζει το πρωτόκολλο CAT 6 το οποίο σημαίνει ότι κάνει ήδη Carrier aggregation και αυτό φαίνεται από το ότι σου δίνει ήδη πάνω 150 Mbps. Πίσω από VPN ή δεν υποστηρίζει ο πάροχος ή μπορεί να χρειάζεται κάποια επιπλέον ρύθμιση για να πας πάνω από 150. Δεν γνωρίζω τις πραγματικές ανάγκες σου αλλά σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα πιστεύω ότι και την κάρτα να προσθέσεις ίσως να μην φτάνει το διαθέσιμο bandwidth της περιοχής να σου δώσει κατά την θερινή σεζόν. Αυτό που θα έκανα στην θέση σου είναι να έψαχνα λίγο ακόμη το θέμα "κλειδώματος περιοχής" στο RouterOS. Ελπίζω να βοήθησα, καλή δύναμη και καλή συνέχεια. Καλησπερα και πάλι φίλε μου. Σε γνωστο site/forum ελληνικο εψαξα και ειδα οτι η cosmote σε PUBLIC IP το μέγιστο που δινει πανελλαδικά σε 4G ειναι τα 160/35. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
solution1 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδιά, γνωρίζει κανείς κανένα mobile router της σειράς (tplink/d-link/huawei/klp) το οποίο να υποστηρίζει γρήγορο failover? Έχω ένα mr200, αλλά αν πέσει το σταθερό, θέλει 2' για να συνδεθεί το mobile.. Ψάχνω router με aggressive failover το οποίο διατηρεί ενεργή τη σύνδεση mobile για γρήγορη εναλλαγή. Κι όταν λέει aggressive, να ελέγχει τη σύνδεση κάθε sec αν γίνεται. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2022 από solution1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gogotsa Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 17 ώρες πριν, solution1 είπε Παιδιά, γνωρίζει κανείς κανένα mobile router της σειράς (tplink/d-link/huawei/klp) το οποίο να υποστηρίζει γρήγορο failover? Έχω ένα mr200, αλλά αν πέσει το σταθερό, θέλει 2' για να συνδεθεί το mobile.. Ψάχνω router με aggressive failover το οποίο διατηρεί ενεργή τη σύνδεση mobile για γρήγορη εναλλαγή. Κι όταν λέει aggressive, να ελέγχει τη σύνδεση κάθε sec αν γίνεται. Εγω το κανω αυτο με mikrotik. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
solution1 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Πόσο γρήγορο είναι; Δηλαδή αν βγάλεις το καλώδιο της σταθερής, μετά από πόσα δευτερόλεπτα επανέρχεται η σύνδεση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gogotsa Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Δε πεφτει το ιντερνετ καθολου αν αυτο εννοεις. Με ping που το εχω τσεκαρει παιρνω μονο ενα request timeout και αυτο ολο. Στο επομενο ping, αμεσως μετα, εχω και reply Επεξ/σία 10 Απριλίου 2022 από Gogotsa 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xristakits Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Προχώρησε κάποιος σε αγορά 5g router να μας πει εντυπώσεις? Επεξ/σία 10 Απριλίου 2022 από xristakits Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagiotis1988 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 10 λεπτά πριν, xristakits είπε Προχώρησε κάποιος σε αγορά 5g router να μας πει εντυπώσεις? Τι θες να μάθεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xristakits Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 26 λεπτά πριν, panagiotis1988 είπε Τι θες να μάθεις; Ποιο πήρες? Ταχύτητες κ αν έχεις μεταπτώσεις κ ότι άλλο θες να μοιραστείς. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panagiotis1988 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, xristakits είπε Ποιο πήρες? Ταχύτητες κ αν έχεις μεταπτώσεις κ ότι άλλο θες να μοιραστείς. Ευχαριστώ! Πήρα πριν λίγες ημέρες το mu 5001 5g (από vodafone). Στο σπίτι που μένω προς ώρα να πω ότι δεν έχω καθόλου καλό σήμα cosmote (2 γραμμές) και έχω ενεργοποιήσει το 5g. Οι ταχύτητες που πιάνω είναι μεταξύ 50 και 180 μέσα στο σπίτι (στο κινητό πιάνω μαξ 120) και χωρίς να παίξω με τις μπάντες. Υπάρχει σταθερότητα με την έννοια ότι δεν μου ρίχνει ταχύτητα από τη μία στιγμή στην άλλη. Από μέρα σε μέρα όμως υπάρχουν διαφορές όπως και που το τοποθετώ. Κάτι που με προβλημάτισε σήμερα είναι ότι κατέβασα με σταθερή ταχύτητα 150 mbps πάνω από 50 gb σερί και το ρούτερ ζεστάθηκε τόσο ώστε μου έβγαλε μήνυμα ότι σταματάει να φορτίζει μέχρι να επανέλθει σε φυσιολογικές θερμοκρασίες. Γενικά είμαι ικανοποιημένος αλλά θα πρέπει να το τεστάρω και στο νέο μου σπίτι που έχει πολύ καλύτερο σήμα αλλά αυτό θα γίνει σε τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Ότι άλλο θες ρώτα με. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2022 από panagiotis1988 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasfalcon Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, panagiotis1988 είπε Πήρα πριν λίγες ημέρες το mu 5001 5g (από vodafone). Στο σπίτι που μένω προς ώρα να πω ότι δεν έχω καθόλου καλό σήμα cosmote (2 γραμμές) και έχω ενεργοποιήσει το 5g. Οι ταχύτητες που πιάνω είναι μεταξύ 50 και 180 μέσα στο σπίτι (στο κινητό πιάνω μαξ 120) και χωρίς να παίξω με τις μπάντες. Υπάρχει σταθερότητα με την έννοια ότι δεν μου ρίχνει ταχύτητα από τη μία στιγμή στην άλλη. Από μέρα σε μέρα όμως υπάρχουν διαφορές όπως και που το τοποθετώ. Κάτι που με προβλημάτισε σήμερα είναι ότι κατέβασα με σταθερή ταχύτητα 150 mbps πάνω από 50 gb σερί και το ρούτερ ζεστάθηκε τόσο ώστε μου έβγαλε μήνυμα ότι σταματάει να φορτίζει μέχρι να επανέλθει σε φυσιολογικές θερμοκρασίες. Γενικά είμαι ικανοποιημένος αλλά θα πρέπει να το τεστάρω και στο νέο μου σπίτι που έχει πολύ καλύτερο σήμα αλλά αυτό θα γίνει σε τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Ότι άλλο θες ρώτα με. Όταν εγώ έλεγα ότι τα mobile router είναι ακατάλληλα για κυριως χρήση κάποια εδώ μέσα με κατηγορούσαν…. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DarkNik91 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα έχω το mu5001 (Vodafone) εδώ και 2-3 μήνες, Στο πατρικό μου με 5CA + n78 band έπιανα 500/40 Στο σπίτι μου με 5CA + n28 πιάνω 300/20 Θεσσαλονίκη και τα 2, 24-7 ανοιχτό ελάχιστες φορές μου έβγαλε υπερθέρμανση που σταμάτησε η φόρτιση για λίγο αλλά επανήλθε πάντα χωρίς να απενεργοποιηθεί ποτέ. Για μένα είναι η πιο vfm επιλογή για 5G modem. Για το συγκεκριμένο με την βοήθεια από κάποια παιδιά στο adslgr έχουμε φτιάξει 2 προγράμματα: Zte interface: Το original interface του zte modem με όλες τις λειτουργίες ενεργοποιημένες (δεν παίζουν όλες σε όλα τα μοντέλα) Download: https://drive.google.com/file/d/19qiLhsg7DpK2UjXTw91sLbz2lCLjGldu/view?usp=sharing ZTool: Ένα app για cell/band lock και modem mode (bridge mode) στα zte modem Download: https://drive.google.com/file/d/1-0Wg0hUzlkVL3udkcWEDiJWtEjx1BsGq/view?usp=sharing Source code: https://github.com/ZTETool Επεξ/σία 11 Απριλίου 2022 από DarkNik91 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nkmyrtos Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Με HUAWEI P30 PRO στο σπίτι μου. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από nkmyrtos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα