redbullboy Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σήμερα ήταν η μεγάλη ημέρα! Σήμερα τέσταρα το build που ένα μήνα με παιδεύει, και πήγε καλά. Αφορά φροντιστήριο στα νότια της Αθήνας, που δεν υπήρχε κάλυψη VDSL. Είναι σε χαμηλό όροφο οπότε δεν έχει ούτε καλή κάλυψη 4g. Μπήκε ένα TP link mr600 v2 το οποίο εγκαταστάθηκε στην ταράτσα σε αδιάβροχο κουτί, γιατί μέσα στο κτίριο έπιανε 2mbps up/down, και συνδέθηκε με καλώδιο utp στην δομημένη του κτιρίου. Στις ρυθμίσεις έχω βάλει στο C.A. band 3 και band 7 μετά από δοκιμές, και έχω κλείσει το WiFi του router (ήμουν απελπισμένος). Μέγιστες ταχύτητες 20mbps, αργά το απόγευμα πέφτουν στα 10-12. Σήμερα έγινε η πρώτη επίσημη με 3 ταυτόχρονες κλήσεις Zoom, ένα pc γραμματεία και Voip τηλεφωνία, και έπαιξε καλά, οπότε ηρέμησα. Με ελάχιστο πιστεύω κόστος, περίπου 350€ υλικά και εξοπλισμός, και περίπου 40€ τον μήνα cosmote συν 50-60€ το έτος Modulus για VoIP . Μένει να δούμε πόσο σταθερό θα είναι και τι θα σκάσει πρώτο! Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2022 από redbullboy 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, redbullboy είπε Σήμερα ήταν η μεγάλη ημέρα! Σήμερα τέσταρα το build που ένα μήνα με παιδεύει, και πήγε καλά. Αφορά φροντιστήριο στα νότια της Αθήνας, που δεν υπήρχε κάλυψη VDSL. Είναι σε χαμηλό όροφο οπότε δεν έχει ούτε καλή κάλυψη 4g. Μπήκε ένα TP link mr600 v2 το οποίο εγκαταστάθηκε στην ταράτσα σε αδιάβροχο κουτί, γιατί μέσα στο κτίριο έπιανε 2mbps up/down, και συνδέθηκε με καλώδιο utp στην δομημένη του κτιρίου. Στις ρυθμίσεις έχω βάλει στο C.A. band 3 και band 7 μετά από δοκιμές, και έχω κλείσει το WiFi του router (ήμουν απελπισμένος). Μέγιστες ταχύτητες 20mbps, αργά το απόγευμα πέφτουν στα 10-12. Σήμερα έγινε η πρώτη επίσημη με 3 ταυτόχρονες κλήσεις Zoom, ένα pc γραμματεία και Voip τηλεφωνία, και έπαιξε καλά, οπότε ηρέμησα. Με ελάχιστο πιστεύω κόστος, περίπου 350€ υλικά και εξοπλισμός, και περίπου 40€ τον μήνα cosmote συν 50-60€ το έτος Modulus για VoIP . Μένει να δούμε πόσο σταθερό θα είναι και τι θα σκάσει πρώτο! δοκιμασε μερικες μερες να το αφησεις και στο auto, αντι για band 3 και 7 και αυτοματα restart καθε μερα, μια ωρα που δεν χρησιμοποιειτε. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από prefuse 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasfalcon Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, redbullboy είπε Σήμερα ήταν η μεγάλη ημέρα! Σήμερα τέσταρα το build που ένα μήνα με παιδεύει, και πήγε καλά. Αφορά φροντιστήριο στα νότια της Αθήνας, που δεν υπήρχε κάλυψη VDSL. Είναι σε χαμηλό όροφο οπότε δεν έχει ούτε καλή κάλυψη 4g. Μπήκε ένα TP link mr600 v2 το οποίο εγκαταστάθηκε στην ταράτσα σε αδιάβροχο κουτί, γιατί μέσα στο κτίριο έπιανε 2mbps up/down, και συνδέθηκε με καλώδιο utp στην δομημένη του κτιρίου. Στις ρυθμίσεις έχω βάλει στο C.A. band 3 και band 7 μετά από δοκιμές, και έχω κλείσει το WiFi του router (ήμουν απελπισμένος). Μέγιστες ταχύτητες 20mbps, αργά το απόγευμα πέφτουν στα 10-12. Σήμερα έγινε η πρώτη επίσημη με 3 ταυτόχρονες κλήσεις Zoom, ένα pc γραμματεία και Voip τηλεφωνία, και έπαιξε καλά, οπότε ηρέμησα. Με ελάχιστο πιστεύω κόστος, περίπου 350€ υλικά και εξοπλισμός, και περίπου 40€ τον μήνα cosmote συν 50-60€ το έτος Modulus για VoIP . Μένει να δούμε πόσο σταθερό θα είναι και τι θα σκάσει πρώτο! Για να δω εάν κατάλαβα καλά…έχεις δώσει 350 € + τα υπόλοιπα κόστη για να έχεις ταχύτητες έως 20 mbps? Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από kostasfalcon 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redbullboy Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Ναι, τραγικό... Και λέω και ευχαριστώ διότι στο κτίριο δεν υπήρχε ούτε 24αρα ADSL διαθέσιμη γιατί δεν υπήρχε θύρα στο KV του ΟΤΕ... Και όλα αυτά μέσα στην Αθήνα, ούτε σταθερό τηλέφωνο ούτε Internet, εν έτη 2022. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emperor4her Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπερα, επειδη σκεφτομαι και εγω τη λυση του 5g.. εχω ηδη κοντα 1 χρονο cosmote unlimited, και λεω να καταργησω το σταθερο... εχω χαθει λιγο πιο ειναι καλυτερο, εκει γυρω στα 300-350... αυτα που θελω ειναι: οπωςδηποτε cat6 lan (θα δωσει internet σε deco μεσω lan) wifi6 αδιαφορο, μιας και θα κανουν τα deco ολη τη δουλεια... η κεραια δεν ξερω αν θα κανει διαφορα, μιας και με το κινητο που δοκιμασα, στην ταρατσα σε σχεση με τον 4ο που μενω ιδιες ταχυτητες speed test πιανω.. ετσι απο περιεργεια, ποσο στοιχιζει η κεραια? ποσα μετρα μπορω να την παω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasfalcon Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 39 λεπτά πριν, redbullboy είπε Ναι, τραγικό... Και λέω και ευχαριστώ διότι στο κτίριο δεν υπήρχε ούτε 24αρα ADSL διαθέσιμη γιατί δεν υπήρχε θύρα στο KV του ΟΤΕ... Και όλα αυτά μέσα στην Αθήνα, ούτε σταθερό τηλέφωνο ούτε Internet, εν έτη 2022. Τραγικό…. Εγώ Δυτική Θεσσαλονίκη μέσα στο σπίτι μου πιάνω 5G έως και 700mbps… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
emperor4her Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, emperor4her είπε Καλησπερα, επειδη σκεφτομαι και εγω τη λυση του 5g.. εχω ηδη κοντα 1 χρονο cosmote unlimited, και λεω να καταργησω το σταθερο... εχω χαθει λιγο πιο ειναι καλυτερο, εκει γυρω στα 300-350... αυτα που θελω ειναι: οπωςδηποτε cat6 lan (θα δωσει internet σε deco μεσω lan) wifi6 αδιαφορο, μιας και θα κανουν τα deco ολη τη δουλεια... η κεραια δεν ξερω αν θα κανει διαφορα, μιας και με το κινητο που δοκιμασα, στην ταρατσα σε σχεση με τον 4ο που μενω ιδιες ταχυτητες speed test πιανω.. ετσι απο περιεργεια, ποσο στοιχιζει η κεραια? ποσα μετρα μπορω να την παω? Κανείς? Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2022 από emperor4her Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
redbullboy Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Αν διαβάσεις πιο πίσω σελίδες, έχει γίνει τρομερή ανάλυση κάθε πιθανού συνδιασμού, απλά διάβασε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ipal Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Σε προσφορά απ' το e- shop το MR600 V2 στα 115€. Είναι μέσω newsletter, αν δεν σας το βγάζει στα 115 βάζετε τον κωδικό πριν την παραγγελία. (Προσωπικη σημείωση : έπειδη έχει αναφερθεί πως αρκετά μαγαζιά γράφουν V2 αλλά τελικά πουλάνε v1 , τσεκαρετε το κουτί πριν αποσφραγισετε) https://www.e-shop.gr/tp-link-archer-mr600-v2-ac1200-4g-lte-advanced-cat6-gigabit-router-p-PER.612985?utm_campaign=newsletter220922&utm_medium=email&utm_source=newsletter-all&utm_term=2-router&utm_content=2.1-tp+link+archer+mr600+v2+ac1200+4g+lte+advanced+cat6+gigabit+router e-shop.gr EΚΠ. ΚΩΔΙΚΟΣ2243 Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου 2022 από ipal 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PetrosSketo Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2022 Έκανα την μετάβαση και εγω σε 5G με το ΖΤΕ. Πουλάω τον εξοπλισμό μου για 4G+ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giwrgos_p Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, PetrosSketo είπε Έκανα την μετάβαση και εγω σε 5G με το ΖΤΕ. Πουλάω τον εξοπλισμό μου για 4G+ Ποιο zte (Μοντέλο) . Δοκίμασες ταχύτητες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PetrosSketo Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Πήρα το Μifi mu5001. Είμαι στον Ταύρο. Σε 5G πιάνω μέχρι και 400 και σε 4G+ 230. Το θέμα μου είναι ότι το έχω ταράτσα και έχω βάλει AP AX3000 και μου δίνει το AP 100Mbps στο σπίτι MAX. Ότι και αν έχω κάνει πάνω από 120Mbps δεν έχω δει... Επειδή σηκώνει μέχρι 32 συσκευές χρησιμοποιώ το A.P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giwrgos_p Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, PetrosSketo είπε Πήρα το Μifi mu5001. Είμαι στον Ταύρο. Σε 5G πιάνω μέχρι και 400 και σε 4G+ 230. Το θέμα μου είναι ότι το έχω ταράτσα και έχω βάλει AP AX3000 και μου δίνει το AP 100Mbps στο σπίτι MAX. Ότι και αν έχω κάνει πάνω από 120Mbps δεν έχω δει... Επειδή σηκώνει μέχρι 32 συσκευές χρησιμοποιώ το A.P Το Ethernet καλώδιο είναι cat 6 και πάνω? Έχω ήδη το access point ax3000 και θέλω να πάρω το mu5001. Οπότε πρέπει να βρούμε τι γίνεται😇 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PetrosSketo Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, giwrgos_p είπε Το Ethernet καλώδιο είναι cat 6 και πάνω? Έχω ήδη το access point ax3000 και θέλω να πάρω το mu5001. Οπότε πρέπει να βρούμε τι γίνεται😇 Οι παραπάνω τιμές έιναι με wifi. Αλλα και με καλωδιο (οχι cat 6) τις ιδιες επιανα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giwrgos_p Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, PetrosSketo είπε Οι παραπάνω τιμές έιναι με wifi. Αλλα και με καλωδιο (οχι cat 6) τις ιδιες επιανα Διαβάζω γενικά ότι πρέπει να συνδέσεις το access point και καλώδιο mu5001 με καλώδιο cat 6 και πάνω γτ και άλλος έλεγε ότι πιάνει εκεί στα 100 . Αυτό όχι από προσωπική εμπειρία αλλά από διάφορα φόρουμ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα