stavros34 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Παιδια εχω adsl συνδεση 24mbps και οταν κανω το τεστ για την ταχυτητα λεει 7mbps download και 1mbps upload. μου φαινεται πολυ χαμηλη δεν νομιζεται? εχω static ip αν αυτο ειναι θεμα...τι μπορω να κανω για να ανεβει λιγο...? οτι περναει απο το χερι μου βασικα γιατι γνωριζω για τα περι ποσο μακρια εισαι απο το hub και τετοια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sudowoodo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Το ADSL γενικά δεν είναι ευαίσθητο σε πράγματα που περνάνε από το χέρι σου (σε αντίθεση με το VDSL). Αν η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού σου είναι σε μια αξιοπρεπή κατάσταση, και δεν έχεις κάνει κάτι ακραίο (όπως πχ να βάλεις φίλτρο τηλεφώνου πάνω στο καλώδιο που πάει στο router), μάλλον δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Όπως είπες μεγάλο ρόλο παίζει η απόσταση από το αστικό κέντρο, και αν αυτή είναι μεγάλη ή/και η ποιότητα του χάλκινου δικτιού του ΟΤΕ είναι κακή, τότε 7mbps down και 1mbps up δεν μου φαίνονται και υπερβολικά χαμηλά για ADSL. Η static ip δεν νομίζω να εχει καμία σχέση με την ταχύτητα συγχρονισμού. Μια trivial «λύση» θα ήταν να πας σε γρηγορότερο πακέτο. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2022 από Sudowoodo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Μπορείς να βάλεις τα στατιστικά της ADSL από το router για να δούμε; Πιο πολύ εγκυκλοπαιδικά και για να σου πούμε αν φταίει η απόσταση ή κάτι άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stavros34 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, geoavlonitis είπε Μπορείς να βάλεις τα στατιστικά της ADSL από το router για να δούμε; Πιο πολύ εγκυκλοπαιδικά και για να σου πούμε αν φταίει η απόσταση ή κάτι άλλο. Τι να κάνω δηλαδή για πες? Εγώ μπήκα στο speedtest και έκανα το τεστ...και βγάζει μόνο αυτά...υπάρχει κάπως αλλιώς τρόπος να το κάνω για να δείτε και άλλα στοιχεία? 5 ώρες πριν, Sudowoodo είπε Το ADSL γενικά δεν είναι ευαίσθητο σε πράγματα που περνάνε από το χέρι σου (σε αντίθεση με το VDSL). Αν η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού σου είναι σε μια αξιοπρεπή κατάσταση, και δεν έχεις κάνει κάτι ακραίο (όπως πχ να βάλεις φίλτρο τηλεφώνου πάνω στο καλώδιο που πάει στο router), μάλλον δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Όπως είπες μεγάλο ρόλο παίζει η απόσταση από το αστικό κέντρο, και αν αυτή είναι μεγάλη ή/και η ποιότητα του χάλκινου δικτιού του ΟΤΕ είναι κακή, τότε 7mbps down και 1mbps up δεν μου φαίνονται και υπερβολικά χαμηλά για ADSL. Η static ip δεν νομίζω να εχει καμία σχέση με την ταχύτητα συγχρονισμού. Μια trivial «λύση» θα ήταν να πας σε γρηγορότερο πακέτο. Φίλτρο έχω στο τηλέφωνο όχι στο καλώδιο του ρούτερ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sudowoodo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 35 λεπτά πριν, stavros34 είπε Τι να κάνω δηλαδή για πες? Εξαρτάτε το router που έχεις. Ο γενικός «τυφλοσούρτης» είναι: Βάζεις στον browser σου την ip του router (συνηθώς 192.168.1.1 ή 192.168.1.2) Κάνεις login με τους κωδικούς του router Πας στις ρυθμίσεις/κατάσταση συγχρονισμού 37 λεπτά πριν, stavros34 είπε Φίλτρο έχω στο τηλέφωνο όχι στο καλώδιο του ρούτερ... Προφανώς και δεν έχεις στο router, το είπα σαν ένα ακραίο παράδειγμα λάθους σύνδεσης που θα επηρέαζε την σύνδεση σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στα router: Wind η IP address ειναι 192.168.1.254 Vodafone: 192.168.2.1 Nova και Cosmote: 192.168.1.1 Δοκιμασε τα ολα καποιο θα δουλεψει σιγουρα, και ψαξε βρες στο μενου για DSL Information ή Status, δεν ειναι ολα τα μενου ιδια Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2022 από geoavlonitis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stavros34 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Αυτο εννοεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sudowoodo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 19 λεπτά πριν, stavros34 είπε Αυτο εννοεις? Όχι, θα πατήσεις πάνω δεξιά στις ρυθμίσεις και θα πας. Settings -> System information (αριστερά) -> Version numbers and DSL information, θα το ανοίξεις, και στείλε screenshot από αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stavros34 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagelis2019 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ με 15, 5 line attenuatetion κλειδώνω στα 19 mbps download στο ρουτερ κοντά στα 15mbps download από speedtest , Vodafone έχω εγω adsl, εσύ έχεις 27 θα είσαι μακριά από το αστικό κέντρο λογικά. Τώρα αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις χρονο δοκίμασε να συνδέσεις το ρουτερ απευθείας στο κατανεμητη να δεις πόσο συγχρονίζει εκεί.. Αν πιάνεις περισσότερα mbps με απευθείας σύνδεση στο κατανεμητη τότε κάποιο πρόβλημα θα έχει η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού σου... Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2022 από vagelis2019 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stavros34 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Στις 28/3/2022 στις 11:12 ΜΜ, vagelis2019 είπε Τώρα αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις χρονο δοκίμασε να συνδέσεις το ρουτερ απευθείας στο κατανεμητη να δεις πόσο συγχρονίζει εκεί.. Δηλαδή τι να κάνω? Δεν το έχω γενικά...σε ποιον κατανεμητή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XronisR Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 11 ώρες πριν, stavros34 είπε Δηλαδή τι να κάνω? Δεν το έχω γενικά...σε ποιον κατανεμητή? Στο σπιτι σου απεξω σε καποιο σημειο εχει ενα κουτι που παει το καλωδιο του ΟΤΕ απο την κολωνα.Θα φερεις ενα ηλεκτρολογο να σου τραβηξει ενα καλωδιο απο το κουτι μεχρι το router.Το router βγαλτο εξω με μια μπαλαντεζα η εαν εχεις εξωτερικη πριζα.Οταν συγχρονισει θα δεις την μεγιστη ταχυτητα που μπορεις να εχεις.Ετσι θα καταλαβεις εαν εχεις ζημια μεσα στο σπιτι στα καλωδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα