AntreasSverkos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Προγράμματα που χρησιμοποιώ κατακόρρον Photoshop, Illustrator, InDesign (όχι τόσο πολύ αλλά ειναι projects που θα χρησιμοποιθεί αρκετά.). Ελάχιστα - Lightroom - Adobe Bridge, Ελάχιστα After Effects - Premiere. Από πίσω τρέχουνε Bartender - Dropzone - Paste App - Gestimer - Font Book (βαρυ) - Spotify - Firefox με 5-6 addons αλλά αρκετό instagram scrolling stories view., Mail App, Bear App Το μηχάνημα συνδεέται σε μια 4K Dell Usb C 90Watt άρα φαντάζομαι με τα βαριά pro μηχανηματα το charge πάει περίπατο; Ποιος m1 πιστευεται ειναι value for money? βλέπω υπάρχουν βλέον άπειροι M1 - M1 pro - m1 max - m1 studio Πόσο κάνει affect τη ραμ τα προγραμματα που χρησιμοποιώ; Πρέπει να κοιτάξω τη CPU η τη RAM; Πλέον τρέχω ένα Macbook Pro 2018 15" 16gb ram, δεν νομιζω πως έχω θέμα με την ram αλλα σίγουρα για κοιταζα για 32GB + Στο παιχνίδι παίζουν ολα από mac mini - macbooks - macbook pros - mac mini studios.
bioentre Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, AntreasSverkos είπε Προγράμματα που χρησιμοποιώ κατακόρρον Photoshop, Illustrator, InDesign (όχι τόσο πολύ αλλά ειναι projects που θα χρησιμοποιθεί αρκετά.). Ελάχιστα - Lightroom - Adobe Bridge, Ελάχιστα After Effects - Premiere. Από πίσω τρέχουνε Bartender - Dropzone - Paste App - Gestimer - Font Book (βαρυ) - Spotify - Firefox με 5-6 addons αλλά αρκετό instagram scrolling stories view., Mail App, Bear App Το μηχάνημα συνδεέται σε μια 4K Dell Usb C 90Watt άρα φαντάζομαι με τα βαριά pro μηχανηματα το charge πάει περίπατο; Ποιος m1 πιστευεται ειναι value for money? βλέπω υπάρχουν βλέον άπειροι M1 - M1 pro - m1 max - m1 studio Πόσο κάνει affect τη ραμ τα προγραμματα που χρησιμοποιώ; Πρέπει να κοιτάξω τη CPU η τη RAM; Πλέον τρέχω ένα Macbook Pro 2018 15" 16gb ram, δεν νομιζω πως έχω θέμα με την ram αλλα σίγουρα για κοιταζα για 32GB + Στο παιχνίδι παίζουν ολα από mac mini - macbooks - macbook pros - mac mini studios. Αν θες οπωσδήποτε 32 ram, πας απευθείς σε M1 Pro, M1 Pro Max, M1 Ultra, δηλαδή μοντέλα macbook pro 14", macook pro 16", mac studio ό,τι και να πάρεις από θέμα ραμ έχε υπόψη σου ότι ένα μέρος της θα χρησιμοποιείται από την κάρτα γραφικών, επειδή επεξεργαστής και κάρτα γραφικών χρησιμοποιούν την ίδια ραμ. O M1 Pro έχει 200 bandwith αντίστοιχο με την κάρτα γραφικών 5500ΧΤ του imac 27 2020 ή του μοντέλου που χρησιμοποιείς τώρα, ενώ ο M1 Max έχει 4000 αντίστοιχο με τις 5700 και 5700ΧΤ του imac 27 2020. Οι κάρτες γραφικών είναι M1 Pro 14-core - 4.5 Teraflops, M1 Pro 16-core - 5.2 Teraflops, M1 Max 24-core 7.8 Teraflops, M1-Max 32-gpu 10.4 Teraflops Αν δεν χρειάζεσαι λαπτοπ, το καλύτερο value-for-money νομίζω είναι το καινούριο mac studio. Όσο μπορείς απέφυγε να το πάρεις από ιστορμ και την επίσημη διανομή της Ελλάδας για να αποφύγεις τα παρατράγουδα και να το πάρεις πριν το καλοκαίρι... Για τιμολόγιο υπάρχει το emac eu
AntreasSverkos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, basilis5 είπε αν θες 32 ram ξεχνας Μ1. δυστηχώς ναι. ίσως να περιμενα τα Μ2. αλλά και από ότι βλέπω σε αυτά τα προγράμματα προτιμούνται τα high frequencies στα single cores aKa i7/i9 και όχι κάποιος threaripper στα 24 cores. αλλα και η ram θα ωφελέσει μόνο σε large format 300dpi PSB files η brushes και ζωγραφική. όλα τα υπόλοιπα έχουν να κανουνε με το σκρατσ ντισκ και με το μεμορι λέιν του Μ1 . όπως βλέπω τα περισσότερα της Adobe και πριν λιγο καιρό αξιοποιύσανε μόνο τα 4 cores ενώ τώρα ισως και τα 8. βλέπω δεν εχουμε καμιά γνώμη ουσιαστική και ολοι εδώ αγωράζουμε ντουγρού. @ 1 λεπτό πριν, bioentre είπε Αν θες οπωσδήποτε 32 ram, πας απευθείς σε M1 Pro, M1 Pro Max, M1 Ultra, δηλαδή μοντέλα macbook pro 14", macook pro 16", mac studio ό,τι και να πάρεις από θέμα ραμ έχε υπόψη σου ότι ένα μέρος της θα χρησιμοποιείται από την κάρτα γραφικών, επειδή επεξεργαστής και κάρτα γραφικών χρησιμοποιούν την ίδια ραμ. O M1 Pro έχει 200 bandwith αντίστοιχο με την κάρτα γραφικών 5500ΧΤ του imac 27 2020 ή του μοντέλου που χρησιμοποιείς τώρα, ενώ ο M1 Max έχει 4000 αντίστοιχο με τις 5700 και 5700ΧΤ του imac 27 2020. Οι κάρτες γραφικών είναι M1 Pro 14-core - 4.5 Teraflops, M1 Pro 16-core - 5.2 Teraflops, M1 Max 24-core 7.8 Teraflops, M1-Max 32-gpu 10.4 Teraflops Αν δεν χρειάζεσαι λαπτοπ, το καλύτερο value-for-money νομίζω είναι το καινούριο mac studio. Όσο μπορείς απέφυγε να το πάρεις από ιστορμ και την επίσημη διανομή της Ελλάδας για να αποφύγεις τα παρατράγουδα και να το πάρεις πριν το καλοκαίρι... Για τιμολόγιο υπάρχει το emac eu νομίζω με το μ1 θα ειμαι μια χαρά τα υπόλοιπα ειναι overkill τουλαχιστον για εμενα που ασχωλουμε με Typo. καλά δεν θέλετε να ξερετε τι έχει γινει με την iSquare και το σερβις της αλλα θα παρεκτραπούμε... 1
bioentre Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Λέγε να γελάμε με τους χασάπηδες... Τα έχουμε βιώσει... Είχα πάρει και εγώ macbook pro 13" 2018 build-to-order 16 ram και είχα κάνει το λάθος να το παραγγείλω με ελληνικό πληκτρολόγιο. Τι το ήθελα... ήρθε γρατζουνισμένο μέσα στο κουτί του καινούριο. το πήγα για αλλαγή και μου έφεραν πάλι ένα άλλο γρατζουνισμένο. Τα εγχειρίδια στο κουτάκι τότε ήταν στα πολωνικά και όπως μαθεύτηκε τα έπαιρναν με αγγλικό πληκτρολόγιο και τα άνοιγαν για να βάλουν το ελληνικό. Για αυτό ήρθε 2 φορές γρατζουνισμένο.... Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2022 από bioentre
AntreasSverkos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) εγώ τους πηγα το μακομπουκ μου καταγραψε τι ειχε σαν ζημιες γρατσουνιες και τετοια και μου γυρησανε με χτυπηματα και descolouration στην οθονη,....και υπογράψανε και το χαρτί δηλαδη εχουμε 2 reports με διαφορετικη κατασταση του λαπτοπ. η istorm δεν παιρνει ευθήνή τωρα εχουμε στειλει στην Apple έτοιμα. ο θεος βοηθός. ακομα τρέχουμε... Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2022 από AntreasSverkos 1
bioentre Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 20 λεπτά πριν, AntreasSverkos είπε εγώ τους πηγα το μακομπουκ μου καταγραψε τι ειχε σαν ζημιες γρατσουνιες και τετοια και μου γυρησανε με χτυπηματα και descolouration στην οθονη,....και υπογράψανε και το χαρτί δηλαδη εχουμε 2 reports με διαφορετικη κατασταση του λαπτοπ. η istorm δεν παιρνει ευθήνή τωρα εχουμε στειλει στην Apple έτοιμα. ο θεος βοηθός. ακομα τρέχουμε... Απαράδεκτοι τελειώς.. το σερβις τους είναι χάλια και η συμπεριφορά τους στις πωλήσεις...
AntreasSverkos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, bioentre είπε Απαράδεκτοι τελειώς.. το σερβις τους είναι χάλια και η συμπεριφορά τους στις πωλήσεις... ο μανταζερ με εκβιάζε οτι αν δεν το δεχθω θα το παρατησει ετσι χυμα. του πα ξαναβαλτο για πληκτρολόγιο replacemnt μιας και για μενα καποια πληκτρα ειναι sticky και αυτο κανενα διαγνωστικο δεν το πιάνει. υπεγραψαν παλι καινουργειο report ο το μηχανημα εχει παντου χτυπηματα και δυσρωμια στην οθόνη και του ειπα θα μιλησει με την Apple τον συνηγορο του κατναλωτή και τον δικηγόρο μου. φυσικά στο πρώτο report ειχε απλα ενα αληθες χτυπημα αριστερή γωνια και φυσικα μερικες γρατσουνιες στο αλουμινο στο κάτω cover. καμια απάντηση από τη τετάρτη που μας εχει περάσει απο τη μερια τους. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2022 από AntreasSverkos
bioentre Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, AntreasSverkos είπε ο μανταζερ με εκβιάζε οτι αν δεν το δεχθω θα το παρατησει ετσι χυμα. του πα ξαναβαλτο για πληκτρολόγιο replacemnt και θα μιλησει με την Apple τον συνηγορο του κατναλωτή και τον δικηγόρο μου απαράδεκτοι τελειώς, έχω γράψει παλιότερα αναλυτικά τα περιστατικά μου και όντως παίζει αγένεια και εκβιασμός, αλλά τους έτρεξα και πλεόν μου κάνουν εκπτώσεις μπας και πάρω. Έχω βάλει και μια παραγγελία που μου την έχουν αφήσει -400 αλλά αφού τους αρέσει ο εκβιασμός θα τους ζητήσω αλλά -400 μπας και το πάρω, αλλιώς άστο να τους πιάνει χώρο. Είναι και ιντελ παλιό και πανάκριβο μοντέλο, όποτε άντε να το δώσουν άλλου. Πάλι καλά που έχουν τα άιφον και πουλάνε, αλλιώς κανονικά θα έπρεπε να είχαν κλείσει το ψιλικατζίδικο τους. Ανάθεμα και αν έχει ουσιώδεις γνώσεις κάποιος τεχνικός εκεί μέσα. Είναι κανά δυο τεχνικοί που δούλευαν παλιά εκεί αλλά πλέον έχουν ανοίξει δικό τους μαγαζί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτοί ίσως μόνο αξίζουν κάτι. Όσοι έχουν μείνει και δουλεύουν πλέον istorm, με 2-3 εξαιρέσει ίσως είναι κατάντια τελειώς πέρα από αγενείς. Στα μοντέλα που κοιτάς όσο ανεβαίνεις κατηγορία από Μ1 σε Μ1 Pro, από Μ1 Pro 14-core gpu σε 16-core gpu, ανεβαίνεις και 2.5 Τeraflops στη gpu περίπου, αν αυτό λέει κάτι για τη δουλειά σου
gianso Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Στις 21/3/2022 στις 12:19 ΠΜ, bioentre είπε Αν δεν χρειάζεσαι λαπτοπ, το καλύτερο value-for-money νομίζω είναι το καινούριο mac studio. Και εγω αυτο θα προτεινα , αν δεν ειχα θεμα να θελω λαπτοπ (πηρα το 14 pro m1 pro 16ram) και εγω εκει θα πηγαινα μιας και με παρομοια λεφτα εχεις +16 ραμ + καλυτερα θερμαλσ !!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα