armagedwnn Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, korakios είπε το αντίθετο , θεμελιώδες δικαίωμα αν αντικατασταθεί , πάλι ίδια διαδρομή θα ανοιχτεί (με τις αντίστοιχες επιπτώσεις), εκτός αν τεμαχιστεί έχεις λίγο ψιλοκολλήσει , είναι και αυτό μεταξύ άλλων Πρόσεξε γιατί με τέτοια επιχειρήματα με κόλλησες στον τοίχο. Ναι και να αντικατασταθεί πάει να πεί ότι δεν έχουμε βρει κάτι καλύτερο σε 30 χρόνια (π.χ. πυρηνική σύντηξη). Οπότε καλά θα κάνουν και θα ξανανοίξουν το δρόμο γιατί ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. (Γιατί φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από μηχανική και να τεμαχιστεί η προηγούμενη η καινούργια θα παέι ολόκληρη - σου δίνω και hint) Έλα να το συγκρίνουμε αν θες με πετρελαιοκηλίδες, ρύπανση, φαινόμενο θερμοκηπίου, επιβλαβή αέρια, καρκίνο του πνεύμονα, κόστος μεταφοράς και άντλησης, πόλεμοι για τον έλεγχο των γαινθράκων και μια λίστα που σταματάει μετά από πάρα πολλά. Οπότε αν θες να σώσεις το περιβάλλον μην σπαταλάς ενέργεια στον υπολογιστή σου αυτή την στιγμή γιατί έτσι και αλλιώς είναι άτοπα. 1 1
MikeKata Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στα βασικά. 1) Δεν απαιτείται να καεί/ξηλωθεί κανένα δάσος για να μπουν ανεμογεννήτριες. Μπορούν να μπουν ΑΚΟΜΑ και σε περιοχή Natura. Birds και Habitats Directives της ΕΕ https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/65364c77-b5b8-4ab6-919d-8f4e3c6eb5c2 Το αν και τι θα καταστραφεί μέχρι να μπουν δεν έχει να κάνει με το είδος του έργου, αλλά με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς κάθε κράτους. Όπως στο κωλοχανείο που λέγεται Ελλάδα μπάζωνες ρέματα για να φτιάξεις σπίτι, έτσι συχνά καταστρέφεις και δάσος χωρίς να χρειάζεται. Φταίνε οι ανεμογεννήτριες; Όχι. Φταίνε οι εκάστοτε εταιρείες σε συνδυασμό με το κράτος. Το περιβαλλοντικό Kuznets curve είναι . 2) Στην παραγωγή ενέργειας οι ανεμογεννήτριες έχουν ΜΑΚΡΑΝ λιγότερη περιβαλλοντική επίπτωση σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα. Δεν το λέω εγώ. Οι μελέτες το λένε. Προσωπικά είμαι υπέρμαχος της πυρηνικής, λόγω του συνδυασμού πολύ μικρού αποτυπώματος άνθρακα και τεραστίων ποσοτήτων ενέργειας που μπορεί να παράγει, αλλά δε θα συγκρίνουμε τώρα ανεμογεννήτριες με ορυκτά. https://link.springer.com/article/10.1140/epjp/s13360-021-01508-7 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S036054420700028X 3) 48 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Τώρα στο πιο οικολογικό κομμάτι αναφέρεται ότι αποπροσανατολίζουν μερικά είδη πουλιών, και επίσης ο θόρυβος που παράγουν. Γι' αυτό πρέπει να υπάρχουν οργανώσεις και περιβαλλοντικές ομάδες που θα συλλέγουν στοιχεία και θα προσπαθούν να το βελτιώσουν. Καμία διαφωνία, να προσθέσω επίσης εδώ ότι πλέον όλο και περισσότερα πάρκα εγκαθιστούν συστήματα monitoring που μπορούν να αναγνωρίζουν σμήνη πουλιών και να ρυθμίζουν την ταχύτητα των ανεμογεννητριών ανάλογα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η επίδρασή τους. Παράδειγμα: https://www.robinradar.com/bird-control-radar-system-wind-farm 4) Είναι ΡΥΠΑΝΣΗ παιδιά. ΡΥΠΑΝΣΗ, όχι ΜΟΛΥΝΣΗ. Άλλο πράγμα το ένα, άλλο το άλλο. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από MikeKata 2 2
makhs83 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 ωραια ολα αυτα αλλα κατσε να πετυχω εγω κανεναν να φορτιζει απο δικια μου πριζα ειτε φιλος η γνωστος τον εχω πετσοκοψη στο λεπτο ( ακου εκει οικονομια στα ηλεκτρικα και σαχλαμαρες με 400 ευρο ΔΕΗ ) (και μετα εχει σειρα το λαστιχο στον κηπο ετοιμαστειτε 🤪
George268 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, armagedwnn είπε Η καασκευή και η μεταφορά απαιτεί ενέργεια σοβαρά? Δηλαδή το πρόβλημα στις ανεμμοεννήτριες είναι τα μη ανακυκλώσιμα υλικά? Έχουμε χαζέψει με την ανακύκλωση, τώρα μας φταίει το fiber glass, σε λίγο και και τα carbon fiber. Πάρ' τε ταμπούρα τώρα σε αμάξια του 2022 γιατί εκεί είναι η μόλυνση. Λοιπόν μάστορα, βάλε ένα x7 στην θλίψη, ένα x3 στον εφελκυσμό και ένα x18 στην στρέψη. Αν σε ρωτήσει κανένας πες ήταν ο armagedwnn εκεί και το είδε. Γιατί εγώ ΗΜΟΥΝ εκεί όταν την έφτιαξαν. Α έχω πάει και στη Σελήνη δεν λέγεται έτσι, λέγεται αερόμπαλα. Αν θες θα σου στείλω πμ να την λες και εσύ σε άλλους. κακως γυρισες τοτε επρεπε να μενεις εκει τετοια ιδιοφυια. 1
agelos386 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Hetfield είπε Οτι να ναι φιλτατε. Οι κινητηρες εσωτερικης καυσης εχουν αποδοση (στην καλυτερη περιπτωση) μοναχα 35%, στον αντιποδα οι ηλεκτροκινητηρες μεχρι και 85%. Και συγκρινε τωρα 1000 ηλεκτρικα αυτοκινητα, εναντι 1000 πετρελαιοκινητων αυτοκινητων. Μαθετε πρωτα τα βασικες εννοιες πριν γραψετε κατι 😉 Αν μιλάμε για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από θερμικά εργοστάσια όλη η μετατροπή των καυσίμων σε ηλεκτρική έχει μία απόδοση 50%. Οπότε έχουμε μία χασούρα 50% στην αρχική ενέργεια , άλλο ένα μικρό ποσοστό απωλειών από την φόρτιση μπαταριών περίπου 5% και άλλα 15% απώλεια από τον ηλεκτροκινητήρα. Οπότε πέφτουμε κοντά στο 40% πραγματική απόδοση που δεν είναι μακριά από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Και έχουμε και ένα ντουβάρι από μπαταρίες. Προφανώς όλο το πράγμα αλλάζει αν μιλάμε για πυρηνική ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από agelos386 1
George268 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 7 λεπτά πριν, agelos386 είπε Αν μιλάμε για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από θερμικά εργοστάσια όλη η μετατροπή των καυσίμων σε ηλεκτρική έχει μία απόδοση 50%. Οπότε έχουμε μία χασούρα 50% στην αρχική ενέργεια , άλλο ένα μικρό ποσοστό απωλειών από την φόρτιση μπαταριών περίπου 5% και άλλα 15% απώλεια από τον ηλεκτροκινητήρα. Οπότε πέφτουμε κοντά στο 40% πραγματική απόδοση που δεν είναι μακριά από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Και έχουμε και ένα ντουβάρι από μπαταρίες. Προφανώς όλο το πράγμα αλλάζει αν μιλάμε για πυρηνική ενέργεια και ανανεώσιμες πηγές. Μην τα λες αυτα.... Εμενα πεσαν να με φανε δεν θελουν να καταλαβουν τις βασικες αρχες.
nvel Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) στα ορυκτά καύσιμα δεν υπάρχει η ενέργεια που καταναλώνεται μέχρι να μπουν σε αυτοκίνητο; η εξόρυξη, μεταφορά, διύλιση, και ξανά μεταφορά δεν καταναλώνουν ενέργεια; Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από nvel 2
George268 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, nvel είπε στα ορυκτά καύσιμα δεν υπάρχει η ενέργεια που καταναλώνεται μέχρι να μπουν σε αυτοκίνητο; η εξόρυξη, μεταφορά, διύλιση, και ξανά μεταφορά δεν καταναλώνουν ενέργεια; Δεν καταλαβες τι ειπε ο Αγγελος..
nvel Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) για εξήγησε μου τι είπε ως ειδικός που είσαι σε ενεργειακά συστήματα (αμερικάνικες αερογενητριες κτλ) Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από nvel
EuphangeL Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Αν είχατε μια φώτο, ένα overview σε στυλ και σωματότυπο από τον μέσο τύπο που υποστηρίζει οτι η ηλεκτροκίνηση είναι scam, θα καταλαβαίνατε περισσότερα. 1
George268 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 38 λεπτά πριν, nvel είπε για εξήγησε μου τι είπε ως ειδικός που είσαι σε ενεργειακά συστήματα (αμερικάνικες αερογενητριες κτλ) Σου ειπα απο εξυπναδες εισαι φουλ απο σκεψη χανεσε. αυτο που σου ειπα απο την αρχη και ακομα δεν λες να το καταλαβεις...ΑΚΟΜΑ δεν συμφερει ΟΤΑΝ ειναι απο πρασινη ενεργεια τοτε ναι.
nvel Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 πέρσι στο ελληνικό διασυνδεδεμένο σύστημα το 43% της παραγωγής ήταν από ΑΠΕ. 1
George268 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, nvel είπε πέρσι στο ελληνικό διασυνδεδεμένο σύστημα το 43% της παραγωγής ήταν από ΑΠΕ. Παλι το εχασες....Εδω μου λες συμφερει η μετατροπη πετρελαιου σε ηλεκτρικη και σου λεω οχι. και τωρα μου πετας αυτο??
nvel Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 που το γραφώ εγώ αυτό; για βάλε μια παράθεση αν μπορείς.
Black Demis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 16 ώρες πριν, Hetfield είπε Τι απο τα παρακατω ειναι πιο αποδοτικο και αφηνει μικροτερο περιβαλλοντικο αποτυπωμα; 1. Να παραγεις ρευμα μεσω πετρελαιου για 1000 ηλεκτρικα αυτοκινητα 2. Να εχεις 1000 πετρελαιο-κινητα αυτοκινητα ΥΓ: Υπαρχουν κι αλλα πλεονεκτηματα. Ακομα κι αν παραγεις την ενεργεια για τα ηλεκτρικα αυτοκινητα μεσω πετρελαιου, εχεις τη δυνατοτητα να μεταφερεις την παραγωγη ενεργειας σε αλλες μορφες. Απλα δεν τα αναφερω γιατι ειπα να ξεκινησουμε απο τα βασικα. το να φταίξεις πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής δεν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα