Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή, την πιστωτική, που θέλει απίστευτη διαδικασία να εγκριθεί, την στέλνουν χωρίς παρακολούθηση δέματος, με το πιο φτηνό και αργό τρόπο που υπάρχει.

Εάν βρεθεί σε λάθος σπίτι, επειδή ΕΛΤΑ είναι και δεν θα είναι η πρώτη φορά, τι εμποδίζει τον οποιονδήποτε από το να την πάρει, ενεργοποιήσει και γλεντήσει;

Γενικά δεν με πειράζει το ενδεχόμενο κλοπής καθώς και δεν υπάρχει περίπτωση τραπεζα να αφήσει τα χρήματα της, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό. 14 μέρες για την παράδοση ενός φακέλου;

Επεξ/σία από feelihipo
  • Confused 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, feelihipo είπε

τι εμποδίζει τον οποιονδήποτε από το να την πάρει, ενεργοποιήσει και γλεντήσει;

Ο κωδικός που έρχεται στο κινητό σας για να συνδυάσετε το pin σύμφωνα με τις οδηγίες.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε

Ο κωδικός που έρχεται στο κινητό σας για να συνδυάσετε το pin σύμφωνα με τις οδηγίες.

Σωστά! Δεν το ήξερα αυτό, είχα την εντύπωση ότι παίρνει κάποιον αριθμό, και απλά ακούει το PIN όπως αναγράφεται μέσα στον φάκελο, μάλλον όχι 

• Thanks 1
Δημοσ.

Αυτό και εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Στον πατέρα μου έχει έρθει 2 φορές ανοιγμένος φάκελος με κάρτα από τράπεζα, γιατί ο ταχυδρόμος απλά τα αφήνει στην πολυκατοικία χύμα (ακόμα και έξω τα αφήνει κάποιες φορές) ενώ υπάρχουν γραμματοκιβώτια. Μετά από επικοινωνία με την τράπεζα του είπαν να μην ανησυχεί γιατί δεν είναι ενεργοποιημένη. Αλλά δεν ξέρω αν κάποιος απλά έβγαλε φωτογραφία την κάρτα και την χρησιμοποιήσει online μετά από μήνες.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, marioshrist είπε

Στον πατέρα μου έχει έρθει 2 φορές ανοιγμένος φάκελος με κάρτα από τράπεζα

1 λεπτό πριν, marioshrist είπε

Αλλά δεν ξέρω αν κάποιος απλά έβγαλε φωτογραφία την κάρτα και την χρησιμοποιήσει online μετά από μήνες.

Δε θα ζητουσε otp στις συναλλαγες;

Ειναι ομως ενας καλος λογος για να ανησυχεις.

Μπορεις να την μπλοκαρεις απο το app εαν δεν την χρησιμοποιετε συχνα,εχει απλο toggle και την παγωνει αμεσα και το ιδιο αμεσα την ξεπαγωνει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Δε θα ζητουσε otp στις συναλλαγες;

Αυτό ελπίζω και εγώ αλλά μου έχει έχουν τύχει και κάποιες περιπτώσεις που για κάποιο λόγο δεν ζητείται το OTP, ενώ θα περίμενα να ζητηθεί. Αλλά έχει συμβεί πολύ λίγες φορές ευτυχώς.

13 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Μπορεις να την μπλοκαρεις απο το app εαν δεν την χρησιμοποιετε συχνα,

Είναι η κάρτα για καθημερινά ψώνια οπότε δεν βολεύει αυτό.

Επεξ/σία από marioshrist
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, marioshrist είπε

Αυτό ελπίζω και εγώ αλλά μου έχει έχουν τύχει και κάποιες περιπτώσεις που για κάποιο λόγο δεν ζητείται το OTP, ενώ θα περίμενα να ζητηθεί. Αλλά έχει συμβεί πολύ λίγες φορές ευτυχώς.

Είναι η κάρτα για καθημερινά ψώνια οπότε δεν βολεύει αυτό.

Δεν βγάζει κανένα νόημα γενικά, απλα την στέλνουν και χωρίς tracking όπου φύγει φύγει. Επίσης είναι απαράδεκτο το χρονικό διάστημα - τα έγγραφα υπογραφής ξέρουν να τα στείλουν και λάβουν μέσα σε δύο μέρες. 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, marioshrist είπε

Αυτό ελπίζω και εγώ αλλά μου έχει έχουν τύχει και κάποιες περιπτώσεις που για κάποιο λόγο δεν ζητείται το OTP,

Δεν θα ζητήσει otp σε ήδη εγκεκριμένα site, πχ PayPal, efood κτλ, χωρίς να σημαίνει ότι ισχύει και για όλους τους λογαριασμούς. Αν πας να καταχωρήσεις την κάρτα σε άλλο λογαριασμό, νομίζω ξαναζηταει (ή έτσι θυμάμαι από efood που είχα βάλει σε φίλου) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, feelihipo είπε

Σωστά! Δεν το ήξερα αυτό, είχα την εντύπωση ότι παίρνει κάποιον αριθμό, και απλά ακούει το PIN όπως αναγράφεται μέσα στον φάκελο, μάλλον όχι 

Πάνω από μια δεκαετία τώρα οι τράπεζες στέλνουν τα προσωρινά pin ενεργοποίησης και τις πιστωτικές σε διαφορετικούς φακέλους και σε διαφορετική ημερομηνία.
Τα τελευταία χρόνια πλέον το προσωρινό pin έρχεται μέσω μηνύματος στο κινητό που έχεις δηλώσει και πάλι όμως πρέπει να πας σε κάποιο atm και να κάνεις ενεργοποίηση της κάρτας για να λειτουργήσει.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν θα ζητήσει otp σε ήδη εγκεκριμένα site, πχ PayPal, efood κτλ, χωρίς να σημαίνει ότι ισχύει και για όλους τους λογαριασμούς. Αν πας να καταχωρήσεις την κάρτα σε άλλο λογαριασμό, νομίζω ξαναζηταει (ή έτσι θυμάμαι από efood που είχα βάλει σε φίλου) 

ουτε σε amazon ζηταει

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, marioshrist είπε

Αυτό και εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Στον πατέρα μου έχει έρθει 2 φορές ανοιγμένος φάκελος με κάρτα από τράπεζα, γιατί ο ταχυδρόμος απλά τα αφήνει στην πολυκατοικία χύμα (ακόμα και έξω τα αφήνει κάποιες φορές) ενώ υπάρχουν γραμματοκιβώτια. Μετά από επικοινωνία με την τράπεζα του είπαν να μην ανησυχεί γιατί δεν είναι ενεργοποιημένη. Αλλά δεν ξέρω αν κάποιος απλά έβγαλε φωτογραφία την κάρτα και την χρησιμοποιήσει online μετά από μήνες.

Μηπως να βρείτε και ποιος ανοίγει τα γράμματα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, feelihipo είπε

Δηλαδή, την πιστωτική, που θέλει απίστευτη διαδικασία να εγκριθεί, την στέλνουν χωρίς παρακολούθηση δέματος, με το πιο φτηνό και αργό τρόπο που υπάρχει.

Την απάντηση την έδωσες μόνος σου, την στέλνουν με απλό ταχυδρομείο επειδή είναι ο πιο φτηνός τρόπος.

Εάν βρεθεί σε λάθος σπίτι, επειδή ΕΛΤΑ είναι και δεν θα είναι η πρώτη φορά, τι εμποδίζει τον οποιονδήποτε από το να την πάρει, ενεργοποιήσει και γλεντήσει;

Το ότι δεν έχει ούτε τους κωδικούς για το e-banking του ονόματος που λέει πάνω η κάρτα, ούτε το κινητό του για να λάβει τον OTP ενεργοποίησης και το pin.

Γενικά δεν με πειράζει το ενδεχόμενο κλοπής καθώς και δεν υπάρχει περίπτωση τραπεζα να αφήσει τα χρήματα της, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό. 14 μέρες για την παράδοση ενός φακέλου;

Αν πλήρωνες εσύ τα ταχυδρομικά θα το καταλάβαινες.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Μηπως να βρείτε και ποιος ανοίγει τα γράμματα;

Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό μόνο με κάμερα αλλά δεν υπάρχει. Ο ταχυδρόμος πάντως θα μπορούσε να τα βάζει στα γραμματοκιβώτια, αντί να τα αφήνει όπου βρει στην είσοδο

19 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Αν πλήρωνες εσύ τα ταχυδρομικά θα το καταλάβαινες.

Θα μπορούσαν οι τράπεζες να δίνουν επιλογή να την πάρεις από το κατάστημα αν θες, έτσι γλυτώνουν όλα τα μεταφορικά

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, marioshrist είπε

Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό μόνο με κάμερα αλλά δεν υπάρχει. Ο ταχυδρόμος πάντως θα μπορούσε να τα βάζει στα γραμματοκιβώτια, αντί να τα αφήνει όπου βρει στην είσοδο

Θα μπορούσαν οι τράπεζες να δίνουν επιλογή να την πάρεις από το κατάστημα αν θες, έτσι γλυτώνουν όλα τα μεταφορικά

Επίσης ποιος δεν θα επέλεγε να πληρώσει τα 3.5€ ενός συστημένου (που αποκλείεται να πληρώνει τόσο η τράπεζα) για την ασφάλεια του να πάρει γρήγορα την πιστωτική;

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...