spyros_s Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα, καιρό τώρα παλεύω την μετάβαση σε Linux όμως λόγω εργασίας που αφορά Report και mail υπάρχει πάντα η ανάγκη για Office. Τα αντίστοιχα σε Linux δεν κάνουν και το Web Office είναι ημίμετρο. Μου άρεσε η πρωτοβουλία για Windows 365 όμως ακόμα είναι αρκετά ακριβό οπότε σκέφτηκα σαν προσωρινή (Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού ) λύση να στήσω ένα local server στο οποίο θα μπαίνω με VPN - RDP ή CDN και λοιπά (δεν είναι εκεί το πρόβλημα) όπου θα έχει στημένο Windows Server 2019 ή 2022 με Hyper-V. Πρακτικά θέλω να σηκώσω τα εξής VM: Windows 10 VM Plex Server FreePBX pfSense Nas software (OMV ή Amahi γιατί το True NAS είναι αρκετά βαρύ) Βασικός παράγοντας είναι να έχει χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα οπότε θα στηθεί σε ένα Laptop με Intel Core i5-3440 | 16 GB RAM DDR3 και 2x SSD (Host OS & Guests). Το σύστημα υπάρχει και δεν θέλω να μπω σε αγορές ακόμα. Μελλοντικά υπάρχει πλάνο για αγορά Custom parts για να στηθεί. Επειδή είμαι σε beta στάδιο ακόμα και το δουλεύω σε ξεχωριστά συστήματα τα οποία προφανώς για λόγους διαχείρισης θέλω να κεντρικοποιήσω. Με Raspberry δεν έχω ασχοληθεί αλλά για το πρώτο σίγουρα δεν θα κάνει και θα χρειαστώ τουλάχιστον ένα για κάθε service συνεπώς δεν μου φαίνεται ιδανικό. Θέλω αρχικά να ρωτήσω αν έχει κάποιος προηγούμενη εμπειρία με κάτι τέτοιο, το multi-server σε ότι αφορά το συνολικό performance και το τελικό αποτέλεσμα, γνώμες και απόψεις. Θα ήθελα επίσης προτάσεις σε ότι αφορά το Windows 365 αν έχει κάποιος εμπειρία ή κάτι άλλο να προτείνει. Ευπρόσδεκτα όλα τα σχόλια όπως πάντα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2022 από spyros_s Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valadsk Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 δεν γνωρίζω για τα υπόλοιπα να σου απαντήσω όμως για το Windows 365. Γιατί να επιλέξεις μια τόσο ακριβή λύση; Γιατί δεν πας σε έναν φθηνότερο VPS με custom ISO δυνατότητα, κατεβάζεις μια evaluation έκδοση των Windows Server, 2012 R2, 2019, 2022, όποια θέλεις την περνάς και είσαι πασάς. Με 12 ευρώ κάνω δουλειά με Liteserver.nl, έχει τη δυνατότητα να ανεβάζεις τα δικά σου custom ISO. Ή με Hetzner με 10-15 ευρώ ανάλογα τα specs και 20TB bandwidth Το Windows 365 χρεώνει κάθε GB του bw αν δεν απατώμαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Στις 23/3/2022 στις 8:38 ΜΜ, spyros_s είπε Καλησπέρα στην ομάδα, καιρό τώρα παλεύω την μετάβαση σε Linux όμως λόγω εργασίας που αφορά Report και mail υπάρχει πάντα η ανάγκη για Office. Τα αντίστοιχα σε Linux δεν κάνουν και το Web Office είναι ημίμετρο. Μου άρεσε η πρωτοβουλία για Windows 365 όμως ακόμα είναι αρκετά ακριβό οπότε σκέφτηκα σαν προσωρινή (Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού ) λύση να στήσω ένα local server στο οποίο θα μπαίνω με VPN - RDP ή CDN και λοιπά (δεν είναι εκεί το πρόβλημα) όπου θα έχει στημένο Windows Server 2019 ή 2022 με Hyper-V. Πρακτικά θέλω να σηκώσω τα εξής VM: Windows 10 VM Plex Server FreePBX pfSense Nas software (OMV ή Amahi γιατί το True NAS είναι αρκετά βαρύ) Βασικός παράγοντας είναι να έχει χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα οπότε θα στηθεί σε ένα Laptop με Intel Core i5-3440 | 16 GB RAM DDR3 και 2x SSD (Host OS & Guests). Το σύστημα υπάρχει και δεν θέλω να μπω σε αγορές ακόμα. Μελλοντικά υπάρχει πλάνο για αγορά Custom parts για να στηθεί. Επειδή είμαι σε beta στάδιο ακόμα και το δουλεύω σε ξεχωριστά συστήματα τα οποία προφανώς για λόγους διαχείρισης θέλω να κεντρικοποιήσω. Με Raspberry δεν έχω ασχοληθεί αλλά για το πρώτο σίγουρα δεν θα κάνει και θα χρειαστώ τουλάχιστον ένα για κάθε service συνεπώς δεν μου φαίνεται ιδανικό. Θέλω αρχικά να ρωτήσω αν έχει κάποιος προηγούμενη εμπειρία με κάτι τέτοιο, το multi-server σε ότι αφορά το συνολικό performance και το τελικό αποτέλεσμα, γνώμες και απόψεις. Θα ήθελα επίσης προτάσεις σε ότι αφορά το Windows 365 αν έχει κάποιος εμπειρία ή κάτι άλλο να προτείνει. Ευπρόσδεκτα όλα τα σχόλια όπως πάντα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Γιατί έχω την εντύπωση ότι τα Specs του Notebook που έχεις δεν μπορούν να "σηκώσουν" τα VMs που θες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyros_s Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, valadsk είπε δεν γνωρίζω για τα υπόλοιπα να σου απαντήσω όμως για το Windows 365. Γιατί να επιλέξεις μια τόσο ακριβή λύση; Γιατί δεν πας σε έναν φθηνότερο VPS με custom ISO δυνατότητα, κατεβάζεις μια evaluation έκδοση των Windows Server, 2012 R2, 2019, 2022, όποια θέλεις την περνάς και είσαι πασάς. Με 12 ευρώ κάνω δουλειά με Liteserver.nl, έχει τη δυνατότητα να ανεβάζεις τα δικά σου custom ISO. Ή με Hetzner με 10-15 ευρώ ανάλογα τα specs και 20TB bandwidth Το Windows 365 χρεώνει κάθε GB του bw αν δεν απατώμαι. Καταρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Μήπως όμως μιλάς για Azure; Αυτό που μου περιγράφεις με παραπέμπει εκεί. Εγώ αναφέρω κάτι πολύ διαφορετικό, ρίξε μια ματιά και πές μου αν μιλάμε για το ίδιο... https://www.microsoft.com/el-gr/windows-365 Το VPS είναι μια σκέψη αλλά όχι ακόμα και όχι μόνο για τα Windows. Ίσως αργότερα να σηκωθούν σαν service εκεί ώστε να μην τρέχουν local. Θα κοιτάξω λίγο τους τιμοκαταόγους μιας και το ανέφερες. Ωστόσο από Hetzner δεν έχω μείνει ιδαίτερα ευχαριστημένος. Πολύ βαβούρα για να κλείσεις ένα account και πολύ κακό Interface. Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου. 10 ώρες πριν, kormos είπε Γιατί έχω την εντύπωση ότι τα Specs του Notebook που έχεις δεν μπορούν να "σηκώσουν" τα VMs που θες? Τα Type 1 hypervisors λειτουργούν πολύ διαφορετικά από τα Type 2. Επίσης ο Plex Server με το NAS δεν θα λειτουργούν παράλληλα με το Windows. Με 2-cores για το Windows και από 1-core το pfsense με το FreePBX είναι νομίζω υπέραρκετό. Για οικιακή χρήση είναι δεν θα έχει μεγάλο φόρτο. Ας είμαστε φειδωλοί στα resources μας . Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2022 από spyros_s Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kormos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 17 λεπτά πριν, spyros_s είπε Καταρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Μήπως όμως μιλάς για Azure; Αυτό που μου περιγράφεις με παραπέμπει εκεί. Εγώ αναφέρω κάτι πολύ διαφορετικό, ρίξε μια ματιά και πές μου αν μιλάμε για το ίδιο... https://www.microsoft.com/el-gr/windows-365 Το VPS είναι μια σκέψη αλλά όχι ακόμα και όχι μόνο για τα Windows. Ίσως αργότερα να σηκωθούν σαν service εκεί ώστε να μην τρέχουν local. Θα κοιτάξω λίγο τους τιμοκαταόγους μιας και το ανέφερες. Ωστόσο από Hetzner δεν έχω μείνει ιδαίτερα ευχαριστημένος. Πολύ βαβούρα για να κλείσεις ένα account και πολύ κακό Interface. Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου. Τα Type 1 hypervisors λειτουργούν πολύ διαφορετικά από τα Type 2. Επίσης ο Plex Server με το NAS δεν θα λειτουργούν παράλληλα με το Windows. Με 2-cores για το Windows και από 1-core το pfsense με το FreePBX είναι νομίζω υπέραρκετό. Για οικιακή χρήση είναι δεν θα έχει μεγάλο φόρτο. Ας είμαστε φειδωλοί στα resources μας . Για το κομμάτι της hetzner σε σχέση με άλλες εταιρείες ίσως είναι λίγο πιο μπελάς... Θα ήθελα να δω εντυπώσεις αν καταλήξεις με αυτό το μηχάνημα να κάνεις την χρήση που αναφέρεις🙂 Μφχ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valadsk Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 34 λεπτά πριν, spyros_s είπε Καταρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Μήπως όμως μιλάς για Azure; Αυτό που μου περιγράφεις με παραπέμπει εκεί. Εγώ αναφέρω κάτι πολύ διαφορετικό, ρίξε μια ματιά και πές μου αν μιλάμε για το ίδιο... https://www.microsoft.com/el-gr/windows-365 Το VPS είναι μια σκέψη αλλά όχι ακόμα και όχι μόνο για τα Windows. Ίσως αργότερα να σηκωθούν σαν service εκεί ώστε να μην τρέχουν local. Θα κοιτάξω λίγο τους τιμοκαταόγους μιας και το ανέφερες. Ωστόσο από Hetzner δεν έχω μείνει ιδαίτερα ευχαριστημένος. Πολύ βαβούρα για να κλείσεις ένα account και πολύ κακό Interface. Σε κάθε περίπτωση σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου. Τα Type 1 hypervisors λειτουργούν πολύ διαφορετικά από τα Type 2. Επίσης ο Plex Server με το NAS δεν θα λειτουργούν παράλληλα με το Windows. Με 2-cores για το Windows και από 1-core το pfsense με το FreePBX είναι νομίζω υπέραρκετό. Για οικιακή χρήση είναι δεν θα έχει μεγάλο φόρτο. Ας είμαστε φειδωλοί στα resources μας . Μιλάμε ακριβώς για το ίδιο. To ήθελα να δουλεύω και να κάνω διάφορα μέσα από το Windows 365, το είχα σκεφθεί και γω σαν λύση όταν πρωτοβγήκε αλλά όταν είδα οτι χρεωνει το bw Πήγα σε VPS. Αρχικά πλήρωνα και για την άδεια των Windows αλλά μόλις είδα το Liteserver.nl και ότι έχει custom iso, ανεβασα ενα evaluation Windows Server 2019 iso και για 180 ημερες θα ειμαι αρχοντας. Στη hetzner στα cloud πακέτα της μπορεις να εχεις Windows Server χωρις να πληρωνεις αδεια αλλά δεν είναι ενεργοποιημενα, δεν εχουν evaluation εκδόσεις. Το κάθε VPS διαφέρει ως προς την πρόσβαση που έχει στους πόρους στο host σύστημα. Μακριά από Contabo, ο ορισμός του overselling στα VPS. Μόνο Hetzner και Liteserver (από όσα έχω δοκιμάσει) έχουν πολύ καλές επιδόσεις για τα χρήματα που δαπανάς. Δυστυχώς, ακόμη δεν εχω βρει κάποιο VPS με nested virtualization support. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyros_s Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Στις 28/3/2022 στις 11:56 ΠΜ, valadsk είπε Μιλάμε ακριβώς για το ίδιο. To ήθελα να δουλεύω και να κάνω διάφορα μέσα από το Windows 365, το είχα σκεφθεί και γω σαν λύση όταν πρωτοβγήκε αλλά όταν είδα οτι χρεωνει το bw Πήγα σε VPS. Αρχικά πλήρωνα και για την άδεια των Windows αλλά μόλις είδα το Liteserver.nl και ότι έχει custom iso, ανεβασα ενα evaluation Windows Server 2019 iso και για 180 ημερες θα ειμαι αρχοντας. Στη hetzner στα cloud πακέτα της μπορεις να εχεις Windows Server χωρις να πληρωνεις αδεια αλλά δεν είναι ενεργοποιημενα, δεν εχουν evaluation εκδόσεις. Το κάθε VPS διαφέρει ως προς την πρόσβαση που έχει στους πόρους στο host σύστημα. Μακριά από Contabo, ο ορισμός του overselling στα VPS. Μόνο Hetzner και Liteserver (από όσα έχω δοκιμάσει) έχουν πολύ καλές επιδόσεις για τα χρήματα που δαπανάς. Δυστυχώς, ακόμη δεν εχω βρει κάποιο VPS με nested virtualization support. Οκ λοιπόν. Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Θα επανέλθω μόλις έχω νεότερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα