GodzillaCover Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, μόλις χθες έφαγα έναν καθρέφτη οδηγώντας αμάξι που δεν είναι δικό μου. Δόξα τω θεω, υπάρχει απλώς μια ανεπαίσθητη κόκκινη γραμμή, που ήταν το χρώμα του άλλου αυτοκινήτου, τελείως επιφανειακή (δε σκαλώνει το νύχι) και τίποτα παραπάνω. Κοίταξα όμως τον άλλον καθρέφτη μου και είδα ότι οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου τον έχουν γρατσουνίσει κάποια στιγμή στο παρελθόν. Κάποιες από τις γρατσουνιές είναι τελείως επιφανειακές, κάποιες μέτριες. Λέω λοιπόν επι τη ευκαιρία να πάρω μια αλοιφή γρατσουνιών να βγάλω και αυτές, σαν ευχαριστώ που μου δανείζουν το αμάξι… Υπάρχουν πιθανότητες να βγουν; Επίσης κινδυνεύει να χαλάσει το χρώμα; Χρυσό είναι, αν έχει σημασία. Εχουμε επίσης άλλα δυο αυτοκίνητα στην οικογένεια. Το ένα έχει δυο γδαρσίματα, το άλλο άπειρες επιφανειακές γρατσουνιές κι ενα γδάρσιμο. Να υποθέσω τα γδαρσίματα δε θα βγουν, αλλά οι επιφανειακές γρατσουνιές υπάρχει καμία ελπίδα (μαύρο είναι το χρώμα); Είχα δοκιμάσει στο παρελθόν με αλοιφή από τα Jumbo και δεν έγινε τίποτα. Τώρα πήρα από το Praktiker την turtlewax. Έχει κανεις εμπειρία με αυτήν; Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2022 από GodzillaCover Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Για το άλλο αυτοκίνητο τι ενέργειες έκανες? Ή απλά έφυγες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, GodzillaCover είπε Καλησπέρα, μόλις χθες έφαγα έναν καθρέφτη οδηγώντας αμάξι που δεν είναι δικό μου. Δόξα τω θεω, υπάρχει απλώς μια ανεπαίσθητη κόκκινη γραμμή, που ήταν το χρώμα του άλλου αυτοκινήτου, τελείως επιφανειακή (δε σκαλώνει το νύχι) και τίποτα παραπάνω. Κοίταξα όμως τον άλλον καθρέφτη μου και είδα ότι οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου τον έχουν γρατσουνίσει κάποια στιγμή στο παρελθόν. Κάποιες από τις γρατσουνιές είναι τελείως επιφανειακές, κάποιες μέτριες. Λέω λοιπόν επι τη ευκαιρία να πάρω μια αλοιφή γρατσουνιών να βγάλω και αυτές, σαν ευχαριστώ που μου δανείζουν το αμάξι… Υπάρχουν πιθανότητες να βγουν; Επίσης κινδυνεύει να χαλάσει το χρώμα; Χρυσό είναι, αν έχει σημασία. Εχουμε επίσης άλλα δυο αυτοκίνητα στην οικογένεια. Το ένα έχει δυο γδαρσίματα, το άλλο άπειρες επιφανειακές γρατσουνιές κι ενα γδάρσιμο. Να υποθέσω τα γδαρσίματα δε θα βγουν, αλλά οι επιφανειακές γρατσουνιές υπάρχει καμία ελπίδα (μαύρο είναι το χρώμα); Είχα δοκιμάσει στο παρελθόν με αλοιφή από τα Jumbo και δεν έγινε τίποτα. Τώρα πήρα από το Praktiker την turtlewax. Έχει κανεις εμπειρία με αυτήν; Αλοιφή 3Μ.Κανει δουλειά. Αλοιφές τυπου turtle wax ειναι μονο για γυάλισμα, την άλλη του jumbo δεν την σχολιαζω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 11 λεπτά πριν, Nabuko είπε Για το άλλο αυτοκίνητο τι ενέργειες έκανες? Ή απλά έφυγες? Θα του βάλει αλοιφή...😅 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GodzillaCover Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Nabuko είπε Για το άλλο αυτοκίνητο τι ενέργειες έκανες? Ή απλά έφυγες? Αρχικά πήγα και άφησα το αυτοκίνητό μου σε ένα πάρκινγκ που ήταν λίγο παραδίπλα και επέστρεψα να δω εάν χρειαστεί να αφήσω σημείωμα. Ο καθρέφτης είχε φύγει από τη θέση του και φοβήθηκα ότι είχε σπάσει, αλλά τον έβαλα κανονικά (δεν είχε σπάσει) και δεν είδα καμία ζημιά. Τώρα ίσως να υπήρχε κάποια ακόμη πιο ανεπαίσθητη γρατζουνιά από τη δικιά μου, αλλά κοιτώντας με προσοχή δεν είδα καμία. Να σημειωθεί ότι ήταν παράνομα σταθμευμένος (οπότε θα ήταν 50-50 η υπαιτιότητα). 9 λεπτά πριν, jmmys είπε Αλοιφή 3Μ.Κανει δουλειά. Αλοιφές τυπου turtle wax ειναι μονο για γυάλισμα, την άλλη του jumbo δεν την σχολιαζω Πού θα την βρω όμως; Και πόσο στοιχίζει; Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2022 από GodzillaCover Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 6 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Να σημειωθεί ότι ήταν παράνομα σταθμευμένος (οπότε θα ήταν 50-50 η υπαιτιότητα). Οχι,μπορείς να φωνάξεις τροχαία να του κόψει κλήση για το ότι είναι παράνομα παρκαρισμένος αλλά αν φταις εσύ τότε 100% δικιά σου υπαιτιότητα. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GodzillaCover Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Οχι,μπορείς να φωνάξεις τροχαία να του κόψει κλήση για το ότι είναι παράνομα παρκαρισμένος αλλά αν φταις εσύ τότε 100% δικιά σου υπαιτιότητα. Πάντως σε γνωστό που κοπάνησε παράνομα σταθμευμένο μηχανάκι (δε χώραγε να περάσει) βγήκε 50-50. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2022 από GodzillaCover Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Πάντως σε γνωστό που κοπάνησε παράνομα σταθμευμένο μηχανάκι (δε χώραγε να περάσει) βγήκε 50-50. τυχερός ήταν ο γνωστός σου . Πάντως προβλεπέ , κόβεται κλήση για το παράνομο και πληρώνει όλη τη ζημιά ο υπαίτιος 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 19 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Πού θα την βρω όμως; Και πόσο στοιχίζει; Google, skroutz. 15-20 ευρώ κοστίζει, υπάρχει και κιτ με σφουγγαράκια, καπου στα 30 ευρώ. Εννοείται ότι μιλάμε για επιφανειακες γρατζουνιές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Αν στην γρατζουνια "πιανει" το νυχι μας δεν γινεται τιποτα με αλοιφες. Αν οχι μια προσπαθεια με αλοιφες ισως αποδωσει . 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 13 ώρες πριν, GodzillaCover είπε Καλησπέρα, μόλις χθες έφαγα έναν καθρέφτη οδηγώντας αμάξι που δεν είναι δικό μου. Δόξα τω θεω, υπάρχει απλώς μια ανεπαίσθητη κόκκινη γραμμή, που ήταν το χρώμα του άλλου αυτοκινήτου, τελείως επιφανειακή (δε σκαλώνει το νύχι) και τίποτα παραπάνω. Κοίταξα όμως τον άλλον καθρέφτη μου και είδα ότι οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου τον έχουν γρατσουνίσει κάποια στιγμή στο παρελθόν. Κάποιες από τις γρατσουνιές είναι τελείως επιφανειακές, κάποιες μέτριες. Λέω λοιπόν επι τη ευκαιρία να πάρω μια αλοιφή γρατσουνιών να βγάλω και αυτές, σαν ευχαριστώ που μου δανείζουν το αμάξι… Υπάρχουν πιθανότητες να βγουν; Επίσης κινδυνεύει να χαλάσει το χρώμα; Χρυσό είναι, αν έχει σημασία. Εχουμε επίσης άλλα δυο αυτοκίνητα στην οικογένεια. Το ένα έχει δυο γδαρσίματα, το άλλο άπειρες επιφανειακές γρατσουνιές κι ενα γδάρσιμο. Να υποθέσω τα γδαρσίματα δε θα βγουν, αλλά οι επιφανειακές γρατσουνιές υπάρχει καμία ελπίδα (μαύρο είναι το χρώμα); Είχα δοκιμάσει στο παρελθόν με αλοιφή από τα Jumbo και δεν έγινε τίποτα. Τώρα πήρα από το Praktiker την turtlewax. Έχει κανεις εμπειρία με αυτήν; Ναι , κάνουν δουλειά οι αλοιφές , αναλόγως ζημίας , όχι όλες οι αλοιφές και φυσικά δεν κάνουν θαύματα . Πάντα σε σκιά και όχι κάτω από ήλιο . Οι επαναλήψεις επιβάλλονται για δύο έως τρείς φορές με ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα . Στο μαύρο πιο δύσκολα , αφού η διαφορά θα είναι πιο έντονη μεταξύ των μερών που γυαλίστηκαν σε σχέση με το υπόλοιπο . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GodzillaCover Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Λοιπόν update, οι τελείως επιφανειακές γρατσουνιές εξαφανίστηκαν από το χρυσό αμάξι με την turtlewax. Το κόκκινο χρωμα έφυγε με προσοχή με scotch brite. Μενει να δω τι θα κάνει στο μαύρο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 22 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε Λοιπόν update, οι τελείως επιφανειακές γρατσουνιές εξαφανίστηκαν από το χρυσό αμάξι με την turtlewax. Το κόκκινο χρωμα έφυγε με προσοχή με scotch brite. Μενει να δω τι θα κάνει στο μαύρο. Κάποιες φαινομενικές γρατζουνιές , πολλές φορές είναι κατάλοιπα από επαφή με πλαστικό πχ προφυλακτήρας ας πούμε . Η πρώτη δοκιμή που θα αποκαλύψει τι συμβαίνει είναι ένα μωρομαντηλο , όπου πολλές φορές είναι και το μόνο που θα χρειαστεί . Πάντα με επαναλήψεις . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MauroPaltoudias Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 22 ώρες πριν, liakjim είπε Θα του βάλει αλοιφή...😅 Κηραλοιφή του Βελόπουλου μάγκες, κάνει δουλίτσα 😂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Στις 22/3/2022 στις 8:52 ΜΜ, GodzillaCover είπε Να σημειωθεί ότι ήταν παράνομα σταθμευμένος (οπότε θα ήταν 50-50 η υπαιτιότητα). Ξέρω ότι δεν προσθέτω τίποτα στο βασικό ερώτημα του νήματος. Εσύ ξέρεις ότι αυτό που λες είναι η δική σου (βολική) ερμηνεία/δικαιολογία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα