lp_fan_1 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα, πρόσφατα(έχει περίπου μήνα) που αγόρασα καινούργιο υπολογιστή, παρατηρώ λίγο ανεβασμένες θερμοκρασίες στον επεξεργαστή. Για να πω την αλήθεια δεν γνωρίζω και πολλά γύρω από hardware αλλά επειδή έψαξα λίγο στο internet διάβασα ότι οι επεξεργαστές της 12ης γενιάς intel(alder lake) ανεβάζουν γενικά υψηλές θερμοκρασίες και αναρωτιέμαι αν πρέπει να προβώ σε κάποια καινούργια αγορά μιας ψύκτρας για να μην γίνει καμία στραβή. Αρχικά να σημειώσω ότι ο επεξεργαστής αυτήν την στιγμή έχει την stock ψύκτρα και ο επεξεργαστής μου είναι ο i5 12500,το κουτί είναι το Cougar MX410 Mesh-G RGB(3 φανάκια μπροστά και ένα πίσω) και η μητρική μου είναι η asus prime h610m-a-d4. (Δεν έχει πειραχτεί τίποτα στα bios,πέρα από την ενεργοποίηση του XMP). Οι θερμοκρασίες που ανεβάζω μετά από 2-3 ώρες gaming(παίζω pubg κυρίως) είναι γύρω στο 70-77 ενώ η μέγιστη τιμή που έχω δει είναι 82 και 84 βαθμούς. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για να δω τις θερμοκρασίες(κυρίως την μέγιστη) είναι το CPUID HWMonitor. Αν χρειάζεται να γράψω κάποια άλλη πληροφορία η να καταγράψω κάτι πείτε μου να σας το στείλω εδώ. 1
ICE-T Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 βαλε μια φτηνη aftermarket μεχρι 35 ευρω φιλε και θα λυθει το προβλημα
lp_fan_1 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, ICE-T είπε βαλε μια φτηνη aftermarket μεχρι 35 ευρω φιλε και θα λυθει το προβλημα Επομένως υπάρχει θέμα ε?με 80-84 μέγιστες θερμοκρασίες. 1
ICE-T Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτό που δίνει η εταιρεία για ψύξη δεν είναι κάτι αξιόλογο, είναι για βασική χρήση που σε συνθήκες γραφείου δεν νομίζω να έφτανε αυτές τις θερμοκρασίες. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2022 από ICE-T 1
TopCLR Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Για τον 12500 σύμφωνα με την Intel το όριο είναι στους 100 βαθμούς. Αναφορά σε κείμενο TJUNCTION 100°C Αν η απορία σου είναι αν τον φτάνεις στα όριά του, τότε η απάντηση είναι όχι. 2 1
lp_fan_1 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 καλά προφανώς σκοπός μου δεν είναι να τον φτάσω στα όρια, δεν θέλω να το ριψοκινδυνέψω, απλώς προσπαθώ να καταλάβω πόσο κακό είναι που έχω δει σαν μέγιστη τιμή που έχει φτάσει στα 82 και 84C..Συνήθως είμαι στα 74-77 βαθμούς αλλά όταν φτάνει πάνω από 80 με ψιλοτρομάζει. 2 λεπτά πριν, ICE-T είπε το καλοκαίρι μπορεί φτάσει κοντά στο limit. Σωστό και αυτό. Το σκέφτηκα είναι η αλήθεια.
ICE-T Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 εφόσον είναι μόνο για χρήση gaming ο υπολογιστής βάλε ενα τίμιο air-cooler στο κόστος που σου είπα για να μην έισαι στην τσίτα όλη την ώρα 1
lp_fan_1 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Για επιλογή cooler τι πρέπει να προσέξω ως προς την συμβατότητα?Το μόνο που πρέπει να προσέξω είναι η ψύκτρα να υποστηρίζει socket 1700? 1
ICE-T Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 ακριβώς αυτό καθώς και την διάμετρο για να μην βρίσκει σε τίποτα μνήμες και στο κουτί στο πλάι. 1 1
nickol-us Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 To ύψος της ψύκτρας και να υποστηρίζει 1700 καθώς σα νέο socket δεν έχει ακόμη μεγάλη υποστήριξη. Το κουτί σου βάσει spec υποστηρίζει μέχρι 165mm ψύκτρα, κάτι που πρακτικά σημαίνει σχεδόν τα πάντα, ωστόσο κάνεις ένα check στο height του cooler Σχεδόν οποιαδήποτε ψύκτρα με ένα σοβαρό ανεμιστηράκι 120mm θα κατεβάσει τη θερμοκρασία 15-20 βαθμούς, ακόμη και αυτές των 20 ευρώ (αν βρεις τόσο οικονομική με brackets για 1700) 1 1
lp_fan_1 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Έγινε παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.Θα κοιτάξω τελικά να αντικαταστήσω άμεσα την ψύκτρα 1 1
3DJIN Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 δε μπορει να πηγαινει 80β σε παιχνιδια με αυτο τον καιρο. κατι λαθος διαβαζει το προγραμμα. ή δεν εχει μπει καλα η ψυκτρα. gaming ειναι ρε παιδια μεσα στο χειμωνα.Να ηταν μεσα ιουλιου να πω ενταξει .
lp_fan_1 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 6 λεπτά πριν, 3DJIN είπε δε μπορει να πηγαινει 80β σε παιχνιδια με αυτο τον καιρο. κατι λαθος διαβαζει το προγραμμα. ή δεν εχει μπει καλα η ψυκτρα. gaming ειναι ρε παιδια μεσα στο χειμωνα.Να ηταν μεσα ιουλιου να πω ενταξει . Γενικά έχω δει σε διάφορα άρθρα πως οι επεξεργαστές 12ης γενιάς ανεβάζουν γενικώς υψηλές θερμοκρασίες.Βέβαια για τίποτα δεν είμαι σίγουρος, δεν μπορώ να ξέρω αν η ψύκτρα δεν έχει κουμπωθεί καλά και ούτε μπορώ να το τσεκάρω αφού δεν έχω ιδέα από hardware και δεν θέλω να κάνω καμιά χαζομάρα. Θα δοκιμάσω να καταγράψω θερμοκρασίες και με msi afterburner αλλά δεν ξέρω πόσο έξω να πέφτει δηλαδή το CPUID HWMonitor από 84 που έχω δει που έχει αγγίξει ως μέγιστη τιμή και 80 να έχει φτάσει,δηλαδή να έχει πέσει 3-4 βαθμούς έξω, πάλι πολύ είναι.
3DJIN Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 πρεπει να πιανει cpu usage 99% για καποια λεπτα για να πας 80+ στο gaming σχεδον αδυνατον με 12 threads
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα