Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεδομένα:

Laptop: Intel Core i7-6700HQ, 2.6GHz, 8GBRAM, NVIDIA Quadro M1000M, HDMI, Thunderbolt 3.0 που υποστηρίζει DP1.2.
GPU: 4GB dedicated και 4GB shared.
HP Universal Port Replicator (E6D70AA): HDMI, DisplayPort (δεν έχω ιδέα τι versions).
Monitor: Λέω να αγοράσω το LG 34GN850, 3440x1440, με native 144Hz.

Ερώτηση:
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης για να πιάσω 144Hz και να έχω καλύτερη ποιότητα εικόνας?

-  USB-C -to- DisplayPort? (USB-C στο Thunderbolt του laptop, DP στο monitor)

- HDMI-to-HDMI (laptop-to-monitor)?

- DP-to-DP (replicator-to-monitor)?

- HDMI-to-HDMI (replicator-to-monitor)? (Φαντάζομαι όχι ειδικά αν είναι HDMI 1.4)

Θα με βόλευε σύνδεση στο replicator για να μην κουμπώνω πολλά καλώδια στο laptop, αλλά θα χάνω κάτι σε ποιότητα/ταχύτητα?

Θα μου πείτε γι' αυτό λέγεται port replicator αλλά δεν ξέρω πώς από USB-A to USB-B (upstream) που συνδέεται το laptop με το port replicator περνάει το καλύτερο σήμα ώστε να μεταφερθεί από replicator σε monitor.

Έχει κάποιος άποψη?

Δημοσ.
Στις 23/3/2022 στις 5:19 ΜΜ, ribo7 είπε

Δεδομένα:

Laptop: Intel Core i7-6700HQ, 2.6GHz, 8GBRAM, NVIDIA Quadro M1000M, HDMI, Thunderbolt 3.0 που υποστηρίζει DP1.2.
GPU: 4GB dedicated και 4GB shared.
HP Universal Port Replicator (E6D70AA): HDMI, DisplayPort (δεν έχω ιδέα τι versions).
Monitor: Λέω να αγοράσω το LG 34GN850, 3440x1440, με native 144Hz.

Ερώτηση:
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης για να πιάσω 144Hz και να έχω καλύτερη ποιότητα εικόνας?

-  USB-C -to- DisplayPort? (USB-C στο Thunderbolt του laptop, DP στο monitor)

- HDMI-to-HDMI (laptop-to-monitor)?

- DP-to-DP (replicator-to-monitor)?

- HDMI-to-HDMI (replicator-to-monitor)? (Φαντάζομαι όχι ειδικά αν είναι HDMI 1.4)

Θα με βόλευε σύνδεση στο replicator για να μην κουμπώνω πολλά καλώδια στο laptop, αλλά θα χάνω κάτι σε ποιότητα/ταχύτητα?

Θα μου πείτε γι' αυτό λέγεται port replicator αλλά δεν ξέρω πώς από USB-A to USB-B (upstream) που συνδέεται το laptop με το port replicator περνάει το καλύτερο σήμα ώστε να μεταφερθεί από replicator σε monitor.

Έχει κάποιος άποψη?

ψαξε τις προδιαγραφες του notebook για τις θυρες dp & hdmi 

γραψτες εδω και θα πουμε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κοιτάξει, δεν έχω βρει κάτι.

https://support.hp.com/us-en/document/c04888991

Απλά αναφέρει HDMI και Thunderbolt 3 (supporting DP 1.2, USB 3.1 Gen2, PCIe Gen 3 devices).

Το HDMI 99% είναι 1.4 (σίγουρα όχι 2.0).

Η ερώτηση μου είναι κάπως γενική, αν η απευθείας σύνδεση έχει διαφορά με σύνδεση μέσω port replicator (ή dock/hub εν γένει).

Βέβαια θα μου πεις αν το laptop έχει HDMI 1.4 και το replicator 2.0, τότε καλύτερα από replicator (αλλά δεν βρίσκω port versions του replicator).

Επεξ/σία από ribo7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...