yannis27gr Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, johnkou77 είπε Συμφωνω εχω παρει και γω την ιδια rohnson τις πατατες δεν τις ειναι τοσο καλες,αλλα κρεας, ψαρι τα ψηνει ωραια.Μπορεις να την παρεις απο το πρακτικερ σημερα που εχει εκπτωση και βγαινει 89ευρω-μονη εξαιρεση μεχρι τωρα η σχαρα που εχει μεσα στο καδο βγαινει η μαυρη επιστρωση απο τις 5 πρωτες χρησεις. Εγώ βάζω λαδόκολλα ακριβώς για να προστατεύσω την σχάρα αλλά και να είναι πιο εύκολο το πλύσιμο μετά. 1
achilles_g_ Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Για πατάτες τηγανητές εγώ θα έπαιρνα του lidl, το οποίο έχει καλαθάκι που γυρίζει και σούβλα για το κοτόπουλο https://www.lidl.de/p/silvercrest-9-in-1-heissluftfritteuse-1800-watt/p100325785
Sadako Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Έπεσε πάνω σε μια προσφορά στον Κωτσόβολο για μια air fryer της Moulinex https://www.kotsovolos.gr/small-home-appliances/kitchen-appliances/fryers/244352-φριτεζα-moulinex-easy-fry-grill-ez5018 , που σε συνδυασμό με μια δωροεπιταγή που έχω για Κώτσο με έβαλε σε μια διαδικασία να το ψάξω λίγο. Δυστυχώς για το συγκεκριμένο μοντέλο ακόμα και στο skroutz έχει μόνο μια αξιολόγηση. Το δίλημμά μου όμως είναι λίγο γενικότερο, κατά πόσο δηλαδή θα με εξυπηρετήσει γενικά ένα air fryer. Εδώ και κάποια χρόνια έχουμε σταματήσει να τηγανίζουμε σε πολύ λάδι (το λεγόμενο deep frying). Δηλαδή ακόμα και τις πατάτες, τις κόβουμε όπως τις κόβουμε για τις τηγανιτές, τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λίγο λάδι πάνω σε μια λαδόκολλα και τις βάζουμε στον φούρνο στον αέρα. Το θέμα είναι ότι επειδή είμαστε 2 άτομα, έψαχνα ούτως ή άλλως ένα μικρό φουρνάκι, είτε για ζέσταμα φαγητού (τον φούρνο μικροκυμάτων για ο,τιδήποτε εκτός από σούπα ή γενικά ζουμερά φαγητά δεν τον χρησιμοποιούμε επειδή τα κάνει νια-νιά) είτε για μαγείρεμα σε μικρή ποσότητα (πχ 2 μικρές μπριζόλες), με την λογική να μην καίμε ρεύμα σε ολόκληρο φούρνο πχ για να ζεστάνουμε 2-3 κομμάτια πίτσα. Με αυτό το σκεπτικό, αξίζει η αγορά ενός air fryer; Ή θα ήταν προτιμότερο ένα μικρό φουρνάκι ίσως; Αν υπάρχει δηλαδή κάποιος που να έχει χρησιμοποιήσει και τα 2 και έχει πρόχειρη μια άμεση σύγκριση. Ευχαριστώ
gpapadakis Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Sadako είπε Έπεσε πάνω σε μια προσφορά στον Κωτσόβολο για μια air fryer της Moulinex https://www.kotsovolos.gr/small-home-appliances/kitchen-appliances/fryers/244352-φριτεζα-moulinex-easy-fry-grill-ez5018 , που σε συνδυασμό με μια δωροεπιταγή που έχω για Κώτσο με έβαλε σε μια διαδικασία να το ψάξω λίγο. Δυστυχώς για το συγκεκριμένο μοντέλο ακόμα και στο skroutz έχει μόνο μια αξιολόγηση. Το δίλημμά μου όμως είναι λίγο γενικότερο, κατά πόσο δηλαδή θα με εξυπηρετήσει γενικά ένα air fryer. Εδώ και κάποια χρόνια έχουμε σταματήσει να τηγανίζουμε σε πολύ λάδι (το λεγόμενο deep frying). Δηλαδή ακόμα και τις πατάτες, τις κόβουμε όπως τις κόβουμε για τις τηγανιτές, τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λίγο λάδι πάνω σε μια λαδόκολλα και τις βάζουμε στον φούρνο στον αέρα. Το θέμα είναι ότι επειδή είμαστε 2 άτομα, έψαχνα ούτως ή άλλως ένα μικρό φουρνάκι, είτε για ζέσταμα φαγητού (τον φούρνο μικροκυμάτων για ο,τιδήποτε εκτός από σούπα ή γενικά ζουμερά φαγητά δεν τον χρησιμοποιούμε επειδή τα κάνει νια-νιά) είτε για μαγείρεμα σε μικρή ποσότητα (πχ 2 μικρές μπριζόλες), με την λογική να μην καίμε ρεύμα σε ολόκληρο φούρνο πχ για να ζεστάνουμε 2-3 κομμάτια πίτσα. Με αυτό το σκεπτικό, αξίζει η αγορά ενός air fryer; Ή θα ήταν προτιμότερο ένα μικρό φουρνάκι ίσως; Αν υπάρχει δηλαδή κάποιος που να έχει χρησιμοποιήσει και τα 2 και έχει πρόχειρη μια άμεση σύγκριση. Ευχαριστώ Απο αυτους που εχει o Κωτσο, καλυτερα ο Rohnson που στην ιδια τιμη ειναι πιο μεγαλος σε χωρητικοτητα (5,5 lt). Αυτα ψηνουν με ροη αερα και αν ειναι μικρος ο χωρος και πολυ το κρεας π.χ. δε μπορει να τα ψησει τοσο ανετα. Θα ξεχασετε τον φουρνο, για τα ψητα σας θα χρησιμοποιειτε το airfryer.
zanskou Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 λοιπόν, εγώ πήρα το air fryer της ΧΙΑΟΜΙ και μπορώ να πω ότι μεχρι στιγμης εχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Αν κάποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει μόνο για πατάτες δεν είμαι βέβαιος ότι αξίζει τον κόπο υπό την έννοια ότι για να φτιάξεις 2 "τηγανιές" μεγαλούτσικες θες γύρω στα 40 λεπτά και αρκετή προσοχή στα γυρίσματα για να μην είναι ωμές οι μισές. Ωστόσο σε άλλα που δοκίμασα, όπως φιλέτο κοτόπουλο, το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό και σε χρόνο dt σε σχέση με το φούρνο. Στα συν επίσης, η ατέλειωτη βιβλιοθήκη συνταγών για τα πάντα που υπάρχει στην εφαρμογή όπως και η χρήση/έλεγχος μέσω wifi.
SakisLeft Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Δημοσ. 21 Απριλίου 2022 Η γνώμη σας για την AEG Φριτέζα Αέρος AF6-1-6ST ? Σκέφτομαι να την πάρω. Έχω δωροεπιταγή και θα βάλω μόνο 40€...
costacurta Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Παίδες σκέφτομαι να πάρω μια. Ερώτηση χιλίων δολαρίων.Προσέγγιση vfm οχι κάτι ακριβό και για ένα δύο άτομα το πολύ σαν συμπληρωματικο σκεύος HomeVero η xiomi?? (Εδώ που βρίσκομαι η διαφορά στα λεφτά με τα μεταφορικά είναι 12 ευρώ δήλ κλαιν το κόστος). Επίσης εμφάνιση αδιάφορο. Πιο πολύ με νοιάζει να κάνει τη δουλειά της χωρις θέματα. Επεξ/σία 30 Μαΐου 2022 από costacurta
StamTheMan Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Καλησπερα αυπνα αλανια. Ειμαι και εγω προς αναζητηση αεροφριτεζας,καθως ειμαι πολυ φαν του κοτοπουλου και διαβαζω πολυ καλα λογια. Η κοπελα μου τρωει τηγανιτες πατατες,εγω οχι τοσο,πρεπει να ειναι λεπτες και ξεροψημενες για να τις φαω,με οσο το δυνατον λιγοτερο λαδι,οποτε θεωρω οτι θα μου κανουν και οι πατατες που φτιαχνει αυτο το εργαλειο. Ειμαι φαν της Xiaomi,αλλα ανοιχτος σε ολα,ψαχνω VFM,αν εχει και κανεις καμια μεταχειρισμενη επειδη ανεβηκε σε μεγαλυτερη το συζηταμε. Κοιταζω αυτη ,νομιζω οτι ο καδος της με καλυπτει και η φωτο με τα κοτοπουλα μου ανοιξε ηδη την ορεξη,και ας εχω μολις φαει
vactirio Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Στις 24/3/2022 στις 11:40 ΠΜ, vagos789 είπε Αν εχετε φουρνο με αερα πιθανως δεν χρειαζεστε air fryer Παιρνετε ενα ταψι,βαζετε λαδοκολλα, απλωνετε πατατες ή οτι αλλο, τα ψεκαζετε με λαδι ή τα αλοιφετε με πινελο, και ετοιμα προς...ψηση Ισχύει - και εμείς αυτή την μέθοδο ακολουθούμε και οι πατατες βγαίνου πολύ νοστιμες και σε μεγαλες ποσότητες.
Hi--Tech Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Πήρα πρόσφατα την Xiaomi Air Fryer και δεν την προτείνω καθόλου για πατάτες. Οι μισές άψητες, οι άλλες μισές ψημένες μέτρια. Και όλα αυτά στην maximum θερμοκρασία 200C με χρόνο 40λεπτά! Δοκίμασα και με λαδόκολλα και χωρίς. Δεν χρειάζεστε air fryer αν έχετε φούρνο. Είναι το ίδιο πράγμα και αργεί περισσότερο και οι μισές πατάτες άψητες λόγω μικρού χώρου. 1
PhoneKiller Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2022 Η αεροφριτέζες κάνουν για να ζεσταίνεις φαγητό? Πρέπει να περιμένεις 3-5 λεπτά για να ξεκινήσει αλλά γενικότερα κάνει και για αυτή την δουλειά για να αποφύγω την αγορά φούρνου μικροκυμάτων?
gpapadakis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 19/7/2022 στις 5:41 ΜΜ, Hi--Tech είπε Πήρα πρόσφατα την Xiaomi Air Fryer και δεν την προτείνω καθόλου για πατάτες. Οι μισές άψητες, οι άλλες μισές ψημένες μέτρια. Και όλα αυτά στην maximum θερμοκρασία 200C με χρόνο 40λεπτά! Δοκίμασα και με λαδόκολλα και χωρίς. Δεν χρειάζεστε air fryer αν έχετε φούρνο. Είναι το ίδιο πράγμα και αργεί περισσότερο και οι μισές πατάτες άψητες λόγω μικρού χώρου. Οι πατάτες δεν είναι απλές σε αυτές τις συσκευές, πρέπει να τις κόβεις λεπτές, να τις πλυνεις να φύγει το άμυλο, να τις λαδωσεις ελαφρά, και να τις ανακατεύεις συχνά (3-4 φορές). 1 ώρα πριν, PhoneKiller είπε Η αεροφριτέζες κάνουν για να ζεσταίνεις φαγητό? Πρέπει να περιμένεις 3-5 λεπτά για να ξεκινήσει αλλά γενικότερα κάνει και για αυτή την δουλειά για να αποφύγω την αγορά φούρνου μικροκυμάτων? Παντού μπορείς να ζεστάνεις φαγητό, απλά ο φούρνος μικροκυμάτων τα σπάει στην ταχύτητα. 1
Sadako Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Για ζέσταμα φαγητού πάντως, με εξαίρεση σούπες, δεν ξέρω πόσο κατάλληλος είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Δεν ξέρω αν έχει βγει καμιά νέα τεχνολογία από τότε που χρησιμοποιούσα παλιά, αλλά τα φαγητά τα "ίδρωνε" λίγο και δεν μου άρεσε καθόλου. Χίλιες φορές δηλαδή μικρό φουρνάκι. 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 17/9/2022 στις 12:39 ΠΜ, gpapadakis είπε Οι πατάτες δεν είναι απλές σε αυτές τις συσκευές, πρέπει να τις κόβεις λεπτές, να τις πλυνεις να φύγει το άμυλο, να τις λαδωσεις ελαφρά, και να τις ανακατεύεις συχνά (3-4 φορές). Η αλήθεια είναι ότι στις xiaomi των 70€, δεν γνωρίζω τι γίνεται. Σε πιο σοβαρές συσκευές όμως (tefal), με υπερδιπλάσια τιμή, όντως θέλει μια προσοχή. Συμπληρωματικά στα όσα σωστά είπατε (και όπως εχω αναφέρει και σε άλλη ανάρτησή μου), χρειάζεται και πάρα πολύ καλό στέγνωμα (αλλιώς καταλήγουν προς τη βραστή πατάτα, μέσα έξω).
Vault13 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 18/9/2022 στις 1:46 ΜΜ, Sadako είπε Για ζέσταμα φαγητού πάντως, με εξαίρεση σούπες, δεν ξέρω πόσο κατάλληλος είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Δεν ξέρω αν έχει βγει καμιά νέα τεχνολογία από τότε που χρησιμοποιούσα παλιά, αλλά τα φαγητά τα "ίδρωνε" λίγο και δεν μου άρεσε καθόλου. Χίλιες φορές δηλαδή μικρό φουρνάκι. Λιγο offtime αλλα καμια σχεση. Κανα χαλασμένο μικροκυμάτων θα ειχες. για ζεσταμα, και ποπ κορν(ειδικη συσκευασια) ειναι φοβερος. το μικρο φουρνακι με αντιστασεις ειναι για μαγειρεμα, φοιτητες, super οικονομια χρηματων εις βαρος χωρου/χρονου κτλ… ακαταλληλο με 2 λογια. (ειχα και απο τα 2 παραπανω) Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2022 από Vault13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα