Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητοί και αγαπητές,

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως δεν είναι τρολ το θέμα. Είναι ένα πραγματικά, όσο και μη πιστευτό, πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ, κυρίως όμως η σύντροφος μου η οποία δουλεύει τα πρωινά από το σπίτι. Κάθε πρωί χτυπάει το σταθερό από 4 ως και 10 φορές ως το μεσημέρι όπου είναι ένα αγγλικό νούμερο. Την πρώτη φορά που απάντησα μια κυρία μου είπε πως είναι από την... Microsoft και πως θέλει να ανοίξω τον υπολογιστή μου ώστε να διορθώσουμε κάτι μαζί. Προφανώς δεν της έκανα την...χάρη.

Εννοείται έχω βάλει τον αριθμό τους σε μπλοκ, αλλά, δυστυχώς επιστρέφουν κάθε μέρα με άλλον αριθμό.
Το χειρότερο είναι ότι εργάζεται η σύντροφος μου εκεί και το χρειάζεται το σταθερό. Οπότε, όπως φαντάζεστε, έχω φτάσει σε αδιέξοδο...

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Επεξ/σία από Federacion
ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΙΠΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο SUPERF
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aπ' τα γνωστά scam. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Απλά να μπλοκάρεις αριθμούς ή αν έχεις όρεξη να κάτσεις να τους ταλαιπωρήσεις λέγοντας στοιχεία ότι να ναι και κάνοντας τον χαζό που δεν καταλαβαίνει για να τους σπας τα νεύρα. Υπάρχουν τέτοια βιντεάκια στο γιουτιουμπ 😅

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κλασικό scam από Ινδία, είναι γεμάτο το  YouTube με κόσμο που τους ξεμπροστιάζει, δεν απαντάς εκτός και αν θες να τους τρολαρεις. Παίρνουν τα στοιχεία σου από ντεμεκ διαγωνισμούς online ή από data leaks 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Βρε τους απατεωνες. Εμενα μια περιοδο με καλουσαν αυτοι που ελεγαν ''μπαμπα ειμαι στο νοσοκομειο εσπασα το ποδι μου''

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγαλε το νουμερο σου απο τους καταλογους ή καντο απορρητο

Τον πατερα μου καποτε τον επαιρνε ενας 10 φορες τη μερα τηλεφωνο και ζητουσε τον Θοδωρο , ωσπου του ειπε οτι τον χτυπησε αυτοκινητο και τον εχουν στην εντατικη

Επεξ/σία από triplex1
Δημοσ.

Δεν έχει να κάνει με καταλόγους, έχουν bot που καλούν random generated νούμερα από virtual pbx κέντρα που νοικιάζουν για λίγες ώρες και καλούν.
Μέχρι να κάνεις καταγγελία και να το κλείσουν οι αρχές αυτοί έχουν αλλάξει 100VM, μπορείς να δεις εδώ

υπάρχουν και video που δείχνουν πως βρήσκουν και το ποιοι είναι, που είναι και προσπαθούν να σώσουν τα θύματα τους.
Για προφύλαξη δεν βάζουμε ποτέ το κινητό μας σε διαγωνισμούς κτλ στο νετ γιατί αρκετοί από αυτούς τους διαγωνισμούς είναι μούφα δεν υπάρχουν καν και είναι απλά βάσεις δεδομένων για μας καλέσουν οι scammers ή να βρουν κάνα data breach που έχει τον αριθμό μας μέσα και να κάνουν ζημιά.
που και πάλι το λέω για προφύλαξη μιας που τώρα βαράνε με random gen και ότι κάτσει.
Τώρα για να σε βγάλουν από την λίστα; Σε μερικά από τα video που έχω δει, το παίζεις ότι είσαι στην αστυνομία και το δήλωσες και σε βάζουν σε "μαύρη λίστα" για να μην σε καλέσουν ξανά.

Από την άλλη εμένα με πήραν πριν κάτι χρόνια τώρα, τους έβαλα σε ένα linux με windows skin και πίσω από hard firewall που έκοβε τα πάντα από in/out traffic πλην κάποιον βασικών για να δείχνει ότι έχει νετ και απλά διασκέδαζα με αυτά που έβλεπα να προσπαθούν να κάνουν, έχασα κάνα 2ώρο το ίδιο και αυτοί και δεν με ξανακάλεσαν ή μου έστειλαν mail, με εξαίρεση εδώ και 3-4 μέρες που με καλεί πάλι ένα νούμερο από Αγγλία αλλά είμαι στην δουλειά και δεν μπορώ να το απαντήσω

Δημοσ.

Η καλύτερη λύση είναι fritzbox router.
Βάζεις να μπορούν να σε καλούν μόνο όσους έχεις στις επαφές σου και οι υπόλοιποι τον πούλο :P 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, triplex1 είπε

Τον πατερα μου καποτε τον επαιρνε ενας 10 φορες τη μερα τηλεφωνο και ζητουσε τον Θοδωρο , ωσπου του ειπε οτι τον χτυπησε αυτοκινητο και τον εχουν στην εντατικη

Είναι καλά ο άνθρωπος? 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, umbrella co. είπε

Βρε τους απατεωνες. Εμενα μια περιοδο με καλουσαν αυτοι που ελεγαν ''μπαμπα ειμαι στο νοσοκομειο εσπασα το ποδι μου''

Εγώ θα έλεγα, "καλά να πάθεις κωλόπαιδο".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, umbrella co. είπε

Στην στοά, για να μην έχουμε τέτοια scam, έχουμε κρυφούς κωδικούς μεταξύ μας. Είναι καλή δικλίδα ασφαλείας καθώς μόνο το αληθινό παιδί/μέλος το ξέρει 😁🔺

Υ.Γ. Εναλλακτικά βέβαια το καλείς στο κινητό του οπότε το αληθινό σου παιδί θα το απαντήσει και θα φανεί ο scammer.

Επεξ/σία από Pokemon640
Δημοσ.

Έχουν ανοίξει πολλά τέτοια θέματα. Scammers από Ινδία τα κάνουν αυτά. Κάντε block τα τηλέφωνα. Μην απαντάτε, η αν απαντήσετε να τους πείτε ότι κάνουν λάθος στο όνομα που λένε. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Ξέρει κανείς τι να κάνω για να με καλέσει;

όπου δεις διαγωνισμό για iPhone σε ξένες σελίδες ή ads ότι έχεις κολλήσει ιό, βουρ!

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, comfuzio είπε

όπου δεις διαγωνισμό για iPhone σε ξένες σελίδες ή ads ότι έχεις κολλήσει ιό, βουρ!

Εμένα πάντως ο πρίγκιπας της Ζαμούντα μου έστειλε έναν μονόκερο και κάτι βίλες στη Σενεγάλη, ήταν τρελό ντίλ 🤭

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...