maparios Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλημέρα σας, φημολογείται εδώ και χρόνια απο εποχές 768kbps που ήταν το ίντερνετ, οτι οι πάροχοι ''κατασκοπευουν'' τα δεδομένα των χρηστών.. εχω μερικές απορίες πάνω σε αυτό, αντε να το δεχτώ ότι τα παρακολουθούν τα δεδομένα,που μπαίνουμε και τι κίνηση υπάρχει που στέλνω και που λαμβάνω πακέτα..απο εκεί και πέρα όμως, τι τα κάνουν; τα πουλάνε; τα κρατάνε για λόγους ασφαλείας και σβήνονται; σκέφτομαι οτι με τις ταχύτητες που υπάρχουν σήμερα, πρέπει να υπάρχουν τεράστιοι σερβερ που ειναι κοστοβόροι και ασύμφοροι να συντηρηθούν αν δεν υπάρχει άμεσο ή έμμεσο κέρδος απο αυτό. όλα αυτά μου ήρθαν στο μυαλό οταν ενας συμφορουμίτης ζήτησε hardware vpn γιατι όπως αναφέρει ''όλοι μας ξέρουμε τι κάνει η wind'' επειδή περιμένω σύνδεση wind απο μέρα σε μέρα θα ήθελα τις γνώμες σας, οχι μονο για αυτή αλλα και γενικά. φυσικά και δεν υπάρχει κάτι να κρύψω, αλλα και μόνο που γνωρίζεις οτι μπορεί κάποιος,κάπου, να ''κατασκοπευει'' την περιήγησή σου στο ιντερνετ ειναι το λιγότερο ενοχλητικό (και ναι ξερω πως δεν υπάρχει τρόπος να το καταλάβουμε ή να το αποτρέψουμε στο 100% , συζήτηση να γίνετε) Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2022 από maparios Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leonidas_fs Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Το θεωρώ εντελώς απίθανο οι Έλληνες ISP να σε παρακολουθούν, διότι πρωτίστως δεν έχουμε κυρώσεις σην χρήση internet. Για παράδειγμα στην Γερμανία, Αγγλία κτλ εαν κατεβάσεις torrent σε πιανουν και σου έρχεται πρόστιμο τον άλλον μήνα. Εδω δεν υπάρχει αυτό. Μάλλον ο φίλος εννούσε για ρίξιμο ταχύτητας μετα απο πολύ χρήση ή κάτι τέτοιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sudowoodo Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν συλλέγουν δεδομένα και τι τα κάνουν. Αλλά μπορώ να σου πω ότι επειδή σχεδόν όλο το web (και σχεδόν όλα τα apps όταν μιλάνε με το διαδίκτυο) πλέον χρησιμοποιεί TLS, (αυτό το httpS με το λουκέτο 🔒 που βλέπεις στον browser) τα δεδομένα που βλέπεις στα site είναι κρυπτογραφημένα και δεν μπορεί ο ISP να δει το περιεχόμενο τους. Το μόνο που ίσως μπορεί να δει είναι τα DNS querry σου, αν δεν έχεις ανοίξει το DNS over https, δλδ ΜΌΝΟ το σε ποία site μπενεις. Γενικά ο ISP θεωριτικα μπορεί να δει όλα τα μη κρυπτογραφημένα πακέτα. Το μόνο που θα έπρεπε προσωπικά να ανησυχείς ότι θα δει ο ISP σου ότι κάνεις, είναι το torrenting, και εκεί τα VPN βγάζουν νόημα. Αλλά σε καμία περίπτωση μην νομίζεις ότι έχει ππροσβάση στο τη κάνεις στο viber πχ (και αυτά κρυπτογραφημένα). Αν ήμουν εσύ, θα ανησυχούσα πιο πολύ για τα δεδομένα που συλλέγει το FB, πάρα η Wind. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2022 από Sudowoodo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lanike71 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Είναι διαφορετικό πράγμα αν βλέπουν και διαφορετικό, αν μπορούν. Εγώ θεωρώ ότι μπορούν και μπορούμε να κάνουμε και το τεστ, να κάνεις κάποιο κακούργημα και να δεις αν σε βρουν ή όχι...😀 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα