Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/3/2023 στις 10:29 ΜΜ, marmagia είπε

Το xxl της Philips μια χαρα είναι 

Αν τα 7,3λιτρα της philips xxl είναι οκ για τετραμελή οικογένεια, τότε θεωρητικά θα είναι οκ και τα 8 λιτρα της rohnson που ρωτάω?

Θεωρητικά πάντα, γιατί στην πράξη καταλάβαίνω ότι μπορεί να διαφέρει.

Επεξ/σία από tsagod
  • Απαντ. 200
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, tsagod said:

Αν τα 7,3λιτρα της philips xxl είναι οκ για τετραμελής οικογένεια, τότε θεωρητικά θα είναι οκ και τα 8 λιτρα της rohnson που ρωτάω?

Θεωρητικά πάντα, γιατί στην πράξη καταλάβαίνω ότι μπορεί να διαφέρει.

Κοιτά δεν είναι λογικό να περιμένει κάποιος ότι πχ θα κάνει 2 συσκευασίες στήθος κοτόπουλο για 4 ατομα με εμα ψήσιμο γιατί πρέπει να το βάλεις μέσα με τρόπο τέτοιο που να ψηθεί καλά. Αλλά υπολογίζεις ότι σε 30 λεπτά θα είναι έτοιμα όλα και στην χειρότερη έχει προγραμμα για να κρατάει ζεστά όποτε τα βάζεις μέσα και γίνονται όλα λες και ψήθηκαν μόλις. Στις πατάτες πχ χωράει κοντά στο 1,5-1,7 κιλά με τη μια που λογικά μιλώντας επειδή συνήθως συνοδεύει φαΐ φτάνει μια χαρα. Γενικά ειναι μεγάλο. Σκέψου στα 7,3 λίτρα χωράει ολόκληρο κοτόπουλο μέσα άρα στα  8 σίγουρα ακόμα καλύτερα 

Επεξ/σία από marmagia
  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Στο κοτοπουλο ανοιγω μερικες τρυπες με το μαχαιρι (η πετσα μενει μην τη βγαζετε), βαζω το χρονομετρο στα 15 λεπτα, και μολις βαρεσει το αλαρμ παω και το γυριζω και το βαζω αλλα 15. Γενικα ολα τα κρεατα θελουν γυρισμα στο ημισυ του χρονου.

Στις πατατες αν ειναι πολλες βαζω μπολικο λαδι (τις βαζω σε μια λεκανη με νερο να πλυθει το αμυλο πριν), και τις ανακατευω με μια ξυλινη σπατουλα καθε 5 λεπτα. Αν ειναι πολλες θελουν κανα 25λεπτο.

Οι χρονοι στη δικη μου (200 βαθμοι) ειναι χοιρινες 15-20 λεπτα αναλογα το παχος, ψαρι π.χ. τσιπουρα 20, μπιφτεκι μοσχαρισιο 25 λεπτα, κοτοπουλο 30 λεπτα. Αναλογα το air fryer θα αλλαζουν βεβαια...

Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα. 

Κοιτάω κυρίως αυτό εδώ το air fryer, λόγω τιμής, αλλά και Public για τα yellows!

https://www.public.gr/product/oikiakes-mikrosyskeyes/proetoimasia-fagitoy/fritezes/friteza-aeros-rohnson-mod-r-2828-me-apospomeno-kado-1500-w-42-l-mauro/1763917

Είμαι ένα άτομο, άντε ακόμα ένα όταν έρχεται η κοπέλα από το σπίτι. Την θέλω κυρίως για πατάτες και γλυκοπατάτες (αποφευγω το τηγανι εδώ και πολύ καιρό), αλλά ίσως και για κανένα κοτόπουλο σε σαλάτα ή τορτίγια...

Γνώμες; Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά;

Δημοσ.
Στις 8/5/2023 στις 2:33 ΜΜ, Evgenios_V είπε

Αγοράστηκε (αλλά δεν δοκιμάστηκε ακόμα) μια Rohnson εντυπώσεις μετα απο τις πρώτες δοκιμές...

λοιπόν χθές έκανα την 1η δοκιμή με μπούτια κοτόπουλου... στους 175 για 15 λεπτά γύρισμα και αλλα 15 λεπτά...

στα 7 λεπτά ανα πλευρά έπερνα ενα σήμα για να τα κουνήσω *shake*...

βγήκαν εξαιρετικά... τα έψησα με την πέτσα οπότε δεν έβαλα ούτε σταγόνα λάδι...όταν ψήθηκαν εβγαλα τις πέτσες που ήταν πολύ τραγανές (όχι καμμένες)...

σαν ψήσιμο ήταν εξαιρετικά ζουμερά αλλά επαρκώς ψημένα μέχρι μέσα... 

χώρεσε άνετα 6 κομμάτια θα χωρούσε κανα 2 ακόμα πιστεύω...

τα έβαλα στον 1ο επίπεδο (σηκωμένο δλδ το διπλόπατο)...

Να πω οτι δεν έχω πρώτερη εμπειρία με air fryer και δεν έχω ξαναφάει απο Air Fryer (τουλάχιστον που να το γνωρίζω) οπότε δεν ήξερα τι να περιμένω...ουτε ήξερα "συνταγή" κτλ.. ακολούθησα μόνο τις οδηγίες που έλεγε πάνω στην συσκευή...

σαν ποιότητα κατασκευής είναι οκ...καλή ποιότητα κατασκευής γενικότερα...

απο εκει και πέρα θα ήθελα παραπάνω βάρος ωστε να μπορείς να βάλεις και να βγάλεις το καλάθι με το ένα χέρι και όχι να πρέπει να κρατάς την συσκευή για να μην γλυστράει πίσω και άρα να μην μπορείς να ξε/κουμπώσεις το καλάθι...

δεν εμπνέει εμπιστοσύνη το διπλόπατο στον τρόπο που στιρίζεται αλλά θα δείξει...

γενικά πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα...και με την αγορά (αν και έχω κάνει μόνο ενα γευμα)

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ αγόρασα πριν 2 μήνες μια home Vero 5.3 λίτρα..

Στην αρχή ανέβαζε μόνη της τον χρόνο ψησίματος...μου την αλλάζουν άμεσα απτό κατάστημα που το αγόρασα.

Μετά έχασα ένα λαστιχακι ανάμεσα στο εσωτερικό δοχείο με τον κάδο ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τούς.Παιρνω τηλ την αντιπροσωπεία που είναι στην Θεσσαλονίκη και μου στέλνουν ολόκληρο εσ.δοχειο ενώ ζήτησα μόνο το λαστιχακι..

Τεσπά ήθελα να πω ότι η εξυπηρέτηση ήταν άψογη..τώρα σαν μαγείρεμα οκ μια χαρά είναι.Σρην αρχή βρωμαγε πολύ πλαστικουρα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, κάνω τις πρώτες δοκιμές με τον airfryer xl rohnson. Η ερώτηση είναι σχετικά με τις πατάτες, πόσα λεπτά τις βάζετε και τι θερμοκρασία? Το "παράπονο" μου είναι ότι δεν ροδιζουν καθόλου παρόλο που είναι νόστιμες και μαλακές. Έχουμε κανένα τιπ?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα σας.

Σκεφτομαι και γω να μπω στον χωρο. Για αρχη σκεφτομαι της xiaomi που φαινεται τιμια επιλογη στα 80 ευρω.

Ειναι αξιολογη η να ανεβω λιγο παραπανω?

Ειμαστε 2 ατομα και δεν θα δουλευει καθημερινα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, barman_ είπε

Ειμαστε 2 ατομα και δεν θα δουλευει καθημερινα

AXAXAXA, νομίζεις...

Ναι, για αρχή είναι μια χαρά μία σχετικά "μικρή" για να δεις αν σου ταιριάζει.

Δημοσ.

Αν εννοείς αυτή των 3,5 λίτρων, θα ελεγα ότι ήταν πολύ οριακή για δυο άτομα, για δυο μερίδες πατάτες πχ δεν αρκεί, εκτός αν είσαστε πολύ λιτοδίαιτοι. Θα κοιτούσα κάτι από 4 και πάνω.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, animor said:

Αν εννοείς αυτή των 3,5 λίτρων, θα ελεγα ότι ήταν πολύ οριακή για δυο άτομα, για δυο μερίδες πατάτες πχ δεν αρκεί, εκτός αν είσαστε πολύ λιτοδίαιτοι. Θα κοιτούσα κάτι από 4 και πάνω.

Ναι τη μικρή έλεγα... Σκέφτηκα λόγω τιμής απόδοσης αλλά και μικρού διαθέσιμου χώρου.. Σαν συσκευή αξίζει? 

2 hours ago, csontheline said:

AXAXAXA, νομίζεις...

Ναι, για αρχή είναι μια χαρά μία σχετικά "μικρή" για να δεις αν σου ταιριάζει.

Χαχαχα τόσο έρωτας γίνεται μετά? 

Δημοσ.

Δεν την έχω, αλλά γνωρίζω άτομο που είναι ευχαριστημένο, έχει το επόμενο μέγεθος, αλλά είναι ίδιες. 
Εγώ έχω μια 4.1 λίτρων και δεν μπορώ να φανταστώ μικρότερη για δυο άτομα.

κι εγώ τη χρησιμοποιώ συχνά και μάλιστα μερικές φορές συμβάλλει στο να κάνω πιο ανθιυγειηνη διατροφή 😄 δλδ εκεί που βαριόμουν να ανάβω φούρνο για 5-6 τυροπιτάκια που απλά λιγουρεύτηκα, τώρα τα πετάω στη φριτέζα και σε 15’ τα έχω ήδη φάει!

Δημοσ.

Την xiaomi aor fryer έχω και εγώ εδώ και αρκετό καιρό. Έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα και δουλεύει άψογα. Από τότε που την πήρα ο φούρνος δεν έχει ανάψει. Μένω μόνος όμως γιατί όντως είναι μικρός ο κάδος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...