Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 23/3/2022 στις 10:22 ΜΜ, lp_fan_1 είπε

καλά προφανώς σκοπός μου δεν είναι να τον φτάσω στα όρια, δεν θέλω να το ριψοκινδυνέψω

Δεν θα ρυψοκινδυνέψεις μην φοβάσαι και να φτάσεις τόσο που δεν νομίζω ο επεξεργαστης θα μειώσει τα GHz του για να πέσει η θερμοκρασία (επίσης επειδή λέμε πως το όριο ειναι 100 αυτό δεν σημαίνει ότι αν ακουμπίσεις τους 100 θα καει κατευθείαν ο επεξεργαστής... θεωρητικά δεν έχεις πρόβλημα μέχρι να φτάσεις την θερμοκρασία τίξης του καλάι που ενώνει το τσιπάκι με το substrate που όσο χαμιλής θρεμοκρασίας και να ειανι ένα 200άρι θα το θέλει) 

Αλλά όπως είπα δεν θα το πιάσεις το 100άρι γιατί θα γίνει αυτόματα πιο αργός ο επεξεργαστής για να το αποτρέψει. 

Απο εκει και πέρα αν δεν θες να ξοδέψεις χρήματα δοκίμασε πρώτα να πάρεις μια καλή = όχι την πιο φθηνή, πάστα (κάτι σε noctua arctic thermal grizly κτλ)  νομίζω θα ρήξει κάτι τέτοιο 

Αν θες να αγοράσεις ένα καλό fan αλλά όχι κάτι πολύ ακριβό πάρε αυτό: https://www.skroutz.gr/s/35678978/CoolerMaster-Hyper-212-RGB-Black-Edition-With-LGA1700-new-Packaging-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-για-Socket-AM4-1200-115x-1700.html?from=catspan

Αν θες να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να πάρεις το καλύτερο πάρε αυτό (αλλά σιγουρέψου ότι θα χωράει στο κουτί σου λέει διαστάσεις στην σελίδα του κατασκευαστή και μάλλον και στο σκρουτζομάγαζο επίσης ρώτα αν πουλάει την έκδοση που έχει και το κιτ για 1700) 
https://www.skroutz.gr/s/21166169/Noctua-NH-D15NH-D15-chromax-black-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-για-Socket-AM4-1200-115x-AM3-AM3.html

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 6/6/2022 στις 9:04 ΜΜ, Psyber είπε

By the way δοκίμασε κανείς το washer mod;

Το εκανα εγω σε MSI B660m. Αντι για ροδελες, εκοψα μια παλια πλαστικη καρτα σε λωριδες. Με stock ψυκτρα σε i3 12100 και 30C στο χωρο ειμαι 42 σε idle/surfing και 66 οταν παιζω Hades 1440p. Cinebench multicore το βγαζει χωρις προβλημα και χωρις throttling.

Δημοσ.
11 minutes ago, eaglos said:

Το εκανα εγω σε MSI B660m. Αντι για ροδελες, εκοψα μια παλια πλαστικη καρτα σε λωριδες. Με stock ψυκτρα σε i3 12100 και 30C στο χωρο ειμαι 42 σε idle/surfing και 66 οταν παιζω Hades 1440p. Cinebench multicore το βγαζει χωρις προβλημα και χωρις throttling.

Πριν τη μετατροπή τι θερμοκρασίες είχες και πιο ειναι το παχος του υλικού που χρησιμοποίησες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/6/2022 στις 1:01 ΠΜ, Psyber είπε

Πριν τη μετατροπή τι θερμοκρασίες είχες και πιο ειναι το παχος του υλικού που χρησιμοποίησες;

Το παχος ειναι πιστωτικης καρτας, καρτα σουπερ μαρκετ, καρτα μελους κλπ. Με προχειρη μετρηση εδειχνε λεπτοτερη απο 1 χιλιοστο.

Για θερμοκρασιες πριν την αλλαγη δεν το ελεγξα καν καθως σε review που ειχα δει για την μητρικη msi b660m-a pro, εκανε μεγαλη διαφορα, οποτε το μονταρα εξαρχης.

Επεξ/σία από eaglos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...