Προς το περιεχόμενο

Ορισμένοι χρήστες του iPad Air 5ης γενιάς παραπονιούνται για υποβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ότι εβγαλε το τελευταιο 4μηνο απετυχε παταγωδως, και ασε τι λενε εδω τα φαν μποιζ του ινσομνια, ματια εχουμε κ βλεπουμε... κ οσο για τη διαφημιση που ριχνουν ολοι ταινιες, σειρες κ οι ινφλουενσερς... οποιαδηποτε εταιρια να ειχε τοσο προμοσιον θα πεταγε

11 ώρες πριν, SeaLion είπε

Κρίμα και το σκεφτόμουν ως αγορά. Θα περιμένω και πιο ψύχραιμες κριτικές - γιατί κανείς reviewer δεν το έθιξε ενώ π.χ. όλοι είχαν κάτι κακό να πουν για την κάμερα του Studio Display;

Εντάξει, δεν είναι ακριβώς φτηνό το Air και δεν δικαιολογείται να είναι "χειρότερο" από το περσινό ίδιο καλούπι με το ίδιο βάρος.

παρτα παστες καλυτερα κ κρατα τα ρεστα, θα κλαις τα λεφτα σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε οτι ποιοτητα και να εχει,θα πουλαει σα ζεστο ψωμι, ακομη και με χαρτινη πλατη!!!Apple αφου. 😀

Επεξ/σία από giodoul

• Super Moderators
7 hours ago, Dhmosios_Ypalilos said:

ότι εβγαλε το τελευταιο 4μηνο απετυχε παταγωδως, και ασε τι λενε εδω τα φαν μποιζ του ινσομνια, ματια εχουμε κ βλεπουμε... κ οσο για τη διαφημιση που ριχνουν ολοι ταινιες, σειρες κ οι ινφλουενσερς... οποιαδηποτε εταιρια να ειχε τοσο προμοσιον θα πεταγε

παρτα παστες καλυτερα κ κρατα τα ρεστα, θα κλαις τα λεφτα σου

Έχει μείνει στην ιστορία αυτή η αποτυχία. Ο κοΖμος της γύρισε στην πλάτη και οι συσκευές της παραμένουν στα αζήτητα. Πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να κλείσει και μετά θα αγοράζουμε μόνο τις θεϊκές, πρακτικές και αξιόπιστες συσκευές του ανταγωνισμού. 

11 ώρες πριν, alex_grc είπε

Εχει κανείς να προσφέρει άποψη απο προσωπική εμπειρία επι του θέματος? Δηλαδή να το εχει αγοράσει ηδη και να μας πει κατα πόσο αισθάνεται οτι ειναι κατώτερης ποιότητας κατασκεύη.

Στο insomnia είσαι, φυσικά και όχι, αλλά όλως τυχαίως εχθές βράδυ το σετάραμε δύο άτομα για ώρες οπότε δυστυχώς έχουμε φρέσκια εμπεριστατωμένη άποψη.

Λεπτό αλουμίνιο: Δεν μπορείς να καταλάβεις το πάχος του αλουμινίου όταν το κρατάς, σε καμιά περίπτωση.

Τριγμοί: Όχι, δεν ακούσαμε τίποτα (2 άτομα το τεστάραμε).

Ελαφριά πίεση πίσω προκαλεί παραμόρφωση στην οθόνη: Δεν το δοκίμασα, αλλά σε ποια μη-apple συσκευή ξαναέγινε αυτό το τεστ και πόσοι έφεραν άποψη επί του θέματος τότε;

Μπορείτε να νιώσετε την μπαταρία κρατώντας το: Δεν μπορείς με κανένα τρόπο να "νιώσεις" τη μπαταρία πίσω από το αλουμίνιο, είναι κοινή λογική. Όποιος διαφωνεί εύκολα βάζω μαζί του ένα στοίχημα, με βίντεο και δημοσίευση.

Κάνουν θόρυβο όταν τα κρατάς: Το ξανάπαμε, όχι, δεν ακούγεται τίποτα. Άλλες μη-apple συσκευές όμως κάνουν αλλά δεν πήρε θέση κανένας εκεί.

Θόρυβοι από απαλά χτυπήματα της συσκευής: Ισχύει το από πάνω.

"η αίσθηση που αφήνει το νέο iPad Air είναι μίας συσκευής με χαμηλή ποιότητα κατασκευής" δεν στηρίζεται πουθενά.

"υπάρχει μία σημαντική διαφορά στο πίσω μέρος της συσκευής, με το αλουμινένιο περίβλημα να είναι τόσο λεπτό" δεν το ξέρεις

"που να επιτρέπει όπως ισχυρίζονται μερικοί ότι μπορούν να νιώσουν το εσωτερικό της συσκευής" γιώτα γιώτα ζωή και κότα.

Τυχαίνει να γνωρίζω το ipad air 2020 και στο 2022 δεν πρόσεξα διαφορές με πρώτη ματιά, μου φάνηκαν σχεδόν ίδια. Αν τα ψειρίσεις σίγουρα έχουν διαφορές, αλλά δεν είναι τόσο τραβηγμένα όπως τα λέει η σελίδα με το dead link. Μάλλον δυσφήμηση-διαφήμηση είναι.

Δυστυχώς, το κλασσικό πρόβλημα του 2022 ξανά: Υποκρισία. Πολλοί έχουν γνώσεις κι απόψεις αλλά τις χρησιμοποιούν biased μόνο όπου τους συμφέρει.

Πχ wonder woman 84 είναι κακή ταινία για τους ΑΒΓ λόγους, αλλά αυτά τα ΑΒΓ κριτήρια δεν τα χρησιμοποιούν σε άλλες ταινίες.

Δεν είμαι apple fanboy, δεν έχω καμία συσκευή τους, αλλά είμαι αντικειμενικός.

21 ώρες πριν, Haldol είπε

Όχι ακριβώς φτηνότερο κράμα. Τα συγκεκριμένα έχουν τελείως διαφορετικό μέταλλο. Ατσάλι τα 4/4S, αλουμίνιο τα επόμενα. 

sorry λαθος...κραμα αλουμινιο ειναι τα 4/4S,ατσαλι μηκε πρωτα στα x/xs και μετα στα pro.

20 ώρες πριν, SeaLion είπε

Άν το πάμε έτσι, ας πάμε στο βασικό iPad τελικά :) που είναι φοβερό VFM.

Το Air 5 έχει M1 με 8GB RAM ενώ το Air 4 A14 με 4GB και για μένα, που έχω ένα αρχαίο iPad, είναι ο κυριότερος λόγος να κοιτάω το πιο καινούριο, θα έχει καλύτερη αντοχή στον χρόνο. 

Δεν θα έτρεχα να το πάρω αύριο έτσι κι αλλιώς, θεωρώ σε λίγους μήνες θα πέσει ελαφρώς η τιμή του - είμαστε ακόμα στην πρώτη εβδομάδα πώλησής του!

Άμα δεν θες κάτι ιδιαίτερο και το ipad 9 μια χαρά είναι. Και από επεξεργαστή και από RAM και η οθόνη του μια χαρά. Για browsing , Netflix, κλπ τα σπάει. 
Το έχει ο γιος μου (12 ετών!) και κάνει μέχρι και τα δικά του βίντεο edits! Χαχα

Τωρα για μη επαγγελματικούς λόγους… δεν καταλαβαίνω το value for money του Air… καθώς η τιμή του pro σε σχέση με του Air θα πέσει πιο σύντομα αφού το δεύτερο βγήκε μόλις τώρα (μιλάμε επίσημες τιμές κλπ κλπ). 

Δεν έχω πίστει ότι τα 8gb RAM θα κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά από τα 4; Τουλάχιστον όχι με τις εφαρμογές που έχει το Apple store… πόσες καρτέλες θα ανοίξεις; Πόσες εφαρμογές μαζί; …μπορείς να κανεις browsing και να ακούς μουσική , να βλέπεις βίντεο και να παίζεις και παιχνίδια ταυτόχρονα;  Μάλλον όχι…

Θεωρω τα 8gb μια κίνηση που ακολουθεί τις υπόλοιπες πλατφόρμες απλά (αν εξαιρέσουμε εφαρμογές με editing videos κλπ που όμως θα είναι καλύτερα να το κανεις σε οθόνη 120hz πιστεύω).  Αντε και τα παιχνίδια καθώς ο M1 θα χρησιμοποιεί shared memory. 
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε προηγούμενα events η απλά έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια τη RAM και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αναφέρεται καν στο προϊόν! 

Αν δεν είχα το 4 και είχα πχ ένα παλιότερο ipad …θα προτιμούσα αυτή τη στιγμή iPad Pro 11 ή iPad 4… αν βέβαια η τιμή ήταν στα 650 (τιμή του 4 επίσημα τώρα)… φυσικά το iPad 5 θα ήταν εξαιρετική επιλογή (με πληκτρολόγιο και pencil στην ίδια τιμή με pro) και είσαι έτοιμος για business!

8 ώρες πριν, gizaha είπε

Στο insomnia είσαι, φυσικά και όχι, αλλά όλως τυχαίως εχθές βράδυ το σετάραμε δύο άτομα για ώρες οπότε δυστυχώς έχουμε φρέσκια εμπεριστατωμένη άποψη.

Λεπτό αλουμίνιο: Δεν μπορείς να καταλάβεις το πάχος του αλουμινίου όταν το κρατάς, σε καμιά περίπτωση.

Τριγμοί: Όχι, δεν ακούσαμε τίποτα (2 άτομα το τεστάραμε).

Ελαφριά πίεση πίσω προκαλεί παραμόρφωση στην οθόνη: Δεν το δοκίμασα, αλλά σε ποια μη-apple συσκευή ξαναέγινε αυτό το τεστ και πόσοι έφεραν άποψη επί του θέματος τότε;

Μπορείτε να νιώσετε την μπαταρία κρατώντας το: Δεν μπορείς με κανένα τρόπο να "νιώσεις" τη μπαταρία πίσω από το αλουμίνιο, είναι κοινή λογική. Όποιος διαφωνεί εύκολα βάζω μαζί του ένα στοίχημα, με βίντεο και δημοσίευση.

Κάνουν θόρυβο όταν τα κρατάς: Το ξανάπαμε, όχι, δεν ακούγεται τίποτα. Άλλες μη-apple συσκευές όμως κάνουν αλλά δεν πήρε θέση κανένας εκεί.

Θόρυβοι από απαλά χτυπήματα της συσκευής: Ισχύει το από πάνω.

"η αίσθηση που αφήνει το νέο iPad Air είναι μίας συσκευής με χαμηλή ποιότητα κατασκευής" δεν στηρίζεται πουθενά.

"υπάρχει μία σημαντική διαφορά στο πίσω μέρος της συσκευής, με το αλουμινένιο περίβλημα να είναι τόσο λεπτό" δεν το ξέρεις

"που να επιτρέπει όπως ισχυρίζονται μερικοί ότι μπορούν να νιώσουν το εσωτερικό της συσκευής" γιώτα γιώτα ζωή και κότα.

Τυχαίνει να γνωρίζω το ipad air 2020 και στο 2022 δεν πρόσεξα διαφορές με πρώτη ματιά, μου φάνηκαν σχεδόν ίδια. Αν τα ψειρίσεις σίγουρα έχουν διαφορές, αλλά δεν είναι τόσο τραβηγμένα όπως τα λέει η σελίδα με το dead link. Μάλλον δυσφήμηση-διαφήμηση είναι.

Δυστυχώς, το κλασσικό πρόβλημα του 2022 ξανά: Υποκρισία. Πολλοί έχουν γνώσεις κι απόψεις αλλά τις χρησιμοποιούν biased μόνο όπου τους συμφέρει.

Πχ wonder woman 84 είναι κακή ταινία για τους ΑΒΓ λόγους, αλλά αυτά τα ΑΒΓ κριτήρια δεν τα χρησιμοποιούν σε άλλες ταινίες.

Δεν είμαι apple fanboy, δεν έχω καμία συσκευή τους, αλλά είμαι αντικειμενικός.

Τα ακούω όσα λεα και συμφωνώ, απλα συνήθως οπου υπάρχει καπνός υπάρχει κι φωτιά. 

Περιμενω το 5αρι και εγώ κ έχω προβληματιστεί

Στις 24/3/2022 στις 6:43 ΜΜ, stavrosv1 είπε

Τα ακούω όσα λεα και συμφωνώ, απλα συνήθως οπου υπάρχει καπνός υπάρχει κι φωτιά. 

Περιμενω το 5αρι και εγώ κ έχω προβληματιστεί

Συμφωνώ απόλυτα αλλά άλλο καπνός και άλλο "πιάνω την πλάτη και νιώθω τη μπαταρία".

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, χαίρομαι που μπορώ να εκφέρω μια πρώτη άποψη, αφού πριν λίγες μέρες το αποκτήσαμε. Την έκδοση με τα 64GB συγκεκριμένα. Πριν ξεκινήσω, να πω ότι η προηγούμενη εμπειρία μου από Apple προϊόντα ήταν το iMac (2013) το οποίο βγήκε εκτός μετά από μια θεαματική κλωτσιά που θα ζήλευε και ο Μπρους Λι της τρίχρονης (τότε) κόρης μου μετά από 4 χρόνια πιστής υπηρεσίας στα χέρια μου (κλαψ!!).

Σε θέμα ποιότητας απλά σκίζει! Δεν έχω παρατηρήσει τίποτα απ'όσα αναφέρει το άρθρο. Έχει το Μ1 chip που βάζει κάτω πολλούς επεξεργαστές σταθερών και φορητών υπολογιστών! Έχει βγει το Μ2 με 20% καλύτερη απόδοση. Ε και; Την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο που κάνω - σε ερασιτεχνική βάση - μου την κάνει απίστευτα γρήγορα,έτριβα τα μάτια μου! Δεν το συζητώ για παιχνίδια, "σηκώνει" οτιδήποτε του βάλω! Και η γενικότερη αίσθηση του ipados πολύ "φίνα", όπως ακριβώς, παλιότερα, του MacOs. Ένα θέμα, το έχω, με την χωρητικότητα, που έκανα τσιγκουνιές, αλλά το έλυσα με έναν εξωτερικό σκληρό και την παλιά μου συνδρομή στο iCloud που δεν σταμάτησα ποτέ. Από πλευράς ποιότητας, το μόνο που "δείχνει" ψεύτικο είναι το βάρος του, για τόσο ισχυρό μηχανηματάκι!

Τώρα, μια τελευταία επιφύλαξη κρατάω για το Apple pencil 2 που θα παραλάβω αύριο. Είμαι λίγο "κουμπωμένος" γιατί δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία στο γεγονός ότι πρόκειται για μια οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Πολλοί το επισημαίνουν στο YouTube. Ελπίζω να μην καθυστερεί αισθητά στο γράψιμο ή στην σχεδίαση. Τουλάχιστον σε βαθμό που να το κάνει δυσλειτουργικό. Θα το μάθω αύριο και θα επανέλθω.

Οι κάμερες δεν είναι οι καλύτερες εκεί έξω, αλλά δεν βασίζομαι στο τάμπλετ για αυτό. Οι βιντεοκλήσεις μια χαρά ποιότητα έχουν!

Επεξ/σία από JonnyBoy

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δεύτερη ανάρτηση επί του θέματος. Με δεδομένο ότι το αγόρασα για την οικογένεια (αυτές το ζήτησαν). Αλλά η αλήθεια είναι ότι το χρησιμοποιώ και εγώ όταν το αφήνουν οι μικρές. Εγκατέστησα δύο προγράμματα για εμένα ως τώρα. Το Affinity photo 2 και το Skysafari 7 Pro. Πιο πολύ έχω χρησιμοποιήσει το δεύτερο και είμαι ευχαριστημένος. Παρατηρώ επίσης ότι σε μια ηλιόλουστη μέρα η οθόνη είναι αρκετά φωτεινή. Μου αρέσει επίσης η ρύθμιση της φωτεινότητας και των χρωμάτων σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Είναι αρκετά ξεκούραστη για τα μάτια η οθόνη. Είχα ένα θέμα, εντελώς "κουφό" με κάρτα SIM από την Vodafone! Ενώ την έβλεπε και μου ζητούσε κωδικό, δεν μου έδεινε δεδομένα ούτε με χειροκίνητες ρυθμίσεις APN! Έβαλα μετά Nova και δούλεψε αυτόματα! Το ίδιο με Cosmote φίλου που δοκίμασα! Το παράξενο είναι ότι η SIM της Vodafone δουλεύει σε άλλα τηλέφωνα! Ούτε από την Vodafone μου έδωσαν λύση. Πέραν αυτού δεν έχω κάτι να παραπονεθώ. Ο ήχος είναι ευχάριστος και αρκετά δυνατός για τόσο λεπτή συσκευή. Τώρα που έχω το δωρεάν τρίμηνο στο Apple music με κλασική μουσική και ροκ κομμάτια που τον έχω δοκιμάσει μια χαρά. Εντάξει, το μπάσο δεν κάνει τα τζάμια να τρίζουν αλλά δεν είναι ότι δεν το καταλαβαίνεις. Αρκετά καλό για να μην περνάει απαρατήρητο. Το pencil 2 μέχρι στιγμής το έχω χρησιμοποιήσει για να "πειράζω" φωτογραφίες. Αλλά τίποτα το σοβαρό. Πάντως μου αρέσει που το Nebo αναγνωρίζει τα ορνιθοσκαλίσματά μου στα ελληνικά. Γενικά συστήνω έντονα ένα iPad με επεξεργαστή της σειράς M. Είναι κανονικοί,ισχυρότατοι υπολογιστές, με την ευελιξία των tablets! Μπορείς να κάνεις τα πάντα! Απ'ότι βλέπω υποστηρίζει και Final Cut και Logic Pro. Αργότερα θα τα χρησιμοποιήσω και αυτά αναμφίβολα. Απλά ότι έργο τελειώνω κατευθείαν στο iCloud, αφού διάλεξα το 64GB μοντέλο. Αλλά εντάξει. Χαλαρά, χωρίς άγχος... Ζωγραφιές,χειρόγραφες σημειώσεις,υπογραφές κειμένων, πειράγματα σε φωτογραφίες, όλα αυτά και άλλα είναι δυνατά με την φόρμα των iPad και ένα pencil. Εγώ τώρα έτυχε να έχω και magic keyboard, αλλά με ένα Bluetooth πληκτρολόγιο και μια θήκη - stand το έκανες μάνι μάνι laptop! Και νομίζω ότι και με την σκέτη, WiFi έκδοση γίνεται δουλίτσα. Απλά τις κακομαθαίνω τις μικρές :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...