Fanistop Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα, είμαι σε αναζήτηση σετ για αναβάθμιση του υπολογιστή μου, θελω να παρω Μητρική, Επεξεργαστή και Μνήμες. Η χρήση που κάνω είναι Gaming, Video editing και Photoshop / Lightroom. Εχω τα παρακάτω πράγματα που θα κρατήσω. CASE: NZXT S340 GPU: SAPPHIRE RX580 NITRO 8GB SSD: EVO 860 500GB (Σε λίγους μήνες θα μπεί και ένας M.2.) COOLER: COOLERMASTER EVO 212 (Αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον καινούργιο επεξεργαστή) PSU: Seasonic Focus Plus 750W Platinum Μένουν ενας FX 8320 Με μια Krait 970 και 16GB 1600Mhz που ίσως πουληθούν ή ίσως δωθούν σε οικογενιακό πρόσωπο. Με μια γρήγορη ματιά χωρίς να το ψάξω παρα πολύ εχω δει τα πράγματα στην φώτο, απ'οτι ειδα benchmark με Ryzen αντιστοιχού κόστους ο Intel βγαζει λίγα παραπάνω fps. Έχετε να προτείνετε κάτι; θα αλλάζατε κάτι; ευχαριστώ.
JDROGAS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δεν μας αναφερεις χρηματα (μπατζετ). Παρολα αυτα εαν δωσεις 50 ευρω ακομα μπορεις να παρεις την 12η γενια της ιντελ. Ειναι αρκετα μεγαλες οι διαφορες αναμεσα τους και ειναι κριμα να επενδυσεις χρηματα και να εισαι ηδη δυο γενιες πισω πηγαινοντας για τριτη. Δες εδω τις διαφορες. https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-i5-12400f-vs-intel-core-i5-10400f Εαν σε παιρνει λοιπον οικονομικα πας εδω https://www.skroutz.gr/s/33328420/Intel-Core-i5-12400F-2-5GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-1700-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html Μητρικη σε Β660 https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?keyphrase=b660&o=b660+motherboard&order_by=pricevat&order_dir=asc Μνημες παραμενουν. 3
nickol-us Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Μην κοιτάς μόνο τα fps. Εφόσον κάνεις χρήση video editing-photoshop τότε ίσως αξίζει να δεις σοβαρά την 12η γενιά, είτε τον 11400f για λίγα παραπάνω χρήματα είτε να δεις εναλλακτική σε ryzen. Σε amd θα βρεις πολλές οικονομικές επιλογές σε μητρικές αλλά θα δυσκολευτείς να βρεις cpu. Αν σε ενδιαφέρει το μεταχειρισμένο, εφάμιλλος του 10400f είναι ο 3600 ή μπορείς να περιμένεις σε λίγο καιρό την ανακυκλοφορία της σειράς 5000 όπου θα φέρει και κάποιους οικονομικούς Εφόσον επιμείνεις στη λύση με τον 10400f(ή 11400f) η οποία είναι πραγματικά αρκετά οικονομική σε σενάριο που ψ'αχνεις να γλιτώσεις λεφτά τότε μπορείς να δεις και μια οικονομική b560 ή να πας στην tomahawk στα ίδια λεφτά με την a pro αλλά πολύ καλύτερη H ψύκτρα σου κάνει για όλα τα παραπάνω σενάρια αρκεί να έχεις(κρατήσει;) τα ανάλογα brackets 2
hln3 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 8 ώρες πριν, Fanistop είπε Καλησπέρα, είμαι σε αναζήτηση σετ για αναβάθμιση του υπολογιστή μου, θελω να παρω Μητρική, Επεξεργαστή και Μνήμες. Η χρήση που κάνω είναι Gaming, Video editing και Photoshop / Lightroom. Εχω τα παρακάτω πράγματα που θα κρατήσω. CASE: NZXT S340 GPU: SAPPHIRE RX580 NITRO 8GB SSD: EVO 860 500GB (Σε λίγους μήνες θα μπεί και ένας M.2.) COOLER: COOLERMASTER EVO 212 (Αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον καινούργιο επεξεργαστή) PSU: Seasonic Focus Plus 750W Platinum Μένουν ενας FX 8320 Με μια Krait 970 και 16GB 1600Mhz που ίσως πουληθούν ή ίσως δωθούν σε οικογενιακό πρόσωπο. Με μια γρήγορη ματιά χωρίς να το ψάξω παρα πολύ εχω δει τα πράγματα στην φώτο, απ'οτι ειδα benchmark με Ryzen αντιστοιχού κόστους ο Intel βγαζει λίγα παραπάνω fps. Έχετε να προτείνετε κάτι; θα αλλάζατε κάτι; ευχαριστώ. Μια χαρά είσαι!
Fanistop Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Το μπάτζετ ειναι εκει γύρω στα 280 - 300€. Απ'οτι βλέπω όντως συμφέρει καλύτερα 11400F γιατι βγαινει περιπου στα ιδια χρήματα, τώρα για 12400F εκτός του επεξεργαστή που εντάξει δεν ειναι πολύ μεγάλη η διαφορά τιμής, απ'οτι βλέπω για μια ATX βγαίνει γυρω στο 100άρικο παραπάνω οπότε το συνολικό μπάτζετ ξεφευγεί κατά 150 περίπου. νομίζω θα παω για ιδιες μνήμες με 11400F και την tomahawk που ανέφερε ο nickol-us τώρα όσο για την ψύκτρα έχω αρκετά χρόνια που την έχω πάρει και δεν νομίζω να έχω bracket για 1200. Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2022 από Fanistop
Aten-Ra Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 40 λεπτά πριν, Fanistop είπε Το μπάτζετ ειναι εκει γύρω στα 280 - 300€. Απ'οτι βλέπω όντως συμφέρει καλύτερα 11400F γιατι βγαινει περιπου στα ιδια χρήματα, τώρα για 12400F εκτός του επεξεργαστή που εντάξει δεν ειναι πολύ μεγάλη η διαφορά τιμής, απ'οτι βλέπω για μια ATX βγαίνει γυρω στο 100άρικο παραπάνω οπότε το συνολικό μπάτζετ ξεφευγεί κατά 150 περίπου. νομίζω θα παω για ιδιες μνήμες με 11400F και την tomahawk που ανέφερε ο nickol-us τώρα όσο για την ψύκτρα έχω αρκετά χρόνια που την έχω πάρει και δεν νομίζω να έχω bracket για 1200. 50 ευρώ παραπάνω είναι η MSI Pro B660-A από την Ζ490-Α Pro Και 40 ευρώ διαφορά ο 12400F από τον 11400F Αν δεν σου φτάνει το budget για τον 12400F τότε καλύτερα πάρε Core i3 12100F με B660 αντί του 11400F, σε Video editing η διαφορά με τον 11400F δεν είναι μεγάλη αλλά σε Photoshop είναι ταχύτερος ο 12100F. Όταν μπορέσεις κάνεις μια αναβάθμιση σε Raptor Lake Core i5/7.
3DJIN Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 και μην ξεχνατε τον 5600Χ στα 220ε οπου υπαρχει τεραστια ποικιλια σε μητρικες. 1
hln3 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, Fanistop είπε Το μπάτζετ ειναι εκει γύρω στα 280 - 300€. Απ'οτι βλέπω όντως συμφέρει καλύτερα 11400F γιατι βγαινει περιπου στα ιδια χρήματα, τώρα για 12400F εκτός του επεξεργαστή που εντάξει δεν ειναι πολύ μεγάλη η διαφορά τιμής, απ'οτι βλέπω για μια ATX βγαίνει γυρω στο 100άρικο παραπάνω οπότε το συνολικό μπάτζετ ξεφευγεί κατά 150 περίπου. νομίζω θα παω για ιδιες μνήμες με 11400F και την tomahawk που ανέφερε ο nickol-us τώρα όσο για την ψύκτρα έχω αρκετά χρόνια που την έχω πάρει και δεν νομίζω να έχω bracket για 1200. Ναι αλλά με 11400f δεν θα πάρεις τόσο τούμπανο motherboard. Κερδίζεις λιγο καλύτερο perf και pcie 4.0 (που δεν το χρειάζεσαι όμως), ενώ ο 10400f είναι υπεραρκετός.
nickol-us Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 36 λεπτά πριν, hln3 είπε Ναι αλλά με 11400f δεν θα πάρεις τόσο τούμπανο motherboard. Κερδίζεις λιγο καλύτερο perf και pcie 4.0 (που δεν το χρειάζεσαι όμως), ενώ ο 10400f είναι υπεραρκετός. Βασικά με τον 11400, την tomahawk + μνήμες είναι εντός budget(οριακά). Ωστόσο λες " Κερδίζεις λιγο καλύτερο perf και pcie 4.0 (που δεν το χρειάζεσαι όμως), ενώ ο 10400f είναι υπεραρκετός." αφού μπορεί εντός budget γιατί όχι; Σε games μπορεί να μην δει διαφορά αλλά δεν ασχολείται μόνο με games, θα δει σίγουρα διαφορά σε video editing και photoshop. Από την άλλη, τι να το κάνεις το τούμπανο mothreboard αν δεν έχει καλό επεξεργαστή επάνω; Μήπως κάποια στιγμή γίνει αναβάθμιση; Και μέχρι τότε; Δεν είναι κακό να υπάρχει σαν option η αναβάθμιση αλλά σε περιορισμένα budget (θεωρώ) καλύτερα να κοιτάμε μέγιστο performance και οχι future proof. Φυσικά οι απόψεις είναι για να εκφράζονται και κάθε ένας απο εμάς έχει διαφορετική οπτική. Spoiler Φυσικά όλα τα παραπάνω σε ήπιο τόνο καθώς οι "αντιπαραθέσεις" εύκολα μπορούν να παρεξηγηθούν στον γραπτό λόγο 1
hln3 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 22 λεπτά πριν, nickol-us είπε Βασικά με τον 11400, την tomahawk + μνήμες είναι εντός budget(οριακά). Ωστόσο λες " Κερδίζεις λιγο καλύτερο perf και pcie 4.0 (που δεν το χρειάζεσαι όμως), ενώ ο 10400f είναι υπεραρκετός." αφού μπορεί εντός budget γιατί όχι; Σε games μπορεί να μην δει διαφορά αλλά δεν ασχολείται μόνο με games, θα δει σίγουρα διαφορά σε video editing και photoshop. Από την άλλη, τι να το κάνεις το τούμπανο mothreboard αν δεν έχει καλό επεξεργαστή επάνω; Μήπως κάποια στιγμή γίνει αναβάθμιση; Και μέχρι τότε; Δεν είναι κακό να υπάρχει σαν option η αναβάθμιση αλλά σε περιορισμένα budget (θεωρώ) καλύτερα να κοιτάμε μέγιστο performance και οχι future proof. Φυσικά οι απόψεις είναι για να εκφράζονται και κάθε ένας απο εμάς έχει διαφορετική οπτική. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Φυσικά όλα τα παραπάνω σε ήπιο τόνο καθώς οι "αντιπαραθέσεις" εύκολα μπορούν να παρεξηγηθούν στον γραπτό λόγο Απλά καθώς μιλάμε για άνθρωπο που ακόμη τρέχει FX, λογικά θα θέλει να το κρατήσει το μηχάνημα οπότε θεωρώ πως ενα καλο mobo του δινει καλύτερες πιθανότητες. Ενώ και οι απαιτήσεις του δεν είναι υπερβολικές
Aten-Ra Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Core i3 12100F vs 11400F Φτηνότερος Μικρότερη κατανάλωση Ταχύτερος σε Photoshop Ταχύτερος σε Gaming Ταχύτερος σε Rendering Ελάχιστα ποιο αργός σε Video Editing Καλύτερο upgradability Γιατί να πάει κάποιος σε 11400F ?? https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i3-12100f/
RTW4ever Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Εγώ σαν νοοτροπία θέλω καλή μητρική, όχι την πιο φτηνή γυμνή που προτείνουν συνέχεια οι περισσότεροι. Θύρες μέσα και έξω, ποιότητα, εξοπλισμός, για μένα έχουν σημασία. Απλά καταθέτω και τη δική μου οπτική, να υπάρχει ως επιλογή. Ο υπολογιστής δεν είναι μόνο ο επεξεργαστής. 17 ώρες πριν, nickol-us είπε Βασικά με τον 11400, την tomahawk + μνήμες είναι εντός budget(οριακά). Ωστόσο λες " Κερδίζεις λιγο καλύτερο perf και pcie 4.0 (που δεν το χρειάζεσαι όμως), ενώ ο 10400f είναι υπεραρκετός." αφού μπορεί εντός budget γιατί όχι; Σε games μπορεί να μην δει διαφορά αλλά δεν ασχολείται μόνο με games, θα δει σίγουρα διαφορά σε video editing και photoshop. Από την άλλη, τι να το κάνεις το τούμπανο mothreboard αν δεν έχει καλό επεξεργαστή επάνω; Μήπως κάποια στιγμή γίνει αναβάθμιση; Και μέχρι τότε; Δεν είναι κακό να υπάρχει σαν option η αναβάθμιση αλλά σε περιορισμένα budget (θεωρώ) καλύτερα να κοιτάμε μέγιστο performance και οχι future proof. Φυσικά οι απόψεις είναι για να εκφράζονται και κάθε ένας απο εμάς έχει διαφορετική οπτική. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Φυσικά όλα τα παραπάνω σε ήπιο τόνο καθώς οι "αντιπαραθέσεις" εύκολα μπορούν να παρεξηγηθούν στον γραπτό λόγο
Fanistop Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ και εγώ με το "καλή μητρική" τώρα σχετικά με το PCI 4.0 μου ειναι λιγο αχρείαστο προς το παρών με την 580 και ουτε εχω σκοπό να κάνω upgrade για όσο κρατήσει η κάρτα ειδικά με τις παρούσες τιμές, όσον αφορά τον i3 12ης με τον i5 11ής είναι όντως διαφορά, θα δω και τι μου βγαίνει και με amd και θα αποφασίσω, ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2022 από Fanistop 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα