Havik Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 6 hours ago, Slither said: Είδα κάποια μοντέλα της rohnson,tefal,izzy,υπάρχουν ανάμικτες εντυπώσεις,δλδ για φθορές στους κάδους ότι ξεκολλάει εύκολα η αντικολλητική επίστρωση,ότι οι πατάτες θέλουν συχνά ανακάτεμα και δεν γίνονται πάντα τραγανες,σε άλλους χάλασαν μετά από ούτε 1 έτος χρήση,για φθηνά σε υφή υλικά,πλαστικουρα που μυρίζει έντονα,κάδοι που με το ζόρι χωράνε μερίδες για 2 άτομα μόλις.Εκτος αν πρέπει να πας σε κάτι πιο ακριβό από 150€ και άνω. Χαμηλής ποιότητας αντικολλητική επίστρωση είτε κάποιο που δεν περνά το quality control φυσικά και υπάρχουν, στα airfryer ειδικά παίζει πολύ noname / bad china. Για την μυρωδιά σε κάποιες με καλό σκούπισμα κ κάψιμο φεύγει σε άλλες δεν φεύγει με τπτ, και πως να φύγει αφού έχουν χαμηλής ποιότητας πλαστικά και ακόμα και εντός του "φούρνου" , το τρως και μέσα από τα φαγητά, το χειρότερο με τις αξιολογήσεις είναι ότι πολύ δεν το καταλαβαίνουν (ίσως είναι καπνιστές με την όσφρηση κ γεύση να έχουν πάει βόλτα;) οπότε αφήνουν θετική... Γενικά τα αντικολλητικά θέλουν και πολύ προσοχή μην τα γρατζουνίσεις, μην σου πέσει και χτυπήσει, μην, μην, δεν είναι αντοχής, δεν είναι σκευή τα οποία τα κρατάς μια ζωή, είναι αναλώσιμα (€€€) ναι δεν βάζεις το δαιμονοποιημένο ελαιόλαδο (μιας και κάποιοι το καίνε) είτε κολλάνε το φαγητό στα σκευή τους αλλά τρως καρκινογόνα χημικά, Οι πατάτες για να γίνουν σωστές από άποψη γεύσεις θέλουν τα μπαχαρικά τους αν γενικά βάζεις και απαραίτητα το αλάτι τους και λίγο λάδι, για να γίνουν "τραγανές" πρέπει πρώτα να μην βάλεις μεγάλη ποσότητα για να τις φυσά ο ζεστός αέρας όλες , αλλά και να τις γυρίσεις 1 ή 2 φορές για ψηθούν και από την κάτω πλευρά, αν βάλεις πολλές θα μένουν "ωμές" εκεί που ακουμπάνε μεταξύ τους και αν δεν τις γυρίσεις το ίδιο, εγώ επειδή δεν ήθελα να τις γυρίζω είχα πάρει μια που έχει σούβλα, τις έβαζα σε ένα βαρελάκι και τις γύρναγε συνέχεια μόνο του αλλά και πάλι δεν μπορείς να βάλεις πολλές καθώς ο αέρας πρέπει να "κυκλοφορεί". Το airfryer για μένα είναι για 1 ή 2 άτομα και ειδικά το χρονόμετρο με βόλευε πολύ, τώρα το πως θα επιλέξεις κάποιο καλό δεν ξέρω, εγώ κοιτάω για πάνω από 15L σε στυλ φούρνου με σούβλα, είχα ήδη μια και δεν με ικανοποίησε. η πλαστικούρα για μένα είναι μεγάλο πρόβλημα, γι'αυτο ρωτάω και ξανά ρωτάω για το Proscenic T31 μιας και έχει πλαστική πόρτα ενώ το εσωτερικό είναι μεταλλικό... Αυτές οι μόδες θα μας φάνε... το τηγάνισμα κάνει κακό, το πλαστικό που κολλάει στο φαγητό και τα καρκινογόνα αντικολλητικα σκευη (τηγάνια, σπάτουλες όλα) όχι είναι υγιεινά.
SB_1957 Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου 17 hours ago, Slither said: Σωθηκα,ο καθεις γραφει το μακρυ και το κοντο του στο Σκρουτζ,εχεις μια γενικη εικονα αλλα μεχρι εκει. Ενώ εδώ γράφουν μόνο σοβαρές κριτικές, ακόμη και όσοι δεν έχουν air fryer! Έχουμε δύο. Μια tefal και μια του lidl. Καμία δεν μυρίζει πλαστικό και δεν είμαστε καπνιστές! Είμαστε ευχαριστημένοι και με τις δύο αλλά δεν έχουμε κάνει ποτέ πατάτες τηγανιτές. Την χρησιμοποιούμε κάθε μέρα και έχουμε ψήσει κρέατα, ψάρια, λαχανικά, ψωμάκια, πίτσες, muffins, pavlova, τυροπιτάκια. 1
elgol Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Για κοτομπουκιες γυρο κεμπαπ τυροπιτακια ειναι μια χαρα για πατατες τηγανητες οχι τουλαχιστο για μενα
manoliszoo Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Ninja Foodi Max Dual Zone Φριτέζα Αέρος με Διπλό Αποσπώμενο Κάδο 9.5lt Μαύρη.......https://www.skroutz.gr/s/32305821/Ninja-Foodi-Max-Dual-Zone-Friteza-Aeros-me-Diplo-Apospomeno-Kado-9-5lt-Mayri.html#specs....αξιζει?την εχει καποιος/α ? Στις 23/1/2024 στις 6:31 ΜΜ, drunkdonkey είπε Παρέλαβα σήμερα την ninja af400eu. Μια ερώτηση για όσους την έχουν, η μυρωδιά σαν καμένο πλαστικό φεύγει; Έβαλα μια στο φουλ αφού καθάρισα τους κάδους και μου ντουμανιασε το σπίτι.. που να βάλεις φαγητό σαυτό το πράγμα; είναι φυσιολογικό; ειναι οκ?αυτην θελω να παρω....
animor Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου Εγώ από πατάτες χρησιμοποιώ μόνο τις έτοιμες κατεψυγμένες στο air fryer κι είναι μια χαρά. Όχι μόνο τύπου τηγανητές, και αλλά σχέδια, φούρνου, ογκρατέν… Οι κανονικές δεν μου βγαίνουν καλες. Βέβαια δεν κάνω προεργασία να της βάλω σε νερό κλπ. Για μένα ο σκοπός του είναι να φτιάξει κάτι εύκολα, γρήγορα και καθαρά, για 1-2 άτομα όταν θέλω κάτι της στιγμής. Πατάτες, μπιφτέκια, σουβλάκια, μπριζόλα, ψάρι, φιλέτο κοτόπουλο, κάποια λαχανικά, κροκέτες, έτοιμα σφολιατοειδή κλπ. Σε 20´ έτοιμα χωρίς πολλη φασαρία. Διαφορετικά, δεν βρίσκω το νόημα να έχω άλλο ένα τεράστιο πράγμα πολλών λίτρων για να μαγειρέψω . Τα βάζω απλά στο φούρνο.
drunkdonkey Δημοσ. 4 Μαρτίου Δημοσ. 4 Μαρτίου 2 ώρες πριν, manoliszoo είπε ειναι οκ?αυτην θελω να παρω.... Ναι, μέχρι στιγμής είναι πολύ καλή. Έχω μαγειρέψει αρκετά πράγματα, κυρίως κρέατα και πατάτες, τα φτιάχνει όλα σε πολύ λίγο χρόνο (ενδεικτικά, πατάτες κατεψυγμενες σε 12', κοτομπουκιες περίπου 10'). Φτερούγες που δοκίμασα βγήκαν τέλειες επισης. Μπορείς να κάνεις δηλαδή φαγητό σε 15' για 2 άτομα. Θετικό ότι έχει και πρόγραμμα για ζέσταμα φαγητού, σε 5 λεπτά είχε ζεστάνει παστίτσιο χωρίς κρύα σημεία στο κέντρο. Γενικά αξίζει, θα ήθελα να δοκιμάσω και κανένα ψάρι αλλά πιστεύω δε θα έχει πρόβλημα. Η γεύση είναι οκ, ίσως ο φούρνος τα κάνει ένα τσακ καλύτερα. Καθάρισμα επίσης εύκολο, απλά καλύτερα να το κάνεις πριν κρυώσουν όλα. Γενικώς ικανοποιημένος, το μεγαλύτερο συν είναι οι δυο κάδοι για μένα.
Slither Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου Τελικά επέλεξα ένα μοντέλο της Tefal,με 5 λίτρα κάδο και 2 χρόνια εγγύηση,με πάνελ ηλεκτρονικό,στα 80€.Δεν ξέρω βέβαια τι παίζει με ανταλλακτικά σε χερούλι,πχ έσπασε,τι κάνεις,η σκουριά σε κάδο,βρίσκεις? Ο Θεός βοηθός..
SB_1957 Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου On 04/03/2024 at 15:49, drunkdonkey said: Γενικά αξίζει, θα ήθελα να δοκιμάσω και κανένα ψάρι αλλά πιστεύω δε θα έχει πρόβλημα. Η γεύση είναι οκ, ίσως ο φούρνος τα κάνει ένα τσακ καλύτερα. Καθάρισμα επίσης εύκολο, απλά καλύτερα να το κάνεις πριν κρυώσουν όλα. Γενικώς ικανοποιημένος, το μεγαλύτερο συν είναι οι δυο κάδοι για μένα.
achilles_g_ Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου Έχοντας μια σχετική εμπειρία από αρκετών ειδών φριτέζες, δεν υπάρχει μια που να καλύπτει όλες τις ανάγκες. Αν ψήνετε κυρίως γκριλ, τότε θέλει καλή σχάρα οπότε κοιτάτε σε ninja AG551 και AG651, εφόσον σαν παίρνει το budget. https://www.skroutz.gr/s/35658747/Ninja-AG551EU-Polymageiras-2460W-me-CHoritikotita-3-8lt-Mayros.html https://www.skroutz.gr/s/37681874/Ninja-AG651EU-Ilektriko-Grill-2460W-me-CHoritikotita-3-78lt-Asimi.html Για πατάτες το καλύτερο αποτέλεσμα θα το πάρετε με προτηγανισμένες και το καλαθάκι που γυρίζει. Τέτοια πχ είναι η 9 in 1 silvercrest του lidl. https://www.skroutz.gr/s/40090911/HomeVero-HV-AF12XL-Friteza-Aeros-12lt-Mayri.html#reviews Aν θέλετε να κάνετε και μαγειρευτά χρειάζεστε φουρνάκι το οποίο σε σχέση με ένα κλασικό air fryer έχει αντιστάσεις και κάτω! πχ https://www.skroutz.gr/s/42950586/IQ-IQ-AF-003-XXL-Ilektriko-Fournaki-23lt-CHoris-Esties-me-Aera.html#reviews 1
fotini1 Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου Εχω την Philips xxl. Είμουν ανάμεσα σε αυτήν και την ninja. Μετά από διάβασμα reviews σε amazon κλπ. Χωράει 4 μπιφτέκια μεγάλα (δηλαδή με ένα κιλό κιμά βγάζω 6). Τα κρεατικά τα κάνει ΄τελεια. Φιλέτο κοτόπουλο κλπ. Δεν θέλουν καν γύρισμα γιατί κυκλοφορεί ο αερας και ουσιαστικά μια φορά τα γυρνάς. Πατάτες και γι αυτό το πήρα κάνει τέλειες. Πρέπει η πατάτα να είναι για τηγάνι δηλαδή ποικιλία σπούντα ή τριπόλεως. Τις έχω κομμένες στο νερό στο ψυγείο και έτσι όλη την εβδομάδα τις βγάζουμε, σουρωτήρι, και όπως είναι εκεί σκούπισμα με χαρτί κουζίνας και ψέκασμα με λάδι. Μετα 25 λεπτά στους 180 και στο ενδιάμεσο ψέκασμ πάλι με λάδι και λίγο κούνημα. Βγαίνουν τέλειες. Χωρίς να έχουν μείνει στο νερό δεν γίνονται τόσο καλές. Στο καθάρισμα όλος ο κάδος με ζεστό νερό και λίγο υγρό, μουλιάζει και φεύγει αμέσως. Με έχει σώσει. ούτε λαδόκολα ούτε τίποτα και αν θέλεις να ζεστάνεις με ένα ταψάκι αλουμινίου από εκείνα για τα γλυκά σε 4 λεπτά είναι λες και βγήκαν τώρα.
Slither Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου Για το αντικολλητικό χαρτί που λένε κάποιοι πως χρησιμοποιούν,σε ποιο σημείο μπαίνει κάτω από τη σχάρα στον κάδο για να μαζεύει τα λάδια,η πάνω στην σχάρα που μπαίνει το φαγητο,αλλά μετά πως θα κυκλοφορεί ο αέρας? Δοκίμασα μια μερίδα πατάτες με το αυτόματο πρόγραμμα,αλλά δεν τις πέτυχα,μάλλον κάτι δεν έκανα σωστά,παρότι μπήκαν σε νερό κρύο για μισή ώρα,τις στέγνωσα και τοποθέτησα 1 κουτάλι λάδι.
theopan Δημοσ. 9 Μαρτίου Δημοσ. 9 Μαρτίου Στις 2/3/2024 στις 2:42 ΠΜ, Tol1as είπε Εχω αυτό https://www.skroutz.gr/s/39924530/Rohnson-R-2834-Friteza-Aeros-me-Wi-Fi-8lt-Mayri.html Αγορασμένο στα 110€ απο Public (είχε ενα promotion τότε). Τώρα 150 και skroutz 125. Την ίδια ακριβώς πήρα πριν 2-3 μήνες. Μπιφτέκι το έψησε και δεν το έψησε. Πατάτες (φρέσκες) στο default πρόγραμμα; Άθλιες (επιεικώς)! Κάτι ψωμάκια και λουκάνικα Φραγκφούρτης για χοτ ντογκ τον ίδιο χρόνο και μπελά με το να τα έφτιαχνα σε τηγάνι-βραστά. Κάτι τοστ έπαιρνε ο αέρας τις πάνω φέτες του ψωμιού και τις πέταγε (θέλει σοβαρή συγκολλητική ουσία για να μείνουν σταθερά) στην τοστιέρα 10 φορές καλύτερα. Τσάμπα ο χώρος που πιάνει στον πάγκο. Κάτι μου λέει ότι θα ξεφουσκώσει πολύ σύντομα κι αυτή η μόδα...
kostis444t Δημοσ. 10 Μαρτίου Δημοσ. 10 Μαρτίου 3 ώρες πριν, theopan είπε Την ίδια ακριβώς πήρα πριν 2-3 μήνες. Μπιφτέκι το έψησε και δεν το έψησε. Πατάτες (φρέσκες) στο default πρόγραμμα; Άθλιες (επιεικώς)! Κάτι ψωμάκια και λουκάνικα Φραγκφούρτης για χοτ ντογκ τον ίδιο χρόνο και μπελά με το να τα έφτιαχνα σε τηγάνι-βραστά. Κάτι τοστ έπαιρνε ο αέρας τις πάνω φέτες του ψωμιού και τις πέταγε (θέλει σοβαρή συγκολλητική ουσία για να μείνουν σταθερά) στην τοστιέρα 10 φορές καλύτερα. Τσάμπα ο χώρος που πιάνει στον πάγκο. Κάτι μου λέει ότι θα ξεφουσκώσει πολύ σύντομα κι αυτή η μόδα... για τα τοστ ,θα βάζεις 4 οδοντογλυφίδες στην καθε γωνία του ψωμιού ,εννοείται να πιανει κ τις 2 φέτες του ψωμιού ,δηλ.να πηγαίνει μέχρι κάτω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα