Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ράγισαν, μάλλον από διαστολή-συστολή και από την πολυχρόνια χρήση, τα πίσω φανάρια του αυτ/του, στο εξωτερικό τους "κάλυμμα" (τα φανάρια έχουν και ένα εξωτερικό κάλυμμα, αυτό ράγισε). Εβαλα από πάνω διαφανή ταινία συσκευασίας για να περιορίσω το πρόβλημα, και όσο δεν βρέχει φαίνονται όλα ΟΚ.
Θέλω να ρωτήσω, αν βάλω σκληρυντικό νυχιών εκεί που τελειώνει η ταινία, θα την κρατήσει καλύτερα; Ξέρει κανείς κανέναν άλλο τρόπο για το πρόβλγμα του ραγίσματος φαναριών, εκτός από το να βάλω άλλα φανάρια;

*το σκληρυντικό νυχιών κάνει για γρατζουνιές στα φτερά κλπ. Βάζεις τέτοιο, και σχεδόν εξαφανίζονται, και μπορείς μετά να το πλένεις κανονικά, και δεν φεύγει.

Επεξ/σία από Hrisantonis
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Hrisantonis είπε

Ράγισαν, μάλλον από διαστολή-συστολή και από την πολυχρόνια χρήση, τα πίσω φανάρια του αυτ/του, στο εξωτερικό τους "κάλυμμα" (τα φανάρια έχουν και ένα εξωτερικό κάλυμμα, αυτό ράγισε). Εβαλα από πάνω διαφανή ταινία συσκευασίας για να περιορίσω το πρόβλημα, και όσο δεν βρέχει φαίνονται όλα ΟΚ.
Θέλω να ρωτήσω, αν βάλω σκληρυντικό νυχιών εκεί που τελειώνει η ταινία, θα την κρατήσει καλύτερα; Ξέρει κανείς κανέναν άλλο τρόπο για το πρόβλγμα του ραγίσματος φαναριών, εκτός από το να βάλω άλλα φανάρια;

H ταινία θα καεί απο τον ήλιο .Εγω θα έβαζα ενα λεπτό στρώμα σιλικόνης να καλύπτει το ράγισμα.

Ολα αυτά είναι ημίμετρα βέβαια.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Hrisantonis είπε

*το σκληρυντικό νυχιών κάνει για γρατζουνιές στα φτερά κλπ. Βάζεις τέτοιο, και σχεδόν εξαφανίζονται, και μπορείς μετά να το πλένεις κανονικά, και δεν φεύγει.

Αν είναι σπάσιμο , χωρίς να λείπουν κομμάτια , βάλε υγρή κόλλα μοντελισμού , την περνάς από πάνω με το πινελάκι . Εναλλακτικά το ίδιο υλικό είναι το χλωροφόρμιο που χρησιμοποιούν στις κατασκευές φωτεινών επιγραφών . Θέλει λίγο και είναι φθηνό .

Δημοσ.

Εναλλακτικά μεμβράνη διάφανη αυτοκόλλητη η οποία έχει εξαιρετική αντοχή όπως πχ αυτή που χρησιμοποιούν για αλλαγή χρώματος στα αυτοκίνητα.

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξεις είναι η σωστή τοποθέτηση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hrisantonis είπε

Πολλές φορές μπορείς να βρεις το πλαστικό του Φαναρίου ως ανταλλακτικό. Ψάξε με το κωδικό ανταλλακτικού .

Δημοσ.

Η κόλλα μοντελισμού, θα απλωθεί με το πινέλο σε όλη την επιφάνεια του φαναριού; Και μετά; Αφού είναι κόλλα δεν θα τραβήξει σκόνη κλπ; 

Δημοσ.

Αν βάλεις την κόλλα μοντελισμού πάνω θέλει προσοχή, θα αφήσει σημάδι γιατί λιώνει το πλαστικό. Ιδανικά είναι για να κολλήσεις 2 κομμάτια στην ρωγμή.

Δημοσ.

οτιιιιιιιιιιιιι και να βαλεις με το καλυμερα θα φιγει + οτι θα εχεις θεμα με την διασπαση του φωτος.... ψαξε για μτεαχ φαναρια η καποια ιμιτασιον

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Hrisantonis είπε

Είναι παλιό το αυτ/το,  έλεγα να γλυτώσω το να αλλάξω φανάρι.

Πόσο παλιό;

Συνήθως στα παλιά με την προυπόθεση ότι δεν έχεις φτάσει την κατηγορία αντίκα, τα ανταλλακτικά είναι πάμφθηνα.

Να σου δώσω παράδειγμα.

Εχω ένα οπελ κόρσα πρώτης γενειάς τέλη 80. Τότε ο δεξής καθρέφτης θεωρούνταν εξτρά εξοπλισμός και έπρεπε να σκάσεις κάμποσα φράγκα για την εποχή για να το αποκτήσεις. Ε τσίμπησα και εγώ τώρα μετά απο 32 χρόνια έναν με 15 ευρώ και έκανα την δουλειά μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...