Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι ακριβώς έτσι, πήρα και ρώτησα πριν λίγες μέρες. Μου είπαν ότι η τιμή είναι 29 ευρώ για ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ μέσω της επιδότησης (Fiber to the Home), ενώ αυτό με τα 26 ευρώ είναι ΕΩΣ 100mbps, δεν είναι οπτική ίνα, καταλήγει χαλκός στο σπίτι σου, πρόκειται για το Fiber to the Cabin. 

Εδώ δείχνει τις διαφορές τους: https://www.wind.gr/support/idiotes/xekinontas-sti-wind/pia-i-diafora-metaxi-fttc-ke-ftth

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, geopan2 είπε

Δεν είναι ακριβώς έτσι, πήρα και ρώτησα πριν λίγες μέρες. Μου είπαν ότι η τιμή είναι 29 ευρώ για ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ μέσω της επιδότησης (Fiber to the Home), ενώ αυτό με τα 26 ευρώ είναι ΕΩΣ 100mbps, δεν είναι οπτική ίνα, καταλήγει χαλκός στο σπίτι σου, πρόκειται για το Fiber to the Cabin. 

Εδώ δείχνει τις διαφορές τους: https://www.wind.gr/support/idiotes/xekinontas-sti-wind/pia-i-diafora-metaxi-fttc-ke-ftth

Συμφωνώ απόλυτα, φαίνεται να μιλάει για VDSL (FTTC) και όχι για οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH).

Παρόλα αυτά, αν είναι καλή η γραμμή του χαλκού (για το κλασικό VDSL, δεν θα σκαφτεί μαγικά οπτική στο σπίτι προφανώς) μπορεί να πιάσει και τα 100mpbs, κάτι που συμφέρει αν δεν έχουν περάσει οπτικές στην γειτονιά.

katina, Για να πιάνεις 24 από τα 24 είναι πολύ πιθανό να έχεις VDSL, και με καλή γραμμή κιόλας (ο ΟΤΕ δίνει 24αρες VDSL). Αν είναι έτσι, δες πόσο καλή είναι η γραμμή σου, συγκεκριμένα στατιστικά συγχρονισμού και attainable rate για να δεις στο περίπου πόσα από τα 100 θα πιάνεις.

Σημείωση: για το Speedport Plus το attainable rate είναι κριμένο στο http://192.168.1.1/data/Status.json ως dsl_max_downstream/dsl_max_upstream.

Επεξ/σία από Sudowoodo
Δημοσ.

Ακριβώς. Γνώμη μου μη βιαστείς να κάνεις τίποτα γιατί ανακοίνωσαν παράταση στο πρόγραμμα επιδότησης για άλλους 6 μήνες, και τώρα που μπαίνει και η nova στο παιχνίδι θα γίνει μάχη προσφορών. Εκτός αυτού θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι θα σε συμπεριλάβουν στις αναβαθμίσεις που ανακοίνωσαν και θα πας σε 50mbps χωρίς επιπλέον κόστος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sudowoodo είπε

Συμφωνώ απόλυτα, φαίνεται να μιλάει για VDSL (FTTC) και όχι για οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH).

Παρόλα αυτά, αν είναι καλή η γραμμή του χαλκού (για το κλασικό VDSL, δεν θα σκαφτεί μαγικά οπτική στο σπίτι προφανώς) μπορεί να πιάσει και τα 100mpbs, κάτι που συμφέρει αν δεν έχουν περάσει οπτικές στην γειτονιά.

katina, Για να πιάνεις 24 από τα 24 είναι πολύ πιθανό να έχεις VDSL, και με καλή γραμμή κιόλας (ο ΟΤΕ δίνει 24αρες VDSL). Αν είναι έτσι, δες πόσο καλή είναι η γραμμή σου, συγκεκριμένα στατιστικά συγχρονισμού και attainable rate για να δεις στο περίπου πόσα από τα 100 θα πιάνεις.

Σημείωση: για το Speedport Plus το attainable rate είναι κριμένο στο http://192.168.1.1/data/Status.json ως dsl_max_downstream/dsl_max_upstream.

Εντυπωσιάστηκα, δεν ήξερα ότι μπορείς να δεις τόσες παραμέτρους στο Status.json:

Μάλλον πρέπει να έχω vdsl. Έχω αυτές τις τιμές, πώς τις βλέπετε ως πιο ειδικοί;

{
        "vartype": "value",
        "varid": "dsl_max_downstream",
        "varvalue": "100200"
    },
    {
        "varid": "dsl_max_upstream",
        "varvalue": "45253"
    },

{
        "varid": "dsl_transmission_mode",
        "varvalue": "VDSL2-17A Annex B"
    },

Επίσης έχω και αυτές τις τιμές που μου έκαναν λίγο εντύπωση.

{
        "varid": "dsl_downstream",
        "varvalue": "26999"
    },
    {
        "varid": "dsl_upstream",
        "varvalue": "2695"
    },

Δημοσ.

Ναι VDSL έχεις. Οι πάνω τιμές δείχνουν πόσα kbps μπορεί να πιάσει η γραμμή στο μέγιστό της (download και upload αντίστοιχα), ενώ οι κάτω πόσα kbps έχεις τώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, katina είπε

Εντυπωσιάστηκα, δεν ήξερα ότι μπορείς να δεις τόσες παραμέτρους στο Status.json:

Μάλλον πρέπει να έχω vdsl. Έχω αυτές τις τιμές, πώς τις βλέπετε ως πιο ειδικοί;

{
    },
    {
        "varvalue": "45253"
    },

{
    },

VDSL έχεις και μάλιστα με το προφίλ το 17a που είναι και για 100ρες. Βλέπω attainable λίγο παρακάτω από 100. Οπότε μάλλον θα πιάνεις 90+ από τα 100, αν όχι 100 από τα 100. Τα άλλα στατιστικά σου δεν τα βλέπω, άλλα καλά θα είναι υποθέτω.

Σε άλλα tips:

• Τσέκαρε μήπως μπορείς να βάλεις FTTH και απαλλαγείς από το VDSL στο SFBB.gr.
  • Αν δεν μπορείς να βάλεις FTTH μην στεναχωριέσαι, αν κάνεις καλά την συνδεσμολογία του εξοπλισμού (wiring-guide-for-broadband_GR.pdf (cyta.com.cy)) και αν όλα πάνε καλά με την μεταφορά στην wind θα είσαι πολύ κοντά στα 100mps.

Edit: Τωρα είδα τις τιμές που πίανει τωρα η γραμμη σου, ισχύει ότι είπε ο geoavlonitis

Επεξ/σία από Sudowoodo
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω μεγάλη σχέση με FTTH κτλ. Επομένως, προτείνεις να πάω από OTE στην προσφορά αυτήν της Wind; Θα είμαι κοντά στα 100mbps. O κύριος λόγος που θέλω το upgrade είναι γιατί εάν συνδεθούν πολλές συσκευές και ένας πχ. βλέπει youtube κολλάει πολύ (ειδικά webex, teams κτλ)

Στο SFBB.gr λέει ότι δεν δικαιούμαι κάτι δυστυχώς. Οποιοδήποτε άλλο tip είναι 1000% ευπρόσδεκτο.

{
        "varid": "dsl_downstream",
        "varvalue": "26999"
    },
    {
        "varid": "dsl_upstream",
        "varvalue": "2695"
    },
    {
    },
    {
        "varvalue": "45400"
    },
    {
    },
    {
        "varid": "dsl_crc_errors",
        "varvalue": "0"
    },
    {
        "varid": "dsl_fec_errors",
        "varvalue": "2229"
    },
    {
        "varid": "dsl_snr",
        "varvalue": "30.5 / 32.8"
    },
    {
        "varid": "dsl_atnu",
        "varvalue": "12.0 / 14.5"
    },
    {
        "varid": "vdsl_atnu",
        "varvalue": "14.5"
    },
    {
        "varid": "vdsl_atnd",
        "varvalue": "12.0"
    },

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, geoavlonitis είπε

Ναι VDSL έχεις. Οι πάνω τιμές δείχνουν πόσα kbps μπορεί να πιάσει η γραμμή στο μέγιστό της (download και upload αντίστοιχα), ενώ οι κάτω πόσα kbps έχεις τώρα.

Αυτό πρώτη φορά το τσέκαρα στη σύνδεση μου και έβγαλε τα παρακάτω! 

"vartype": "value", "varid": "dsl_downstream", "varvalue": "54936" }, { "vartype": "value", "varid": "dsl_upstream", "varvalue": "5495" },

"vartype": "value", "varid": "dsl_max_downstream", "varvalue": "53392" }, { "vartype": "value", "varid": "dsl_max_upstream", "varvalue": "25035"

Πως γίνεται; Το max downstream είναι χαμηλότερο από ότι έχω ήδη! VDSL2-17A Annex B είναι και εμένα...

Επεξ/σία από geopan2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, katina είπε

Δεν έχω μεγάλη σχέση με FTTH κτλ. Επομένως, προτείνεις να πάω από OTE στην προσφορά αυτήν της Wind;

Αν στο sfbb.gr δεν σου έδωσε διαθεσιμότητα, ξέχνα τα FTTH και οπτική ίνα στο σπίτι, δεν έχει σημασία.  

Σε όποιον πάροχο και να πας την ίδια ταχύτητα θα έχεις  (υπάρχουν μικροδιαφορές από πάροχο σε πάροχο, αλλά αν δεν ασχολείσαι πολύ και δεν κάνεις κάτι υπερβολικό, δεν θα καταλάβεις διαφορά οπότε δεν θα το αναλύσω άλλο).

Δεν έχω κάποια προτίμηση παρόχου,  απλά να ξέρεις ότι ένας άγραφος κανόνας είναι ότι ο ΟΤΕ λύνει πιο γρήγορα τις βλάβες, ειδικά σε περίπτωση που είναι δικιά του η καμπίνα.

Βέβαια με 26ευρο 100ρα στον ΟΤΕ δεν νομίζω να βρείς, οπότε αν θες να αναβαθμίσεις σε αυτά τα χρήματα για να μπορούν να κάνουν δουλειά πολλοί παράλληλα, πήγαινε wind.

34 λεπτά πριν, katina είπε

Οποιοδήποτε άλλο tip είναι 1000% ευπρόσδεκτο.

• Βεβαιώσου ότι εχει λήξει το συμβόλαιο σου στον ΟΤΕ, και δεν θα τρέχεις να πληρώνεις ρήτρες αποχώρησης κτλ.
  • Σωστή συνδεσμολογία εξοπλισμού όπως είπα (wiring-guide-for-broadband_GR.pdf (cyta.com.cy)).
  • Όταν θα πας με το καλό στην 100ρα, να χρησιμοποιείς το 5ghz κανάλι του Wi-Fi, και μην «καταχωνιάσεις» το router πίσω από άλλες συσκευές, ώστε να πιάνει όλο το σπίτι.

Αν τα κάνεις όλα αυτά και πάει καλά η αναβάθμιση νομίζω μπορείς να ξεχάσεις τα κολλήματα.

23 λεπτά πριν, geopan2 είπε

Πως γίνεται; Το max download είναι μικρότερο από ότι έχω ήδη! VDSL2-17A Annex B είναι και εμένα...

Μου φαίνεται πολύ περίεργο, μπορεί να φταίει και το software του router, πάντος μάλλον έχεις 50ρα και πιάνεις 50/5, οπότε όλα καλά μεχρι εκεί.

Επεξ/σία από Sudowoodo
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ. Να ρωτήσω κάτι τελευταίο. Οι τιμές στο web της cosmote είναι fixed ή σηκώνουν παζάρι όπως με τα κινητά; Σκέφτομαι για παράδειγμα μήπως αξίζει να πάω στην cosmote στα 50mbps και με τον δωρεάν διπλασιασμό πάει στα 100.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, katina είπε

Ευχαριστώ πολύ. Να ρωτήσω κάτι τελευταίο. Οι τιμές στο web της cosmote είναι fixed ή σηκώνουν παζάρι όπως με τα κινητά; Σκέφτομαι για παράδειγμα μήπως αξίζει να πάω στην cosmote στα 50mbps και με τον δωρεάν διπλασιασμό πάει στα 100.

Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες ανεπίσημες προσφορές, αλλά δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο.

Το να πας στην 50ρα και να περιμένεις την δωρεάν αναβάθμιση είναι μια λύση, μένει να το προλάβεις και να έχεις υπομονή για το πως θα οργανωθεί το όλο εγχείρημα.

Επεξ/σία από Sudowoodo
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Sudowoodo είπε

Μου φαίνεται πολύ περίεργο, μπορεί να φταίει και το software του router, πάντος μάλλον έχεις 50ρα και πιάνεις 50/5, οπότε όλα καλά μεχρι εκεί.

Έτσι είναι, 50 vdsl της what's up έχω και πιάνει στο speedtest 50-51 και 5 upload. Μακάρι να αναβαθμιστεί σε 100αρα αν και σύμφωνα με το max downstream χλωμό το βλέπω τώρα...

Δημοσ.

Εγω παντως σε 200αρα FTTC εχω πολλες αποσυνδεσεις, ο χαλκος δεν ειναι για πολλα πολλα...

Σκεφτομαι να επιστρεψω στην 50αρα...

Δημοσ.
8 ώρες πριν, geopan2 είπε

Έτσι είναι, 50 vdsl της what's up έχω και πιάνει στο speedtest 50-51 και 5 upload. Μακάρι να αναβαθμιστεί σε 100αρα αν και σύμφωνα με το max downstream χλωμό το βλέπω τώρα...

Δεν ξέρεις, βέβαιωσου από πλευράς σου ότι έχεις την συνδεσμολογία όσο πιο σωστά γίνετε, με βάση τον οδηγό που έστειλα παραπάνω, και μετά απλά περίμενε να δεις τι θα γίνει, τσάμπα θα είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...