Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Dantε είπε

Σιγα μη ζητας και γνωματευση απο γιατρο για να γραψεις σε αξιολογηση οτι σε πηγε αιμα αφου εφαγες απο μαγαζι (σε 2 ατομα κιολας).

Κακως την εσβησες την αξιολογηση.Ο αλλος να τσιμπησεις ηθελε και το εκανες.

Σε αυτό έχεις ένα δίκιο 😆 την έσβησα για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου βασικά...γιατί το σχόλιο ήταν το θέμα του 

1 λεπτό πριν, The_Judas είπε

γιατί δεν άφησες κριτική ως no_username για να μην σε κυνηγήσει νομικά;

Δεν γίνεται αυτό στο efood,που κ να γινόταν πάλι θα έβρισε άκρη αν ήθελε να το πάει τόσο μακριά 

29 λεπτά πριν, Snoob είπε

Δεν είναι γνωμάτευση

Και τι είναι;

• Super Moderators
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, No_username είπε

[...]

Και τι είναι;

Προσήλθατε στα εξωτερικά ιατρεία κάποιου νοσοκομείου, τους είπατε πως πονούσατε στην κοιλιά μετά που φάγατε και αυτό έγραψαν.

Γνωμάτευση θα ήταν αν είχαν προηγηθεί ειδικές εξετάσεις, αν και πάλι είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να συνδεθεί ιατρικά ο πόνος με την τροφή, εκτός κι αν μιλούσαμε για περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης, οπότε από τα περιεχόμενα του στομαχιού (μετά από πλύση στομάχου) γινόταν εξέταση στα υπολείμματα και εντοπιζόταν κάποιου είδους παθογόνος οργανισμός.

Παρενθετικά, στη δυτική δικονομία, το βάρος της απόδειξης βαρύνει τον κατήγορο και όχι τον κατηγορούμενο.

Αν εγώ πω ότι ο Μπάμπης ο Σουγιάς είναι κλέφτης, εγώ καλούμαι να αποδείξω πως ο Μπάμπης είναι κλέφτης, δεν θα κληθεί ο Μπάμπης να αποδείξει πως δεν είναι.

Αντίστοιχα, αν πω "ο Μπάμπης μας τάισε σάπια και μας πήγε πριονοκορδέλα", εγώ θα πρέπει να αποδείξω πως α) ο Μπάμπης μας τάισε σάπια και β) επειδή μας τάισε σάπια μας πήγε πριονοκορδέλα.

Ειδάλλως, και αναλόγως των διατυπώσεων που χρησιμοποιήθηκαν, ο Μπάμπης έχει το περιθώριο να κινηθεί σε βάρος μου για συκοφαντική δυσφήμιση.

• Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Προσήλθατε στα εξωτερικά ιατρεία κάποιου νοσοκομείου, τους είπατε πως πονούσατε στην κοιλιά μετά που φάγατε και αυτό έγραψαν.

Γνωμάτευση θα ήταν αν είχαν προηγηθεί ειδικές εξετάσεις, αν και πάλι είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να συνδεθεί ιατρικά ο πόνος με την τροφή, εκτός κι αν μιλούσαμε για περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης, οπότε από τα περιεχόμενα του στομαχιού (μετά από πλύση στομάχου) γινόταν εξέταση στα υπολείμματα και εντοπιζόταν κάποιου είδους παθογόνος οργανισμός.

Είναι επαρχιακό νοσοκομείο που το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν είναι ακτινογραφίες κ εξετάσεις αίματος κ να μας δώσουν ένα ενέσιμο παυσίπονο. Μας είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω κ ο γιατρός έγραψε ότι προσήλθαμε στα τεπ του τάδε νοσοκομείου με στοματικό αλγος κ εμετό που προκλήθηκε ύστερα από κατανάλωση τροφής την τάδε ημερομηνία. Στις εργαστηριακές εξετάσεις δν υπήρχαν ευρήματα αλλά παρατηρήθηκε ευαισθησία στο στομάχι μετά από εξέταση ( ψηλάφηση)...τώρα αν αυτό δεν αποτελεί αρκετό τεκμήριο (σε περίπτωση δικαστηρίου πχ) 2 ατόμων που ήμασταν έτσι μετά από συγκεκριμένο φαγητό (πόνος εμετός κτλ)ώστε να αποδεικνύει από τι έγινε τι να πω 🤷🏻‍♀️

11 λεπτά πριν, Snoob είπε

Παρενθετικά, στη δυτική δικονομία, το βάρος της απόδειξης βαρύνει τον κατήγορο και όχι τον κατηγορούμενο.

Αν εγώ πω ότι ο Μπάμπης ο Σουγιάς είναι κλέφτης, εγώ καλούμαι να αποδείξω πως ο Μπάμπης είναι κλέφτης, δεν θα κληθεί ο Μπάμπης να αποδείξει πως δεν είναι.

Αντίστοιχα, αν πω "ο Μπάμπης μας τάισε σάπια και μας πήγε πριονοκορδέλα", εγώ θα πρέπει να αποδείξω πως α) ο Μπάμπης μας τάισε σάπια και β) επειδή μας τάισε σάπια μας πήγε πριονοκορδέλα.

Ειδάλλως, και αναλόγως των διατυπώσεων που χρησιμοποιήθηκαν, ο Μπάμπης έχει το περιθώριο να κινηθεί σε βάρος μου για συκοφαντική δυσφήμιση

Το σχόλιο έγραφε ακριβώς αυτό : μετρξο φαγητό ωστόσο αφού φάγαμε κ μετά μας έπιασε στομαχόπονος κ αδιαθεσίας που προφανώς προκλήθηκε από το φαγητό. 

Κ το προφανώς το έγραψα γτ αν φας κάτι κ μετά σε πάει αδιαβαστο κ όχι έναν αλλά δύο άτομο σημαίνει ότι κάτι δεν ήταν καλό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ακριβώς. Ο γιατρός απλά αποτυπώνει -ως οφείλει- το λόγο για τον οποίο προσήλθαν οι πολίτες στα εξωτερικά ιατρεία. Συνηθέστατα η διατύπωση είναι "παραπονούμενοι για [κοιλιακό/στομαχικό/κεφαλικό/οτιδήποτε] άλγος"

Έκαναν κάποιες βασικές εξετάσεις, από αυτές δεν προέκυψε κάτι που να τους ανησυχήσει ώστε να προχωρήσουν σε εισαγωγή, σας ψηλάφισαν, λογικό ήταν μετά από την ταλαιπωρία (έμετος) να πονάει η περιοχή, σας χορήγησαν παυσίπονο και τέλος.

Είναι μία ένδειξη πως αυτοί οι άνθρωποι κάτι κατανάλωσαν που τους ενόχλησε, προφανώς.

Απόδειξη δεν είναι και, κυρίως -και κρίσιμα- απόδειξη ότι το άλγος προήλθε από το φαγητό του συγκεκριμένου καταστήματος και όχι, ας πούμε, επειδή στο καπάκι κατεβάσατε και δύο λίτρα παγωτό κρέμα-σοκολάτα ξεχασμένο από πρόπερσι στην κατάψυξη.

Προσοχή: ΔΕΝ λέω πως συνέβη κάτι τέτοιο. Λέω, όμως, πως δεν αποδεικνύεται από κάπου ότι το όποιο θέμα προήλθε από την τροφή που αγοράσατε από το συγκεκριμένο κατάστημα. Είναι ένας λογικός συσχετισμός, αλλά δεν είναι αποδείξιμος.

Δεν ξέρω τι ανέφερε η αξιολόγηση, αλλά ακόμη και ισχυρισμοί λογικοί, όταν διατυπώνονται με τρόπο που έχει σκοπό να πλήξει την τιμή και την υπόληψη του άλλου, μπορούν να εγκληθούν για συκοφαντική δυσφήμιση. 

Γνώμη μου, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ήθελε να αποσυρθεί η αξιολόγηση, δεν προλάβαινε σε εκείνο το διάστημα να έχει κάνει την όποια κίνηση, για εκφοβισμό έγραψε για δικηγόρους κτλ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, No_username είπε

Το σχόλιο έγραφε ακριβώς αυτό : μετρξο φαγητό ωστόσο αφού φάγαμε κ μετά μας έπιασε στομαχόπονος κ αδιαθεσίας που προφανώς προκλήθηκε από το φαγητό. 

Κ το προφανώς το έγραψα γτ αν φας κάτι κ μετά σε πάει αδιαβαστο κ όχι έναν αλλά δύο άτομο σημαίνει ότι κάτι δεν ήταν καλό.

Επίσης, προφανώς θα είχατε καμιά ίωση, όπως αυτή που κυκλοφορεί τώρα.

Ή προφανώς θα είχατε φάει κάτι πιο πριν που όταν ξεκίνησε η διαδικασία της πέψης να σας δημιούργησε το πρόβλημα. 

Υπάρχουν κι άλλα "προφανώς" αλλά έτσι δεν γίνεται δουλειά.

Μου προξενεί εντύπωση όμως που αντί να κοιτάξεις την υγεία σου το πρώτο μέλημά σου ήταν να μπεις να αφήσεις κριτική. 

Επεξ/σία από Nabuko
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Snoob είπε

Ακριβώς. Ο γιατρός απλά αποτυπώνει -ως οφείλει- το λόγο για τον οποίο προσήλθαν οι πολίτες στα εξωτερικά ιατρεία. Συνηθέστατα η διατύπωση είναι "παραπονούμενοι για [κοιλιακό/στομαχικό/κεφαλικό/οτιδήποτε] άλγος"

Έκαναν κάποιες βασικές εξετάσεις, από αυτές δεν προέκυψε κάτι που να τους ανησυχήσει ώστε να προχωρήσουν σε εισαγωγή, σας ψηλάφισαν, λογικό ήταν μετά από την ταλαιπωρία (έμετος) να πονάει η περιοχή, σας χορήγησαν παυσίπονο και τέλος.

Είναι μία ένδειξη πως αυτοί οι άνθρωποι κάτι κατανάλωσαν που τους ενόχλησε, προφανώς.

Απόδειξη δεν είναι και, κυρίως -και κρίσιμα- απόδειξη ότι το άλγος προήλθε από το φαγητό του συγκεκριμένου καταστήματος και όχι, ας πούμε, επειδή στο καπάκι κατεβάσατε και δύο λίτρα παγωτό κρέμα-σοκολάτα ξεχασμένο από πρόπερσι στην κατάψυξη.

Προσοχή: ΔΕΝ λέω πως συνέβη κάτι τέτοιο. Λέω, όμως, πως δεν αποδεικνύεται από κάπου ότι το όποιο θέμα προήλθε από την τροφή που αγοράσατε από το συγκεκριμένο κατάστημα. Είναι ένας λογικός συσχετισμός, αλλά δεν είναι αποδείξιμος.

Δεν ξέρω τι ανέφερε η αξιολόγηση, αλλά ακόμη και ισχυρισμοί λογικοί, όταν διατυπώνονται με τρόπο που έχει σκοπό να πλήξει την τιμή και την υπόληψη του άλλου, μπορούν να εγκληθούν για συκοφαντική δυσφήμιση. 

Γνώμη μου, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ήθελε να αποσυρθεί η αξιολόγηση, δεν προλάβαινε σε εκείνο το διάστημα να έχει κάνει την όποια κίνηση, για εκφοβισμό έγραψε για δικηγόρους κτλ.

Ναι καταλαβαίνω τι εννοείς. Είχα κ εγώ κάποιες αμφιβολίες ως προς αυτό για αυτό κ άνοιξα το θέμα εδώ. Δεν γνωρίζω τις προθέσεις του η αλήθεια είναι αλλά αρκετά από αυτά που μου έλεγε δν έβγαζαν νόημα κ ίσως ναι να έγινε όλο αυτό μόνο για να σβηστεί η κριτική. Όπως κ να έχει σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου 

1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

Επίσης, προφανώς θα είχατε καμιά ίωση, όπως αυτή που κυκλοφορεί τώρα.

Ή προφανώς θα είχατε φάει κάτι πιο πριν που όταν ξεκίνησε η διαδικασία της πέψης να σας δημιούργησε το πρόβλημα. 

Υπάρχουν κι άλλα "προφανώς" αλλά έτσι δεν γίνεται δουλειά.

Μου προξενεί εντύπωση όμως που αντί να κοιτάξεις την υγεία σου το πρώτο μέλημά σου ήταν να μπεις να αφήσεις κριτική. 

Η κριτική έγινε την επόμενη μέρα κ εφόσον τα συμπτώματα είχαν αρχίσει να ηρεμούν. Είχαν περάσει τουλάχιστον 15 ώρες όταν έγινε η κριτική κ εφόσον είδα ότι δν ήταν απλά μια δυσπεψία πχ

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ποια υγεια της να κοιταξει? Ειχε τα νευρα της, εγραψε αυτο που εγραψε και πηγε στο νοσοκομειο, τι αλλο θες να κανει δηλαδη? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, No_username είπε

Ο τρόπος που διατυπώσατε το σχόλιο ήταν ατυχέστατος και ανοικτός σε μύνηση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Δεν περιγράφετε γεγονότα αλλά πρόβάινετε σε εικασίες.

Όλα τα μετά το "προφανώς" ήταν αχρείστα και λογικότατη η αντίδραση του κατατηματάρχη. Αν σταματόυσατε πριν από αυτό θα ήταν καλύτερη η διατύπωση.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Μόλις τώρα, DrLo είπε

Ο τρόπος που διατυπώσατε το σχόλιο ήταν ατυχέστατος και ανοικτός σε μύνηση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Δεν περιγράφετε γεγονότα αλλά πρόβάινετε σε εικασίες.

Όλα τα μετά το "προφανώς" ήταν αχρείστα και λογικότατη η αντίδραση του κατατηματάρχη.

Καλώς η κακώς κανένας μας δεν σκέφτεται τις απλές καθημερινές κινήσεις του έχοντας κατά νου όλο το νομικό δίκαιο. Όντας τρως κάτι κ μετά σε πιάνουν αυτά το συσχετίζεις με αυτό που έφαγες. Υπάρχουν χιλιάδες δεκάδες κριτικές σε google κ efood εκ των οποίων πολλές με υβριστικά σχόλια. Δν έχει ξανά ακουστεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο για αυτό κ εγώ δεν το σκέφτηκα έτσι.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Ειχε τα νευρα της, εγραψε αυτο που εγραψε και πηγε στο νοσοκομειο, τι αλλο θες να κανει δηλαδη?

Και τι με νοιάζει εμένα αν είχε τα νεύρα της? Πρόβλημά της. Δηλαδή όποιος έχει τα νεύρα του έχει το ελεύθερο να λέει και να κάνει ότι γουστάρει? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, The_Judas είπε

γιατί δεν άφησες κριτική ως no_username για να μην σε κυνηγήσει νομικά;

τπτ δεν μπορει να της κανει ,απλα την ψαρωσε για να βγαλει την κριτικη ,σιγα μην πληρωνει ο αλλος δικηγορους κ ντραβαλα για μια κριτικη

ακομα κ αν εχει πεσει σε ψυχακια που προσπαθησει να αποδειξει κακοβουλη κριτικη ,δεν εχει τπτ στα χερια του

η κοπελα εχει κ αποδεικτικο παραγγελιας 2 ατομων κ την γνωματευση του νοσοκομειου

φωναζει ο κλεφτης να τρομαξει ο νοικοκυρης φαση

Επεξ/σία από Neural_handshake
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, No_username είπε

Καλώς η κακώς κανένας μας δεν σκέφτεται τις απλές καθημερινές κινήσεις του έχοντας κατά νου όλο το νομικό δίκαιο. Όντας τρως κάτι κ μετά σε πιάνουν αυτά το συσχετίζεις με αυτό που έφαγες. Υπάρχουν χιλιάδες δεκάδες κριτικές σε google κ efood εκ των οποίων πολλές με υβριστικά σχόλια. Δν έχει ξανά ακουστεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο για αυτό κ εγώ δεν το σκέφτηκα έτσι.

κακώς

αν κριτήριο σου ΄για το πως πρέπει να σκέφτεσαι και συμπεριφέρεσαι είναι τι υπάρχει στο google , αυτό είναι πρόβλημα.

Εν πάσει περιπτώσει, τώρα απέκτησες μια εμπειρία ακόμη. Μη τρελένεσαι, δε θα γίνει κάνας πόλεμος από το υποπτεσματάκι αυτό. Συνέχισε τη ζωή σου.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.

Προσοχή στα fast food, τώρα με τις αυξήσεις και η ελάχιστη "ποιότητα" που υπήρχε θα εξαφανιστεί....Ηλιέλαιο πανάκριβο το αφήνανε στην φριτέζα χ μέρες τώρα άνετα χ μήνες...και αυτό ήταν απλά ένα παράδειγμα...

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

τι με νοιάζει εμένα αν είχε τα νεύρα της? Πρόβλημά της. Δηλαδή όποιος έχει τα νεύρα του έχει το ελεύθερο να λέει και να κάνει ότι γουστάρει? 

Δν ήταν καν θέμα νεύρων η για να εκδικηθώ το μαγαζί η κάτι τέτοιο...είχα μια σκέψη κ την διατύπωσα. Δεν κάθισα να σκεφτώ αν αποτελεί δυσφήμιση η το οτιδήποτε

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...