orestis_nkl Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα στους φίλους του Forum. Σήμερα εξαπατήθηκα από δικό μου λάθος ηλεκτρονικά. Είχα ανεβάσει μια αγγελία για ένα Lenovo Ideapad310 στα 300€. Ήταν ανεβασμένη και στο xe.gr. Μου στέλνει ένας λοιπόν και μου λέει ότι ενδιαφέρεται και να του στείλω τιμή, κατάσταση κλπ. Όλα κλασσικά μέχρι που είπαμε για ασφάλεια να χρησιμοποιήσουμε PayPal. Κάνω λογαριασμό κλπ και μου έρχεται email από την PayPal ότι θέλει ο εν συγκεκριμένος κύριος να μου περάσει τα λεφτά στο account μου και ότι έχει πληρώσει τα έξοδα γιατί από ότι κατάλαβα θα στο έστελνε εξωτερικό μετά. Όμως το PayPal mail ήταν ψεύτικο. Δεν το κατάλαβα μέχρι που έπρεπε να στείλω εγώ τα έξοδα και θα περνούσαμε αυτόματα μετά όλα τα λεφτά στον λογαριασμό μου. Πληρώνω τα έξοδα 150 ευρώ και πριν πείτε οτιδήποτε για την μαλακια μου αυτά τα έξοδα ήταν τέρμα αναλυτικά για μεταφορά του προϊόντος για τα έξοδα της διαφοράς του νομίσματος σε Αμερικανικό δολάριο κλπ. Όποτε και εγώ τα στέλνω σαν βλάκας που ήμουν. Μετά μου αναζητάει για άλλους λόγους 250. Εντωμεταξύ εγώ είχα επικοινωνία με τον αγοραστή όλη την ώρα. Πήγα να του κάνω κομπίνα να ψαρώσει ότι και καλά έχω μόνο 100 και να μου στείλει 150 για να τελειώσει η συναλλαγή και να του τα επιστρέψω με το που μου έρθουν τα λεφτά στα χέρια. Προφανώς δεν ψαρώσε με αυτό και του το πήγα για απάτη και αστυνομίες κλπ. Ούτε εκεί είδα αντίδραση και μου λέει ότι τον κλέβω και καπάκι στέλνει η «PayPal» να τα βάλω αλλιώς θα με ψάχνει η interpol και το fbi λες και δεν είχαν άλλη δουλειά να ψάχνουν εμένα για 150😂. Σκάω στα γέλια μέχρι που συνειδητοποιώ ότι πρέπει να πάω αστυνομία μην εξαπλωθεί και άλλο αυτό το θέμα. Ήταν όλα τέρμα πειστικά και μέχρι και εγώ που ξέρω από υπολογιστές δεν το κατάλαβα μέχρι το δεύτερο δόλωμα. Ευτυχώς είχα μιλήσει με την PayPal στο αρχικό email της εγγραφής μου και μου είπαν ότι ήταν ψεύτικο όλο αυτό. Επίσης ο τύπος μου τα πήρε μέσω του WorldRemit που με το που το κατάλαβα και επικοινώνησα με αυτούς τους είπα να το ακυρώσουν και λένε δεν έχουμε ευθύνη για απώλεια εξαπάτηση κλπ και ότι ο μόνος τρόπος είναι άμα δεχτεί ο συνέταιρος του εκεί που πήγαν τα λεφτά να μου τα επιστρέψει. Αυτός φυσικά αρνήθηκε και μου έλεγε ότι είναι καλός πελάτης ο συγκεκριμένος κύριος κλπ και του λέω δεν με νοιάζει θέλω επιστροφή. Από τότε με γράφει η εν λόγο εταιρία ο συνέταιρος τους και ο υποτιθέμενος αγοραστής. Τα λέω μην πέσει κανείς θύμα. Είναι Έλληνας αλλά ρωτάει άμα ξέρεις Αγγλικά γιατί επειδή μένει χρόνια στο εξωτερικό τον διευκολύνουν στο να μιλάει. Τώρα η σημαντική ερώτηση. Η αστυνομία μπορεί να βοηθήσει να λάβω πίσω τα λεφτά μου ή όχι. Είμαι 19 πάω 20 και πραγματικά επειδή ξέρω από υπολογιστές και τεχνολογία ντρέπομαι να πάω να κάνω όλη την διαδικασία άμα δεν μου αποφέρει εμένα την επιστροφή των χρημάτων μου.
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Επεσες θύμα του πιο παλιού κόλπου.Πήγαινε αστυνομία αλλά μην ελπίζεις και πολλά. Απορώ .........
micos000 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Εσύ μπορεί να ξέρεις από τεχνολογία αλλά αυτοί ξέρουν καλύτερα από εξαπάτηση. Δεν αναρωτήθηκες πως είναι δυνατόν ένας από Αμερική να πάρει μεταχειρισμένο λάπτοπ από Ελλάδα και να πληρώσει επιπλέον την μισή του αξία στα μεταφορικά; Εκεί στην τιμή που εμείς παίρνουμε τα μεταχειρισμένα, αυτοί παίρνουν τα καινούργια. Στο BHPhotoVideo βρίσκεις lenovo i3 11th / Gen 8GB / 256 m2 στα 350$ με δωρεάν μεταφορικά εντός ΗΠΑ (στο Ελλάντα 442€) και θα πάρει μεταχειρισμένο i3 6th Gen με 450€ ;;; Θεωρώ ότι θα πάει Αμερική επειδή είπες για δολάριο. Πάντως μην περιμένεις να πάρεις πίσω λεφτά. 2
orestis_nkl Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Επεσες θύμα του πιο παλιού κόλπου.Πήγαινε αστυνομία αλλά μην ελπίζεις και πολλά. Απορώ ......... Ναι το έψαξα μετά δυστυχώς 13 λεπτά πριν, micos000 είπε Εσύ μπορεί να ξέρεις από τεχνολογία αλλά αυτοί ξέρουν καλύτερα από εξαπάτηση. Δεν αναρωτήθηκες πως είναι δυνατόν ένας από Αμερική να πάρει μεταχειρισμένο λάπτοπ από Ελλάδα και να πληρώσει επιπλέον την μισή του αξία στα μεταφορικά; Εκεί στην τιμή που εμείς παίρνουμε τα μεταχειρισμένα, αυτοί παίρνουν τα καινούργια. Στο BHPhotoVideo βρίσκεις lenovo i3 11th / Gen 8GB / 256 m2 στα 350$ με δωρεάν μεταφορικά εντός ΗΠΑ (στο Ελλάντα 442€) και θα πάρει μεταχειρισμένο i3 6th Gen με 450€ ;;; Θεωρώ ότι θα πάει Αμερική επειδή είπες για δολάριο. Πάντως μην περιμένεις να πάρεις πίσω λεφτά. Δυστυχώς έκανα μλκια γιατί δεν ήξερα από PayPal καθόλου και ήμουν εύκολος στόχος. Προφανώς κάτι δεν μου κολλούσε αλλά δεν εμπιστεύτηκα το ένστικτο και την πάτησα κανονικότατα
NikosKallithea Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 20 λεπτά πριν, orestis_nkl είπε Ναι το έψαξα μετά δυστυχώς Δυστυχώς έκανα μλκια γιατί δεν ήξερα από PayPal καθόλου και ήμουν εύκολος στόχος. Προφανώς κάτι δεν μου κολλούσε αλλά δεν εμπιστεύτηκα το ένστικτο και την πάτησα κανονικότατα Αυτο που σου είπαν παραπάνω, οτι δηλαδή κάποιος αμερικανος θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένο λάπτοπ απο εναν Έλληνα το προσπεράσεις
orestis_nkl Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Αυτο που σου είπαν παραπάνω, οτι δηλαδή κάποιος αμερικανος θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένο λάπτοπ απο εναν Έλληνα το προσπεράσεις Όχι απλώς αυτός από ότι φαίνεται είναι Έλληνας εδώ στην Ελλάδα απλώς συνεργάζεται με κάποιον άλλον από εξωτερικό για αυτό δεν ασχολήθηκα με αυτό συγκεκριμένα
NikosKallithea Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Από ότι διαπιστώνω οτι και να λέμε καποιοι οχι μονο δεν ακούν αλλα πείθουν και τους εαυτούς τους οτι όλα καλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις