Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, George268 είπε

ελα που εισαι αργησες:)

αντε καλο βραδυ..

To να μην μπορει καποιος να καταλαβει οτι το κοστος δεν συμφερει και να ποσταρι νουμερα απλως και να λεει να το λενε... Δεν παει ετσι το να παραχθει τοση ενεργεια για να γινει ηλεκτρικη δεν ειναι τοσο απλο σας αρεσει καλος δεν σας αρεσει παλι καλος. Οπως ειπα για τετοια ενεργεια το κοστος υποδομων και συντηρησης ειναι ασυμφορο, η δεη δεν μπορει με τις παρων υποδομες ουτε τα ac μαζικως να υποστηριξει 

εσυ μου λες για μελετες και εσω σου δειχνω πραγματικα γεγονοτα!!!

Ρε μυστη πανοραμιξ,πως τους πετσοκοψες ετσι ολους σαν γνησιο κατανα Τέλης?

Εγω απο δω και περα μαζι σου,οτι και να λενε

• Like 1
  • Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MORBID21 είπε

Ρε μυστη πανοραμιξ,πως τους πετσοκοψες ετσι ολους σαν γνησιο κατανα Τέλης?

Εγω απο δω και περα μαζι σου,οτι και να λενε

εσυ δικος μου εισαι ας νομιζουν οτι εισαι και βαλτος!!! στην υγεια μας!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

500.000 συστοιχίες κελιών ανα έτος παράγονται χωρίς να υπάρχει μελέτη για ανακύκλωση

Ρεύμα που δεν είναι 100% πράσινο (ανάλογα τη χώρα) και ένα μέρος της πράσινης παράγεται απο ανεμογεννήτριες οι οποίες εκτός της κατασκευής και μεταφοράς που απαιτεί ενέργεια έχουν τις φτερωτές απο μη ανακυκλώσιμα υλικά

Ευτυχώς τουλάχιστον οι τιμές απόκτησης και επισκευής/αντικατάστασης μπαταρίας δεν είναι για Ελληνικά δεδομένα

Edit ούτε υποδομές φυσικά

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

500.000 συστοιχίες κελιών ανα έτος παράγονται χωρίς να υπάρχει μελέτη για ανακύκλωση

Ρεύμα που δεν είναι 100% πράσινο (ανάλογα τη χώρα) και ένα μέρος της πράσινης παράγεται απο ανεμογεννήτριες οι οποίες εκτός της κατασκευής και μεταφοράς που απαιτεί ενέργεια έχουν τις φτερωτές απο μη ανακυκλώσιμα υλικά

Ευτυχώς τουλάχιστον οι τιμές απόκτησης και επισκευής/αντικατάστασης μπαταρίας δεν είναι για Ελληνικά δεδομένα

δικος μου..για μας!!! πες και το αλλο!!! ενω θα μπορουσαν να φτιαχνονται απο υλικα οπως τα φτερα απο αεροπλανα που ειναι χ5 πιο γερα και 100% ανακυκλωσημα!!!

Δημοσ.

Επειδή η ασχετοσύνη του μέσου insomniac είναι γνωστή εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι γνωστός ξερόλας εδώ μέσα διερρήγνυε τα ιμάτια του επί χρόνια ότι θα καταρεύσει το ηλεκτρικό δίκτυο της Νορβηγίας από τα πολλά ηλεκτρικά.

Πλέον, η Νορβηγία είναι στο 75% ηλεκτρικά (https://www.statista.com/statistics/1029909/market-share-of-electric-cars-in-norway/) και το δίκτυο βρίσκεται στην θέση του. Ο λόγος; Πολύ απλά η μετάβαση δεν συμβαίνει σε μια νύχτα. Η παραγωγή και η κατανάλωση πάνε χέρι χέρι όπως συνέβει όταν ο μέσος Έλληνας άρχισε ν' αγοράζει μαζικά ψυγεία και μετά και φούρνους και μετά και φούρνους μικροκυμάτων και μετά και κλιματιστικά.

Για τα περί μόλυνσης, ακόμα και στα πιο βρώμικα δίκτυα όπως της Πολωνίας τα ηλεκτρικά είναι πολύ πιο καθαρά από ΜΕΚ.

co2.png?itok=XEvM7c5q

Στον μέσο όρο της ΕΕ είναι 63% κάτω ενώ σε ακόμα πιο καθαρά δίκτυα πάμε στο 80% μείωση εκπομπών. Και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο καθαρά γίνονται τα δίκτυα.

Comparison of emissions by fuel type for a compact/midsize car.

Οι ανανεώσιμες είναι με διαφορή ο πιο φθηνός τρόπος παραγωγής ενέργειας:

grphx_lcoe-02-02.jpg

Η ανακύκλωση μπαταριών δεν είναι εξωγήινη τεχνολογία, υπάρχει ήδη.

https://www.tesla.com/ns_videos/2020-tesla-impact-report.pdf

https://electrek.co/2021/08/09/tesla-battery-cell-material-recovery-new-recycling-process/

https://www.redwoodmaterials.com/elements

https://calepa.ca.gov/wp-content/uploads/sites/6/2020/03/01272020_AdvisoryGroupPresentation.pdf

Τέλος, είναι περίεργο που οι καρκίνοι του αναπνευστικού είναι οι μόνοι που έχουν πάρει την ανηφόρα τα τελυταία 100 χρόνια και άρχισαν να πέφτουν μόνο όταν τις δεκαετίες '80-'90 πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα για τα καυσαέρια των αυτοκινήτων στις πόλεις;

cancer-death-rates-in-the-us_v2_850x600.

• Like 13
Επισκέπτης
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Hetfield είπε

Τι απο τα παρακατω ειναι πιο αποδοτικο και αφηνει μικροτερο περιβαλλοντικο αποτυπωμα;

1. Να παραγεις ρευμα μεσω πετρελαιου για 1000 ηλεκτρικα αυτοκινητα

2. Να εχεις 1000 πετρελαιο-κινητα αυτοκινητα

ΥΓ: Υπαρχουν κι αλλα πλεονεκτηματα. Ακομα κι αν παραγεις την ενεργεια για τα ηλεκτρικα αυτοκινητα μεσω πετρελαιου, εχεις τη δυνατοτητα να μεταφερεις την παραγωγη ενεργειας σε αλλες μορφες. Απλα δεν τα αναφερω γιατι ειπα να ξεκινησουμε απο τα βασικα.

Θέλω και εγω να κάνω δυο ερωτήσεις .

Ξέρεις μήπως πόσα λίτρα πετρέλαιο εξατμίζεται απο το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σε στάση ;

Ξέρεις μήπως πόσο φορτίο χάνει η μπαταρία ενος ηλεκτρικού αυτοκινητου σε στάση ;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω δεν εχω νουμερα για αυτο  το Gigafactory Berlin.

Αλλα κατι ειχε παρει το αυτι μου οταν ξεκινησε ολο αυτο, ειχε πολλες αντιδρασεις εκει στην περιοχη.

Κακες γλωσσες λενε οτι θα παρει ολο του το προσωπικο απο την γυρω περιοχη (αυτο δεν το κοβω καθολου δυσκολο) για αυτο και ησυχασανε.

Το αποτυπωμα στο περιβαλλον θα το δουμε στο μελλον.

Τωρα για τα Τεσλα σαν αυτοκινητα, προσωπικα ουτε κρυο ουτε ζεστη.

Οταν ερθει η ωρα θα δουμε τι αγορασουμε.

Επεξ/σία από Bullrich
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, George268 είπε

το 2 γιατι για να παραγαγεις περισσοτερο ενεργεια απο οσο προσφερεις δεν το καταφεραν ακομα ουτε στην πυρηνικη ενεργεια.

I NEED FUEL!

Mr Fusion Home Energy Reactor - Back to the Future (How does it work) We  explain Doc Brown invention — SANDSTONE Productionshttp://energyrow.world/wp-content/uploads/2019/10/2019-17.jpgJapanese company creates real-life Back to the Future technology that turns  old clothes into fuel

Επεξ/σία από raynor748
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Hetfield είπε

Τι απο τα παρακατω ειναι πιο αποδοτικο και αφηνει μικροτερο περιβαλλοντικο αποτυπωμα;

1. Να παραγεις ρευμα μεσω πετρελαιου για 1000 ηλεκτρικα αυτοκινητα

2. Να εχεις 1000 πετρελαιο-κινητα αυτοκινητα

ΥΓ: Υπαρχουν κι αλλα πλεονεκτηματα. Ακομα κι αν παραγεις την ενεργεια για τα ηλεκτρικα αυτοκινητα μεσω πετρελαιου, εχεις τη δυνατοτητα να μεταφερεις την παραγωγη ενεργειας σε αλλες μορφες. Απλα δεν τα αναφερω γιατι ειπα να ξεκινησουμε απο τα βασικα.

Κι εγώ απο τα βασικά ξεκίνησα.

Το δάσος που χαλασανε το προσπερνας.

Το νερό που χαλάνε το προσπερνάς.

Την μόλυνση του περιβάλλοντος απο τις μπαταρίες που παράγονται το προσπερνάς

Τα μελλοντικά σκουπίδια απο την αντικατάσταση όλων αυτών των μπαταριών το προσπερνάς κι αυτό. 

Το να είσαι κάτοικος κοντινής περιοχή και να θέλεις να χρησιμοποιήσεις το νερό αλλα να μην έχει πίεση - οχι να μην εχεις νερό - γιατί τραβάει το εργοστάσιο κι εσύ δεν έχεις για να κάνεις την δουλειά σου τοτε τι θα κάνεις; Θα σου δώσει η τέσλα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να ποτήσεις ή να κάνεις μπάνιο η οτιδήποτε άλλο έκανε πρίν;

Επεξ/σία από bazzil
Δημοσ.
7 ώρες πριν, korakios είπε

Η καασκευή και η μεταφορά απαιτεί ενέργεια σοβαρά? Δηλαδή το πρόβλημα στις ανεμμοεννήτριες είναι τα μη ανακυκλώσιμα υλικά?

Έχουμε χαζέψει με την ανακύκλωση, τώρα μας φταίει το fiber glass, σε λίγο και και τα carbon fiber.

Πάρ' τε ταμπούρα τώρα σε αμάξια του 2022 γιατί εκεί είναι η μόλυνση.

7 ώρες πριν, George268 είπε

δικος μου..για μας!!! πες και το αλλο!!! ενω θα μπορουσαν να φτιαχνονται απο υλικα οπως τα φτερα απο αεροπλανα που ειναι χ5 πιο γερα και 100% ανακυκλωσημα!!!

Λοιπόν μάστορα, βάλε ένα x7 στην θλίψη, ένα x3 στον εφελκυσμό και ένα x18 στην στρέψη. Αν σε ρωτήσει κανένας πες ήταν ο armagedwnn εκεί και το είδε. Γιατί εγώ ΗΜΟΥΝ εκεί όταν την έφτιαξαν. Α έχω πάει και στη Σελήνη δεν λέγεται έτσι, λέγεται αερόμπαλα. Αν θες θα σου στείλω πμ να την λες και εσύ σε άλλους. 

• Like 2
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Η καασκευή και η μεταφορά απαιτεί ενέργεια σοβαρά? Δηλαδή το πρόβλημα στις ανεμμοεννήτριες είναι τα μη ανακυκλώσιμα υλικά?

ναι , και στον τρόπο κατασκευής και μεταφοράς

27 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Πάρ' τε ταμπούρα τώρα σε αμάξια του 2022 γιατί εκεί είναι η μόλυνση.

αδιάφορο προσωπικά

5 ώρες πριν, grayden είπε

Η ανακύκλωση μπαταριών δεν είναι εξωγήινη τεχνολογία, υπάρχει ήδη.

στις αυτοκινητοβιομηχανίες πες το , (5%)

5 ώρες πριν, grayden είπε

Επειδή η ασχετοσύνη του μέσου insomniac είναι γνωστή εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι γνωστός ξερόλας εδώ μέσα διερρήγνυε τα ιμάτια του επί χρόνια ότι θα καταρεύσει το ηλεκτρικό δίκτυο της Νορβηγίας από τα πολλά ηλεκτρικά.

στην Ελλάδα σίγουρα , Νορβηγία ας κάνουν ότι θέλουν ,δε μας αφορά και καμία σχέση δεν έχουμε ως χώρα

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι , και στον τρόπο κατασκευής και μεταφοράς

Καλό είναι να μην λέμε ότι θέλουμε. Αν είναι να ακούσουμε και τον άλλον και να τις φτιάξουμε από ενισχυμένο αλουμίνιο. Καλώς η κακός η ανεμογεννήτριες είναι αυτή την στιγμή μία από τις δύο χειρότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν μας φταίει το fiber glass επειδή δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό. 

Έχουμε ανάγκη από ενέργεια θες να συγκρίνουμε τους γαιάνθρακες, με ανεμμογενήτριες? Γιατί μόνο έτσι αποκτάει νόημα.

Σε μερικές περιπτώσεις γίνεται μεγάλη καταστροφή στο περιβάλλον, από τις ανεμογγενήτριες, κυρίως με τις βάσεις που χρειάζονται και με τους δρόμους που πρέπει να ανοιχτούν για να φτάσουν εκεί. Αλλά είναι αναγκασμένοι για τον δρόμο να δενδροφυτευθεί ξανά μετά την κατασκευή. Τώρα για την βάση ας ελπίσουμε ότι θα αντικατασταθεί η γεννήτρια και δεν θα μείνει εκεί μετά το περας της λειτουργίας της. Και αυτό είναι στο χέρι μας. 

Τώρα στο πιο οικολογικό κομμάτι αναφέρεται ότι αποπροσανατολίζουν μερικά είδη πουλιών, και επίσης ο θόρυβος που παράγουν. Γι' αυτό πρέπει να υπάρχουν οργανώσεις και περιβαλλοντικές ομάδες που θα συλλέγουν στοιχεία και θα προσπαθούν να το βελτιώσουν. 

Οπότε κάτι αστεία ότι στην ανεμμογεννήτρια μας φταίει το fiber glass είναι μόνο για hipster. Τότε να σταματήσουμε να έχουμε και ελικόπτερα γιατί από παρόμοιο μη ανακυκλώσιμο υλικό φτιάχνονται οι έλικες. 

Ένα είναι το θέμα χρειαζόμαστε ενέργεια και οι ανεμογγενήτριες μας το προσφερουν αντί γαιανθράκων. Οπότε αν θες μπορούμε να συγκρίνουμε αυτά τα δύο μεταξύ τους και τότε θα έχουμε μια βάση. (Και έλα γράψε μου με το Ipad σου από τα Starbucks για το fiber glass).

Δημοσ.

το μεγαλύτερο κακό στο περιβάλλον  δεν το κάνουν τα ηλεκτρικά αλλά το βοδινό κρέας..

ειναι απιστευτο οτι τους έπιασε ολους στον ύπνο ο μασκας... οποιος δεν πιστεύει οτι τα ηλεκτρικα ειναι το μελλον ας δει το παράδειγμα της  Rivian

οπου εχω αγορασει μια μετοχη για πλακα ... έχει κατασκευάσει μέχρι τώρα 100 αυτοκίνητα  και έχει αξία 100 δις

αυτο διχνει οτι οι επενδυτες οπου βλεπουν το μελλον το πιστεύουν πολύ. θες δεν θες θα ερθει μια μερα που δεν θα μπορεις να μπεις στην αθηνα αν δεν εχεις ηλεκτρικο   η Καλιφόρνια δείχνει τον δρόμο ... 

περα απο αυτο τα ηλεκτρικά δεν ειναι ποιο οικονομικά απλα θα δουμε απιστευτες αλλαγες οπως πχ εταιριες τεχνολογιας να φτιαχνουν αμαξια τοσο απλο 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Καλό είναι να μην λέμε ότι θέλουμε.

το αντίθετο , θεμελιώδες δικαίωμα

16 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Τώρα για την βάση ας ελπίσουμε ότι θα αντικατασταθεί η γεννήτρια και δεν θα μείνει εκεί μετά το περας της λειτουργίας της. Και αυτό είναι στο χέρι μας. 

αν αντικατασταθεί , πάλι ίδια διαδρομή θα ανοιχτεί (με τις αντίστοιχες επιπτώσεις), εκτός αν τεμαχιστεί

18 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Οπότε κάτι αστεία ότι στην ανεμμογεννήτρια μας φταίει το fiber glass είναι μόνο για hipster.

έχεις λίγο ψιλοκολλήσει , είναι και αυτό μεταξύ άλλων

19 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

(Και έλα γράψε μου με το Ipad σου από τα Starbucks για το fiber glass).

νόμιζα η apple βγάζει μόνο , να το κοιτάξεις.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Cocomel είπε

το μεγαλύτερο κακό στο περιβάλλον  δεν το κάνουν τα ηλεκτρικά αλλά το βοδινό κρέας..

Επειδή δεν μπορεί να υπάρξει ένα θέμα για το περιβάλλον χωρίς να ειπωθούν ασυναρτησίες περί veganism.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...