Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά αγόρασα και εγώ την 3070 που έπαιξε πρόσφατα σε κάπως λογική τιμή και τώρα θέλω να χτίσω το υπόλοιπο σύστημα γύρω από αυτή . Θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα κόμπο CPU + Mobo . Το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για 1440p gaming χωρίς ιδιαίτερα CPU heavy tasks . Θα ήθελα να πάω σε κάποια vfm επιλογή δηλαδή τις οικονομικότερες επιλογές που θα εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα τις δυνατότητες της κάρτας.Μεχρι 400ευρω Μαξ αλλά όσο το χαμηλότερο τόσο καλύτερα. Να σημειώσω επίσης ότι έχω ήδη κιτακι ραμ 16gb στα 3200mhz και δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με oc γενικά. Σαν πρώτη σκέψη έχω να πάω στον 12400. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια 

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, VagTz είπε

6600k με 1060 

πηρα την τομαχωκ εχθες και αντικατεστησα  την pro4  κουμπωνοντας τον 5900x επανω της και γι αυτο στην εβαλα , 1η φορα παιρνω για μενα msi και μπορω να πω οτι για την ωρα ειμαι ευχαριστημενος μ'αυτα που ειδα , παρε και ενα R23 για να δεις τι συμβαινει

707102232_(5).png.d3d2e415f8dfa686bd8a75af57207572.png

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστω πολύ παιδιά. Χωρίς να έχω πολλές γνώσεις καταλαβαίνω ότι σε amd υπάρχουν καλύτερες προτάσεις σε μητρικές σε αυτό το range τιμής . Καθαρά σαν επεξεργαστές 5600 vs 12400 τι θα προτινατε για τη δική μου περίπτωση ? Θα υπάρχει κάποια ουσιώδεις διάφορα σε αποδοση η ουσιαστικά θα είναι το ίδιο ? 

Επεξ/σία από VagTz
Δημοσ.

O 5600X είναι καλύτερος από τους κλειδωμένους i5.

13 λεπτά πριν, triplex1 είπε

πηρα την τομαχωκ εχθες και αντικατεστησα  την pro4  κουμπωνοντας τον 5900x επανω της και γι αυτο στην εβαλα , 1η φορα παιρνω για μενα msi και μπορω να πω οτι για την ωρα ειμαι ευχαριστημενος μ'αυτα που ειδα , παρε και ενα R23 για να δεις τι συμβαινει

707102232_(5).png.d3d2e415f8dfa686bd8a75af57207572.png

Θα κανουμε hijack το thread αλλά ... τι διαφορές βλέπεις σε σχέση με pro4;

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, hln3 είπε

το κυριοτερο ειναι περιπου 10 βαθμους κατω , τρεχουν οι μνημες καλυτερα , και ο nvme

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, VagTz είπε

Σας ευχαριστω πολύ παιδιά. Χωρίς να έχω πολλές γνώσεις καταλαβαίνω ότι σε amd υπάρχουν καλύτερες προτάσεις σε μητρικές σε αυτό το range τιμής . Καθαρά σαν επεξεργαστές 5600 vs 12400 τι θα προτινατε για τη δική μου περίπτωση ? 

Στην τιμή που έχει τώρα o 5600x είναι πολύ καλή περίπτωση. Απλά στο 1700 θα περιμένεις μια γενιά ακόμα ενώ το am4 έληξε. Γι'αυτό και μόνο το λόγο θα εκλινα στον ιντελ. 

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, radiohead είπε

Στην τιμή που έχει τώρα o 5600x είναι πολύ καλή περίπτωση. Απλά στο 1700 θα περιμένεις μια γενιά ακόμα ενώ το am4 έληξε. Γι'αυτό και μόνο το λόγο θα εκλινα στον ιντελ. 

Σωστή σκέψη αν θέλεις κάτι ποιο future proof αλλά ξέροντας τον εαυτό μου δεν νομίζω να μπω σε λογική αναβάθμισης τόσο σύντομα . Σκέψου ότι το σύστημα που έχω τώρα το έχω σχεδόν απείραχτο 5 χρόνια . 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, VagTz είπε

Σωστή σκέψη αν θέλεις κάτι ποιο future proof αλλά ξέροντας τον εαυτό μου δεν νομίζω να μπω σε λογική αναβάθμισης τόσο σύντομα . Σκέψου ότι το σύστημα που έχω τώρα το έχω σχεδόν απείραχτο 5 χρόνια . 

Τότε πάρε 5600x ή περίμενε να δεις τιμή σε 5700x που κυκλοφορεί σύντομα και θα καλύψει το gap αναμεσα σε 5600x-5800x 

24 λεπτά πριν, hln3 είπε

Εδώ έχει αρκετές με την https://www.skroutz.gr/s/24026826/MSI-MPG-B550-Gaming-Edge-WIFI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html 

να ξεχωρίζει.

• Like 3
Δημοσ.

+1 για 5600x

Ειδικά στην τιμή που έχει έρθει είναι ίσως ο καλύτερος gaming 6core και με 120 ευρώ παίρνεις atx δυνατή μητρική.

Το θέμα της αναβάθμισης είναι καθαρά θέμα οπτικής.

Με τα ρέστα βάλε και μια freezer 34 duo για να παίζεις ώρες χωρίς να ασχολείσαι με θερμοκρασίες(ελπίζω να χωράει στο κουτί σου)

• Like 2
Δημοσ.

και αργοτερα φτανεις μεχρι 5950Χ

αν και στα 1440p κλαην μαην ειναι ο επεξεργαστης απο θεμα σημασιας στα παιχνιδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.skroutz.gr/s/27993830/Intel-Core-i5-11600KF-3-9GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-1200-σε-Κουτί.html

https://www.skroutz.gr/s/28311387/MSI-MAG-Z590-Torpedo-Motherboard-ATX-με-Intel-1200-Socket.html?from=frequently_bought_together

Για αυτό το κόμπο τι γνώμη έχετε ? Βγαίνει περίπου στα ίδια λεφτά με 5600x 

Επεξ/σία από VagTz

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...