Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα καποια συμβουλή ή και συνεργασία για τα κοινωνικά δίκτυα, ποιό μπορεί να φέρει περισσότερους επισκέπτες σε μια ενημερωτική ιστοσελίδα,ειναι το facebook;

Δημοσ.
Στις 23/3/2022 στις 9:36 ΜΜ, monoxromos είπε

Θα ήθελα καποια συμβουλή ή και συνεργασία για τα κοινωνικά δίκτυα, ποιό μπορεί να φέρει περισσότερους επισκέπτες σε μια ενημερωτική ιστοσελίδα,ειναι το facebook;

Πολύ γενική ερώτηση και όχι πολύ σωστή προσέγγιση.

Πολύ γενικά και χωρίς κανένα δεδομένο από πλευράς σου, αν στόχος είναι η άμεση επισκεψιμότητα από ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πολύ πιθανόν το Facebook είναι η απάντηση που ζητάς, αλλά πρέπει να το ψάξεις πολύ περισσότερο πρώτα για να κατανοήσεις τη λειτουργία, τα οφέλη τους και κάποια best practises.

Δημοσ.

Μπορείτε να με κατευθύνετε πως μπορώ να  διαγράψω οριστικά και άμεσα τους προσωρινούς λογαριασμούς μου και να δημιουργήσω έναν καινουργιο που να μου δείχνει

αριθμο φίλων, προσθήκη νεων φίλων και επισκεπτών σε καθε άρθρο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, monoxromos είπε

Μπορείτε να με κατευθύνετε πως μπορώ να  διαγράψω οριστικά και άμεσα τους προσωρινούς λογαριασμούς μου και να δημιουργήσω έναν καινουργιο που να μου δείχνει

αριθμο φίλων, προσθήκη νεων φίλων και επισκεπτών σε καθε άρθρο;

Φίλε και πάλι δεν είναι καθόλου σαφές τι εννοείς. Φρόντισε να ξέρεις τι θέλεις και γιατί το θέλεις και ιδίως εφόσον - με βάση το αρχικό σου μήνυμα - αφορά επαγγελματική σελίδα, καλώς ή κακώς θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να μάθεις έστω κάποια βασικά πράγματα, ώστε να ξέρεις τι σου γίνεται.

Τώρα, αν εννοείς πως θα διαγράψεις ένα λογαριασμό στο Facebook, εδώ θα βρεις τα βήματα. Ωστόσο άλλο η σελίδα και άλλο ο λογαριασμός (αλλά σε λογαριασμό αναφέρθηκες, χωρίς βέβαια να έχω ακούσει ποτέ για "προσωρινό λογαριασμό"),

Τέλος, αυτά που ζητάς να αναγράφονται υπάρχουν παντού, δεν ορίζεις εσύ σε κάθε λογαριασμό τι θα σου δείχνει τι Facebook και τι όχι.

Δημοσ.

ΟΚ Ειχαμε μια σελίδα με 5000 φιλους και 8000 περίπου ακολούθους. Ομως για καποιο λόγο το F/B  μας έκανε αποκλεισμο δημοσιεύσεων. Αυτο  κράτησε περίπου 4 μήνες.

Μην νομίζεις ότι κάναμε αναρτήσεις με ακατάλληλο περιεχόμενο, καποιοι κακόβουλοι  προφανώς όπως μας ειπαν απο τα ελληνικά xoaxes μας έκαναν συνεχώς ανώνυμες καταγγελίες και ο αλγόριθμος του F/B αναγνώριζε το χαρακτηριστικό name μας και  μας πέταγε έξω.

Για να μην χάθουμε εντελώς από το F/B κάναμε δυο-τρεις λογαριασμούς τους οποίους δεν  θέλουμε να κρατήσουμε πλεον και να κάνουμε έναν μόνιμο.

Αν  θέλεις εξηγησε μου τι σημαίνει λογαριασμός και τι σελίδα γιατί όντως οι γνώσεις μου στα κοινωνικά δίκτυα δεν ειναι επαγγελματικού επιπέδου.

Σε ευχαριστω

Δημοσ.

Και να σου εξηγήσω αυτά που λες - που θα πάρει ώρα - θα δημιουργηθούν και άλλες απορίες.

Το σημαντικό όπως είπα είναι μόνος σου να ψαχτείς λίγο παραπάνω, για να καταλαβαίνεις έστω μερικώς τι γίνεται και κυρίως για να μπεις στη διαδικασία του να ψάχνεις και να μην περιμένεις κάποιος να σου εξηγεί το κάθε τι.

Άρα τι απορίες έχεις;

• Πως διαγράφω τη σελίδα μου στο Facebook - Ψάχνεις απλά αυτό και βρίσκεις αυτό τον οδηγό.
  • Διαφορά λογαριασμού και σελίδας στο Facebook - Ψάχνεις απλά αυτό και βρίσκεις ένα σωρό άρθρα να στο εξηγήσουν.

Και τέλος, αν λέγοντας "κάναμε δυο-τρεις λογαριασμούς τους οποίους δεν θέλουμε να κρατήσουμε πλεον και να κάνουμε έναν μόνιμο", αν εννοείς σελίδες και όχι λογαριασμούς, αν έχουν κάποιο κοινό μπορείς να τις ενώσεις (merge), ώστε να συγκεντρώσεις σε μια όλους τους followers που έχουν (με τον ίδιο τρόπο που περιέγραψα παραπάνω μπορείς να ψάξεις πώς). Αν είναι όντως λογαριασμοί, σίγουρα ψάξου πολύ περισσότερο, γιατί οι σελίδες (ή έστω τα groups) είναι χρήσιμα για αυτό που (φαίνεται να) θέλεις και όχι οι λογαριασμοί.

Δημοσ.

ΟΚ Ειχαμε μια σελίδα με 5000 φιλους και 8000 περίπου ακολούθους.

Η σελίδα δεν έχει φίλους. Μάλλον προφίλ είχατε που το χρησιμοποιούσατε σαν σελίδα. 

καποιοι κακόβουλοι  προφανώς όπως μας ειπαν απο τα ελληνικά xoaxes μας έκαναν συνεχώς ανώνυμες καταγγελίες

Οι αναρτήσεις που ανεβάζατε τι περιεχομένου ήταν? 

Δημοσ.

Πριν λίγο καιρό πάλι για τα ίδια θέματα μιλούσαμε...

Όπως βλέπω ακόμα κάτι δεν κάνετε καλά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ από "τους 5000 φίλους" κατάλαβα είχατε προφίλ και όχι σελίδα όπως είπε και ο @Nabuko πιο πάνω. Έχεις σκεφτει οτι το facebook μπορεί να σας μπλόκαρε επειδή θέλει οι λογαριασμοί να είναι πραγματικά άτομα και όχι ψευδοσελίδες. Εννοώ οτι τα προφιλ πρέπει να είναι με πραγματικό όνομα που αντιστοιχεί σε υπαρκτό άτομο και όχι ονόματα σελίδας (πχ. Giorgos Giannakopoulos) και όχι (Cafe Oasi).

Ξέρω οτί πολύ κάνουν το κολπάκι αυτό γιατι με ανελέητο σπαμ αιτημάτων φιλίας, σχετικά εύκολα φτάνεις τους 5000 ενώ για να το καταφέρεις με σελίδα πρέπει να τρέξεις αρκετά. 

Πολύ χοντρικά....

Προφίλ FB

• Για υπαρκτά πρόσωπα
  • Αλληλεπίδραση με φίλους του κατόχου
  • Έχει φίλους και ακόλουθους. Όριο 5000 φίλους. Χωρίς όριο ακολούθων.
  • Χρησιμοποιείται για τον καθέναν από εμάς που θέλει να αλληλεπιδρά με φίλους, και κατοχή/χρήση σελίδων, ομάδων, marketplace, παιχνιδιών κλπ

Σελίδα FB

• Για επιχειρήσεις, δημόσια πρόσωπα, σκοπούς, επωνυμίες, blogs, ιστοσελίδες και πολλά άλλα
  • Σχετικά πιο μονόδρομη επικοινωνία της σελίδας προς τους ακόλουθους. Η σελίδα κοινοποιεί τα νέα της και οι ακόλουθοι ενημερώνονται, σχολιάζουν κλπ
  • Δεν έχει φίλους αλλά ακόλουθους. Χωρίς όριο ακολούθων
  • Είναι τα πάντα δημόσια

Ομάδα FB

• Ένα χώρος συζήτησης και διαμοιρασμός πολυμέσων μεταξύ ατόμων που ενδιαφέρονται για το ίδιο θέμα. (Ανέκδοτα, πολιτικά, μουσική κλπ)
  • Ποιο αμφίδρομη επικοινωνία που απο προεπιλογή όλοι μπορούν να κοινοποιούν στην ομάδα και όλοι να συμμετέχουν εξίσου
  • Δεν έχει φίλους αλλά μέλη. Χωρίς όριο μελών
  • Μπορεί να είναι δημόσια, κλειστή (πρέπει να γίνει μέλος ο άλλος για να δει το περιεχόμενο) ή μυστική (πρέπει να τον προσκαλέσεις τον άλλον για να βρει την ομάδα)
Επεξ/σία από L34x88iT
Δημοσ.

ΟΚ ευχαριστω, επομένως σελίδα θέλω . Δεν ειχαμε ψευδοσελίδα αφου στις πληροφορίες ειχαμε κανονικό όνομα,βιογραφικο,τηλέφωνο κλπ αλλά το  name ήταν η ονομασία του ενημερωτικου μας portal.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, monoxromos είπε

ΟΚ ευχαριστω, επομένως σελίδα θέλω . Δεν ειχαμε ψευδοσελίδα αφου στις πληροφορίες ειχαμε κανονικό όνομα,βιογραφικο,τηλέφωνο κλπ αλλά το  name ήταν η ονομασία του ενημερωτικου μας portal.

Μην παρεξηγηθώ, δεν είπα ψευΤοσελίδα αλλά ψευΔοσελίδα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, monoxromos είπε

ΟΚ ευχαριστω, επομένως σελίδα θέλω .

Δε γίνεται όμως να έχεις σελίδα χωρίς προσωπικό προφίλ. Γιατί πρέπει να βάλεις κάποιον admin

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

OK για να ξεκινήσω πιο οργανωμένα πες μου θα υπάρχουν δυο παρουσιες στο FB , δηλαδη ενα προφίλ και μια ιστοσελίδα; Και που θα κάνω κοινοποίηση των άρθρων του κεντρικου μας portal και στα δύο;

Επεξ/σία από monoxromos
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, monoxromos είπε

OK για να ξεκινήσω πιο οργανωμένα πες μου θα υπάρχουν δυο παρουσιες στο FB , δηλαδη ενα προφίλ και μια ιστοσελίδα; Και που θα κάνω κοινοποίηση των άρθρων του κεντρικου μας portal και στα δύο;

Έχεις έτοιμο το προσωπικό προφίλ. 

Μετά ανοίγεις σελίδα και βάζεις admin (διαχειριστή) το προσωπικό προφίλ σου.

Ανεβάζεις όπου θέλεις. Είτε στη σελίδα είτε και στο προφίλ.

Το προφίλ μπορείς να το έχεις και τελείως κενό χωρίς να ανεβάζεις κάτι, δεν είναι υποχρεωτικό. Απλά παίζει το ρόλο του διαχειριστή. 

Δημοσ.

Και το  προφιλ και η σελιδα θα εχουν  ίδιο name;

Αν ανοιξω το fb πως ξεχωριζω αν  μια αναρτηση ειναι σελίδα ή προφίλ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...