Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με βάση την ΑΑΔΕ,

4.α. Η   «Δήλωση   Πληροφοριακών   Στοιχείων   Μίσθωσης   Ακίνητης   Περιουσίας»   στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας   υποβάλλεται   από   έναν   εκ   των   συνιδιοκτητών.   Μετά   την οριστικοποίηση της υποβολής το αποδεικτικό υποβολής επέχει θέση δήλωσης και για τους λοιπούς συνιδιοκτήτες. Σε περίπτωση μη αποδοχής των στοιχείων της μίσθωσης από κάποιον εκ των συνιδιοκτητών, απαιτείται, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης   φορολογίας   εισοδήματος,   να   επιλεγεί   το   ειδικό πεδίο   μη   αποδοχής   και   να αναγραφούν οι λόγοι μη αποδοχής.

Δηλαδή;;; Προχωράει κανονικά η μίσθωση και χωρίς την αποδοχή των στοιχείων της από όλους τους συνιδιοκτήτες; :huh:

Υπάρχει τέτοια περίπτωση ή, άσχετος γαρ, κάτι δεν κατάλαβα σωστά;

Δημοσ.
39 minutes ago, MastroGiannis said:

Με βάση την ΑΑΔΕ,

Δηλαδή;;; Προχωράει κανονικά η μίσθωση και χωρίς την αποδοχή των στοιχείων της από όλους τους συνιδιοκτήτες; :huh:

Ναι προχωράει κανονικά  και χωρίς την αποδοχή από την στιγμή που δεν κάνουν απόρριψη αιτιολογημένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, marmagia είπε

Ναι προχωράει κανονικά  και χωρίς την αποδοχή από την στιγμή που δεν κάνουν απόρριψη αιτιολογημένα.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Εννοείς να στραφούν ρητώς κατά της μίσθωσης;

Δεν απαιτείται πλέον η πλειοψηφία των συνιδιοκτητών για να νοικιαστεί ένα ακίνητο (αγροτεμάχιο εν προκειμένω);

Δηλώνεται δηλαδή η μίσθωση και όποιος συνιδιοκτήτης θέλει γίνεται συνεκμισθωτής και όποιος δεν θέλει δε γίνεται; Κάπως πολύ καλό μου φαίνεται για να 'ναι αληθινό. Το έχει κάνει κανείς μέχρι τώρα;

Sorry για τον καταιγισμό των ερωτήσεων αλλά δε βρήκα κάποια σχετική συζήτηση μέχρι τώρα, πουθενά.

Επεξ/σία από MastroGiannis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, MastroGiannis said:

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

Εννοείς να στραφούν ρητώς κατά της μίσθωσης;

Δεν απαιτείται πλέον η πλειοψηφία των συνιδιοκτητών για να νοικιαστεί ένα ακίνητο (αγροτεμάχιο εν προκειμένω);

Δηλώνεται δηλαδή η μίσθωση και όποιος συνιδιοκτήτης θέλει γίνεται συνεκμισθωτής και όποιος δεν θέλει δε γίνεται; Κάπως πολύ καλό μου φαίνεται για να 'ναι αληθινό. Το έχει κάνει κανείς μέχρι τώρα;

Sorry για τον καταιγισμό των ερωτήσεων αλλά δε βρήκα κάποια σχετική συζήτηση μέχρι τώρα, πουθενά.

Όχι δεν είπα αυτό. Έστω ότι έχεις ένα ακίνητο μαζί με τα αδέρφια σου και βρίσκετε έναν ενοικιαστή και κάνετε συμβόλαιο. Χάριν ευκολίας πχ συναντιέσαι εσυ και υπογράφετε μισθωτηριο και περνάς την μίσθωση στο taxis. Βάζεις κανονικά τα ΑΦΜ όλων και τα ποσοστά τους και τα στοιχεία της μίσθωσης. Αυτό θα τους έρθει ένα μήνυμα στο τάξις όπου ακόμα και αν δεν το δουν και δεν απαντήσουν αποδοχή ισχύει εκτός και εάν κάποιος αιτιολογημένα πατήσει απόρριψη( σε αυτή τη περίπτωση δεν ξέρω τι γίνεται, δεν μου έχει τύχει). Εννοείται ότι για να νοικιαστεί το οτιδήποτε πρέπει να το γνωρίζουν και να συμφωνούν. 

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, marmagia είπε

( σε αυτή τη περίπτωση δεν ξέρω τι γίνεται, δεν μου έχει τύχει)

Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω: Πώς κάποιος που συμφωνεί στην εκμίσθωση, απορρίπτει τα στοιχεία της κι αυτή συνεχίζει να ισχύει. :huh:

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekechagi είπε

Ούτε το σύστημα θεωρεί ότι θα υπάρχει τέτοια περίπτωση και δεν έχει μεριμνήσει για αυτό.

Θέλεις να πεις ότι δεν έχει μεριμνήσει για διευκρινήσεις, διότι, και με παράγραφο σε άρθρο την έχει προβλέψει αλλά και ως πιθανή τη θεωρεί παρέχοντάς τη ως επιλογή στην εφαρμογή.

Μήπως με τη μη αποδοχή, αποχωρείς από το δικαίωμα στο μίσθιο της μίσθωσης, για την οποία συμφωνείς να γίνει, και απλά απαλλάσσεσαι από τα φορολογικά βάρη; Να ισχύει κάτι τέτοιο;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, MastroGiannis είπε

Με βάση την ΑΑΔΕ,

Αναφορά σε κείμενο

4.α. Η   «Δήλωση   Πληροφοριακών   Στοιχείων   Μίσθωσης   Ακίνητης   Περιουσίας»   στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας   υποβάλλεται   από   έναν   εκ   των   συνιδιοκτητών.   Μετά   την οριστικοποίηση της υποβολής το αποδεικτικό υποβολής επέχει θέση δήλωσης και για τους λοιπούς συνιδιοκτήτες. Σε περίπτωση μη αποδοχής των στοιχείων της μίσθωσης από κάποιον εκ των συνιδιοκτητών, απαιτείται, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης   φορολογίας   εισοδήματος,   να   επιλεγεί   το   ειδικό πεδίο   μη   αποδοχής   και   να αναγραφούν οι λόγοι μη αποδοχής.

Κάτι δεν κατάλαβες σωστά.

Καταρχήν όπως σωστά αναφέρει το κείμενο αυτή η διαδικασία που γίνεται στο taxis είναι η δήλωση της μίσθωσης, όχι η συμφωνία της μίσθωσης, είναι ο τρόπος που ενημερώνεται η εφορία για τη μίσθωση. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια μπορεί να λειτουργήσει και σαν αποδεικτικό της μίσθωσης, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που υπάρχει.

Επίσης όχι, δεν "προχωράει κανονικά η μίσθωση", πχ ο μισθωτής δεν θα μπορέσει να πάρει το ρεύμα στο όνομα του ή την επιδότηση ενοικίου αν δεν έχει γίνει αποδοχή και από τον ίδιο και από τους υπόλοιπους εκμισθωτές. Η φράση "το αποδεικτικό υποβολής επέχει θέση δήλωσης και για τους λοιπούς συνιδιοκτήτες" σημαίνει πως η δήλωση μίσθωσης δεν γίνεται από τον κάθε ιδιοκτήτη ξεχωριστά, και όχι πως είναι αδιάφορο το εάν οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες κάνουν αποδοχή ή μη αποδοχή.

Δημοσ.

Αν και δεν μπορώ να πω ότι μου έλυσαν πλήρως τις απορίες μου, παρόλα αυτά, οι απαντήσεις σας με βοήθησαν αρκετά.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...