Προς το περιεχόμενο

υψηλη χρηση vram στο thundermaster palit 3060 12gb

razorblade334

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα συμφορουμιτες μου. Αντιμετωπίζω ενα προβλημα να το πω? Σε idle κατασταση το λογισμικο της palit (εχω μια rtx 3060 12 gb ) μου δειχνει χρηση vram 40%. επισης μεσα απο το afterburner λεπω αυξημενο frame buffer αλλα η χρηση της gpu και στα 2 προγραμματα ειναι στο 0% αντε 1! το afterburner λεει πως μονο 440mb χρησιμοποιουνται. δεν ξερω ποιο να πιστεψω.... στο task manager παλι 450 mb λεει πως χρησιμοποιουνται. στα [παιχνιδια ομως εχω spikes πολλες φορες... λετε να ειναι ιος?? μπορει καποιος να με βοηθησει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/3/2022 στις 2:04 ΠΜ, 3DJIN είπε

δωσε πληροφοριες για το υπολοιπο συστημα και το λειτουργικο.

Έχω μια mobo asus z590 plus ,i5 10600k,16gb ,ssd 870 Evo 500gb ,plus engagement 650 watts gold +,windows 11 .αυτό που βλέπω είναι στο πρόγραμμα της palit ότι χρησιμοποιείται το 40% της μνήμης της κάρτας σε idle κατάσταση. 

Μόλις τώρα, razorblade334 είπε

Έχω μια mobile asus z590 plus ,i5 10600k,16gb ,ssd 870 Evo 500gb ,plus engagement 650 watts gold +,windows 11 .αυτό που βλέπω είναι στο πρόγραμμα της palit ότι χρησιμοποιείται το 40% της μνήμης της κάρτας σε idle κατάσταση. 

Η κάρτα είναι η rtx 3060 12gb dual 

Στις 20/3/2022 στις 2:20 ΠΜ, Aris_ είπε

screenshots να καταλάβουμε τι διαβάζεις, ειδικά το 40% ???

Βλέπω vram usage στο thundermaster. Την ίδια στιγμή στο afterburner βλέπω 0.4 τοις εκατο

Επεξ/σία από razorblade334

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 20/3/2022 στις 2:20 ΠΜ, Aris_ είπε

screenshots να καταλάβουμε τι διαβάζεις, ειδικά το 40% ???

αυτο εννοω. κι εχω spikes στα παιχνιδια . ακομα κι οταν δε χρειαζεται πολλη μνημη οπως στο ΒΩ

Στιγμιότυπο οθόνης (56).png

το memory usage που σου δειχνει το thundermaster είναι της RAM του pc οχι της vram της gpu (τουλάχιστον αυτό που βλέπω στην εικόνα, αν αυτό εννοείς)

1 ώρα πριν, alex22 είπε

το memory usage που σου δειχνει το thundermaster είναι της RAM του pc οχι της vram της gpu (τουλάχιστον αυτό που βλέπω στην εικόνα, αν αυτό εννοείς)

οχι λαθος δεν ασχολειταιο με τη ram ,κανεις λαθος. δε δειχνει καμια ενδειξη για κατι αλλο περα απο τη gpu . εξαλλου ακομα και στο msi afterburner εβλεπα το frambuffer στο 50%... τελικα εφτιαξε μιας και στα windows 11 χθες εγινε μια μεγαλη ενημερωση κι ολα τωρα δουλευουν ρολοι. τερμα τα spikes το framebuffer κομπλε....η χρηση της μνημης της καρτας το ιδιο...τελικα ηταν bug των windows...ξερω πως δεν γινομαι πολυ συμπαθης αλλα αν δεν μπορουμε και δεν ξερουμε πραγματικα κατιο κακο ειναι να απανταει καποιος και να λεει απ το νου του. εδω ψαχνουμε για λυσεις... δε μυριζουμε τα νυχια μας. παρ ολα αυτα σ ευχαριστω που ασχοληθηκες και απαντησες και ευχαριστω ολη την κοινοτητα του ινσομνια καθως εχω μαθει πολλα πραγματα εδω απο το 2015-16 (μπορει και πιο πριν) που ειμαι μελος. ευχαριστω λοιπον. οποιος μ εχει γνωρισει απο κοντα ,και τις γνωσεις μου ξερει και τι παιδι ειμαι. φαινεται κι απο τις αξιολογησεις μου. ειναι ασχετο με το θεμα αλλα ηθελα καιρο να τα πω αυτα τα πραγματα./

18 ώρες πριν, razorblade334 είπε

κακο ειναι να απανταει καποιος και να λεει απ το νου του

Το παιδί σου απάντησε σύμφωνα με το screenshot που έβαλες εσύ και το έγραψε κιόλας. Στο οποίο ss σου, το μισό interface του προγράμματος είναι κρυμμένο, και η ένδειξη memory usage 19% είναι ίδια με την ένδειξη της ram από το task manager.

Δεδομένου ότι πολλά προγράμματα reporting δείχνουν και ram και vram usage όπως για παράδειγμα της amd, δεν είναι παράλογο να υποθέσει κάποιος ότι η ένδειξη εκείνη είτε ηθελημένα είτε από bug  δεν δείχνει την vram αλλά την ραμ (επίσης μιας και στο ss σου δεν φαίνονται όλες οι ενδείξεις, θα μπορούσε να έχει ξεχωριστά ραμ και vram και να μην την είχες δει, μπορεί και όχι). Και το λες και μόνος σου στην αρχή ότι το task manager δείχνει λίγη vram usage, afterburner το ίδιο, και το palit μόνο δείχνει μεγάλο usage που συμπτωματικά ήταν ίδιο με το ram usage του συστήματος.

Και κάθεσαι να γράψεις σεντόνι για να κράξεις τον άλλον που πήγε να σε βοηθήσει, χωρίς να σκεφτείς πρώτα ότι ίσως δεν το έβγαλε από το μυαλό του αλλά κάτι είδε. Τώρα που έφτιαξε άρα όλα δείχνουν το ίδιο usage; Αν θέλεις βάλε ένα ss με task manager, afterburner και thundermaster να δούμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...