Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα τηγανητά είναι γνωστό πως είναι ανθυγιεινά, σε αντίθεση με το μαγείρεμα στον ατμό / ατμομάγειρα. 

Τα air fryer έχουμε καμια ιδέα πόσο υγιεινά είναι και σε ποια κατηγορία πιο κοντά ειναι?

  • Απαντ. 200
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Τα τηγανητά είναι γνωστό πως είναι ανθυγιεινά, σε αντίθεση με το μαγείρεμα στον ατμό / ατμομάγειρα. 

Τα air fryer έχουμε καμια ιδέα πόσο υγιεινά είναι και σε ποια κατηγορία πιο κοντά ειναι?

νομίζω πως από τη στιγμή που η ποσότητα λαδιού που βάζεις είναι απειροελάχιστη σε σχέση με το τηγάνι είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό το μαγείρεμα. 

 

Αυτή της ΧΙΑΟΜΙ για όσους την έχετε, είναι εύκολη στο καθάρισμα ; Σκέφτομαι να την παραγγείλω 

Δημοσ.

Αν εχετε φουρνο με αερα πιθανως δεν χρειαζεστε air fryer 

Παιρνετε ενα ταψι,βαζετε λαδοκολλα, απλωνετε πατατες ή οτι αλλο, τα ψεκαζετε με λαδι ή τα αλοιφετε με πινελο, και ετοιμα προς...ψηση

  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, zanskou είπε

νομίζω πως από τη στιγμή που η ποσότητα λαδιού που βάζεις είναι απειροελάχιστη σε σχέση με το τηγάνι είναι σίγουρα πολύ πιο υγιεινό το μαγείρεμα. 

 

Αυτή της ΧΙΑΟΜΙ για όσους την έχετε, είναι εύκολη στο καθάρισμα ; Σκέφτομαι να την παραγγείλω 

Ναι ειναι πολύ εύκολο. Ο κάδος βγαίνει και πλένεται εύκολα (δεν έχει εσοχές κλπ), επίσης έχει έναν αφαιρούμενο διάτρητο "πάτο" και μια υπερυψωμένη σχάρα (που την χρησιμοποιέις αν θελεις για να ψήσεις σε 2 επίπεδα).

59 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Τα τηγανητά είναι γνωστό πως είναι ανθυγιεινά, σε αντίθεση με το μαγείρεμα στον ατμό / ατμομάγειρα. 

Τα air fryer έχουμε καμια ιδέα πόσο υγιεινά είναι και σε ποια κατηγορία πιο κοντά ειναι?

Είναι μαγείρεμα με θερμό αέρα. Όπως είπε και ο vagos789 είανι σαν να μαγειρεύεις στο φούρνο σε ζεστό αέρα. Απλά εδώ ο κάδος είναι μικρός και ζεσταίνεται αμέσως, δεν χρειάζεται δηλαδή προθέρμανση. 

Επεξ/σία από kax54638
  • Like 2
Δημοσ.

Αυτές σαν αυτή στο link (έχω μια τέτοια τώρα Philips νομίζω) θέλει λίγο ξέβγαλμα πριν βάλεις τις πατάτες και ένα χράκα-χρούκου (ήχος ανακατέματος) στη μέση του μαγειρέματος. Είναι σκυλί από αντοχή.

Όμως τις καλύτερες πατάτες τις έκανε η Actifry της Tefal, όπου τις ανακατεύει και μόνη της. Επιπλέον είχε και κάτι περιστρεφόμενα διχτάκια για λαχανικά και πιο εύθραυστα φαγητά. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε 2 χρόνια (νταν μετά την εγγύηση) κάτι χαλάει, είτε σπάει ο αναδευτήρας στο λεπτό του σημείο (ορθοπεδική χειρουργική) είτε κάτι καίγεται, είτε κάτι ξεφτίζει κτλ.

 

  • Like 4
Δημοσ.
6 hours ago, vagos789 said:

Αν εχετε φουρνο με αερα πιθανως δεν χρειαζεστε air fryer 

Παιρνετε ενα ταψι,βαζετε λαδοκολλα, απλωνετε πατατες ή οτι αλλο, τα ψεκαζετε με λαδι ή τα αλοιφετε με πινελο, και ετοιμα προς...ψηση

Δεν ψήνει με τον ίδιο τρόπο. Έχω δοκιμάσει το ίδιο φαγητό και έτσι και αλλιώς και δεν βγαίνει το ίδιο

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Lucifer είπε

Αυτές σαν αυτή στο link (έχω μια τέτοια τώρα Philips νομίζω) θέλει λίγο ξέβγαλμα πριν βάλεις τις πατάτες και ένα χράκα-χρούκου (ήχος ανακατέματος) στη μέση του μαγειρέματος. Είναι σκυλί από αντοχή.

Όμως τις καλύτερες πατάτες τις έκανε η Actifry της Tefal, όπου τις ανακατεύει και μόνη της. Επιπλέον είχε και κάτι περιστρεφόμενα διχτάκια για λαχανικά και πιο εύθραυστα φαγητά. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε 2 χρόνια (νταν μετά την εγγύηση) κάτι χαλάει, είτε σπάει ο αναδευτήρας στο λεπτό του σημείο (ορθοπεδική χειρουργική) είτε κάτι καίγεται, είτε κάτι ξεφτίζει κτλ.

 

Ποιο μοντελο actifry γιατι υπαρχουν αρκετα. Ακριβουτσικες ειναι παντως, αξιζουν τοσα χρηματα;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Predatorkill είπε

Ποιο μοντελο actifry γιατι υπαρχουν αρκετα. Ακριβουτσικες ειναι παντως, αξιζουν τοσα χρηματα;

Έχουν βγει εκτός παραγωγής αυτές που είχα, έμοιαζαν πάρα πολύ με αυτήν.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Predatorkill είπε

Ποιο μοντελο actifry γιατι υπαρχουν αρκετα. Ακριβουτσικες ειναι παντως, αξιζουν τοσα χρηματα;

Έχω την actifry express του ενος κιλού .

Ικανοποιητική αλλά θέλει 30' και αν θα ξαναπαιρνα θα προτιμούσα την μεγαλύτερη. Στο τελευταίο 10αλεπτο θα πρέπει να έχεις το νου σου να την σκουντηξεις γιατί αρχίζει να γυρνάει τις πατάτες αντί να τις ανακατεύει.

Υ.Γ. όπως αυτή του λουσιφερ

 

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πάρτε μία μεγάλη 5 με 6 λίτρα. 

Εμείς φτιάχνουμε πατάτες μεγάλα ψάρια μπριζόλες μπιφτέκια λέει πολύ και είναι πιο οικονομική από το να ανάψεις φούρνο. Προσοχή μόνο στο πλύσιμο με τη μαλακή πλευρά του σφουγγαριού και προσοχή με πιρούνια και μαχαίρια γιατί φεύγει η επίστρωση η αντικολλητική.

Δημοσ.

Εγώ έχω αυτήν. Την πήρα κυρίως για τον μεγάλο κάδο.

Τις πατάτες τις προτηγανισμένες (αυτές δηλαδή που αγοράζεις από ΣΜ) τις κάνει μια χαρά. Τις εντελώς ωμές, ειδικά αν γεμίσεις τον κάδο, δεν τις κάνει και τόσο καλά, χώρια που θέλει κάθε 5' να τις ανακατεύεις. Οπότε αν την πάρεις για να κάνεις πατάτες, δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Στο κρέας όμως δίνει ρεσιτάλ. Τη βάζεις στους 200 βαθμούς και στο βγάζει τραγανό απέξω και ζουμερό από μέσα. Οι χρόνοι ποικίλουν από 10-20' ανάλογα το πάχος του κρέατος. Κι εκεί όμως θέλει ένα (αλλά μόνο ένα) γύρισμα.

  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, yannis27gr είπε

Εγώ έχω αυτήν. Την πήρα κυρίως για τον μεγάλο κάδο.

Τις πατάτες τις προτηγανισμένες (αυτές δηλαδή που αγοράζεις από ΣΜ) τις κάνει μια χαρά. Τις εντελώς ωμές, ειδικά αν γεμίσεις τον κάδο, δεν τις κάνει και τόσο καλά, χώρια που θέλει κάθε 5' να τις ανακατεύεις. Οπότε αν την πάρεις για να κάνεις πατάτες, δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Στο κρέας όμως δίνει ρεσιτάλ. Τη βάζεις στους 200 βαθμούς και στο βγάζει τραγανό απέξω και ζουμερό από μέσα. Οι χρόνοι ποικίλουν από 10-20' ανάλογα το πάχος του κρέατος. Κι εκεί όμως θέλει ένα (αλλά μόνο ένα) γύρισμα.

Συμφωνω εχω παρει και γω την ιδια rohnson τις πατατες δεν τις ειναι τοσο καλες,αλλα κρεας, ψαρι τα ψηνει ωραια.Μπορεις να την παρεις απο το πρακτικερ σημερα που εχει εκπτωση και βγαινει 89ευρω-μονη εξαιρεση μεχρι τωρα η σχαρα που εχει μεσα στο καδο βγαινει η μαυρη επιστρωση απο τις 5 πρωτες χρησεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για 2 ατομα πας εδω. https://www.skroutz.gr/s/21897942/Philips-HD9218-50-Φριτέζα-Αέρος-με-Αποσπώμενο-Κάδο-0-8lt-Μαύρη.html

Για πατάτες max που χωραει 1kg,ιδανικα για το καλυτερο δυνατο τελικο αποτελεσμα max 800gr:

Αν βαλεις κατεψυγμένες σε ~15 λεπτα ειναι ετοιμες (αναλογα το πως ειναι κομμενες) με 1 ανακατεμα στο 7λεπτο.Προθερμαινεις στους 180c για 5 λεπτα και μετα ριχνεις τις πατατες.Kαλυτερες και απο κανονικη φριτεζα χωρις να βρωμάει ολο το σπιτι,χωρις καθολου εξτρα λαδι.

Για φρεσκες τωρα κοβεις τις πατατες,(ιδανικα τις αφηνεις μεσα σε νερο για καμια ωρα),τις στραγγιζεις να μην εχουν καθολου νερο και τις βαζεις σε ενα μπωλ με 1-2 κουταλιες ελαιολαδο,τις ανακατευεις να παει παντου το λαδι,αν θες βαζεις και κοκκινο πιπερι.Προθερμαινεις παλι στους 180c το airfryer για 5 λεπτα και τις ριχνεις.Αφου περασουν 15λεπτα τις ανακατευεις για πρωτη φορα και ξανανακατευεις μετα απο 5λεπτα δηλαδη στο 20λεπτο και 25λεπτο.Στο 30 λεπτο ειναι ετοιμες,αναλογα βεβαια και ποσο τραγανες τις θες.Καλυτερες και απο τηγανιτές χωρις να εχουν πολλες θερμιδες και να μην ειναι υγιεινες.

Δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσεις τηγάνι για πατάτες 

 

edit: +Καποιες συνταγες που δινει η Philips

Αναφορά σε κείμενο

 

Επεξ/σία από stathis97
  • Like 1
Δημοσ.
29 minutes ago, stathis97 said:

Για 2 ατομα πας εδω. https://www.skroutz.gr/s/21897942/Philips-HD9218-50-Φριτέζα-Αέρος-με-Αποσπώμενο-Κάδο-0-8lt-Μαύρη.html

Για πατάτες max που χωραει 1kg,ιδανικα για το καλυτερο δυνατο τελικο αποτελεσμα max 800gr:

Αν βαλεις κατεψυγμένες σε ~15 λεπτα ειναι ετοιμες (αναλογα το πως ειναι κομμενες) με 1 ανακατεμα στο 7λεπτο.Προθερμαινεις στους 180c για 5 λεπτα και μετα ριχνεις τις πατατες.Kαλυτερες και απο κανονικη φριτεζα χωρις να βρωμάει ολο το σπιτι,χωρις καθολου εξτρα λαδι.

Για φρεσκες τωρα κοβεις τις πατατες,(ιδανικα τις αφηνεις μεσα σε νερο για καμια ωρα),τις στραγγιζεις να μην εχουν καθολου νερο και τις βαζεις σε ενα μπωλ με 1-2 κουταλιες ελαιολαδο,τις ανακατευεις να παει παντου το λαδι,αν θες βαζεις και κοκκινο πιπερι.Προθερμαινεις παλι στους 180c το airfryer για 5 λεπτα και τις ριχνεις.Αφου περασουν 15λεπτα τις ανακατευεις για πρωτη φορα και ξανανακατευεις μετα απο 5λεπτα δηλαδη στο 20λεπτο και 25λεπτο.Στο 30 λεπτο ειναι ετοιμες,αναλογα βεβαια και ποσο τραγανες τις θες.Καλυτερες και απο τηγανιτές χωρις να εχουν πολλες θερμιδες και να μην ειναι υγιεινες.

Δεν πρόκειται να ξαναχρησιμοποιήσεις τηγάνι για πατάτες 

Επιβεβαιώνω τα ως άνω. Το έχω ευχαριστηθεί απίστευτα και σαν χωρητικότητα είναι μια χαρα. 10 μεγάλες πατάτες είναι 2,5 γεμίσματα περίπου 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...