wesker Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 32 λεπτά πριν, miucce είπε καθε φορα χρειαζεται otp για εκδοση εξουσιοδοτησης. η εθνικη τραπεζα για παραδειγμα. https://www.nbg.gr/el/footer/ypodeigmata-plhrexousion-fysikon-prosopon συμβολαιογραφικο πληρεξουσιο η δικαστικη συμπαρασταση(ακομα πιο ισχυρο χαρτι απο το πληρεξουσιο). δεν απαγορευει βεβαια καποιος στον υπαλληλο να συγκρινει την υπογραφη στην εξουσιοδοτηση με παλαιοτερη συναλλαγη του δικαιουχου του λογαριασμου και αν ειναι η σωστη να σε εξυπηρετησει. αλλα με το γραμμα του νομου θελει πληρεξουσιο. Mια χαρά δέχεται εξουσιοδότηση απο gov η KΕΠ και η ΕΤΕ, και η Πειραιως, και η Eurobank και η Alpha. Λογω επαγγελματος το εχω κανει άπειρες φορές σε όλες τις τραπεζες για διάφορα ποσά. 23 λεπτά πριν, panostza είπε Βγαίνουμε εκτός αλλά μην επιμένεις. Ειδικά η ΕΤΕ επιτρέπει ανάληψη με εξουσιοδότηση επικυρωμένη ως προς το γνήσιο (και όχι να ελέγχει ο υπάλληλος αν μοιάζει) είτε από gov.gr είτε από ΚΕΠ/Αστυνομία/Δημόσια Αρχή. Η εξουσιοδότηση πρόσφατη και συγκεκριμένο ποσό, λογαριασμό. Ουσιαστικά άπαξ για κάθε εξουσιοδότηση. Το πληρεξούσιο είναι επί της ουσίας εντολή διαρκείας (3 χρόνια, σε εξαιρετικές περιπτώσεις 5 για την ΕΤΕ). EDIT: Το ειδικά η ΕΤΕ δεν εννοώ οι άλλες δεν το κάνουν, αλλά ότι το γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα για την ΕΤΕ. Όλες το κανουν.
panostza Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, miucce είπε το επισημο σαιτ της εθνικης τραπεζας εβαλα, το οποιο οχι απλα μιλαει για πληρεξουσιο, αλλα δινει και υποδειγμα του πληρεξουσιου. εχει σημασια γιατι επειδη εχω πολλα παρε δωσε με δημοσιες υπηρεσιες εδω και περιπου 15 χρονια αν δεν ειναι της μορφης που ζητανε ΑΝΕΤΑ-ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ στο απορριπτουν.Οπως και να χει καλη συνεχεια. Σου εξήγησα τη διαφορά. Εσύ έχεις πάρε δώσε 15 χρόνια με δημόσιες υπηρεσίες (btw η ΕΤΕ δεν είναι δημόσιο) κάποιοι βλέπουν καθημερινά να γίνονται αυτές οι συναλλαγές επί 15 χρόνια. Σου είπα, το πληρεξούσιο είναι διαρκές και μπορείς να εκτελείς πιο σύνθετες συναλλαγές. Για άπαξ απλές συναλλαγές (ανάληψη, κατάθεση) αρκεί εξουσιοδότηση με γνήσιο (και από gov.gr).
Witcher1st Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Στις 24/3/2022 στις 10:49 ΜΜ, dthomaidis είπε Φυσικά και μπορεί κάποιος να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για κάποιον άλλο με εξουσιοδότηση μέσω gsis. Και με μια απλή υπογραφή σε μια χειρόγραφη υπεύθυνη δήλωση μπορεί. Όπως και χωρίς τίποτα απ'όλα αυτά. Και προφανώς οι κωδικοί είναι προσωπικοί και και και. Απλά είναι αστείο να λέει κάποιος "μην τους δίνεις" την σημερινή εποχή. Για να το πω απλά: στην διάρκεια της πανδημίας, ο πιο εύκολος τρόπος να έβγαζε κάποιος λεφτά θα ήταν να "έτρεχε" τις εφορίες στα δικαστήρια για θέματα GDPR καθώς όλη η εν λόγω ιδέα πήγε περίπατο 😁 105% των περιπτώσεων τους δίνουν όλοι για να υπάρχει αμεσότητα στην υποβολή δηλώσεων, αιτήσεων κ.ο.κ.. Εδώ έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο να μας την λένε γιατί δεν έχουμε υποβάλει την Χ αίτηση(ιδίως για επιδόματα πάντως τύπου), χωρίς να μας το έχουν ζητήσει. Και το κερασάκι: Οι περισσότεροι θεωρούν ότι είμαστε υποχρεωτικά αιτησογράφοι, γραμματείς, "καλοί λογιστές" αν κάνουμε την Χ αίτηση για κάποιο επίδομα χωρίς να μας το ζητήσουν, "κακοί λογιστές" όταν δεν την κάνουμε επειδή ο πελάτης το βρίσκει πολύ μπανάλ να πάρει τον κώλο του να έρθει με το γραφείο, να ζητήσει την Χ δουλειά, να πληρώσει, να την κάνουμε και να φύγει όμορφα και ωραία. ΥΓ: Στα διάλα, μη μας δώσει ποτέ κανένας τους κωδικούς του! ΥΓ2: Ουφ, τα είπα και έφυγε ένα βάρος από μέσα μου 😂😂😂 Επειδη εισαι λογιστης, θελω να σε ρωτησω. Εαν δε γινει εξουσιοδοτηση ή δεν κοπει αποδειξη, πως εγω θα ειμαι καλυμμενος εαν γινει καποια στραβη στην φορολογικη δηλωση, αφου θα φαινεται οτι την εκανα εγω; Ο λογιστης δε φαινεται πουθενα ετσι.
dthomaidis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 6 ώρες πριν, Witcher1st είπε Επειδη εισαι λογιστης, θελω να σε ρωτησω. Εαν δε γινει εξουσιοδοτηση ή δεν κοπει αποδειξη, πως εγω θα ειμαι καλυμμενος εαν γινει καποια στραβη στην φορολογικη δηλωση, αφου θα φαινεται οτι την εκανα εγω; Ο λογιστης δε φαινεται πουθενα ετσι. Καλημέρα φίλε μου. Εν συντομία θα σου πω: α) τι εννοείς "στραβή"; Δώσε μου ένα παράδειγμα αν μπορείς παρακαλώ. β) οι σωστοί και ηθικοί βρίσκουν την λύση εύκολα "αν θέλουν", οι πονηροί όχι. Από εκεί και πέρα, μια πλήρης απάντηση είναι η ακόλουθη: Η δήλωση φορολογίας εισοδήματος γίνεται πάντα με ευθύνη του φορολογούμενου και η ΑΑΔΕ είναι υποχρεωμένη να την δεχθεί, ανεξαρτήτως από το ποιος την στέλνει. Μπορεί να δηλώσει ό,τι θέλει κυριολεκτικά. (λ.χ. κύρια κατοικία τον Παρθενώνα). Από εκεί και πέρα, είναι στην ευχέρεια της Διοίκησης (ΑΑΔΕ) το αν θα προβεί σε έλεγχο εν προκειμένω ή όχι. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι ο φορολογούμενος λέει στον λογιστή τι να δηλώσει, ο λογιστής ενημερώνει για τις επιπτώσεις της δήλωσης (αποτέλεσμα εκκαθάρισης, ενδεχόμενες ποινές κλπ) και εν τέλει, ο τελευταίος στέλνει την δήλωση. Η απόδειξη ή μια εξουσιοδότηση δεν καλύπτει κανέναν απ' τους δυο, πέραν από την περίπτωση της μη εξουσιοδοτημένης αποστολής δήλωσης από συγκεκριμένο άτομο. Μια καλή πρακτική ούτως ώστε να είναι καλυμμένα και τα δύο μέρη (φορολογούμενος και λογιστής) είναι η εξής: πριν την αποστολή της δήλωσης, ο λογιστής καλεί τον φορολογούμενο και τον ενημερώνει σχετικά. Όταν τελειώσουν, ο λογιστής τυπώνει δύο αντίτυπα της δήλωσης του φορολογούμενου από το πρόγραμμα του αναγράφοντας σε κάθε σελίδα την φράση "είμαι ενήμερος για το περιεχόμενο της δήλωσης και συναινώ στην αποστολή της" και υπογράφουν την κάθε σελίδα και οι δυο. Δυστυχώς η έννοια και τα καθήκοντα του λογιστή ερμηνεύονται κατά το δοκούν από τις δύο πλευρές.
ant_ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Χρεωστικο εκκαθαριστικο αλλα ακομα δεν εμφανιζει την επιλογη να πληρωσω το ποσο Ποσες μερες κανει να εμφανιστει ?
Witcher1st Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2022 15 ώρες πριν, dthomaidis είπε Καλημέρα φίλε μου. Εν συντομία θα σου πω: α) τι εννοείς "στραβή"; Δώσε μου ένα παράδειγμα αν μπορείς παρακαλώ. β) οι σωστοί και ηθικοί βρίσκουν την λύση εύκολα "αν θέλουν", οι πονηροί όχι. Πχ να εχω κερδη απο μετοχες 5000, και να δηλωνω 2500 για να μη χασω καποια επιδοματα. Τα υπολοιπα 2500 θα δηλωθουν κανονικα βεβαια την επομενη χρονια, αν εξακολουθουν να υπαρχουν. Βεβαια η αποφαση ηταν δικη μου, τα εβαλα κατω και τα ζυγισα.
Witcher1st Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 (επεξεργασμένο) Επισης τωρα διαβαζω το παρακατω σε ενα αρθρο : Αναφορά σε κείμενο Όπως αναφέρουμε και στο άρθρο, τα κέρδη από υπεραξία μετοχών αναγράφονται στην δήλωση εισοδήματος ως εισόδημα απαλλασσόμενο από τον φόρο. Υπόκεινται όμως σε εισφορά αλληλεγγύης από 2,2% έως και 10% (που έχει ανασταλεί για το 2021). Θα πάρετε την ετήσια έκθεση συναλλαγών από τον broker σας, η οποία αναφέρει το τελικό αποτέλεσμα των συναλλαγών σας, και την οποία θα δώσετε στον λογιστή σας για να συμπληρώσει την δήλωση σας. Εμενα ο λογιστης μου εβαλε 15% φορο απο υπεραξια. Συγκεκριμενα μου το εβαλε στον κωδικο <<Υπεραξία των άρθρων 42 και 42Α του ΚΦΕ, αλλοδαπής προέλευσης 865>>. Ειναι σωστο κατι τετοιο; Κανονικα δεν πρεπει να μπει στο κωδικο 659; Εχω ηδη πληρωσει φορους 2000 ευρω στην Interactive Brokers με τοσα trades που εχω κανει! Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2022 από Witcher1st
dthomaidis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2022 7 ώρες πριν, Witcher1st είπε Πχ να εχω κερδη απο μετοχες 5000, και να δηλωνω 2500 για να μη χασω καποια επιδοματα. Τα υπολοιπα 2500 θα δηλωθουν κανονικα βεβαια την επομενη χρονια, αν εξακολουθουν να υπαρχουν. Βεβαια η αποφαση ηταν δικη μου, τα εβαλα κατω και τα ζυγισα. Απαντάς μόνος σου: Αναφέρεις ότι η απόφαση ήταν δική σου. Εξ αρχής η δήλωση είναι ψευδής/ανακριβής και σε ενδεχόμενο έλεγχο θα έχεις πρόστιμο και επιπλέον φόρο. Δεν υπάρχει κάτι για να σε καλύψει ο λογιστής. Λάθος του λογιστή θα ήταν να δήλωνε λ.χ. 7500 κέρδη όπου και πάλι αυτό θα λυνόταν με μια απλή τροποποιητική δήλωση. 6 ώρες πριν, Witcher1st είπε Επισης τωρα διαβαζω το παρακατω σε ενα αρθρο : Εμενα ο λογιστης μου εβαλε 15% φορο απο υπεραξια. Συγκεκριμενα μου το εβαλε στον κωδικο <<Υπεραξία των άρθρων 42 και 42Α του ΚΦΕ, αλλοδαπής προέλευσης 865>>. Ειναι σωστο κατι τετοιο; Κανονικα δεν πρεπει να μπει στο κωδικο 659; Εχω ηδη πληρωσει φορους 2000 ευρω στην Interactive Brokers με τοσα trades που εχω κανει! Η συγκεκριμένη υπεραξία δύναται να καταχωρηθεί σε διαφορετικούς κωδικούς αναλόγως περίπτωσης εξ όσων γνωρίζω. Επειδή όμως δεν γνωρίζω αρκετά, θα σου πρότεινα να μιλήσεις σχετικά με τον λογιστή σου και αν χρειαστεί να κάνετε μια τροποποιητική δήλωση. 21 ώρες πριν, ant_ είπε Χρεωστικο εκκαθαριστικο αλλα ακομα δεν εμφανιζει την επιλογη να πληρωσω το ποσο Ποσες μερες κανει να εμφανιστει ? Καλημέρα φίλε μου. Δεν χρειάζεται να περιμένεις να εμφανιστεί το ποσό της οφειλής στις οφειλές εκτός ρύθμισης. Μπορείς να πληρώσεις με την ταυτότητα πληρωμής που αναγράφει το εκκαθαριστικό σου είτε ολόκληρο το ποσό εφάπαξ με έκπτωση 3% είτε κάποιο ποσό έναντι. Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να κοιτάξεις έως τις 29/7 να δεις αν το παλιό που έχεις πληρώσει υπολείπεται της πρώτης δόσης. 1
Witcher1st Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Στις 9/6/2022 στις 7:21 ΠΜ, dthomaidis είπε Απαντάς μόνος σου: Αναφέρεις ότι η απόφαση ήταν δική σου. Εξ αρχής η δήλωση είναι ψευδής/ανακριβής και σε ενδεχόμενο έλεγχο θα έχεις πρόστιμο και επιπλέον φόρο. Δεν υπάρχει κάτι για να σε καλύψει ο λογιστής. Λάθος του λογιστή θα ήταν να δήλωνε λ.χ. 7500 κέρδη όπου και πάλι αυτό θα λυνόταν με μια απλή τροποποιητική δήλωση. Η συγκεκριμένη υπεραξία δύναται να καταχωρηθεί σε διαφορετικούς κωδικούς αναλόγως περίπτωσης εξ όσων γνωρίζω. Επειδή όμως δεν γνωρίζω αρκετά, θα σου πρότεινα να μιλήσεις σχετικά με τον λογιστή σου και αν χρειαστεί να κάνετε μια τροποποιητική δήλωση. Αυτοι μου το προτειναν ως λυση και εγω συμφωνησα. Επισης αυτο ακριβως ειναι το προβλημα, οτι οι περισσοτεροι λογιστες ακομα δεν γνωριζουν καλα τι γινεται με τις μετοχες του εξωτερικου. Εγω παντως απο ενα απλο διαβασμα που εκανα σε ενα αρθρο, φαινεται ξεκαθαρα οτι το κερδος που εχω πρεπει να δηλωθει στον κωδικο 659. Αυτος ο λογιστης μου το δηλωσε στον κωδικο 865 και πρεπει να πληρωσω 900 ευρω φορο! Γνωριζουμε τροποποιητικη μεχρι ποτε μπορει να γινει;
Manolo7 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2022 Συμψηφισμός ενφια με επιστροφή φόρου εισοδήματος γίνεται επιτέλους αυτόματα η πάλι πρέπει να παρακαλάμε στη δου? Έτυχε σε κανέναν φέτος?
dthomaidis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 12 ώρες πριν, Witcher1st είπε Αυτοι μου το προτειναν ως λυση και εγω συμφωνησα. Επισης αυτο ακριβως ειναι το προβλημα, οτι οι περισσοτεροι λογιστες ακομα δεν γνωριζουν καλα τι γινεται με τις μετοχες του εξωτερικου. Εγω παντως απο ενα απλο διαβασμα που εκανα σε ενα αρθρο, φαινεται ξεκαθαρα οτι το κερδος που εχω πρεπει να δηλωθει στον κωδικο 659. Αυτος ο λογιστης μου το δηλωσε στον κωδικο 865 και πρεπει να πληρωσω 900 ευρω φορο! Γνωριζουμε τροποποιητικη μεχρι ποτε μπορει να γινει; Δεν είναι τίποτα σπουδαίο οι μετοχές. Αν θεωρείς ότι πρέπει να γίνει, απλά πηγαίνεις στο γραφείο και ζητάς να κάνετε τροποποίηση για τους συγκεκριμένους κωδικούς. Έχεις περιθώριο μέχρι το τέλος της προθεσμίας, ήτοι 30/6. 12 ώρες πριν, Manolo7 είπε Συμψηφισμός ενφια με επιστροφή φόρου εισοδήματος γίνεται επιτέλους αυτόματα η πάλι πρέπει να παρακαλάμε στη δου? Έτυχε σε κανέναν φέτος? Κάνε αίτημα συμψηφισμού, πιο γρήγορα θα γίνει από το να περιμένεις.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2022 Παρακαλώ συνεχίστε εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις