Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Ένα είναι αυτό, ότι κάποιος μπορεί να μην ξέρει από υπολογιστές. Το άλλο που έχω ακούσει είναι ότι πολλοί το κάνουν μαύρα χωρίς αποδείξεις και δεν θέλουν να φαίνεται στο σύστημα πόσες δηλώσεις κάνουν. Φυσικά δεν τους βάζω όλους στο ίδιο σακί, υπάρχουν σίγουρα και επαγγελματίες που δουλεύουν 100% νόμιμα, αλλά όσο νάναι υπάρχει και αυτή η περίπτωση, όπως φυσικά και σε κάθε δουλειά (να σου παρέχουν υπηρεσίες χωρίς απόδειξη δηλαδή).

To 50ρικο δε με ενδιαφερει για να παρω αποδειξη, το θεμα ειναι να μην μπορει να κανει κατι κακοβουλο χωρις την εξουσιοδοτηση.

Μου ειπαν οτι καλο ειναι ο λογιστης να βρισκεται κοντα στην εφορια της περιοχης μου σε περιπτωση που χρειαστει να μεταβει εκει. Ισχυει;

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Witcher1st είπε

To 50ρικο δε με ενδιαφερει για να παρω αποδειξη, το θεμα ειναι να μην μπορει να κανει κατι κακοβουλο χωρις την εξουσιοδοτηση.

Μου ειπαν οτι καλο ειναι ο λογιστης να βρισκεται κοντα στην εφορια της περιοχης μου σε περιπτωση που χρειαστει να μεταβει εκει. Ισχυει;

Ενδεχομένως να σου κάνει κάτι αλλά και πάλι όλα αποδεικνύονται και στο τέλος εκείνος/ η θα βρει τον μπελά του/ης.

Όντως, ήθιστε να είναι της περιοχής. Βέβαια πλέον δεν είναι απαραίτητο καθώς τα περισσότερα μπορούν να διεκπεραιωθούν και ηλεκτρονικά. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dthomaidis είπε

Απλά ρωτάω καθώς μου διαφεύγει σε ποια ΠΟΛ είναι

Δεν ξέρω τι είναι αυτό, ούτε με νοιάζει. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι κωδικοί είναι προσωπικοί και δεν τους δίνουμε. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Δεν ξέρω τι είναι αυτό, ούτε με νοιάζει. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι κωδικοί είναι προσωπικοί και δεν τους δίνουμε. 

Μάλιστα. 😂 
Από που το ξέρεις τότε; Απλά σε ρωτάω καλοπροαίρετα καθώς τυγχάνει να είμαι λογιστής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, dthomaidis είπε

Μάλιστα. 😂 
Από που το ξέρεις τότε; Απλά σε ρωτάω καλοπροαίρετα καθώς τυγχάνει να είμαι λογιστής.

Εγώ είμαι πληροφορικάριος και ξέρω ότι το να δίνεις έτσι ελεύθερα τους προσωπικούς σου κωδικούς, από οποιαδήποτε υπηρεσία (είτε είναι το taxis, είτε είναι το facebook σου, είτε είναι το email σου, είτε οτιδήποτε) θεωρείται σημαντικό κενό ασφαλείας.

Μπορεί να έκανα και λάθος, ο λογιστής δεν ξέρω με ποιον τρόπο συνδέεται στις υπηρεσίες taxis, εσύ που είσαι λογιστής θα ξέρεις καλύτερα, αλλά αν σου κάνω εξουσιοδότηση δεν θα μπορείς να μου κάνεις την φορολογική μου δήλωση χωρίς να σου δώσω τους δικούς μου κωδικούς; Και αν δεν γίνεται, γιατί το taxisnet δίνει την δυνατότητα να εξουσιοδοτήσεις κάποιον λογιστή;

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Εγώ είμαι πληροφορικάριος και ξέρω ότι το να δίνεις έτσι ελεύθερα τους προσωπικούς σου κωδικούς, από οποιαδήποτε υπηρεσία (είτε είναι το taxis, είτε είναι το facebook σου, είτε είναι το email σου, είτε οτιδήποτε) θεωρείται σημαντικό κενό ασφαλείας.

Τώρα όντως, ο λογιστής δεν ξέρω με ποιον τρόπο συνδέεται στις υπηρεσίες taxis, εσύ που είσαι λογιστής θα ξέρεις καλύτερα, αλλά αν σου κάνω εξουσιοδότηση δεν θα μπορείς να μου κάνεις την φορολογική μου δήλωση χωρίς να σου δώσω τους δικούς μου κωδικούς;

Φυσικά και μπορεί κάποιος να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για κάποιον άλλο με εξουσιοδότηση μέσω gsis. Και με μια απλή υπογραφή σε μια χειρόγραφη υπεύθυνη δήλωση μπορεί. Όπως και χωρίς τίποτα απ'όλα αυτά. 

Και προφανώς οι κωδικοί είναι προσωπικοί και και και. Απλά είναι αστείο να λέει κάποιος "μην τους δίνεις" την σημερινή εποχή. Για να το πω απλά: στην διάρκεια της πανδημίας, ο πιο εύκολος τρόπος να έβγαζε κάποιος λεφτά θα ήταν να "έτρεχε" τις εφορίες στα δικαστήρια για θέματα GDPR καθώς όλη η εν λόγω ιδέα πήγε περίπατο 😁

105% των περιπτώσεων τους δίνουν όλοι για να υπάρχει αμεσότητα στην υποβολή δηλώσεων, αιτήσεων κ.ο.κ.. Εδώ έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο να μας την λένε γιατί δεν έχουμε υποβάλει την Χ αίτηση(ιδίως για επιδόματα πάντως τύπου), χωρίς να μας το έχουν ζητήσει.

Και το κερασάκι:

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι είμαστε υποχρεωτικά αιτησογράφοι, γραμματείς, "καλοί λογιστές" αν κάνουμε την Χ αίτηση για κάποιο επίδομα χωρίς να μας το ζητήσουν, "κακοί λογιστές" όταν δεν την κάνουμε επειδή ο πελάτης το βρίσκει πολύ μπανάλ να πάρει τον κώλο του να έρθει με το γραφείο, να ζητήσει την Χ δουλειά, να πληρώσει, να την κάνουμε και να φύγει όμορφα και ωραία.

ΥΓ: Στα διάλα, μη μας δώσει ποτέ κανένας τους κωδικούς του! 

ΥΓ2: Ουφ, τα είπα και έφυγε ένα βάρος από μέσα μου 😂😂😂

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ακυρο, μεταφερθηκε στο αλλο θεμα 

Επεξ/σία από sheik
Δημοσ.

Ένα που μου έρχεται πολύ πρόχειρα, εξουσιοδότηση με γνήσιο από gov.gr και ανάληψη από το λογαριασμό σου.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, panostza είπε

Ένα που μου έρχεται πολύ πρόχειρα, εξουσιοδότηση με γνήσιο από gov.gr και ανάληψη από το λογαριασμό σου.

Θέλει επιβεβαίωση με μήνυμα στο δηλωμένο κινητό για να βγει εξουσιοδότηση. Επίσης δεν μπορεις να κάνεις ανάληψη με εξουσιοδότηση έτσι και αλλιώς. 

49 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Ποιο ειναι το χειροτερο δυνατο σεναριο, οταν καποιος ξενος εχει τους κωδικους απο το taxisnet;

Να μάθει όλα τα στοιχεία σου οικονομικά κατοικίας κλπ, και αν είναι τοοοοσο κακός να αρχίσει τις τροποποιητικες αβέρτα και να σου έρχονται εκατοσταευρα πρόστιμα βροχη

Δημοσ.
1 ώρα πριν, miucce είπε

Θέλει επιβεβαίωση με μήνυμα στο δηλωμένο κινητό για να βγει εξουσιοδότηση. Επίσης δεν μπορεις να κάνεις ανάληψη με εξουσιοδότηση έτσι και αλλιώς.

Επιβεβαίωση θέλει μόνο την πρώτη φορά (;;:), δεν είμαι 100% σίγουρος.

Ανάληψη μια φορά, με πρόσφατη εξουσιοδότηση για συγκεκριμένο ποσό και για συγκεκριμένο λογαριασμό εννοείται ότι γίνεται.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, miucce είπε

Ποιος το λέει αυτό; Μια χαρά κάνεις ανάληψη με εξουσιοδότηση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, panostza είπε

Επιβεβαίωση θέλει μόνο την πρώτη φορά (;;:), δεν είμαι 100% σίγουρος.

Ανάληψη μια φορά, με πρόσφατη εξουσιοδότηση για συγκεκριμένο ποσό και για συγκεκριμένο λογαριασμό εννοείται ότι γίνεται.

καθε φορα χρειαζεται otp για εκδοση εξουσιοδοτησης.

48 λεπτά πριν, wesker είπε

Ποιος το λέει αυτό; Μια χαρά κάνεις ανάληψη με εξουσιοδότηση.

η εθνικη τραπεζα για παραδειγμα. https://www.nbg.gr/el/footer/ypodeigmata-plhrexousion-fysikon-prosopon

συμβολαιογραφικο πληρεξουσιο η δικαστικη συμπαρασταση(ακομα πιο ισχυρο χαρτι απο το πληρεξουσιο). δεν απαγορευει βεβαια καποιος στον υπαλληλο να συγκρινει την υπογραφη στην εξουσιοδοτηση με παλαιοτερη συναλλαγη του δικαιουχου του λογαριασμου και αν ειναι η σωστη να σε εξυπηρετησει. αλλα με το γραμμα του νομου θελει πληρεξουσιο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, miucce είπε

καθε φορα χρειαζεται otp για εκδοση εξουσιοδοτησης.

η εθνικη τραπεζα για παραδειγμα. https://www.nbg.gr/el/footer/ypodeigmata-plhrexousion-fysikon-prosopon

συμβολαιογραφικο πληρεξουσιο η δικαστικη συμπαρασταση(ακομα πιο ισχυρο χαρτι απο το πληρεξουσιο). δεν απαγορευει βεβαια καποιος στον υπαλληλο να συγκρινει την υπογραφη στην εξουσιοδοτηση με παλαιοτερη συναλλαγη του δικαιουχου του λογαριασμου και αν ειναι η σωστη να σε εξυπηρετησει. αλλα με το γραμμα του νομου θελει πληρεξουσιο. 

Βγαίνουμε εκτός αλλά μην επιμένεις. Ειδικά η ΕΤΕ επιτρέπει ανάληψη με εξουσιοδότηση επικυρωμένη ως προς το γνήσιο (και όχι να ελέγχει ο υπάλληλος αν μοιάζει) είτε από gov.gr είτε από ΚΕΠ/Αστυνομία/Δημόσια Αρχή. Η εξουσιοδότηση πρόσφατη και συγκεκριμένο ποσό, λογαριασμό. Ουσιαστικά άπαξ για κάθε εξουσιοδότηση.

Το πληρεξούσιο είναι επί της ουσίας εντολή διαρκείας (3 χρόνια, σε εξαιρετικές περιπτώσεις 5 για την ΕΤΕ).

EDIT:  Το ειδικά η ΕΤΕ δεν εννοώ οι άλλες δεν το κάνουν, αλλά ότι το γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα για την ΕΤΕ.

Επεξ/σία από panostza
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, panostza είπε

Βγαίνουμε εκτός αλλά μην επιμένεις. Ειδικά η ΕΤΕ επιτρέπει ανάληψη με εξουσιοδότηση επικυρωμένη ως προς το γνήσιο (και όχι να ελέγχει ο υπάλληλος αν μοιάζει) είτε από gov.gr είτε από ΚΕΠ/Αστυνομία/Δημόσια Αρχή. Η εξουσιοδότηση πρόσφατη και συγκεκριμένο ποσό, λογαριασμό. Ουσιαστικά άπαξ για κάθε εξουσιοδότηση.

Το πληρεξούσιο είναι επί της ουσίας εντολή διαρκείας (3 χρόνια, σε εξαιρετικές περιπτώσεις 5 για την ΕΤΕ).

EDIT:  Το ειδικά η ΕΤΕ δεν εννοώ οι άλλες δεν το κάνουν, αλλά ότι το γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα για την ΕΤΕ.

το επισημο σαιτ της εθνικης τραπεζας εβαλα, το οποιο οχι απλα μιλαει για πληρεξουσιο, αλλα δινει και υποδειγμα του πληρεξουσιου. εχει σημασια γιατι επειδη εχω πολλα παρε δωσε με δημοσιες υπηρεσιες εδω και περιπου 15 χρονια αν δεν ειναι της μορφης που ζητανε ΑΝΕΤΑ-ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ στο απορριπτουν.Οπως και να χει καλη συνεχεια. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...