teo02 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Στο σπίτι έχω vdsl και έχω 3 πρίζες : 1η κεντρική κλειδώνει 22-23 mbps 2η δωματίου :18 mbps 3η δωαμτιου:28 mbps με dsl max downstream 37 mbps θέλω να τις απόσυνδέσω όλες και να έχω την κεντρική του σαλονιου που να πηγανει όλο το σήμα εκεί γτ έχω και τον υπολογιστή με καλώδιο ethernet.χθες αποσυνδεσα την 2η και 3η αλλά η ταχυτητα έπεσα στα 15 mbps στο σαλόνι και τα έβαλα έτσι όπως τα είχε ο ηλεκτρολόγος εδώ οι φωτογραφίες πως είναι οι πριζες : https://ibb.co/1Xnn0Yr https://ibb.co/pjtn9v6 Και η 3η πριζα είναι ακριβώς σαν την πρώτη... Εχω δει τον οδηγός της cyta που βάζει ο @poulinos προσπάθησα αλλά στην πραξη δεν μπόρεσα αν μπορουσα να παρω κάπως 37 mbps θα ήταν τέλεια γτ στο σπίτι έχουμε παρα πολλες συσκευες... Όταν είχα αναβάθμισει από adsl σε vdsl είχε έρθει ο τεχνικός του ΟΤΕ και μέτρησε τον κατανεμητη έξω 37 mbps με έβαλε το ρουτερ και εφυγε.. Απ'τον κατανεμητη βγαίνει 2 καλώδια πρασινο-πορτοκαλι Οποία βοήθεια είναι αποδεκτή από άτομα που ξέρουν :)
jkoukos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Από τις 2 φωτογραφίες βγαίνει το συμπέρασμα ότι η 2η πρίζα είναι η κεντρική, ειδικά όταν αναφέρεις ότι και η 3η είναι ίδια με την πρώτη, δηλαδή έχει ένα μόνο καλώδιο. Εν τούτοις η 2η θα έπρεπε να έχει 3 καλώδια. Ένα που έρχεται από τον κατανεμητή και άλλα 2 προς τις αντίστοιχες πρίζες ή τουλάχιστον 2, με το δεύτερο να πηγαίνει σε σειρά, αλλά τότε η μία από αυτές θα είχε 2 καλώδια. Επίσης η 1η χρησιμοποιεί εκτός του μπλε ζεύγους και το πορτοκαλί ενώ στην 2η και στα 2 καλώδια το πράσινο. Συμπέρασμα, ότι η κεντρική είναι σε άλλο σημείο και αν δεν υπάρχει πρίζα θα είναι σε κουτί διακλάδωσης (ροζέτα) μέσα στο τοίχο. Και στις 2 πρίζες το σήμα έρχεται με το μπλε ζεύγος που τερματίζει στις 2 μεσαίες επαφές (2-3).
teo02 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 15 λεπτά πριν, jkoukos είπε Από τις 2 φωτογραφίες βγαίνει το συμπέρασμα ότι η 2η πρίζα είναι η κεντρική, ειδικά όταν αναφέρεις ότι και η 3η είναι ίδια με την πρώτη, δηλαδή έχει ένα μόνο καλώδιο. Εν τούτοις η 2η θα έπρεπε να έχει 3 καλώδια. Ένα που έρχεται από τον κατανεμητή και άλλα 2 προς τις αντίστοιχες πρίζες ή τουλάχιστον 2, με το δεύτερο να πηγαίνει σε σειρά, αλλά τότε η μία από αυτές θα είχε 2 καλώδια. Επίσης η 1η χρησιμοποιεί εκτός του μπλε ζεύγους και το πορτοκαλί ενώ στην 2η και στα 2 καλώδια το πράσινο. Συμπέρασμα, ότι η κεντρική είναι σε άλλο σημείο και αν δεν υπάρχει πρίζα θα είναι σε κουτί διακλάδωσης (ροζέτα) μέσα στο τοίχο. Και στις 2 πρίζες το σήμα έρχεται με το μπλε ζεύγος που τερματίζει στις 2 μεσαίες επαφές (2-3). Και εγώ αυτό κατάλαβα για ότι η δεύτερη είναι η κεντρική που είναι στο δωμάτιο..δεν υπάρχει πρίζα άλλη μόνο η τρεις αυτές ειναι Επίσης όπως λες και εσύ το μπλε-μπλε άσπρο κατάλαβα τι είναι για το ίντερνετ το πράσινο και πορτοκαλί δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι
jkoukos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Το πορτοκαλί ή το πράσινο δεν χρησιμοποιείται, αλλά μπορεί μέσω αυτών να γίνει χρήση μόνο της τηλεφωνίας (από τον Router) και να μην χρειάζονται παραλληλισμοί όπως σωστά αναφέρει ο οδηγός της Cyta. Αλλά πρέπει να ξεκαθαρισθεί πως έρχεται το σήμα και σε ποιο σημείο γίνεται η σύνδεση όλων των καλωδίων, σιότι φαίνεται ότι δεν γίνεται στις 2 πρίζες και ούτε στην 3η για την οποία δεν έχουμε εικόνα και εικάζουμε από αυτά που ανέφερες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα